• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmek bu kadar mı zor?

Sabah konu açmıştım ama konumu taşıdılar bende işe kartları kapatmakla başladım. eşimin maaşından kalan azçok kenara attığımız parayı tepemin tası atınca aman o ödememi kaldı aman bu mu ödenecekti diye düşünmekten sin,rlerim bozuldu ve evdeki biriken parayla kartları kapattırdım şimdi param varsa alıyorum yoksa erteliyorum zaten ihtiyaç değilse almıyorum ama kartım olsa alırdım ihtiyaçtan fazlası alınıyor kartla. Bende eşimin maaşından tel faturalarımız ve kira dışındakileri hemen yastık altı yapıcam benimde maaşım var şükür aylık kota koydum kendime örn: 500 tl onun dışındakileri yine yastık altı. Eğer elimdeki o para biterse zaruri olmayan ihtiyaçlar ertelenir bakalım ayın 1 inde ne kadar birikmiş olcak haber ederim sizlerede (:

Sabah konu açmıştım ama konumu taşıdılar bende işe kartları kapatmakla başladım. eşimin maaşından kalan azçok kenara attığımız parayı tepemin tası atınca aman o ödememi kaldı aman bu mu ödenecekti diye düşünmekten sin,rlerim bozuldu ve evdeki biriken parayla kartları kapattırdım şimdi param varsa alıyorum yoksa erteliyorum zaten ihtiyaç değilse almıyorum ama kartım olsa alırdım ihtiyaçtan fazlası alınıyor kartla. Bende eşimin maaşından tel faturalarımız ve kira dışındakileri hemen yastık altı yapıcam benimde maaşım var şükür aylık kota koydum kendime örn: 500 tl onun dışındakileri yine yastık altı. Eğer elimdeki o para biterse zaruri olmayan ihtiyaçlar ertelenir bakalım ayın 1 inde ne kadar birikmiş olcak haber ederim sizlerede :-)

başka topik var arkadaşlarla orda konusuyoruz bu durumları:-)

Bende 2700 lira maaş alıyorum 2070 lirası ev kredisi 500 lirası ev gideri kira elektrik şu falan 100 lira da kenara atıyorum ayrıca yazma oyalayip satıyorum onunla da küçük altın alıyorum daha fazla artiartirabilirim diyen beri gelsin Hoppa

anladım eğer iyi bi birikimin varsa harcamak senin tercihine kalmış tabiki, ama hiç biriktiremeyip sırf arabaya bu kadar masraf gidiyosa senin adına üzülürüm çünkü 5-10 yıl sonra keşke şunlardan biraz kenara atsaymışım dersin. mesela her gün işe arabayla gitme veya vale li mekanlara gitme yani arabayı gören para istiyo bide böyle bişi var.

o kadar çok havaya giden para var ki :( bak mesela bugün adliyeye gittim, otopark 8 tl. iki çay bir tost bir su 8 tl. çıkmadan önce bir de soda aldım 2,5 tl. sonra annemi doktordan almaya gittim, yeri tam yol üstünde trafik de akıyor valesi var mecbur 20 de oraya verdim. sonra annemle eve gelirken evimize yakın alısveris merkezine gittik, cunku bizim orada baska hicbir yer yok, oraya gittik ekmek falan almak icin. ailemle yasadıgım icin benim ekstradan mutfak falan masrafım yok. neyse sonra annemle bir yerde oturduk ben bir tatlı yedim, annem kahve icti, bir cay bir su 35 tl de ona verdik. 5 tl de bahşiş. en son da bes tane dergi aldım, 36 tl de onlar. günlük toplam: 114,5 yani 115 tl.

Benim gibi çok para harcayanlara , biriktiremeyenlere tavsiyem ; açılmayan büyük kumbaralardan alın :KK49:
İçinden baya nakit çıkıyor.
En sonunda kırıp açmak gerekiyor. Ben eskiden dayanamaz kumbaradan alırdım hemen. Bu açılmayan kumbaralarda alınmıyor, kırmak istemiyor insan da dolmadan. :KK76:

o kadar çok havaya giden para var ki :KK43: bak mesela bugün adliyeye gittim, otopark 8 tl. iki çay bir tost bir su 8 tl. çıkmadan önce bir de soda aldım 2,5 tl. sonra annemi doktordan almaya gittim, yeri tam yol üstünde trafik de akıyor valesi var mecbur 20 de oraya verdim. sonra annemle eve gelirken evimize yakın alısveris merkezine gittik, cunku bizim orada baska hicbir yer yok, oraya gittik ekmek falan almak icin. ailemle yasadıgım icin benim ekstradan mutfak falan masrafım yok. neyse sonra annemle bir yerde oturduk ben bir tatlı yedim, annem kahve icti, bir cay bir su 35 tl de ona verdik. 5 tl de bahşiş. en son da bes tane dergi aldım, 36 tl de onlar. günlük toplam: 114,5 yani 115 tl.
işte her gün böyle harcasan günde 100 tl den 3000 tl sırf masraflara gidiyor. ben olsam tost vale vs neyse de en sondaki 35 lik ve 36 lık masrafları yapmazdım zaten çoğu da onlar tutmuş bak ne güzel kısmaya başlayabilirsin burdan :) yani ben olsam öyle yapardım diyorum yanlış anlama yoksa herkes kendi istediğini almakta serbest:))

işte her gün böyle harcasan günde 100 tl den 3000 tl sırf masraflara gidiyor. ben olsam tost vale vs neyse de en sondaki 35 lik ve 36 lık masrafları yapmazdım zaten çoğu da onlar tutmuş bak ne güzel kısmaya başlayabilirsin burdan :) yani ben olsam öyle yapardım diyorum yanlış anlama yoksa herkes kendi istediğini almakta serbest:))
Yok canım estagfurullah:) aynen ben de onu dusundum dergi de zaten ayda bır ıkı kere alınan bır sey. Benım yemek masrafım cok maalesef. Cogu zaman dısarıda yıyorum haftanın dört gunu en az dısarıdayım. Onu kısarsam sıkıntı olmayacak bu ay deneyecegım bakalım :)

Bende 2700 lira maaş alıyorum 2070 lirası ev kredisi 500 lirası ev gideri kira elektrik şu falan 100 lira da kenara atıyorum ayrıca yazma oyalayip satıyorum onunla da küçük altın alıyorum daha fazla artiartirabilirim diyen beri gelsin Hoppa
bende ev alsam da kredı ödesem içim yanmaz ne güzel kredı öduyosunuz boşa gıtmediğini biliyosunuz yaptıgınız işte cok güzel ayrıca herkes yapmaz

Back
X