Para düşkünü ev sahibi

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Evleri var ,kiracıları var ,bahçeleri var ,koca emeklı hala calısıyor kadın da evden işler yapıp para kazanıyor çocuklarını da evlendırmısler uzun yıllar olmus .Evlatları da mal mulk sahıbı hiç bir ihtıyac ları yok ama parayı asırı sevıyorlar .Öyle bır acındırıyorlar kı kendılerını bunları bılmesem oturup onunla aglar ustune bırde cebım de ne varsa verırım .Ben den gelıcek kırayı almak ıcın daha zamanı gelmeden soyle borcumuz var boyle borcumuz var dıye baslar ,çıkarım dıye evden ödü kopar .Bu ınsanlar neden bukadar paragöz .Yaslılıgın tadını cıkaracakken paraya da ıhtıyacları yokken hem aglayıp kendını ıhtıyac sahıbı gosterıp hem de zengınlık ıcın de yasamaları sasırtıcı.Bız ıhtıyac sahıbıyken aglamıyoruz hıc bır seyımız yok ne oluyor boyle .

Bazilari parayi cok dile getirir.ve param yok dedikce aonunda gercekten yok olur.fakirlik edebiyati yalan insanlardan hic hoslanmiyorum.siz kiraci oldugunuzdan kira para diye anlatiyorlar saniyoraunuz emin olun bunlarin paradan baska sohbetleri yok.

Bazilari parayi cok dile getirir.ve param yok dedikce aonunda gercekten yok olur.fakirlik edebiyati yalan insanlardan hic hoslanmiyorum.siz kiraci oldugunuzdan kira para diye anlatiyorlar saniyoraunuz emin olun bunlarin paradan baska sohbetleri yok.
Benım aldıgım maas ta gozlerı var es durumun dan gıtmeyeyım dıye evlenmemı ıstemıyor.Evlenemessın zaten bıkac yıl dıyor .

o ayrı bir şey bu temizlik hastalığı gibi düşün takıntılı oluyorsun. kimisi eski eşyalarını atmak, kimisi gari menkul kimisi hastalığa takıntı yapar. bunlar onunlar için güvencedir.

Doyumsuzlu
o ayrı bir şey bu temizlik hastalığı gibi düşün takıntılı oluyorsun. kimisi eski eşyalarını atmak, kimisi gari menkul kimisi hastalığa takıntı yapar. bunlar onunlar için güvencedir.
doyımsuzluk ya cok ayıp bırsey .Para ıcın evlenmemı bıle ıstemıyor kıradan mahrum olmamak ıcın .

Hep şunu gördüm genel olarak, parası olan daha çok cimrileşiyor, daha fazlasını istiyor.

dııger dunyaya da zaten parayla gıdıceklerdı... boyle ınsanlara sınır oluorum.. yalan dunya bugun var yarın yokuz. nedır bu duskunluk anlamıorm

Öff bütün ev sahipleri birbirine benziyor sanki, etrafımdan hep buna benzer şeyler duyuyorum.

Dünyevi işler için, para için kendilerini paralayanlar hele ki insan kalbi kıranlar, öteki dünyaya götürebilecekler mi acaba bunca şeyi? Yoksa yaptıkları iyilikleri-kötülükleri mi götürecekler? Bu bilince varsak hepimiz keşke...

Benim de kiracım yok. Evim olsa ve paraya ihtiyacım olmasa boş tutarım.Neden kiraya vereyim ?
Boş dursun,depo yaparım en azından :) Böyle bir şansım olmadığına göre,tabii ki de kiraya verip paramı beklerim.

Siz paraya ihtiyaçları yok sanıyorsunuz ama belki çocuklarına yardım ediyorlardır.

Yaşlılarda bu huylar gittikçe belirginleşiyor gerçekten güven veriyor para onlara. Endişeleri artıyor. Benim amcam mesela emekli maaşını devlet ya ödeyemezse kalırsam diye korkar. Çünkü gücü yok. Gençliğinde çok çalıştı artık çalışamaz. Hastalıkları var çocuklar kendi havalarında.

Zor kazanmışlardır. Rahmetli babaannem hep 'bir yorulmuşun hakkını bi dinlenmiş yer' derdi. Onlar tadını çıkarıp yiyemezler çünkü öyle yaşamış ve alışmışlar. Cimrilik değil bu o insanlar için, hayatlarının 50 yıllık rutini buymuş devam ettiriyorlar. Onlar ölünce evlatları düşünmeden harcayacak oysa. Garip ama böyle mutlular demek ki.

Kimin ne kadar geliri var, ne kadar gideri var, ne borcu var, ne kadar zengin, bunu siz uzaktan bakarak bilemezsiniz. O sekilde yorum yapacak olduktan sonra guzel yurdumda pahali markalar, son model telefonlarla gezip de borcu girtlakta olan cok insan var mesela. Bir de olabilir yani, kimileri paraya cok duskundur. O kisinin kendi bilecegi is. Sizi dolandirip calip cirpmiyorlarsa saygi duymak mecburiyetindesiniz. Insanlar yaslarina bakmadan alin teriyle calisiyormus, buna sadece saygi duyulur.
Ben dert olacak bir sey goremedim. Sizden en fazla kendi haklari olan parayi istiyorlar, bunda sorun yok. Siz zaten vaktinde veriyorsaniz ve her zaman bu muhabbetten sikildiysaniz, duzgunce vaktinde vereceginizi, eger geciktirirseniz boyle lafini acmalari gerektigini soyleyebilirsiniz. Geri kalan anlattiklariniz sizi ilgilendirmiyor.

Bence umurunuzda olan tek konu kirayi zamanindan once istemeleri olabilir onu da kusura bakmayin elimde para yok zamani gelmeden odeyemem diyeceksiniz. Yoksa kafa yormaya degmez neden oyle neden boyle diye.

Paraya ihtiyaci olup olmadiklarini bilemezsin,gelen kadar gider oluyor bu bir gerçek,yillarca calismis cabalamis mal sahibi olmuslar ee onlarinsa meyvesini yesinler bir zahmet

Burda sana düsen görev ödemelerini zamaninda yapman ,gerisi seni pek te ilgilendirmiyor ,zamani gelmeden kirayi hatirlatiyor ya da istiyorlar ise bu konuda haklisin ,isleri görülsün diye erken ödeme yapmak zorunda degilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…