para harcamayı bilmiyorum.

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.311
448
kızlar böyle de dert olur mu demeyin :) memur çocuğuyum.annemle babam neredeyse cimrilik aşamasında tutumlular.babam üniversiteye giderken 200 lira para verirdi yemek yol malzeme her şey içinde:) o parayla geçinmeye çalışırdım.Sonralarda okulu bitirdim işe girdim falan.sürekli bir biriktirme eğilimim var.evlilik aşamasına param hep çeyize falan gitti zaten.şimdi arabam var kredi ödüyorum.ama güzel bir maaşım var.geçen alışveriş yapayım diye bir gazla çıktım mesela asla 90 100 e kazak alamadım.h&m den 30 liraya indirimli bi kazak aldım döndüm.alamıyorum önce gereksiz geliyor sonra kızıyorum kendime.arkadaşlarımı görüyorum imreniyorum ama alışverişe çıkınca o özenen ben değilmişim gibi hiç bir şey almıyorum.
tatile çok düşkünüm sürekli uçak biletleri alırım mesela bunları ödüyorum sıkıntı gelmiyor.Sanırım borç ödemeyi seviyorum ben verin bana 100 bin borç ödeyim iki senede sesim çıkmaz ama 100 liraya kazak alamam.bana fikir verin ya nasıl aşarım bu durumu.

Aynı ben eşime sinirlenip geçen hafta 1000 liralık alışveriş yaptım 2 senedir 2 gün sonra pişman oldum :( ama yapacak birşey yok bir kere olsun yaptım bakalım belki anlar

Bende senin gibiyim hevesle çıkıp eve gelirken elimde bir taytla yada ufak birseyle dönüyorum :)

kızlar böyle de dert olur mu demeyin :) memur çocuğuyum.annemle babam neredeyse cimrilik aşamasında tutumlular.babam üniversiteye giderken 200 lira para verirdi yemek yol malzeme her şey içinde:) o parayla geçinmeye çalışırdım.Sonralarda okulu bitirdim işe girdim falan.sürekli bir biriktirme eğilimim var.evlilik aşamasına param hep çeyize falan gitti zaten.şimdi arabam var kredi ödüyorum.ama güzel bir maaşım var.geçen alışveriş yapayım diye bir gazla çıktım mesela asla 90 100 e kazak alamadım.h&m den 30 liraya indirimli bi kazak aldım döndüm.alamıyorum önce gereksiz geliyor sonra kızıyorum kendime.arkadaşlarımı görüyorum imreniyorum ama alışverişe çıkınca o özenen ben değilmişim gibi hiç bir şey almıyorum.
tatile çok düşkünüm sürekli uçak biletleri alırım mesela bunları ödüyorum sıkıntı gelmiyor.Sanırım borç ödemeyi seviyorum ben verin bana 100 bin borç ödeyim iki senede sesim çıkmaz ama 100 liraya kazak alamam.bana fikir verin ya nasıl aşarım bu durumu.

Birikim yapmak guzel ama kendinden kismadan..
Bende asla 100 liraya kazak alamam..
100 liraya esarp alamam...
Birikimim var bieaz ama boyle seyler gozumde israf...
Begeniyorsan ve gercekten 100 liraya degecek diyorsab al...
Ama ben gibi cesit cesit giyinmeyi seviyosan daha ucuz alip oyle giyin.
Ama ben tek duze giyinirim sorun yok dersende al gitsn 100 liralkk

Bence mantıklı davranıyirsun 30 liraya kazak al illa 100 lira mı vermen lazım aynen indirimleri takip et bende 100 lira vermem onun yerine iki tane 50 lik alırim çéşit olur...ha kalite diyeceksiniz hiç sanmıyorum 4 yıl önceki kazağımı hala giyebiliyorum ayrıca yeni modeller çıkıyor uyguna almak daha iyi..

Amaaan canım bence cimri degılsın çünkü uçak bıletıne yaardırıyormussun :halay: bi yerden kısıp başka yerde harcamak sorun degıl bence

Aynı ben eşime sinirlenip geçen hafta 1000 liralık alışveriş yaptım 2 senedir 2 gün sonra pişman oldum :KK43: ama yapacak birşey yok bir kere olsun yaptım bakalım belki anlar

Bende senin gibiyim hevesle çıkıp eve gelirken elimde bir taytla yada ufak birseyle dönüyorum :)

benim eşimde nasıl sever para harcamasını.mesela ikimizin kredi kartı var onun limiti 3000 ve ağzına kadar dolu.benimki 1000 lira ve hep öderim asla geciktirmem.bana diyo ki ver benzin alayım :) sürekli bir şeyler alır kendine kızarım ee sen de al der haklı.alsam alırım ama almıyorum alamıyorum.

Amaaan canım bence cimri degılsın çünkü uçak bıletıne yaardırıyormussun :halay: bi yerden kısıp başka yerde harcamak sorun degıl bence

babama çekmişim bu konuda.o da 10 lira kendine kıyafet almaz.arabasına bir ton para harcardı.ben de şuan hazırda 5 tane uçak biletim var belgrad kıbrıs izmir allah ne verdiyse :D

benim eşimde nasıl sever para harcamasını.mesela ikimizin kredi kartı var onun limiti 3000 ve ağzına kadar dolu.benimki 1000 lira ve hep öderim asla geciktirmem.bana diyo ki ver benzin alayım :) sürekli bir şeyler alır kendine kızarım ee sen de al der haklı.alsam alırım ama almıyorum alamıyorum.

Biz baya.lar biraz sonunu düşünüyoruz işte sanırım büyük hata

babama çekmişim bu konuda.o da 10 lira kendine kıyafet almaz.arabasına bir ton para harcardı.ben de şuan hazırda 5 tane uçak biletim var belgrad kıbrıs izmir allah ne verdiyse :KK70:
Kız sus kıskancam sımdı Allah senı o uçak bıletlerini bana yollaaaaa :halay::halay:

mesela pandora bileklikler çok güzel geliyordu bana.baktım fiytına imkansız o parayı vermem.verecek durumum var ama.gittim aliexpresten aldım 3 dolara.sonrada kızdım kendime arkadaşımın yanında onunki gerçek benimki çakma.saf saf iş yapıyorsun kısıyorsun diye :(

mesela pandora bileklikler çok güzel geliyordu bana.baktım fiytına imkansız o parayı vermem.verecek durumum var ama.gittim aliexpresten aldım 3 dolara.sonrada kızdım kendime arkadaşımın yanında onunki gerçek benimki çakma.saf saf iş yapıyorsun kısıyorsun diye :KK43:

Çok mantıklı hareket etmişsin bence bileklik konusunda

Ne güzel yapıyosun işte. İdareli olmak her zaman iyidir binbir türlü hali var dünya'nın. Bende senin gibiyimdir. Ucuza bi cok cesit almayi tercih ederim bitaneye o parayı vermektense. Bence hic özenme onlar sana özensin . Sen böyle daha güzelsin :KK19:

Merhaba canım yaptığn mantıklı bnce aşmayı gerektirecek kötü bir alışkanlık değil aksine çok güzel israf yapmıyorsun takdir ettim seni borç ödemek büyük birşeyler aldığında oluyor genelde mantıklı alışverişlerde ev araba gibi marka adı altında çok basit şeylere bir dünya para istiyorlar kıyafet konusunda bende sen gibiyim yani Bi yerde de kısmak gerekiyor askeri ücretli bir çalışan olduğu için eşim yüksek maaşlı olsaydı da böyle olurdum eminim :)

Çok mantıklı hareket etmişsin bence bileklik konusunda
O işin neresi mantıklı ya :)

Almak istemezse gidip bi gümüş alır ne bileyim çakma incik boncuk alır.

Pandora kendi çapında özel anılar hatırlatıyor, özel şık birşey. Ha kapitalist düzen böyle reklam yapıyorlar bu paraya kıyamıyorum diyen hiç bulaşmasın alternatifi çok fazla.

Paran varsa ya kendini alacaksın yada hiç almayacaksın. Atla deve değil sonuçta çalışan bir kadın için üzerinde elmaslar yakutlar bezeli değil.

Bu biraz insanın kişiliğiyle alakalı ya mesela bi arkadaşım devamlı çok pahalı kıyafetler alır ama dışarda hiççç para harcamaz dışarı bile çıkmaz yani o kıyafetleri giycek yeri yok heralde evde giyiyo bilemiyorum. Bi arkadaşım da kendisine ucuz kıyafetler alır ama parasını tiyatroya konserlere seyahate yatırır. 100 liralık bir kazak beğenirseniz paranız da varsa tabi ki de buna değerim diyip alabilirsiniz

O işin neresi mantıklı ya :)

Almak istemezse gidip bi gümüş alır ne bileyim çakma incik boncuk alır.

Pandora kendi çapında özel anılar hatırlatıyor, özel şık birşey. Ha kapitalist düzen böyle reklam yapıyorlar bu paraya kıyamıyorum diyen hiç bulaşmasın alternatifi çok fazla.

Paran varsa ya kendini alacaksın yada hiç almayacaksın. Atla deve değil sonuçta çalışan bir kadın için üzerinde elmaslar yakutlar bezeli değil.

Bir bileklik için en fazla 30 lira veririm gerisi bana fazla imitasyon olunca ne oluyor çok merak ediyorum :)

Bence cimri derecesinde tutumlu :) anne ve babanın etkileri bunlar .. alıştırmislar seni aza ..bir yerde güzel ama bir yerden sonra sıkıcı ve gerçekten cimrilige giriyor ..güzel para kazanıyorum diyorsun ,neden kendine de bir güzellik yapamıyorsun ? Emek verip kazanıyorsun o parayı ..az simartsana kendini ..

En çok para harcadığım şey kıyafettir, eğer beğeniyorsam 300tl olsa bile alırım. Sonuçta çalışan bir kadınsınız maaşınızın iyi olduğunu söylüyorsunuz 100lira sizi ne dibe çökertir ne de yukarı çıkartır. İçinizde kalacağına cebinizde kalmasın. 3 günlük dünya yapamadım edemedim demeyin.

Back
X