• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

Kahvaltı takımına 1400 mu, yani sadece kahvaltı için mi 😯 ben bu parayı kahvaltı takımına vereceğime kahvaltiyi yapmam daha iyi. Eğer bu cimrilikse benden cimrisi yok..
Yok o kadarını ben de veremedim sonra veren hatunlara baktım çalışmayan eşlerinin maddi durumunu da bildiğim. Acaba ben yemesini bilmiyorum dedim sonra 400küsura buldum ona da elim gitmedi ee artık ben de mi bi arıza var dedim

Geçenlerde yemek tabağı ihtiyacım oldu.
Takımım vardı kızım kırmış falan baktım 3 tane kalmış 🤦

Baya baya araştırdım.
24 parça takimlar 1000 liraya da var 1500 liraya.
Bir mağazada 600 kusur dediler çok da hoşuma gitti.

Sonra başka yere baktım düz kenarı çiçekli 24 parça takım 300 lira bende bunu aldım.zaten illaki çatlar kırılır bişey olur evde biz kullanacağız ne de olsa dedim.2-3 gün sonra bir tabağın çatladı iyiki en ucuzunu almışım dedim 🙈

Bundan 2 sene önce olsa ben 1000 liralık tabak takımını alırdım.o zaman sanki paramız vardı,yada paramızın değeri bilemiyorum.
Şuan 100 lira olsa da başka yere de verebilsek diyorum.
Gerçekten fakirlestigimizi fark ettim çok üzgünüm 😢

Kahvaltı takımı çok gereksiz değil mi ya?
Evlenirken de almadım, çünkü takım diyerek esktra pahalı satıyorlar bence.
Çok gerekli görseniz eliniz almaya giderdi muhtemelen.

Ben mutfak eşyasına zor para harcarım ama rahatça harcadığım başka şeyler oluyor. Belki sizde de öyledir.

Yok o kadarını ben de veremedim sonra veren hatunlara baktım çalışmayan eşlerinin maddi durumunu da bildiğim. Acaba ben yemesini bilmiyorum dedim sonra 400küsura buldum ona da elim gitmedi ee artık ben de mi bi arıza var dedim
Şahsen ben 400 de vermezdim. Kötü tabaklarda kahvaltı yapalım demiyorum ama 100 TL lik takımda da 400 TL takımda da aynı şeyi yemeyecek miyim ne gerek var mantığındayim. Bence bu parayı nereye harcamayı bilmemek değildir.

Ablacım bence sende para cok, fakir değilsin. Nereye harcamak istedigini şaşırmışsın.

Başlığa girip konuyu okuyunca tekrar başlığa baktim. Sonuç bu.

Bende bırebır aynı durumdayım bugun dısarı cıktım magazalarda elimi neye atsam aman dıyorum acelesı yok olanlarla ıdare edeyım ... elımı kolumu sallaya sallaya eve gerı geldım

Harcamaya o kadar cekinmiyorum 3 parca kiyafete 800tl verdim bu ay, disari da cikmiyorum 😂 ama kahvalti takimina 100 lira veresim gelmiyor. Evlendigimden beri ayni seyleri kullaniyorum 7 sene olacak. 🙄

Ayrica kirik gelirse iade edersiniz.
Benim de eteğim geldi bugun
Bunu nerde giyecem altına ayakkabı ne giysem
Cennet mahallesınde ki pembe gibi mi oldum acaba
iade mi etsem napsam filan diye düşünüyorum

Gece çok uzun düşünüp sabah kararımı verecğim bir etek için gün boyu düşnceler kaçan uykular:63:

Yemek takımım doğum günümde oğlumun cekmesiyle yarısı yere indi:KK17:Tabak çanak çok gerekli gelmiyor bana da

Ay evlenirken ben de kahvaltı takımı gereksiz derdim ve almadım şimdi 10 yıllık evliyim alasım tuttu 🙃asıl beğendiğim model 1400 o çok geldi tamam almayayım dedim ama 450lik şeye de elim gitmiyor. Yok ben cimri oldum galiba para harcamasını bilmiyorum

10 Yıldır kahvaltıda kullandığınız bir şeyler var sonuçta

450 çok para, bebek de geliyor

Ben de almazdım mesela

Ama oğluma 300 tl ye ayakkabıyı hiç düşünmeden alıyoruz

Yani kahvaltı takımına 450 çok ayakkabıya 300 gerekli 😂😂

Benim de eteğim geldi bugun
Bunu nerde giyecem altına ayakkabı ne giysem
Cennet mahallesınde ki pembe gibi mi oldum acaba
iade mi etsem napsam filan diye düşünüyorum

Gece çok uzun düşünüp sabah kararımı verecğim bir etek için gün boyu düşnceler kaçan uykular:63:

Yemek takımım doğum günümde oğlumun cekmesiyle yarısı yere indi:KK17:Tabak çanak çok gerekli gelmiyor bana da

Aslinda bana da kiyafet gerekli degil. Calişan biri degilim, koronadan da cok disari cikamadim nezamandir dolapta hic giyilmemiş bikac parca elbsiem de var ama tabağa canaga para verecegime cilt bakim+kiyafet+ kozmetik+ saça veririm gereksizde olsa içim acimaz en azindan. 🙄🙄🙄

10 Yıldır kahvaltıda kullandığınız bir şeyler var sonuçta

450 çok para, bebek de geliyor

Ben de almazdım mesela

Ama oğluma 300 tl ye ayakkabıyı hiç düşünmeden alıyoruz

Yani kahvaltı takımına 450 çok ayakkabıya 300 gerekli 😂😂
Aslında 300 e ayakkabı nerdeyse ucuz gelecek bazen bakıyorum diyorum ki 0 ı fazla koymuşlar herhalde
Kredi çekmek gerekecek ayakkabı almak için

Aslinda bana da kiyafet gerekli degil. Calişan biri degilim, koronadan da cok disari cikamadim nezamandir dolapta hic giyilmemiş bikac parca elbsiem de var ama tabağa canaga para verecegime cilt bakim+kiyafet+ kozmetik+ saça veririm içim acimaz. 🙄🙄🙄
Bende öyle evdeyim ama bu güzelmiş diye aldığım giiyecek yer bulamadığım kıyafet dolu dolabım:bicak:

Kahvaltı takımına 1400 mu, yani sadece kahvaltı için mi 😯 ben bu parayı kahvaltı takımına vereceğime kahvaltiyi yapmam daha iyi. Eğer bu cimrilikse benden cimrisi yok..
1400 liraya dışarda kaç kez kahvaltıya giderim diye düşünen bir ben değilimdir işallak 😂

Ay evlenirken ben de kahvaltı takımı gereksiz derdim ve almadım şimdi 10 yıllık evliyim alasım tuttu 🙃asıl beğendiğim model 1400 o çok geldi tamam almayayım dedim ama 450lik şeye de elim gitmiyor. Yok ben cimri oldum galiba para harcamasını bilmiyorum
siz cimri degil zenginsiniz sanirim jsncjsnckdj saka bi yana hayatta vermem o parayi tabak canaga

Ya bu senin parayı nereye harcamak istediğinle alakali, ben de tabak canaga vermem o kadar para ne gerek var, 7 yıl olacak evleneli hala ayni takımlar mis gibi duruyor ama başka şeylere çok da harcarim hayat kalitemı arttıracak bana faydası olacak şeylerde acımam misal Robot süpürge, kurutma makinesi, iyi ve rahat ayakkabı ( gerçekten ayakkabıya çok para veriyorum ama başka rahat edemiyorum :( ) yani ne bileyim bana faydası olacak şeylerde acımam ama evde varken ihtiyaç değilken gidip tabak vs almam, başkası almış diye de almam , kıyafet çok alıyorum onlar da cok pahalandi, önceden düşünmeden alırdım şimdi düşünerek alıyorum mecbur alıyorum ama

Ya geçenlerde marketin birinde 7.95 lira olan ürün az once gordum ki 10.75 olmuş.
Şoka uğradım.

Bir ürüne ederinin yarısı kadar zam birkaç hafta içinde gelir mi ya😳
Geliyor işte.

Siz fakirsiniz. Ben fakirim. Forumdaki herkes fakir. Çünkü elimizdeki paranın değeri yok .
Büyüklerimize göre yastık altında servet saklıyoruz, fakir olma ihtimalimiz yok. Hepimiz gizli zenginiz, sadece bizim bile haberimiz yok 🤭

Merhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorum🤭 Ben bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum
Çözüm basit,gerçekten ihtiyaç mı istek mi?bunun ayrımını yapın,ihtiyaçsa alın gitsin,istekse kalsın.

Back
X