• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

Benim de eteğim geldi bugun
Bunu nerde giyecem altına ayakkabı ne giysem
Cennet mahallesınde ki pembe gibi mi oldum acaba
iade mi etsem napsam filan diye düşünüyorum

Gece çok uzun düşünüp sabah kararımı verecğim bir etek için gün boyu düşnceler kaçan uykular:63:

Yemek takımım doğum günümde oğlumun cekmesiyle yarısı yere indi:KK17:Tabak çanak çok gerekli gelmiyor bana da
Kimimiz kılık kıyafet için kimimiz tabak çanak için günlerce gecelerce düşünüp karar veriyorsak gerçekten fakiriz 🙃 bir karikatür vardı aklıma geldi hayat sıkıcı değil sen fakirsin Şevket diyordu.. ay durumumuz resmen aynı🤣

Merhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorum🤭 Ben bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum
Benimde borcam almam lazim evlenirken ciftini 15 liraya aldigim borcam bile 90 lira olmuş 😳
Keyfi alisverisi gectim ihtiyacimizi bile alirken erteliyoruz artik.
Fakiriz sanirim hep birlikte 😁

Bizim zenginlik zamanlarımızdan kalma pahalı takımlarımız var ama çok misafir ağırlayan biri değilseniz bir işe yaramıyor. Mesela 2 tane kadeh takımımız vardı aşırı süslü ve taşlı. Uçuk fiyatlar verilmiş zamanında ama annem evde alkol içilmesine bile müsaade etmiyor 😂

En sonunda depremde kırıldı hepsi, takımlarımız bozuldu. Annem bile ne gerek varmış böyle abartmaya diyor. Yine de pandemi harici arkadaşlarınızı kahvaltıya çağıran ya da sunum yapmayı seven bir insansanız alın bence.

Veremiyorum işte ama vermem gerektiğini düşünüyorum bir kahvaltı takımı bile alamıyorsam neden çalışıyorum ben diye kendimi, hayatı ve Türk ekonomisini sorguluyorum🤭
bilmiyorum nereye dogru gidiyoruz boyle... kizima yazlik alayim dedim 2 kiyafet aldim oturdum totomun ustune. kendime bir tane elbise alayim diyorum 150 liradan asagi dogru duzgun bi elbise olmaz mi? cok kotu cok

ben de aynı şeyi robot süpürge için düşünüyorum yaa
ama herkes de alıyor inanamıyorum 3-4 bin ya fiyatı ne bileyim

Buna cidden katılıyorum.
Bende almak istiyorum çalışıyorum desteği çok olur diye ama alamadım.
Ayda 3-4 bin kenara atsam zaten benden iyisi olmaz ama zor.

Bırak 3-4 bini ayı eksi de bitirmezsem şükrediyorum.

fakir miyim değil, ülkece fakiriz maalesef.
enflasyon ve kurlar yüzünden satın almadığımız ama atıyorum 1 hafta sonra almamız gerekecek şeylere zam gelmiş olacak. bu açından düşününce ihtiyaç yani zaten alınacak ürünlerde en kısa sürede almak daha mantıklı. o yüzden şu dönem alışveriş yaparken alınacağı kesin olan ürünleri sonraya bırakmak daha zamlı fiyata almamıza sebep olacak. ha sürekli indirime giren ürünler ise ayrı konu.

Sizi bilmem ama ben fakirlikten alamıyorum. Orta sehapamın üstüne bir aksesuar almak istedim. 200 liradan aşağı aksesuar yok. Evimde hiç aksesuar yok. Söz tepsim, söz gondolum dışında. Başka da olamayacak sanırım. :cry:
Halk eğitim kurslarına vs katılıp kendim yaparsam anca öyle olur.

Şahsen ben 400 de vermezdim. Kötü tabaklarda kahvaltı yapalım demiyorum ama 100 TL lik takımda da 400 TL takımda da aynı şeyi yemeyecek miyim ne gerek var mantığındayim. Bence bu parayı nereye harcamayı bilmemek değildir.
100 liraya takım mı var?😅

Evde varsa almayın zaten, bu tarz tüketimler cidden bizim ülkemize has. Evde çeşit çeşit bardaklar tabaklar vs.. aynı şey kıyafet için de geçerli yine o imrenerek baktığımız avrupa ülkelerinde insanların kıyafete para saçtığını zor görürsünüz.

ama yemenizden içmenizden gezmenizden ve konforunuzdan kısıyorsanız o çok tehlikeli. Benim gördüğüm cimrilik geri dönüşü olmayan bir yol bu yola girdikten sonra sonradan kazandığınız hiçbir meblağ sizi geri döndüremez 😄 illa kendim için birşeyler almak istiyorum diyorsanız hayatınıza konfor getirecek elektronik ürünlere vs bakabilirsiniz..

10 yıl önce 220 tl ye almıştım da şaşırdım😅ekmeğin arasına peynir zeytin kor yeriz. Tabakta neymiş
O zamanlar da leğen de 1 liraydı, fakirler tavuk patates yerdi 😅😅😅 günümüze yorum yapamıyorum 😂

Şaka bir yana Allah herkesin yardımcı olsun. Özellikle de çocuğu olanların. 100 lira 10 lira oldu.

Merhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorum🤭 Ben bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum

Su zamanda olmasi gerektigi gibi davraniyorsunuz bence hersey ateş pahasi ve harcamayi abartan bi toplum olmaya basladik biraz dikkat etmekte fayda var

Buna cidden katılıyorum.
Bende almak istiyorum çalışıyorum desteği çok olur diye ama alamadım.
Ayda 3-4 bin kenara atsam zaten benden iyisi olmaz ama zor.

Bırak 3-4 bini ayı eksi de bitirmezsem şükrediyorum.
Bence almalısınız mutlaka

Şuan yatak odasını süpürüyor ben de ayaklarımı uzattım kk da takılıyorum
Zengin hissediyorum kendimi
İsmini de katya koydum:halay:

Back
X