• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para istemek???

Abimle konuştum canım...
Eşi mutfaktayken açtım konuyu,ödü patladı eşi duyacak diye..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

:1: Kabul etti mi bari, yardım edecek mi?_

ortada başka bir durum var ama... eşim luzumsuz yere ailesine para gönderirse kızabilirim. ama Allah korusun böle bir durum varda göndermiyorsa, kocamla kavga ederim...

Ya bende bunu anlamıyorum, ne yani ben yada eşim fark etmez; ailelerimize bir jest yapmak isteyipte bir faturasını ödemek, yada kendisine özel bir şey alması için 3-5 kuruş para vermek için sürünmeleri mi gerekiyor? Yani biz evlat olarak, sağlıklarında kıymetlerini bilemeyecek miyiz hiç?

Benim ailemin ihtiyacı yok, eşimin ailesinin yine hiç ihtiyacı yok. Ama mesela, arada anneme hadi bu hafta ev temizliği için gelen kadının parasını ben vereyim derim, ya da maaşı aldığımda al anne şunu , koy kenarına bulunsun , özendiğin birşeyi alırsın derim. benim babam maç delisidir mesela, bekarken sırf onun için eve lig tv bağlatmıştım faturasını ben ödüyordum, evlendim halen daha ben ödüyorum. Benim babama hediyem o, izlesin keyifle. Şimdi de, kayınpederim için bağlatıcaz, belgesel delisi o da, bağlatalım izlesin dedik. Bazı şeyleri düşünmek için, anne-babaların muhtaç ve iyice düşmüş olmasını beklemeye gerek yok bence. Çünkü onların hakkı ödenmez. 100 yapamıyorsan 50 yaparsın, durum vardır 300 yaparsın, ama bazı şeyleri anne-babaya yapmak için bir kıstas yok bence.

abın karısından cekınıyor da mı oralı olmuyor..(gercı cekınse el altından vermeye calısır)

ama hayırsız evlat dedıklerınden sanırım..

bence karısının yanında konuş,belkı karısı bıraz merhamet sahıbıdır..

ne olcaksa da olsun..bundan sonra bel bağlamazsın,abı yerıne koymazsın..

kımın ne mal olduğunu anlarsın

Ya bende bunu anlamıyorum, ne yani ben yada eşim fark etmez; ailelerimize bir jest yapmak isteyipte bir faturasını ödemek, yada kendisine özel bir şey alması için 3-5 kuruş para vermek için sürünmeleri mi gerekiyor? Yani biz evlat olarak, sağlıklarında kıymetlerini bilemeyecek miyiz hiç?

Benim ailemin ihtiyacı yok, eşimin ailesinin yine hiç ihtiyacı yok. Ama mesela, arada anneme hadi bu hafta ev temizliği için gelen kadının parasını ben vereyim derim, ya da maaşı aldığımda al anne şunu , koy kenarına bulunsun , özendiğin birşeyi alırsın derim. benim babam maç delisidir mesela, bekarken sırf onun için eve lig tv bağlatmıştım faturasını ben ödüyordum, evlendim halen daha ben ödüyorum. Benim babama hediyem o, izlesin keyifle. Şimdi de, kayınpederim için bağlatıcaz, belgesel delisi o da, bağlatalım izlesin dedik. Bazı şeyleri düşünmek için, anne-babaların muhtaç ve iyice düşmüş olmasını beklemeye gerek yok bence. Çünkü onların hakkı ödenmez. 100 yapamıyorsan 50 yaparsın, durum vardır 300 yaparsın, ama bazı şeyleri anne-babaya yapmak için bir kıstas yok bence.

o tip hediyelerde sorun yok ki... maaş bağlar gibi yada emrivaki gibi şeyleri sevmiyorum ben... ona bakılırsa görümcemin internetini ben ödüyorum... yada anneme arada para veriyorum...

ilk evlendiğimde görümcemin sigortasını biz ödüyorduk. bize emri vaki yapıldı... kaldıki ev idaresini bilmem etmem, yeni yeni öğreniyoruz borç harçla ayı geçiriyorduk... onlarda akrabalarını güzel yerlere yemeklere götürmeler vs.. olunca hoş olmadı.

sonra sonra ben onlara onlar bana alıştı... şimdi iyiyiz. arada fark var anlatabiliyorumdur umarım...

özellikle bu gibi hastalıkta tamamen durum değişir...

Son düzenleme:

O an konuyu geçiştirmek için tamam tamam dedi ama dün ödeme günüydü,olan biten bişey yok:(

o tip hediyelerde sorun yok ki... maaş bağlar gibi yada emrivaki gibi şeyleri sevmiyorum ben... ona bakılırsa görümcemin internetini ben ödüyorum... yada anneme arada para veriyorum...

ilk evlendiğimde görümcemin sigortasını biz ödüyorduk. bize emri vaki yapıldı... kaldıki ev idaresini bilmem etmem, yeni yeni öğreniyoruz borç harçla ayı geçiriyorduk... onlarda akrabalarını güzel yerlere yemeklere götürmeler vs.. olunca hoş olmadı.

sonra sonra ben onlara onlar bana alıştı... şimdi iyiyiz. arada fark var anlatabiliyorumdur umarım...

özellikle bu gibi hastalıkta tamamen durum değişir...

Annem bile evladımdan soğudum diyor..hasta kadına bunu dedirttiler ya..benim bile başım sıkışsa abimi aramak aklıma gelmiyor..neydi bi laf vardı keser döner hesap döner diye :)

Annem bile evladımdan soğudum diyor..hasta kadına bunu dedirttiler ya..benim bile başım sıkışsa abimi aramak aklıma gelmiyor..neydi bi laf vardı keser döner hesap döner diye :)

abin olmasaydı kafan rahat olurdu aslında.

ara konuş dün ödenmesi gerekeni hallettin mi de...

abin olmasaydı kafan rahat olurdu aslında.

ara konuş dün ödenmesi gerekeni hallettin mi de...

Yok aramam artık..dilenci gibi devamlı arattırıyor beni kendisine,valla ağrıma gidiyor ya..
Ödemesin,ben yatırıcam yarın borcu,faiz binmesin.
O da sadece eşiyle kurduğu hayatında mutlu olsun.

Yok aramam artık..dilenci gibi devamlı arattırıyor beni kendisine,valla ağrıma gidiyor ya..
Ödemesin,ben yatırıcam yarın borcu,faiz binmesin.
O da sadece eşiyle kurduğu hayatında mutlu olsun.

dilencilikle ilgisi yok ki. oda ailesi. en azından "hallettiysen dekontu verirmisin" de.. olmaz mı...

Allah’ım, annene de, babana da en kısa zamanda acil şifalar versin canım. Allah’ım mükafatını fazlasıyla verecektir inşallah. Allah’ım herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

dilencilikle ilgisi yok ki. oda ailesi. en azından "hallettiysen dekontu verirmisin" de.. olmaz mı...

Ters bir cevap verirse diye çok korkuyorum,zaten ailecek çok kırılgan olduk,kaldıramıyorum artık.ona minnet edeceğime diyorum..peki dekontu soracağım..

Allah’ım, annene de, babana da en kısa zamanda acil ÅŸifalar versin canım. Allah’ım mükafatını fazlasıyla verecektir inÅŸallah. Allah’ım herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Çok teşekkür ederim...

Buyrun işte. Hayırlı evlat isteyeceğine İlla ki erkek evlat diye tutturanlara örnek olsun.

İstemelisin tabiki. sadece sen yüklenmemelisin bu sorumluluğu. Nasıl bir vicdana sahip abin, aklım almadı cidden.

Buyrun işte. Hayırlı evlat isteyeceğine İlla ki erkek evlat diye tutturanlara örnek olsun.

İstemelisin tabiki. sadece sen yüklenmemelisin bu sorumluluğu. Nasıl bir vicdana sahip abin, aklım almadı cidden.

Benim kızım olsun istiyorum mesela,istisnalar vardır elbet ama kız evlat gibi merhamet edemeZmiş geliyor kimse annesine babasına..kızlar evlense bile yürekleri ana evinde babasının yüreğinde kalıyor..
Dün ödeme günüydü,gelen giden yok bakalım:(

Arkadaşlar,konumu baştan okuyanlar bilir,annem babam hasta olduğu için abimden maddi destek istemiştim,evine gidip konuşmuştum.geçtiğimiz pazartesi ödeme vardı,son günüydü..ne aradı ne sordu.hatta sonra bizim evimize geldi kandillik ama yine konuyu açmadı.ben ödemeyi yine kendi başıma yaptım.çocuk dğil,40 yaşında adam hatırlatmaya gerek var mı devamlı?
Geçtiğimiz cumartesi babalar günü için eşiyle gelmişler bize,tartışma çıkmış annemle abim arasında.düşünebiliyor musunuz?benim annem sadece yatıyor,oğlan çocuğu..zayıf,kısacık saçlı..insan bu haline bakıp merhamet eder,kötü bişey söylese de alttan alır...anne o...ve çok hasta..ama abim ah abim...
Ben artık bize maddi desteğini geçtim,istemeyeceğim ondan hiç bişey..ama annesi ile dargın olsun istemiyorum.abimle konuşmak dahi istemiyorum ama ona mail atsam mı?

herşeyi alttan alıp bütün yükü üstlenmişsiniz. hala abinizi kırmaktan korkuyorsunuz. ben olsam okkalı bir mail atar onun da vicdanının sızlamasını sağlardım. 40 yaşında ama evlat olamamış.. yazık... abiniz kadar olmasa da benim dayım da böyle umarsız. onların da çocukları var ve Allah büyük...

Allah kimseye hayırsız evlat vermesin. Çok zor. Allah ailenize acil şifalar versin inşaallah.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Back
X