para kazanmak

sirinler12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
282
0
0
İstanbul
kızlar ben öğrenciyim sadece haftasonlarım boş ve çalışıp para kazanmak istiyorum çünkü ailemden para istemeyi sevmiyorum binbirtürlü laf sayıyorlar(durumları çok çok iyi aslında) sizce parttime işlerden haftada ne kadar kazanabilirim.?

Bulunduğun yere ve yapacağın işe bağlı...Mesela öğrenciye ders versen kendini rahatlıkla geçindirirsin ama garsonluk kasiyerlik kaç paradır bilmiyorum..

Olur mu öyle deme...Ben Ankara'da okudum..Universitemizin sosyal işler bölümü vardı.
Oraya başvuran arkadaşlarım yakın çevreden çocukları okuldan alıp derslerine yardım ediyordu iyi de para alıyorlardı valla

istanbuldaysan seçeneğin daha fazla.
kendimden örnek verim. 2007 yılında senin gibi üni.de öğrenciyken bende parttime çalıştım.
kayseride büyük bir avm de tanınmış bir markada satış asistanlığı yaptım.
taa o zaman en az 400 tl para aldım. üstüne bide 180 tl yemek kartı aldım.yedim içtim alışveriş yaptım.
ders ssatlerime göre ayarladılar çalışma saatlerimi, üstelik haftada iki günde iznim vardı.
yani bence sıradan bir markette mağazada çalışmak yerine avm de ki markaları tercih etmeni tavsiye ederim.
hele şirket yabancıysa daha çok haklarına sahip çıkıyor.

istanbuldaysan seçeneğin daha fazla.
kendimden örnek verim. 2007 yılında senin gibi üni.de öğrenciyken bende parttime çalıştım.
kayseride büyük bir avm de tanınmış bir markada satış asistanlığı yaptım.
taa o zaman en az 400 tl para aldım. üstüne bide 180 tl yemek kartı aldım.yedim içtim alışveriş yaptım.
ders ssatlerime göre ayarladılar çalışma saatlerimi, üstelik haftada iki günde iznim vardı.
yani bence sıradan bir markette mağazada çalışmak yerine avm de ki markaları tercih etmeni tavsiye ederim.
hele şirket yabancıysa daha çok haklarına sahip çıkıyor.

aylık mı haftalık mı kazandın canım ? evet haklısın ama benim çalışabilecek sadece 2 günüm olduğu için çoğu yer almak istemez ki beni.hafta içi derslerim çok yoğun

bu konuda aldatılmak kadar ilgi görmedi :( saçma sapan insanların açtığı konular yüzünden gerçekten tavsiyeye ihtiyacı olan insanlar mağdur oluyor.tavsiye verecekleri oyalıyorlar..

bende üni ögrencisiyim, ve 1 yildir hafta sonlari çali$iyorum, aylik 400 kazaniyorum, para konusunda çok iyi her istedigimi aliyorum, yeme içme aileden olunca, fakat kötü yönleride var, mesela tüm hafta beynin yoruluyor (özelliklede sinav dönemlerinde) hafta sonu ise vücudun yoruluyor... sosyal hayatinda yok oluyor hafta içi zaten okuldasin ee hafta sonuda i$te olunca hiç zaman kalmiyor...

bence çali$acaksan eger, sadece hafta sonu çali$, çünkü bo$ saatlerindede çali$irsan çok zor olur, çok yorulursun, inanki insanin ders çali$asi bile gelmiyor

ben ünide 1 kere broşür dağıtmıştım. 1 günde 50 tl almıştım taa 2006da...

o tarz bişeyler yapabilirsin, aslında bizim bi arkadaş okulun kütüphanesinde çalışıyodu, ne kadar alıyodu bilmiyorum ama hem kampüsünde olursun, onu bi araştır istersen

bende üni ögrencisiyim, ve 1 yildir hafta sonlari çali$iyorum, aylik 400 kazaniyorum, para konusunda çok iyi her istedigimi aliyorum, yeme içme aileden olunca, fakat kötü yönleride var, mesela tüm hafta beynin yoruluyor (özelliklede sinav dönemlerinde) hafta sonu ise vücudun yoruluyor... sosyal hayatinda yok oluyor hafta içi zaten okuldasin ee hafta sonuda i$te olunca hiç zaman kalmiyor...

bence çali$acaksan eger, sadece hafta sonu çali$, çünkü bo$ saatlerindede çali$irsan çok zor olur, çok yorulursun, inanki insanin ders çali$asi bile gelmiyor

canım bende boş saatlerimde çalışmayı düşünmüyorum.dediğin gibi düşünüyorum.benim amacım kışın çalışıp yazın yurtdışına gidebilmek için para biriktirmek ama ne derece birikir bilmiyorum :(

kampüste çalışma imkanlarını bir araştır derim, part time işe göre daha çok kazanırsın, kütüphane yada öğrenci işlerinde çalışabiliyorsun araştır iyice, hatta çalışmaya uygun görülürsen kampüs yemekhane kartında dolduruluyor diye biliyorum

Fast food restoranları ya da giyim mağazaları hafta sonları yoğun olduğu için özellikle o günlerde çalışana ihtiyaç duyabiliyorlar.
günlük 35 tl için çok az diyorsan yarı zamanlı ya da haftasonu işlerinden çok birşey bekleme.

okulda öğrenciler için işler oluyor. kütüphane, okulun sosyal alanları gibi yerlere başvurabilirsin.

Son düzenleme:
Fast food restoranları ya da giyim mağazaları hafta sonları yoğun olduğu için özellikle o günlerde çalışana ihtiyaç duyabiliyorlar.
günlük 35 tl için çok az diyorsan yarı zamanlı ya da haftasonu işlerinden çok birşey bekleme.

bi arkadaşım stand işinden 50 tl kazanıyordu ama çıktı işten yani 35 ten çok kazanılıyo ama zor işte ooof :(

aylık mı haftalık mı kazandın canım ? evet haklısın ama benim çalışabilecek sadece 2 günüm olduğu için çoğu yer almak istemez ki beni.hafta içi derslerim çok yoğun

aylık canım. açıkcası benim bu örneği vermemin sebebi yabancı şirketler rahat oluyor gerçekten
müşteri profili de belli. bazı yerel markalar gibi akşama kadar kıyafet,raf vs düzeltmiyorsun.
ben sana şöyle örnek vereyim: ben ikinci öğretimde okuyordum hafta içi sabah 10 ve 4 arası çalışıyordum.
hafta sonu da 10 ve 8 yada 12.00-22.00
hafta içi 2 günde izinliydim. önemli olan senin part time saatini doldurman.
o yüzden alışveriş yaparken öylesine bir sor, cv doldur.
avm lerdeki kitapçı dükkanları da olabilir.
ben işimi avm de gezerken ilanı gördüm, öylesine sordum gelin cv doldurun dediler ve sonra da çağırdılar başladım.
üstelik dişlerimde de teller vardı :27:

Cardiyelı part time işler var 3-4 gün çalışıyorsun haftada ve asgari ücret veriyorlar örneğin bazı mağazalarda satış elemanlığı. kasiyerlik gibi işler

Back
X