Para kimin

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.956
248
29
Benim bugün içinde cüzdanima birkac defa para giris cikisi oldu , cüzdanda ne kadar vardi ,kac harcadim, kac aldim bilmiyorum neyse. Esnaftan 15 tllik bir sey aldım cebimde 50 tl vardı para üstü olarak 35 tl deyip uzattı ben de tamam abla dedim koydum cebime yani hic bakmadım parayı nasıl verdi katladi mi düz mü verdi ne kadar verdi. Elimde doluydu bakmadan cebime koydum direk. Eve geldim cebimden cikardim 45 tlm var. 10 tl 5 tlnin icinde katli sekilde. Acaba bu para benim cebimde var mıydı, kadın fazla mı verdi bilemedim. Simdi kadına gidip sorsam emin değilse vermis olabilirim diyecek vermediğinden eminse ben garip bir duruma düşeceğim. Sanki parayı düz sekilde uxatti gibi hatirliyorum ama emin de değili. Böyle de vicdanım rahat değil. Arkadasıma anlattim kafan rahat değilse bir sokak hayvanini doyurursun dedi. Miktar çok kücük olabilir ama ben dürüstlüğe cok önem veririm. Sizcr napsam ?

elinizde fazla par yok ki almanız gereken para var.
tamam size düz uzattım ama siz parayı elinizde katlayıp cebinize koymanız lazım yoksa cebinize nasıl düz koyabilirdiniz

elinizde fazla par yok ki almanız gereken para var.
tamam size düz uzattım ama siz parayı elinizde katlayıp cebinize koymanız lazım yoksa cebinize nasıl düz koyabilirdiniz
Anlatamadım 35 tlm olmasi lazımken 45 tlm vardi cebimde. Acaba fazla miktar ben de mi vardı yoksa esnaf mi fazla verdi onu cözemedim alacağım para yok

Anlatamadım 35 tlm olmasi lazımken 45 tlm vardi cebimde. Acaba fazla miktar ben de mi vardı yoksa esnaf mi fazla verdi onu cözemedim alacağım para yok
şimdi anladım daha dogrusu hesabı dogru yaptım
gidin esnafa anlatın durumu ne size nede kendisine ait oldugu belli olmayan
10 tl yi bir çocuga yada bir vakıfa msj yolu ile bagışlamayı teklif edin

En iyisi o 10 TL yi dışarıda soğukta mendil satan vs çocuklara yemek ısmarlayın :KK33:
Sonuçta esnafa gidip sorsanız kadın aa evet ben verdim diyebilir.. sizde içim rahat etmez diyorsunuz. En mantıklısı bu, en azından ben olsam öyle yaparım

icinde katli sekilde diyorsunuz,ben olsam geri verirdim miktari onemli degil daha buyuk bi parada olabilirdi.

Arkadaşınızın dediği gibi ya bir hayvanı doyurun yada sadaka olarak birine verin muhtemelen satış yapan kişide emin değildir veya evet Bn fazla vermişim diyebilir bilemeyiz en iyisi bir hayır yapmak.

Sizin cebinizde başka para var mıydı? Cebinizden nasıl çıktığı da önemli. Dağınık halde çıktıysa emin olamazsınız, ama katladığınız gibi çıkartıysanız ve o 10tl de ayni diğer paralar gibi katlı şekildeyse (kat izlerinden belli olur) muhtemelen esnafın parasıdır.Size 10 X 3 + 5tl şeklinde verdiyse kazara 10 tl fazla karışmış olabilir. Bir de görsel hafızanızı yokladığınızda kadın size paraları düz uzatırken 5 tl üstte mi duruyordu? Eğer üstte duruyor ise 10 tl 5 tl'nin içine katlanmış olamaz o zaman o para sizin cebinizdeydi. Bilemedim isterseniz kadına sorun "siz geçen gün bana 35 tl para üstü verirken fazla para vermiş olabilir misiniz?" diye yok doğru verdim derse içiniz rahat eder, "Aaaa evet ben de sonradan farkettim" gibi kendinden emin konuşursa verirsiniz. Ama kem küm eder "eee belki vermiş olabilirim" falan derse "ben de emin olamadım o para ile sokak kedilerine mama aldım yedirdim helal edin" dersiniz. kadın da helal olsun derse sokaktakilere mama alırsınız.

Sizin cebinizde başka para var mıydı? Cebinizden nasıl çıktığı da önemli. Dağınık halde çıktıysa emin olamazsınız, ama katladığınız gibi çıkartıysanız ve o 10tl de ayni diğer paralar gibi katlı şekildeyse (kat izlerinden belli olur) muhtemelen esnafın parasıdır.Size 10 X 3 + 5tl şeklinde verdiyse kazara 10 tl fazla karışmış olabilir. Bir de görsel hafızanızı yokladığınızda kadın size paraları düz uzatırken 5 tl üstte mi duruyordu? Eğer üstte duruyor ise 10 tl 5 tl'nin içine katlanmış olamaz o zaman o para sizin cebinizdeydi. Bilemedim isterseniz kadına sorun "siz geçen gün bana 35 tl para üstü verirken fazla para vermiş olabilir misiniz?" diye yok doğru verdim derse içiniz rahat eder, "Aaaa evet ben de sonradan farkettim" gibi kendinden emin konuşursa verirsiniz. Ama kem küm eder "eee belki vermiş olabilirim" falan derse "ben de emin olamadım o para ile sokak kedilerine mama aldım yedirdim helal edin" dersiniz. kadın da helal olsun derse sokaktakilere mama alırsınız.
Hafızama göre düz sekilde 20+10+ 5 tl uzattı 5 tl de üstte duruyordu ama cebimden cikarinca 10 tl 5'in icinden cikti paralar da rastgele katlıydı. Tam da hatirlayamadim ama dediginiz gibi yapayım tesekkür ederim.

çalışan ise maaşından kesiliyor :( umarım size aittir o para

En iyisi o 10 TL yi dışarıda soğukta mendil satan vs çocuklara yemek ısmarlayın :KK33:
Sonuçta esnafa gidip sorsanız kadın aa evet ben verdim diyebilir.. sizde içim rahat etmez diyorsunuz. En mantıklısı bu, en azından ben olsam öyle yaparım
Hiç onaylamıyorum bu olayı
Bu çocuklar para kazandıkça sırtından veçinmek isteyen onlara eziyet eden insanların iştahını kabartacak
Olan gene çocuklara olacak

Önce gidip esnafa sorun. Hatırlamıyorum vs. derse gidin bir çocuk sevindirin.

İyilik babında harcayacaksanız parayı lütfen dilencilere ve mendil-su vb. satan çocuklara vermeyin. Dilenciler zaten hepimizden fazla kazanıyor, çocuklara da para verildikçe zorla çalıştırmaya devam ediyorlar.

şüpheli şeylerden sakının der efendımız.
10 tl ıle zengın olmazsın.
hak geçmesin.
durumu anlat isteyecek gıbı olursa ver.
yok olur mu öyle şey olsa da helal olsun derse ,vermezsin.karşılıklı dıyolağa bağlı

Back
X