• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para meselesi

Mesleği inşaat mühendisliği. Yurtiçi-yurtdışı iş bulduğu zaman acayip para kazanıyorlar, abimden biliyorum.
Yurtdışına çıksa rahat 2500 dolardan başlar maaşı. İstersen bunlar için ona yol göster. Bi kaç sene kalıp yurtdışında para da biriktirebilir :KK66:
Uzun zamandır çıkıyomuşsunuz ya, bence üstüne gitme, ciddi gibisiniz çünkü. Destek ol, boşver.
İşini bulup ciddileştiğiniz zaman da parasını biriktirir, evlenirsiniz.
yurtdışı için abiniz nasıl iş buldu bize biraz yol gösterir misiniz?
yurtdışı şantiyelere de başvuruyor ama henüz bir sonuç alamadık
tanıdık olması şart mı?

yurtdışı için abiniz nasıl iş buldu bize biraz yol gösterir misiniz?
yurtdışı şantiyelere de başvuruyor ama henüz bir sonuç alamadık
tanıdık olması şart mı?

İlk mezun olduğunda inşaat firmalarına mühendis bulup gönderen aracılar oluyor, onunla başlamıştı gitmeye. Bulduğu işlere göre anlaşma yapıyordu, komisyon alıyordu aracı abimden. Aracılık yapan adam da inşaat mühendisi ama bunu meslek edinmiş :)
Zamanla abim kendi çevresini oluşturdu doğal olarak. Şimdi ana firmalara girebilir isterse ama artık kendisi iş alıp yapıyor.
Yeni mezun ve tecrübesi yoksa taşeron firmalara gider ve 2500 dolardan başlar maaşı. Her sene maaşı giderek artar. Abim şu an 4500-5000 dolara gidebiliyor. Meslekte tecrübe önemli.
Diyeceğim o ki, yurtdışında şantiye koşullarında, yalnız kalarak en az 6 ay kalabilecekse çok güzel birikim yaparak döner. Ama sabretmesi şart. O zaman sizin için de hiçbi problem kalmaz ;)

İlk mezun olduğunda inşaat firmalarına mühendis bulup gönderen aracılar oluyor, onunla başlamıştı gitmeye. Bulduğu işlere göre anlaşma yapıyordu, komisyon alıyordu aracı abimden. Aracılık yapan adam da inşaat mühendisi ama bunu meslek edinmiş :)
Zamanla abim kendi çevresini oluşturdu doğal olarak. Şimdi ana firmalara girebilir isterse ama artık kendisi iş alıp yapıyor.
Yeni mezun ve tecrübesi yoksa taşeron firmalara gider ve 2500 dolardan başlar maaşı. Her sene maaşı giderek artar. Abim şu an 4500-5000 dolara gidebiliyor. Meslekte tecrübe önemli.
Diyeceğim o ki, yurtdışında şantiye koşullarında, yalnız kalarak en az 6 ay kalabilecekse çok güzel birikim yaparak döner. Ama sabretmesi şart. O zaman sizin için de hiçbi problem kalmaz :KK66:
o zaman aracı bulmamız lazım
ya biz o kadar yardımsız kaldık ki bu konuda
bi kişi el verseydi rahat edecekti
çünkü dili de var inşaat mühendisliğinde türkiye deki en iyi okuldan mezun o da tamam
ama bir yol tutturamadı işte..
tamam araştıralım çok teşekkürler:)

Bana yanlış geliyor. Ben olsam bilgisayara ihtiyacı varsa ve cebinde parası yoksa bilgisayar hediye ederim sevdiğim adama mesela. Yemişim hesabını derim, benim param var mı var. Bitti. Seviyorsam ve yıllarımı birlikte geçirdiysem bu adamla para düşünmek en son yapacağım şeydir.

Adamın işsiz kalmış olsa evet yaparsın, hesabı da hep ödersin. Ama adamın hiç işi olmayınca , konu sahibi de o halini göremeyince yiyici olabileceğini düşünüyor.

bencede yiyici geçicide olsa bir işe girebilir 5 parasız dolaşıyo demekki
sizde yemeksiz yerlere gidin bankta oturun bi deneyin tepkisini
yada hesabı alman usulü ödeyin herşey müşterek

Adamın işsiz kalmış olsa evet yaparsın, hesabı da hep ödersin. Ama adamın hiç işi olmayınca , konu sahibi de o halini göremeyince yiyici olabileceğini düşünüyor.

Öğrencilik yıllarında herkes kendi hesabını ödermiş. Yiyici (çok çirkin bir tabir bence) olsa o zaman da yapardı değil mi? Son altı aydır, adam henüz iş bulup para kazanamadığı, kadının da işi ve iyi bir geliri olduğu için durum böyle.

İşsiz olan kadın olsaydı hepinizin "ısmarlayacak tabi ki erkek değil mi" diye yorum yapacağınızı adım gibi biliyorum.

Öğrencilik yıllarında herkes kendi hesabını ödermiş. Yiyici (çok çirkin bir tabir bence) olsa o zaman da yapardı değil mi? Son altı aydır, adam henüz iş bulup para kazanamadığı, kadının da işi ve iyi bir geliri olduğu için durum böyle.

İşsiz olan kadın olsaydı hepinizin "ısmarlayacak tabi ki erkek değil mi" diye yorum yapacağınızı adım gibi biliyorum.

O zaman konu sahibi iş bulmasını beklesin.

Benim 4 yıllık ilişkim var. İlk başta ikimiz de öğrenciydik ortak ödüyorduk hesabı. Sonra o mezun oldu işe girdi ben hala öğrenciydim yine ortak ödüyorduk. Şimdi 2 aydır işsiz hesapları genelde ben ödüyorum :D bi de kursa gidiyor ayda 300 lira veriyor, hiç "kursa para buluyor ama" diye düşünmedim. O da onun hobisi. Zaten işsiz kafasını dağıtabileceği tek yere de laf etmem.

Sevgilin nasıl biri bilmiyorum ama gerçekten yiyici sömürücü adamlar var hayatta. Ama gerçekten çaresiz olanlar da var. 2.5 yıllık sevgilinin nasıl biri olduğunu sen zaten bizden iyi tanırsın. O yüzden bizim söyleyebileceğimiz başka bir şey yok.

Benim 4 yıllık ilişkim var. İlk başta ikimiz de öğrenciydik ortak ödüyorduk hesabı. Sonra o mezun oldu işe girdi ben hala öğrenciydim yine ortak ödüyorduk. Şimdi 2 aydır işsiz hesapları genelde ben ödüyorum :KK70: bi de kursa gidiyor ayda 300 lira veriyor, hiç "kursa para buluyor ama" diye düşünmedim. O da onun hobisi. Zaten işsiz kafasını dağıtabileceği tek yere de laf etmem.

Sevgilin nasıl biri bilmiyorum ama gerçekten yiyici sömürücü adamlar var hayatta. Ama gerçekten çaresiz olanlar da var. 2.5 yıllık sevgilinin nasıl biri olduğunu sen zaten bizden iyi tanırsın. O yüzden bizim söyleyebileceğimiz başka bir şey yok.
yok ya 2.5 yıllık yazınca herkes anlarsın diyor ama
valla ben anlamıyorum :D
bekleyeceğim iş bulmasını

Adamın parası yok ki neyle ödeyecek hesabı? Hani cimri dememiz için parasının olup da harcamaya yanaşmaması lazım. Siz çalıştığınız için ya buluşmalarda siz ödeyeceksiniz, ya herkes kendi yediğini ödeyecek ya da buluşmayacaksınız. Hem işsiz hem de ailesinden para almayan birinin hesap ödemesini beklemek tuhaf. Siz de ödemek istemiyorsanız ya buluşmayacak ya da ortak ödemeyi teklif edeceksiniz ki adamın parası olmadığından buluşmaya yanaşmayacak o zaman.

kendisine doğru düzgün bir şey almaz
öyle marka giymez
ailesinin durumu da pek iyi değil zaten doğrusu
aileden para da almıyor
bayramdan bayrama dedesinin anneannesinin verdiklerini harçlık yapıyor
of ne bileyim :KK43: böyle düşününce haklısınız...
ne yapıyor bu adam peki kendi sektöründe iş yok diye akşama kadar oturuyor mu,ne biliyim koskoca insan aileden harçlık alır mı halen,cimrilikten öte tembel ve beceriksizliği daha mühim,para kazanmayı bilmiyor cimri olmasa kaç yazar.

ne yapıyor bu adam peki kendi sektöründe iş yok diye akşama kadar oturuyor mu,ne biliyim koskoca insan aileden harçlık alır mı halen,cimrilikten öte tembel ve beceriksizliği daha mühim,para kazanmayı bilmiyor cimri olmasa kaç yazar.
iş yokki

Yani sektör sıkıntılı işsizlik var memlekette durum ortada biliyorum.
Ama yine de gençlerimiz biraz tembel geliyor bana geçici olarak bi yere girebilir ne bileyim bi markette bile çalışabilir haber gelene kadar.
Ben kadın olmama rağmen ve eşimin iyi bi geliri olmasına rağmen sırf boş kalmayayim diye mağazada bile çalıştım bi zamanlar.
Evli bir kadın bunu yapıyorsa bekar bir erkek haydi haydi yapar diye düşünüyorum.

Konu sahibi 2.5 yıl olmuş bu ilişkiye şans vermelisin derim.
Ama eğer rahatsız oluyorsan hesap ödemekten sevgilinle bu konuyu konuş incitmeden.
Ya da mesela daha ucuz aktiviteler yapın lüks yerlere gitmeyin.
Işsizlik çok zor bi psikoloji onu anlamaya çalış ama yine de geçici bi iş bulabilir ya da askere gidip gelebilir o süreçte evde boş durmaktansa.

bu tür konulara son zamanlarda ne cok rastliyoruz.bu bir ayrilik sebebimi?bilemedim. yani adamin issiz oldugunu is bulamadigini felan yazmissiniz.ama bu durumdan rahatsizsaniz boylede olmaz.karisik durumlar bilemiyorum ben böyle bir iliski yasamayi tercih etmezdim.bence erkegin bir agirligi olmali iliskide maddi manevi..tek basima emek verdigim bir iliskiyi istemem ben.tabi sizin hayatiniz hakkinizda hayirlisi..oda bu durumdan rahatsizsa is bulmak icin cabaliyorsa hos gorulebilir bir yerde ama yok halinden memnunsa asıl sıkınti orda bence..once bunu analiz edin..

Bence de ayrılmalısın.
İşsizse parasızsa bi zahmet dışarda da yemek yemesin o zaman ya.
İnsan erkek olarak utanır bunu yapmaya yani.

Back
X