Para mevzusu

Bu tarz konular bende sok etkisi yapiyor..benim babam 10 evladi için yillarca calisip cabaladi..yemedi yedirdi..annemin bir luksu yoktu..hepimizin iyi kotu dunyaligini yapti..evlatlarindan para almak ne demek ..cok garip

Maddi durumlarina bagli. Hicbir sosyal guvencesi yoksa,ya da emekli maasi bile yoksa elbette verilmeli. Ama mesela benim annem emekli ogretmen, cocuga baksa para vermem,hediyeler alirim jest anlaminda o kadar
babamın emeklisi var, ekstra gelir iyi olur tabi ama şart değil.
annem geçtiğimiz senelerde bebek bakıyordu, sonra annesiyle anlaşamayınca bıraktı, bir daha da başlamadı.
yani bebek bakma işini hem keyfi hem biraz profesyonel iş olarak görüyor. bu yüzden düşünceliyim :)

Ben de öyle düşünüyorum ama hem annemin hem kv evi bana çok yakın. Onlar varken bir bakıcı tutmam çok saçma olacak. Yani onların bakmak isteyeceğini düşünüyorum ama ben de sizin gibi düşünüyorum, zamanla bana iyilik yapıyorlar çocuğuma zorla bakıyorlarmış gibi bir havaya girmelerini istemem. Kv bir şey beklemez ama annem para bekler gibi geliyor.
Anlıyorum sizi. Teklif eder ya da ihtiyaçlarını filan karşılayabilirsiniz belki. Hoş olabilir, minnet altında hissetmemiş olursunuz.

babamın emeklisi var, ekstra gelir iyi olur tabi ama şart değil.
annem geçtiğimiz senelerde bebek bakıyordu, sonra annesiyle anlaşamayınca bıraktı, bir daha da başlamadı.
yani bebek bakma işini hem keyfi hem biraz profesyonel iş olarak görüyor. bu yüzden düşünceliyim :)
Annenizin meslegi bakicilikmis gecmiste,bence bir miktar verilmeli,cunku su anda geliri yok anladigim kadariyla. Bence gucunuzun yettigince bir miktar vermeniz hos olur

Annenizin meslegi bakicilikmis gecmiste,bence bir miktar verilmeli,cunku su anda geliri yok anladigim kadariyla. Bence gucunuzun yettigince bir miktar vermeniz hos olur
Kesinlikle vermeyi düşünüyorum zaten ama bakıcı maaşı kadar çok mu yoksa harçlık gibi 500 vs. mi bilemiyorum.
Bakıcılık yaptığı dönemde ben yeni evlenmiştim. "senin çocuğun olursa ona da ben bakarım ama artık profesyonelim, şuan 1400 alıyorum o zamana ücretler artar hehehe" diye şaka yapmıştı. hiç unutmuyorum. Üzerinden uzun zaman geçti şimdi ki düşüncesi ne bilmiyorum ama yüz göz olmak istemiyorum, sırf bu muhabbetlere girmemek için kv baksın istiyorum bazen.

Anlıyorum sizi. Teklif eder ya da ihtiyaçlarını filan karşılayabilirsiniz belki. Hoş olabilir, minnet altında hissetmemiş olursunuz.
Kesinlikle bir miktar yardım yaparım ama tam bir maaş kadar olmalı mı o konuda kararsızım. Zaten daha bu muhabbetlerin yaşanmasına 1 seneden fazla var, o zamanın şartlarına göre değerlendireceğim artık. Teşekkürler yorumunuz için.

Kesinlikle vermeyi düşünüyorum zaten ama bakıcı maaşı kadar çok mu yoksa harçlık gibi 500 vs. mi bilemiyorum.
Bakıcılık yaptığı dönemde ben yeni evlenmiştim. "senin çocuğun olursa ona da ben bakarım ama artık profesyonelim, şuan 1400 alıyorum o zamana ücretler artar hehehe" diye şaka yapmıştı. hiç unutmuyorum. Üzerinden uzun zaman geçti şimdi ki düşüncesi ne bilmiyorum ama yüz göz olmak istemiyorum, sırf bu muhabbetlere girmemek için kv baksın istiyorum bazen.
Kvnizin durumu daha elverisliyse neden olmasin? Para verecek olmak zorunuza gitmesin,baskasina da para karsiligi baktiririm diye dusunmeyin yeterli bence

Kvnizin durumu daha elverisliyse neden olmasin? Para verecek olmak zorunuza gitmesin,baskasina da para karsiligi baktiririm diye dusunmeyin yeterli bence
Kv annem kadar sağlıklı değil fiziksel açıdan. Ona yük olur belki diye düşünüyorum, kendisi hevesli ama. Daha vakit var, artık o zaman geldiğinde durumlara göre değerlendireceğim. Teşekkürler yorumunuz için :)

Kv annem kadar sağlıklı değil fiziksel açıdan. Ona yük olur belki diye düşünüyorum, kendisi hevesli ama. Daha vakit var, artık o zaman geldiğinde durumlara göre değerlendireceğim. Teşekkürler yorumunuz için :)
Saglikla kucaginiza almanizi dilerim ♥️

O kadar paranız olmadığını, bu yükün altına giremeyeceğinizi, çocuğunuzu düşünmek zorunda olduğunuzu söyleyin. Anlarlar anlamazlar ama güzel bir dille ben veremem kredi çekemem o kadar param yok ödeyemem deyin. Sırf onlar yazlk değiştirme bir yer yapacak diye o borcun altına girilir mi? Bunu beklemeleri bile ayıp herkesin bir evi bir yuvası var o evde baktığı ve geleceğini düşünmesi gereken evlatları var 100 150 bin bu şartlarda birisine verilmek için çok büyük miktarlar

Henüz çok farazi ortada istenen konuşulan birşey olmadan kendiniz tahmini şeyler söylüyorsunuz çocuklarda yardım eder demiş olabilir ama o kadar para isteyeceğini kredi çektireceğini nereden biliyorsunuz? Hem madem size kötü bir çocukluk yaşattılar hep hakaret aşağılama var nasıl çocuğunuzu güvenip baktırıyorsunuz anlamadım yani o zaman toruna da bakmazlardı ha makul bir yardım isterlerse yardım edebilirsiniz yarın bir gün size de kalacak babanızın malı ama bekleyin hele bir ne isteyecekler isteyecekler mi sorun yaşanırsa alırsınız çocuğu bakıcıya verirsiniz cebinizden çıkacak olana razı olursunuz ama hem çocuğunuza baktırıp kreşe bakıcıya vereceğiniz para cebinize kalırken hem de ailenize laf etmeniz de mantıklı değil tüm gün sizin çocuğunuza bakıyorlar özgürlüklerinden rahatlarından ödün verip

Kardeşin çalışıyor ev işleri onlara kalıyor sen çalışıyorsun çocuk bakımı onlara kalıyor ondan huysuzlanıyorlar dır belki

alıver çocuğunu çok çok bır sene hadı bılemedın ıkı sene bakıcı tut sonra ver krese ne guzel egıtım veren yerler var ne bel baglayacaksın evın ayrı yolun ayrı kesen kasan ayrı olsun canım ınsan torununa para ıle bakacae basına da vuracaksa sureklı beklentı ıcerısıne gırecekse bakmasın daha ıyı

Oyle insanlara cocugu baktirmaz ve bir sekilde o evden ciktim diye mutlu olurdum.Ayrica beni red falan edeceklerse bu beni uzmek yerine mutlu ederdi.Psikolojikmen yaptirimlarindan kurtulurdum.
Red etmek derken bazı şeyleri çok abarttıkları için o tabiri kullandım yanlış kullanmış olabilirim tabiki

Red etmek derken bazı şeyleri çok abarttıkları için o tabiri kullandım yanlış kullanmış olabilirim tabiki
Sukur kendinizi kurtarmissiniz biraz geri cekilin.Aileniz elinizden gelebilecek olani yapin tabi ama sunu vereceksin vermezsem küserim falan demeleri olmaz.Sonucta sizi dunyaya getirip sorumluluk almayi onlar istediler.Simdi evlatdan beklentiye girmek ne bileyim hos degil

Kızlar toplu cevap olsun Allah için çocuğuma çok iyi bakıyorlar haklarını kesinlikle yiyemem yemesi içmesine o kadar özen gösteriyor ki 1 öğün yemese kendine dert eder annem ,oturup oyun oynarlar karşılıklı etkinlik vs..dışarı çıkmak istese çıkarır parka vs. el üstünde tutuyorlar.(çok bakan gördüm torununa tv açıp teli eline veriyorlar)Ona karşı hiçbir kötü söz azarlama bağırma yok .Çocuğumda onlara çok düşkün 2 hafta görmese özledim der gitmek ister çok şükür çok mutlu bir çocukluk geçiriyor. Ortamları kötü değil yani. Psikolojileride bozuk değil huyları öyle sürekli eleştirecek birşey bulurlar kendileri mükemmel herkes hatalıdir
Annem babam bana ve kardeşime ani çıkışlar yapıyorlar söylediğim gibi yapıları öyle .
Kreş yaşı da 7 ay sonra geliyor.
Yorumlarınız için teşekkürler

Hayretler içinde okudum.travmalarım var hakaret duyuyorm evlatlıktan red ederler vs vs vs. Bunları yapan insanlara çocuk mu baktırıyorsunuz?

ayda 2000 tl miymiş çocuk baktırmak bilmiyorum ama gerekirse hadi onu da veririm onurum haysiyetim artı 200 bin tl lik malım bana kalır. iyi olmak mümkün değil aileye hayır deyince size türlü eziyetler yapmaya çalışıyorlar. gizli gizli ya da açık açık. benim annem gizli gizli yapıyo güya doğum yapıcam mesela aramıyor sormuyor. neden baştan basit birşeylere hayır dedim diye. yani daha salon eşyasında hayır denmesi lazım. olmuyorsa olmuyor.Neymiş torununa iyi bakıyormuş. Bakacak tabi o torunu ile arasındaki ilişki, istemiyorsa torunuyla ilişki bakmasın. yapan, çocuğunuza bakan size değil torununa yapıyor yapmayacağa da Allah da gün olur ihtiyacı olduğunda yapacak nasip etmez. eden bulur. maddi şeyler zaten ters de. genelde kız çocuğunun emeğini de olsa sömürme derdinde oluyor aileleri. kız kardeşiniz de siz de dik durun kendileri düzelecek elbet.

Back
X