Arkadaşın normalde çizim işi yapan birisimi yani herkese yardım eder mi,yada daha önce parayla yaptığı hiç oldumu eğer daha önce parayla yaptıysa uygun bir dille söylersin ama para karşılığı yapmadıysa şimdiye kadar söyleme onun yerine pasta,çikolata yada tatlı paketi yaptırabilirsin.kızlar bir derdim var yahu.ben mimarlık okuyorum pazartesi bitirme proje teslimim var.projemi modelledim ama görsellerini benim bilgisayarım yapamadı.bi kaç arkadaşıma rica ettim kimse yapmadı.az önce bi arkadaşım döndü gönder bakim dedi şimdi hallediyor.bu işler genelde parayla yapılan işler ama ben bişi söylemedim o da bişi söylemedi.çizimleri gönderdikten sonra canı ne kadar borcum falan desem çok mu abes olur.liseden samimi bir arkadaşım.ay çok utandım ya da bi hediye falan mı alıp göndersem ya da çikolata falan mı göndersem hafta içi bi akıl verin bana...
bu işlerin genelde ücretli olduğunu biliyorum, içim rahat etmiyor, sana ödeme yapmak istesem ayıp etmiş olur muyum diye sor. hem ücretli olduğunu bildiğini hem de utandığını vurgula. kabul etmezse hediye gönderirsin.
Arkadaşın normalde çizim işi yapan birisimi yani herkese yardım eder mi,yada daha önce parayla yaptığı hiç oldumu eğer daha önce parayla yaptıysa uygun bir dille söylersin ama para karşılığı yapmadıysa şimdiye kadar söyleme onun yerine pasta,çikolata yada tatlı paketi yaptırabilirsin.
Bence de sor, istemem derse bir hediye gönder.bu işlerin genelde ücretli olduğunu biliyorum, içim rahat etmiyor, sana ödeme yapmak istesem ayıp etmiş olur muyum diye sor. hem ücretli olduğunu bildiğini hem de utandığını vurgula. kabul etmezse hediye gönderirsin.
peyzaj mimarı kendisi bi modelleme şirketinde çalışıo.vallahi hakkını nasıl ödicem bilmiyorum falan dedim ne borcu biz kaç yıllık arkadaşız falan dedi.1 saate gönderirim dedi resmen emek vericek.tekrar bi sorarım o zaman borcu nedir diye bişi demezse ofisine çikolata gönderirim :)
peyzaj mimarı kendisi bi modelleme şirketinde çalışıo.vallahi hakkını nasıl ödicem bilmiyorum falan dedim ne borcu biz kaç yıllık arkadaşız falan dedi.1 saate gönderirim dedi resmen emek vericek.tekrar bi sorarım o zaman borcu nedir diye bişi demezse ofisine çikolata gönderirim :)
Ben milletin tezi için günlerimi veriyorum, çeviri de yaptım bir kaç kere ki benim derslerim yoğun ve genelde ödevlerimin veya sınavlarımın olduğu zamana denk gelir. Sadece kuru bir teşekkür alıyorum, bir kaç kere de çay ısmarlarım demişti biri. İmrendim şimdi :/ Arkadaşım olur musun?
o para mevzusunu açmazsa hediye al bence..eğer parayla yapacak olsa baştan söylerdi :)
kimseye borclu kalmak istemem. Once borcum ne derim. Ne borcu filan derse para almazsa da kucuk bir jest yapardim.kızlar bir derdim var yahu.ben mimarlık okuyorum pazartesi bitirme proje teslimim var.projemi modelledim ama görsellerini benim bilgisayarım yapamadı.bi kaç arkadaşıma rica ettim kimse yapmadı.az önce bi arkadaşım döndü gönder bakim dedi şimdi hallediyor.bu işler genelde parayla yapılan işler ama ben bişi söylemedim o da bişi söylemedi.çizimleri gönderdikten sonra canı ne kadar borcum falan desem çok mu abes olur.liseden samimi bir arkadaşım.ay çok utandım ya da bi hediye falan mı alıp göndersem ya da çikolata falan mı göndersem hafta içi bi akıl verin bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?