para nasıl teklif edilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ASENK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.309
448
kızlar bir derdim var yahu.ben mimarlık okuyorum pazartesi bitirme proje teslimim var.projemi modelledim ama görsellerini benim bilgisayarım yapamadı.bi kaç arkadaşıma rica ettim kimse yapmadı.az önce bi arkadaşım döndü gönder bakim dedi şimdi hallediyor.bu işler genelde parayla yapılan işler ama ben bişi söylemedim o da bişi söylemedi.çizimleri gönderdikten sonra canı ne kadar borcum falan desem çok mu abes olur.liseden samimi bir arkadaşım.ay çok utandım ya da bi hediye falan mı alıp göndersem ya da çikolata falan mı göndersem hafta içi bi akıl verin bana...

Ikisinide deneyebilirsin , ya kibar bir sekilde borcun ne kadar dersin .

Yada guzel bir hediye alip yollarsin ..

bu işlerin genelde ücretli olduğunu biliyorum, içim rahat etmiyor, sana ödeme yapmak istesem ayıp etmiş olur muyum diye sor. hem ücretli olduğunu bildiğini hem de utandığını vurgula. kabul etmezse hediye gönderirsin.

Arkadaşın normalde çizim işi yapan birisimi yani herkese yardım eder mi,yada daha önce parayla yaptığı hiç oldumu eğer daha önce parayla yaptıysa uygun bir dille söylersin ama para karşılığı yapmadıysa şimdiye kadar söyleme onun yerine pasta,çikolata yada tatlı paketi yaptırabilirsin.

evet bu çok mantıklı :)

peyzaj mimarı kendisi bi modelleme şirketinde çalışıo.vallahi hakkını nasıl ödicem bilmiyorum falan dedim ne borcu biz kaç yıllık arkadaşız falan dedi.1 saate gönderirim dedi resmen emek vericek.tekrar bi sorarım o zaman borcu nedir diye bişi demezse ofisine çikolata gönderirim :)

Bence de sor, istemem derse bir hediye gönder.

gerçekten arkadaşınsa ücret kabul etmezse çok takılma
(ama hediye olarak da kullanabileceği birşey gönder bari, boşver çikolatayı)
ben mesela bir takım dizayn programları kullanmayı falan biliyorum
çok sevdiğim bazı arkadaşlarıma logo, broşür vs yaptım
tamamen içimden geldiği için
para vs aklımın ucundan geçmedi
hiç gönlüm de kalmadı

Cok dusuncelisiniz :)
Bu devirde zor sizin gibi ince düşünceli insanlar gormek ..

Ben milletin tezi için günlerimi veriyorum, çeviri de yaptım bir kaç kere ki benim derslerim yoğun ve genelde ödevlerimin veya sınavlarımın olduğu zamana denk gelir. Sadece kuru bir teşekkür alıyorum, bir kaç kere de çay ısmarlarım demişti biri. İmrendim şimdi :/ Arkadaşım olur musun?

o para mevzusunu açmazsa hediye al bence..eğer parayla yapacak olsa baştan söylerdi :)

hahaha teşekkür ederimm :) seve seve olurum :)

o para mevzusunu açmazsa hediye al bence..eğer parayla yapacak olsa baştan söylerdi :)

açacak gibi de değil zaten.yani ben böyle bir şey yapsam asla para falan kabul etmezdim o yüzden sormaya çekiniyorum :) sanırım çikolata göndericem ofisine.hediye için zevklerini çok iyi bilmiyorum yanılabilirim.ofisine güzel bir notla çikolata sevindirir onu :)

Borcunu sor ısrar et. Sonra yok derse hediye al

Madem bu islerin normali ucretli olmasi, sen ELLERINE SAGLIK MUTHIS OLMUS HESAP NUMARANI GONDERIR MISIN dersin, o hayir olmaz derse israr edersin, yine kabul etmezse o zaman hediye alirsin. Normali ucretli bir emegi cikolatayla odullendirmek direkt olmaz, karsi taraf para kabul etmezse olur

Borcunu sor ve arkadaşın hayır derse içim rahat etmez böyle lütfen diye biraz ısrar et bence . Kendisi de ısrarla hayır derse çikolatayı gönderin ama bir hediye almayı da ihmal etmeyin bana kalırsa mutlu olur .

Bunu dediyse kesinlikle para teklif etmeyin. İşine yarar bir hediye alırsınız.

aynen dediklerinizi yazdım 3 kre de ısrar ettim saçmalamazmısn falan dedi.ben de o zaman en kısa sürede bir yemek yiyelim dedim bak o olur dedi :) hafta içi çikolata gönderirim ofisine bi ara da bi yemek ısmarlarım.çokta güzel olmuş yaptığı şeyler.

o değil de aklıma lise zamanlarımız geldi.bizim orda yazları rock festivali olurdu bir kere bu arkadaşımla birlikte çadır kurmuştuk.o benden hoşlandığını söylemişti ben de resmen ukalalık yapıp başka birinden hoşlandığımı söylemiştim o zamanda nasıl kibarca o çocuğu anlatmalarımı dinlemişti.o zamanlar bugünler aklıma bile gelmezdi.uzun zamandır böyle bir iyiliğe muhtaçmışım demekki.hele de nişanlım olacak paşa gün boyu bir kere aramayıp böyle insanlar yardıma koşunca.sinir oldum bak şimdi.neyse iyi geceler kızlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim...

kimseye borclu kalmak istemem. Once borcum ne derim. Ne borcu filan derse para almazsa da kucuk bir jest yapardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…