para vermemek icin butun isleri kendi yapiyor

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
biktiim biktim.
oyle bir koca var ki, yapabilecegi hicbir is icin para odemek istemez.
tamir, tadilat, araba tamiri, ev tasima vs hep en son raddeye kadar kendi yapmaya calisir.
bir kac kere eve temizlikci almak sozkonusu oldu. ben yaparim dedi cagirtmadi.
bi kac kapi sildi, hali sildi. onunla kaldi.
simdi anlasmistik iki haftada bir biri gelecekti. fiyatini duyunca biti kanlandi yine. o temizlikciye ne yaptiracaksan yaz bana ver ben temizlerim diyor.
istedigim gibi yapmazsin olmaz diyorum. deneyelim diyor. calisiyorsun yorulursun, butceyi ayirdik para icin yapma boyle diyorum.
parayi fakire dagit ya da sen harca ama temizligi ben yaparim diyor. yapabilecegim is icin bu kadar para vermem diyor.

gercekten yapamaz, biliyorum ustun koru yapip gececek. laf etsem kavga cikaracak. ne yapacagim ben bu adamla?

not: esim hediye alirken, gezerken, yer icerken vs cok rahat harcar. o yuzden cimri kategorisine koyamiyorum direkt

Siz çalışmıyor musunuz? Keşke çalışsanız aslında.
Ben her zaman eşitlikten yanayım. Eşiniz de diyordur belki hem sürekli evde, hem yardımcı istiyor.

Son düzenleme:

aynısından bir tanıdığımız var

hatta adam en son benim evi temizlemeyi teklif etti

nöbet usulü çalışınca boş olunca o benim evi temizleyecekmiş de ben temizlikçiye para vermeyecekmişim

öyle yetişmiştir anasının babasının kendisinin elinden her iş geliyordur vs vs

burada elinden gelen işi bile yapmıyor usta çağırıyor parayı savuruyor diye açılan bir sürü konu var

bakış açıları farklı

yaz ayında komşum ve eşi tüm evi ve eşyaları boyamışlardı

çözüm de yapsın işleri ama istediğiniz gibi olmazsa bir daha yaptırın yani o camlar ayna gibi olsun fayans araları cif ve diş fırçası ile ovulsun vs vs

Değişmeyeceğini, ne ders verirseniz verin sizin laf yediğinizle kalacağınızı bilerek hareket edin derim.
Ola ki ikna ederseniz bu sefer de verdiğiniz para üzerinden sizi darlayacak.

Yine söylüyorum, değiştiremeyeceksiniz.

eşinin yaptığı yanlış bişey değilki kendi yapabileceği işler için neden para harcasın. yemeden içmeden gezmeden kısmıyorsa en doğrusunu yapıyor bence.

Ben senin yerinde olsam başında durur canını çıkarana kadar temizlik yaptırırım olmadı bida bida der bunaltirim ondan sonra eminim o yardimciyi o çağırır

Bırakın o temizlesin işte ne güzel Madem diğer konularda cimri değil ben sorun etmezdim

kizlar iyi guzel de dedigim gibi yapmaz, isine de asla karistirmaz.
bezleri karistirir, camlarda iz birakir. illa ki sonu kavgayla biter yani.

Yahu ne acıyorsun çok meraklıysa bırak yapsın :) düzgün yapamaz ama her hafta yaptırırsan bıkar ve pes eder. Görmezden gel eksik kötü yaptığı yerleri her hafta yaptır ama mutlaka :) yanlış anlamayında sakın çok sevimli geldi eşinizin cimriliği bana.

Siz çalışmıyor musunuz? Keşke çalışsanız aslında.
Ben her zaman eşitlikten yanayım. Eşiniz de diyordur belki hem sürekli evde, hem yardımcı istiyor.
benim calismamla konunun bi alakasi yok.
temizlikciye verecegimiz parayi baska bir ise harciyorduk. simdi o isi ben kendim yapacagim icin bu para artiyor. ama o isi yapmam icin de zamana ihtiyacim var.

Ne kadar vercen ki temizlikciye...

kizlar iyi guzel de dedigim gibi yapmaz, isine de asla karistirmaz.
bezleri karistirir, camlarda iz birakir. illa ki sonu kavgayla biter yani.

ama tamam da temizlikçiler de zaten dediğimiz gibi yapmıyor ki

herkesin tarzı farklı

bezi karıştırır vs diyecek kadar titizseniz temizlikçi ile işiniz daha zor

verin cam silerken cam sileceği bezi sonra onları alın atın makinaya o arada toz bezi verin tozu alsın sonra kapı için vs vs

sonuçta işine karışmayacaksınız ki yol göstereceksiniz :))))

Yahu ne acıyorsun çok meraklıysa bırak yapsın :) düzgün yapamaz ama her hafta yaptırırsan bıkar ve pes eder
mesela diyor ki hepsini bi gun yapmam, bi gun bi yeri obur gun bi yeri yaparim vs.
o bir yeri temizleyene kadar obur yer pislenir. evi soyle bi temiz goremeyecek miyim?

akıllı bir adam, değerini bil...temzilikçiler kuşmu konduruyor, hepsi üsütünkörü temizlik yapıyo...

haklisin temizlikciye de soyleyemem kendimi yerim aslinda

yurtdisindayim o yuzden duzgun bi kiyaslama olmaz :)
ama soyle soyleyeyim esim iste bi gunde ne kadar kazaniyorsa aynisini :))
Haftada bir mi hergun mu vercen hergunse cok tabi.. ama haftada yada ayda bir cok degil... fakire vercem diye al sende.. gelecej kisi fakir filan de belki tamam der... ya da ona yaptir sonunda pes edip kabul edecektir

Haftada bir mi hergun mu vercen hergunse cok tabi.. ama haftada yada ayda bir cok degil... fakire vercem diye al sende.. gelecej kisi fakir filan de belki tamam der... ya da ona yaptir sonunda pes edip kabul edecektir
yok ya iki haftada bir gelecek sadece derin temizlik icin. diger temizligi ben yapiyorum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…