para vermemek icin butun isleri kendi yapiyor

yok ya iki haftada bir gelecek sadece derin temizlik icin. diger temizligi ben yapiyorum zaten
maşallah eşinize
yanlış anlamayın çalışmadığınız halde temizliği de ben yaparım diyor adam eninde sonunda

burda hem çalışıp hem evinin işini kendi yapan nice kadınlar var
mesela ben (%85 ini ) yapıyorum mesela hem çalışıp
bu arada kıskanmadım imrendim

Onun haberi yokken yarim gün al yaptır onun beceremediklerini Ama bence çok da kötü değil eşinin tavrı. Isin ne sen yap demiyor, senden gezmeden yemeden içmeden kısmıyor, sağda solda gereksiz harcama yapıp gerekli yerden esirgemiyor, haberin yokken borç harç yapıp rızkınızdan çalmıyor. Bu sebepten kavga etme sakin adamla.

Adam harcamak için cimrilik yapıyor işte:))) çöpe atmak gibi geliyordur ona. Bana yaramayacagına napayım o parayı diyordur. Benim dedem de gut olacak artık. Tamire vereceğime tavuk et balıga vereyim diye yaptırmıyor tamirat. Erkekler böyle demek hep

kizlar iyi guzel de dedigim gibi yapmaz, isine de asla karistirmaz.
bezleri karistirir, camlarda iz birakir. illa ki sonu kavgayla biter yani.
Gizlice al temizlikciyi onun evde olmadigi bi gün. Ayirdigin parayida gizlice ver. Ben yaptim o parayida fakire verdim dersin akşam gelince

iste o surecte edecegimiz kavgalar gozumu korkutuyor

Yaptıktan sonra olmamış diye kavga edersen emek harcadığı için daha çok öfkelenir.
Yaptırmadan önüne geç "ben ayarladım temizlikçi gelecek" de bitir..
Biraz dominant olun yahu. Sizin hiç evle ilgili karar alma yetkiniz yok mu?

Benim eşime de eve yardımcı çağırmak gereksiz gelir normalde. O evi süpürüp silmeyle bittiğini düşünür.
Ben de her ay çağırmam zaten. Ama işler birikip yapamazsam ve gerilirsem çok inatlaşamaz.

Benimkide disarda yere koydugu poşetleri bebegin ayakkabilarini falan yemek masasinin üstüne birakirken gördüm çıldırdım
Onu benımkıde yapıyor sureklı . Cocugu ayakkabılarıyla getırıp koltuga oturtur. Market poşetlerini yerlere sürüp sürüp mutfak masamın bembeyaz örtüsüne bırakıverır. Çeyizlik süs havlumla yere döktüğü çayı silmiş tabı havlu daha kullanılamadı.Evdekı su bardaklarına sıgara izmariti atar o bardakları 2 gun camasır suyunda bekletırım on kere soyledim yapma diye ama hergun aynı seyı yapıyor .Ayy daha neler neler cıldırıyorum.

Ne kadar vercen ki temizlikciye...
bana şu temizlikci kadin tutmalarda cok sacma geliyor. Elin ayagın tutuyorsa ayda bir inceden temizlesen her yeri yine yeter. Hergün bir süpürge vs yapsan yine temiz olur. Calışmıyqn kadinlar nediye temizlikci cagır?!

Demek ki eşi asgari ücretin 2 katına çalışıyor. Yaklaşık 3200 maaş aşan birinin ayda 300 lira temizlikçiye vermesi gibi oluyor.
Bence çok.
palavra bende yurt düşindaydim. Saati 10 Euroya gelenler var heleki Bulgar kadınlari koşa koşa yapıyorlar... 2-3 saat gelıp gıdıyorlar. türkiyede gibi tüm gün yemekli tuttan yok burda

yurtdisindayim o yuzden duzgun bi kiyaslama olmaz :)
ama soyle soyleyeyim esim iste bi gunde ne kadar kazaniyorsa aynisini :))

Yalnız yurtdışında gelen temizlikçiden öyle bez hassaslığı falan asla beklemeyin. Avrupa’da insanların bulaşık yıkamaları, ev temizlemeleri çok enteresan. Temiz gözükür ama hijyen kavramı yok hiç benim gördüğüm. Her bez her yeri siliyor. Öyle detay, görünmeyen yerler önemli değil.

Siz toz bezine falan takılacaksanız, eşinize ses çıkarmayın bence.

Geçenlerde yeri süpürdüğü bi sapli süpürgeyle masayida süpürdü sonra hooop kavga. Ama anneside böyle biri ben ameliyatliyken anneside ayakkabilarimizi almiş oturulan taburenin üstüne dizmiş yer siliyo. Hoop onlada bi kavga

Ne güzel kocanız varmış ya kim istemez böyle koca nereyi nasıl yapacağını gösterin, her şeyi ayarlayın yapsın temizliği. Temizlik genelde kadının görevi olarak görüldüğü için temizlik yapan koca zor bulunur kıymetini bilin

Gel bende senin saç tıraşını yapayım sonra sen o parayı nereye harcarsan harca de
Yapamayacağı düşünüyorum kararım net temizlikçe gelecek de kapat konuyu gitsin.

Aslında bir iki yıldır bende eşinin kafasındayım ama senin onayının olması öncelik.

Ayyyy anlatırken bile fenalık geciriyorum ya hepsı mı aynı olur ya Arkadasımın eşi mutfaktakı muslukların başlarına kadar camasır suyuyla siliyor yahu bizimkilerde mı var sıkıntı anlamadım.

Vallahi bir yaşıma daha girdim.
Yaşadıkça neler görüp duyacağız daha.
temizlik yapmaya bu kadar hevesli erkek ne duydum ne tanıdım.
Açıkcası sempatik bir tavır ben olsam kızmazdım, çünkü normal şartlarda cimri değilmiş,
verin bezi,kovayı eline denesin.

Ben de eşime temizlik için birini ayarlayayim dediğimde eşimin cevabı" o parayı bana ver,ben temizlerim" sizin eşiniz daha insafliymis
esim de onceden aynisini derdi
calisirken asla islerin %85 ini yapmadim. su an cocuklar haric %99 unu ben yapiyorum. cocuklara yardimci oluyor.
esim isi yaparim demesinin sebebi benim karsiliginda ev isi haric baska bir is yapacak olmam. ve o isi yapmam sonucu elimizde belli bir miktar para kalacak olmasi.
Benim kocam gibi mutfaktaki el havlusuyla yer silmesin de :)

Benimkide disarda yere koydugu poşetleri bebegin ayakkabilarini falan yemek masasinin üstüne birakirken gördüm çıldırdım

evet ayni bu mesajlardaki tarzda bi kocam var. elektrik supurgesiyle tezgah ustu supuren bi yapida.

inanir misin 4-5 kere ben tras ettim esimin sacini makineyle simdi ucuz bi yer buldu da yaptirmiyor artik.

palavra bende yurt düşindaydim. Saati 10 Euroya gelenler var heleki Bulgar kadınlari koşa koşa yapıyorlar... 2-3 saat gelıp gıdıyorlar. türkiyede gibi tüm gün yemekli tuttan yok burda
benim niyetim de o tarz 3 saatlik her hafta almakti. ama buldugum turk kadin ben saatlik gitmem gunluk fiyatim bu, isimi bitirir cikarim dedi :)
madem para veriyorum dip kose duzgun temizlik istiyorum diye kabul ettim. cunku evi silip supurme tarzi bi yemizlik aramiyorum.
esim de gunluk fiyati duyunca bi haller oldu :)

temizlikçilerde emin olun tam olarak sizin istediğiniz gibi yapmayacak. bırakın istiyorsa denesin belki düşündüğünüzden de iyi olacak. başka bir sorun yoksa ya da bunun dışında kıstığı bir şey yoksa huzurunuzu bozmayın

Hollandali is arkadaslarimin tamami oyle,

hatta bir cift var, 50 yas uzeri,
her haftasonu evlerinde bir seyi degistiriyorlar, tamir ediyorlar vs vs,
ki bu ciftin erkek olani sirket ortagi, para da gani yani.

ama kulturleri mi boyle, kisisel mi bilemiyorum,
onlara da kendin yapabiliyorsan baskasina yaptirmak sacma geliyor.

bana kalsa para vererek yaptirabilecegim hic bir seyi (eger ki gucum varsa tabi ki) yapmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…