- 27 Nisan 2012
- 15.838
- 19.112
- 498
maşallah eşinizeyok ya iki haftada bir gelecek sadece derin temizlik icin. diger temizligi ben yapiyorum zaten
Gizlice al temizlikciyi onun evde olmadigi bi gün. Ayirdigin parayida gizlice ver. Ben yaptim o parayida fakire verdim dersin akşam gelincekizlar iyi guzel de dedigim gibi yapmaz, isine de asla karistirmaz.
bezleri karistirir, camlarda iz birakir. illa ki sonu kavgayla biter yani.
Benimkide disarda yere koydugu poşetleri bebegin ayakkabilarini falan yemek masasinin üstüne birakirken gördüm çıldırdımBenim kocam gibi mutfaktaki el havlusuyla yer silmesin de :)
iste o surecte edecegimiz kavgalar gozumu korkutuyor
maddiyat iceren herhangi bir konuda birbirimizin onayini aliriz.
iki haftada bir gelen temizlikcinin yapmayacagi isleri mesela :)
Bunun Türkçesi ne oluyor? Rica etsem anlatmak istediğiniz şeyi dolayli yoldan değil de direk anlatir misiniz?
ben yapiyorum zaten, daha once de bahsettigim gibi bu parayi harcadigimiz baska bir gereklilik mevcut. o gerekliligi ben yerine getirecegim ve para evde kalacak. ancak bunun icin zamana ihtiyacim var. umarim yeterince acik olmustur.
Onu benımkıde yapıyor sureklı . Cocugu ayakkabılarıyla getırıp koltuga oturtur. Market poşetlerini yerlere sürüp sürüp mutfak masamın bembeyaz örtüsüne bırakıverır. Çeyizlik süs havlumla yere döktüğü çayı silmiş tabı havlu daha kullanılamadı.Evdekı su bardaklarına sıgara izmariti atar o bardakları 2 gun camasır suyunda bekletırım on kere soyledim yapma diye ama hergun aynı seyı yapıyor .Ayy daha neler neler cıldırıyorum.Benimkide disarda yere koydugu poşetleri bebegin ayakkabilarini falan yemek masasinin üstüne birakirken gördüm çıldırdım
bana şu temizlikci kadin tutmalarda cok sacma geliyor. Elin ayagın tutuyorsa ayda bir inceden temizlesen her yeri yine yeter. Hergün bir süpürge vs yapsan yine temiz olur. Calışmıyqn kadinlar nediye temizlikci cagır?!Ne kadar vercen ki temizlikciye...
palavra bende yurt düşindaydim. Saati 10 Euroya gelenler var heleki Bulgar kadınlari koşa koşa yapıyorlar... 2-3 saat gelıp gıdıyorlar. türkiyede gibi tüm gün yemekli tuttan yok burdaDemek ki eşi asgari ücretin 2 katına çalışıyor. Yaklaşık 3200 maaş aşan birinin ayda 300 lira temizlikçiye vermesi gibi oluyor.
Bence çok.
yurtdisindayim o yuzden duzgun bi kiyaslama olmaz :)
ama soyle soyleyeyim esim iste bi gunde ne kadar kazaniyorsa aynisini :))
Geçenlerde yeri süpürdüğü bi sapli süpürgeyle masayida süpürdü sonra hooop kavga. Ama anneside böyle biri ben ameliyatliyken anneside ayakkabilarimizi almiş oturulan taburenin üstüne dizmiş yer siliyo. Hoop onlada bi kavgaOnu benımkıde yapıyor sureklı . Cocugu ayakkabılarıyla getırıp koltuga oturtur. Market poşetlerini yerlere sürüp sürüp mutfak masamın bembeyaz örtüsüne bırakıverır. Çeyizlik süs havlumla yere döktüğü çayı silmiş tabı havlu daha kullanılamadı.Evdekı su bardaklarına sıgara izmariti atar o bardakları 2 gun camasır suyunda bekletırım on kere soyledim yapma diye ama hergun aynı seyı yapıyor .Ayy daha neler neler cıldırıyorum.
Ne güzel kocanız varmış ya kim istemez böyle kocabiktiim biktim.
oyle bir koca var ki, yapabilecegi hicbir is icin para odemek istemez.
tamir, tadilat, araba tamiri, ev tasima vs hep en son raddeye kadar kendi yapmaya calisir.
bir kac kere eve temizlikci almak sozkonusu oldu. ben yaparim dedi cagirtmadi.
bi kac kapi sildi, hali sildi. onunla kaldi.
simdi anlasmistik iki haftada bir biri gelecekti. fiyatini duyunca biti kanlandi yine. o temizlikciye ne yaptiracaksan yaz bana ver ben temizlerim diyor.
istedigim gibi yapmazsin olmaz diyorum. deneyelim diyor. calisiyorsun yorulursun, butceyi ayirdik para icin yapma boyle diyorum.
parayi fakire dagit ya da sen harca ama temizligi ben yaparim diyor. yapabilecegim is icin bu kadar para vermem diyor.
gercekten yapamaz, biliyorum ustun koru yapip gececek. laf etsem kavga cikaracak. ne yapacagim ben bu adamla?
not: esim hediye alirken, gezerken, yer icerken vs cok rahat harcar. o yuzden cimri kategorisine koyamiyorum direkt
Ayyyy anlatırken bile fenalık geciriyorum ya hepsı mı aynı olur yaGeçenlerde yeri süpürdüğü bi sapli süpürgeyle masayida süpürdü sonra hooop kavga. Ama anneside böyle biri ben ameliyatliyken anneside ayakkabilarimizi almiş oturulan taburenin üstüne dizmiş yer siliyo. Hoop onlada bi kavga
esim de onceden aynisini derdiBen de eşime temizlik için birini ayarlayayim dediğimde eşimin cevabı" o parayı bana ver,ben temizlerim" sizin eşiniz daha insafliymis
calisirken asla islerin %85 ini yapmadim. su an cocuklar haric %99 unu ben yapiyorum. cocuklara yardimci oluyor.maşallah eşinize
yanlış anlamayın çalışmadığınız halde temizliği de ben yaparım diyor adam eninde sonunda
burda hem çalışıp hem evinin işini kendi yapan nice kadınlar var
mesela ben (%85 ini ) yapıyorum mesela hem çalışıp
bu arada kıskanmadım imrendim
Benim kocam gibi mutfaktaki el havlusuyla yer silmesin de :)
Benimkide disarda yere koydugu poşetleri bebegin ayakkabilarini falan yemek masasinin üstüne birakirken gördüm çıldırdım
Geçenlerde yeri süpürdüğü bi sapli süpürgeyle masayida süpürdü sonra hooop kavga. Ama anneside böyle biri ben ameliyatliyken anneside ayakkabilarimizi almiş oturulan taburenin üstüne dizmiş yer siliyo. Hoop onlada bi kavga
inanir misin 4-5 kere ben tras ettim esimin sacini makineyleGel bende senin saç tıraşını yapayım sonra sen o parayı nereye harcarsan harca de
Yapamayacağı düşünüyorum kararım net temizlikçe gelecek de kapat konuyu gitsin.
Aslında bir iki yıldır bende eşinin kafasındayım ama senin onayının olması öncelik.
benim niyetim de o tarz 3 saatlik her hafta almakti. ama buldugum turk kadin ben saatlik gitmem gunluk fiyatim bu, isimi bitirir cikarim dedi :)palavra bende yurt düşindaydim. Saati 10 Euroya gelenler var heleki Bulgar kadınlari koşa koşa yapıyorlar... 2-3 saat gelıp gıdıyorlar. türkiyede gibi tüm gün yemekli tuttan yok burda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?