Para yetmeyince Ev sahibine rica ettik

B

Nerde Allah askına ben alayım o villayı

Bir de bahsettiğim mahalle villaların olduğu bir yer.Genelde insanlar araziyi alıp(istanbula göre epey uygun) 200-300 bine istanbulda milyonlara alamayacağınız villalar inşa ediyorlar.Sanırım anadolunun çoğu yeri bu şekilde.Kendi evimiz de 450-500 metrekare civarı.2 arsalık bahçesi var.Dekorasyonu dahil 500 bini bulmadı.İstanbulda abartmıyorum 20 milyona satarlar.Aslında istanbul dışı illerde ucuza çok lüks yaşam şartları var ama insanlar farkında değil.

böyle insanların sinirlenmesi şunu gösteriyor bence o evin ederi o değil. sizi sıkıştırtıp hemen satmak istiyor gibi geldi :) ayrıca emlakçıya 7 bin tl de az para değil. hatta şunu söyleyeyim eski bir ev almaktansa biraz daha yeni ev alınabilir diye düşünüyorum çok eskiymiş istanbulu bilmiyorum ama bizim burlarda o kadar yıllık ev son planda olur.

ben ev işinin kısmet işi olduğuna inanıyorum. Allah gönlünüze göre bir evi karşınıza çıkarır.
:KK200:
Kesinlikle ben de buna katılıyorum. Geçen Nisan ayında aklımda hiç yokken(hatta hayal edemezken) bir hafta içinde ev aldık. Satıcı bile şaşırdı, ben böyle hemen satılacağını düşünmemiştim diye.

Konu sahibi sizin için de hayırlısı olsun. Vardır bunda da bir hikmet.

ahhaha aynen yaaa... sanki ankara cok ucuz gibi bahsediolar da... bahsettikleri ucuz evler ya sincan ya etimesgut ya da keçiörende galiba... zira ben çankayada 450000den aşagı 3+1bulamıorum...Bulduğum evler de toki veya cok eski ya da çankayanın dışına doğru merkezi olmayan evler.... Ankarada da evler İstanbuldaki kadar olmuş neredeyse...
Tasrada bir kasaba gibi bahsediliyor. Sehrin merkexine 50 km uzakta oturursan ucuz bulursun

Bir de bahsettiğim mahalle villaların olduğu bir yer.Genelde insanlar araziyi alıp(istanbula göre epey uygun) 200-300 bine istanbulda milyonlara alamayacağınız villalar inşa ediyorlar.Sanırım anadolunun çoğu yeri bu şekilde.Kendi evimiz de 450-500 metrekare civarı.2 arsalık bahçesi var.Dekorasyonu dahil 500 bini bulmadı.İstanbulda abartmıyorum 20 milyona satarlar.Aslında istanbul dışı illerde ucuza çok lüks yaşam şartları var ama insanlar farkında değil.
Ya gerçekten müthiş ya. 4-5 sene önce Bi tanıdık (zengin) ev aldı. Dublex, anne kız yasayacaklar sadece. 3yatak odası 3banyo 4wc 1giyinme odası 1ayakkabı odası bayagı geniş ve müthiş bir evdi 3 trilyona almıştı. Şimdi 7-8 trilyonu geçiyordur o ev.
Dediğiniz gibi arazili, villa olsa 😯

Kardeşim jeofizik mühendisi Beylikdüzünden ev alırken iyi düşünün doldurma topraktır.
Yok raylı sistem, yok binalar mühendislik işlemi görmüş inanmayın lütfen.
1996 den sonrası yapılan bina ise iyidir, hazır beton ve burgu demirle yapılmışsa tabiki...
2001 den sonra yapılan binalar zaten yönetmeliğe uygun yapılıyor.

Diğer konumda bir ev alacağımdan bahsetmiştim. Evin fiyatı 450 bin di. Eksper evin değerini 450 bin gösterirse, 350 bin kredi çekip alabilecektik. Satan kişi de zordaymış buarada. Gittik pazarlık ettik 7 bin indi. Emlakçı da 7 bin istiyor yani ev yine bana 450 bin lira.
Neyse pazarlığı ederken de her şeyi ucu ucuna olduğunu, belki taşınmak için 1 ay bekleyeceğimizi çünkü taşınmaya, boyaya vs. para kalmayacağını söyledik, gerçekte buydu.
Bugün öğrendik ki eksper 430 bin demiş eve. Biz zaten açık veriyorduk bir de eksper sebebiyle 6 bin daha içeri girdik.

Eşime dedim, rica edelim 6 bin düşsün. Biz de rahatça krediyi imzalayalım.
Ev sahibi “dalga mı geçiyorlar ev şimdiye 2 kere satılmıştı” demiş. Dalga mı geçiyorları duyunca tepem attı. Ben de “biz onları bekletmedik, hemen krediye başvurduk ama eksper işi bozdu, bende de para kalmadı. Hayırlısı olsun, olmayacak bu iş” dedim kapattım.
Emlakçı eşimi arıyormuş, eşim de yumuşak yüzlü ne pazarlık edebilir ne başka bişey yapabilir. Sen konuş dedi. Geri aradım ne diyeceksiniz bana diyin diye “ekspere tekrar başvuracaktı evin değerini yüksek göstermesi için o yolu denedi mi?” dedi. Ben de “ikinci cevapta aynı gelmiş evin değerini yükseltmemiş” dedim. Ev sahibinin haklı olduğunu falan söyledi bu sefer de ben de hayırlısı olsun dedim, geri adım atmadım.
Şu deprem işi de içimi titretti zaten. Ev istanbulda. 99 depreminden önce yapılmış. Eşim üzüldü ama ben de bize hiç kolaylık sağlamadıkları için çok da takılmadım.
Emlakçı 2. Kez arayınca düşecek sanmıştım ama öyle olmadı.
Sizce bu evin durumu nolur?
Deprem sonrası kim ev alır?
Piyasa çok canlı da şakır şakır ev mi satılıyor?
Biz mi yanlış yapmışız?

Yeni ev konusunu görünce , buna da denk geldim
Burada kendi sorduğunuz soruların cevabını merak ettim şuan o 450 bin ev ne kadar olmuştur diye

Diğer konumda bir ev alacağımdan bahsetmiştim. Evin fiyatı 450 bin di. Eksper evin değerini 450 bin gösterirse, 350 bin kredi çekip alabilecektik. Satan kişi de zordaymış buarada. Gittik pazarlık ettik 7 bin indi. Emlakçı da 7 bin istiyor yani ev yine bana 450 bin lira.
Neyse pazarlığı ederken de her şeyi ucu ucuna olduğunu, belki taşınmak için 1 ay bekleyeceğimizi çünkü taşınmaya, boyaya vs. para kalmayacağını söyledik, gerçekte buydu.
Bugün öğrendik ki eksper 430 bin demiş eve. Biz zaten açık veriyorduk bir de eksper sebebiyle 6 bin daha içeri girdik.

Eşime dedim, rica edelim 6 bin düşsün. Biz de rahatça krediyi imzalayalım.
Ev sahibi “dalga mı geçiyorlar ev şimdiye 2 kere satılmıştı” demiş. Dalga mı geçiyorları duyunca tepem attı. Ben de “biz onları bekletmedik, hemen krediye başvurduk ama eksper işi bozdu, bende de para kalmadı. Hayırlısı olsun, olmayacak bu iş” dedim kapattım.
Emlakçı eşimi arıyormuş, eşim de yumuşak yüzlü ne pazarlık edebilir ne başka bişey yapabilir. Sen konuş dedi. Geri aradım ne diyeceksiniz bana diyin diye “ekspere tekrar başvuracaktı evin değerini yüksek göstermesi için o yolu denedi mi?” dedi. Ben de “ikinci cevapta aynı gelmiş evin değerini yükseltmemiş” dedim. Ev sahibinin haklı olduğunu falan söyledi bu sefer de ben de hayırlısı olsun dedim, geri adım atmadım.
Şu deprem işi de içimi titretti zaten. Ev istanbulda. 99 depreminden önce yapılmış. Eşim üzüldü ama ben de bize hiç kolaylık sağlamadıkları için çok da takılmadım.
Emlakçı 2. Kez arayınca düşecek sanmıştım ama öyle olmadı.
Sizce bu evin durumu nolur?
Deprem sonrası kim ev alır?
Piyasa çok canlı da şakır şakır ev mi satılıyor?
Biz mi yanlış yapmışız?
99dan önce yapılan bir evi biz de krediyle almaya çalışmıştık yüzde yüzünü vermedi tabii kii vazgeçtik ...Exper parası yandı emlakçı parası da gtti .. 10yillik evlere kadar yüzde yzu kredi çıkıyor diye duydum ..

Yeni ev konusunu görünce , buna da denk geldim
Burada kendi sorduğunuz soruların cevabını merak ettim şuan o 450 bin ev ne kadar olmuştur diye
Ev sahibi oturmaya devam ediyor, 800 bin falan isterler ama ettiğinden değil, şu an burada herkes fiyatı abartarak yazıyor, arap alır belki ya da bilmeyen biri alır diye. Ederi 550-570 bindir anca.

Allah kurtarmış. 😱

Güncel deprem zemin linki burada:

Beylikdüzünde zemin berbat, oturup depremde yıkılıp pul olacak eve para yatırmaktansa kirada oturun daha iyi. 1999 öncesi evler çöp.

Yok illa ev alacağız derseniz sadece size en üst katı önerebilirim. Deprem sırasında koşup kaçarım diye birşey yok siz de sallanıyorsunuz. 😔

evi bilmemde iyiki evi alıp o emlakciya 7 bin vermemissiniz . bildiğiniz eve ne diye emlakciyla gidiyorsunuz anlamadim .
siz zaten evi alsanizda oteki emlakciya ödeme yapmanız gerekirdi çünkü o adam bulmuş size o evi , sizin emlakcinin ev sahibiyle anlasmasi yokki .

Back
X