Para yetmeyince Ev sahibine rica ettik

B
20 küsur senelik ev 450 bin çok değil mi ya.Ailemin yaşadığı yerde (istanbul dışı)9 odalı bahçeli villayı 375 bine satılığa çıkarmışlardı.200-250 bine de yeni yapılan 3+1 kocaman 2 balkonlu 2 banyolu ev alabiliyorsunuz.Şaşırdım Allah istanbuldaki insanlara vicdan versin.
Nerde Allah askına ben alayım o villayı

eşinin işi yeni havalimanının orada ise Beylikdüzü'nde neden ev alasınız

yazık değil mi adama

başka yerlerde o mesefaye iki üç il sığıyor, avrupa da ülke değiştiriliyor

Bahçeliden tanidiklar aldi 500 bin tl heryer pahali bence
Bahceli merkez ve cankayadan alamassiniz tabiki
Ama beylikduzundeki eve d eo kdr verimez 20 yillik bina cankayadan zaten oturulablcek bi ev almaya kalsanz 1 milyonu gozden cikarn

Krediyle ev alınacaklar ve bu rakam 450 civariysa eski bina alınmaz.

Kredi bitince o evin miadi doluyor zaten.

Bu zamanda ne ev alınabiliyor ne de satilabiliyor.

Hele İstanbul da çok zor.

Diğer konumda bir ev alacağımdan bahsetmiştim. Evin fiyatı 450 bin di. Eksper evin değerini 450 bin gösterirse, 350 bin kredi çekip alabilecektik. Satan kişi de zordaymış buarada. Gittik pazarlık ettik 7 bin indi. Emlakçı da 7 bin istiyor yani ev yine bana 450 bin lira.
Neyse pazarlığı ederken de her şeyi ucu ucuna olduğunu, belki taşınmak için 1 ay bekleyeceğimizi çünkü taşınmaya, boyaya vs. para kalmayacağını söyledik, gerçekte buydu.
Bugün öğrendik ki eksper 430 bin demiş eve. Biz zaten açık veriyorduk bir de eksper sebebiyle 6 bin daha içeri girdik.

Eşime dedim, rica edelim 6 bin düşsün. Biz de rahatça krediyi imzalayalım.
Ev sahibi “dalga mı geçiyorlar ev şimdiye 2 kere satılmıştı” demiş. Dalga mı geçiyorları duyunca tepem attı. Ben de “biz onları bekletmedik, hemen krediye başvurduk ama eksper işi bozdu, bende de para kalmadı. Hayırlısı olsun, olmayacak bu iş” dedim kapattım.
Emlakçı eşimi arıyormuş, eşim de yumuşak yüzlü ne pazarlık edebilir ne başka bişey yapabilir. Sen konuş dedi. Geri aradım ne diyeceksiniz bana diyin diye “ekspere tekrar başvuracaktı evin değerini yüksek göstermesi için o yolu denedi mi?” dedi. Ben de “ikinci cevapta aynı gelmiş evin değerini yükseltmemiş” dedim. Ev sahibinin haklı olduğunu falan söyledi bu sefer de ben de hayırlısı olsun dedim, geri adım atmadım.
Şu deprem işi de içimi titretti zaten. Ev istanbulda. 99 depreminden önce yapılmış. Eşim üzüldü ama ben de bize hiç kolaylık sağlamadıkları için çok da takılmadım.
Emlakçı 2. Kez arayınca düşecek sanmıştım ama öyle olmadı.
Sizce bu evin durumu nolur?
Deprem sonrası kim ev alır?
Piyasa çok canlı da şakır şakır ev mi satılıyor?
Biz mi yanlış yapmışız?
350 bin kredinin geri odemesi ne kadar?

Geçen yıl ankarada iş çıkmıştı da istememiştik ama istanbul depremi beni çok etkiledi, ilk fırsatta gitmek istiyorum. Ankara da ucuz değil diyorlar
ankara deprem hattının ucunda bir yerde, ankara merkezli deprem olmuyor da başka şehirde olunca hafif hafif sallanıyor yalnızca. güvenli o açıdan. ama maalesef evler çok pahalı, piyasasına gene de bakın. önünüzde gene iş fırsatı olup taşınızsınız belki.

hayat pahalılığı olarak istanbul ile farkı yok bence. ikisinde de yaşadım.

evin sahibine bir bakıma hak verin, 7000 inmişti zaten, sonra 6000 daha in dediniz. 13.000 tl az para mı? bu ev olmadı ise hiiiiç kafanıza takmayın. ben ev işinin kısmet işi olduğuna inanıyorum. Allah gönlünüze göre bir evi karşınıza çıkarır.
:KK200:

Bu yeni bina fetişizmini de kk’da öğrendim. Neymiş 20 yıllık binaya o parayı vereceğine sıfır bakarmış. Evet zaten çok Zengin insanlar aptal oldukları için İstanbul da neredeyse tarihi sayılacak eskilikte binalarda oturuyorlar. 2000lerde yapılan binalar kesin çok sağlamdır memlekette bütün kurumlar aman deprem diye işlerini sıkıya almaya başladı sanki di mi. Ben İstanbul’da oturuyorum ve ne idüğü belirsiz bi müteahhitin depreme uygun yaptım diye sıktığı bi evde oturacağıma iki deprem görüp ayakta kalmış 50 yıllık binada otururum nitekim yeni ev tuttum 40 yıllık bina taş gibi deprem sertifikasını çıkarıp gösterdiler

Açıkçası ben de yıllarca sizin gibi düşündüm. 99 depremini çatlak bile olmadan atlattıysa binamız sağlamdır diyordum, ama sürekli deprem atlatan binada dışarıdan görünmese de içten hasar vardır deniyor, bu sebeple hepsinin yıkılması lazım diyen mühendisler bile var. O yüzden bilemiyorum.
Bizim şu an oturduğumuz bina 25 yıllık bina, 99 depremini atlatmış. Kayınvalidemin evi aynı sokakta, 5 10 yıllık bina.
Depremi geçtim bahsettiğim yeni binada yoldan büyük araç geçse bina sallanıyor. Bizim ev daha sağlam gibi geliyor sanki, bilemiyorum
Yani o kadar farklı söylemler var ki, neye inanacağımı şaşırdım

20 yıllık ve Beylikdüzünde bir ev için 450 bin çok gerçekten. .Bulunduğu muhit ve Evin büyüklüğü, düzeni nasıl?

Geçen yıl ankarada iş çıkmıştı da istememiştik ama istanbul depremi beni çok etkiledi, ilk fırsatta gitmek istiyorum. Ankara da ucuz değil diyorlar
Evet ucuz değil ama Ankara da o fiyata sıfır ev alabilirsiniz.
Ha Çankaya Tunalı gibi semtler olmaz farklı semtler olur.
Biz metroya yakın merkezi konumda sayılan evi 3 yok önce 260 bine almıştık 3+1 şimdi 340 bin falan.

Ayrica ben diğer konunuza yazmıştım o ev çok mantıklı bi tercih değildi zaten. Her şeyde vardır bi hayır.
Ayrıca çok sıkışık durumda olan insanın 6bini gözü görmez ve ev sahibi istese emlakciyi aradan çekebilirdi.

Lütfen ev alma konusunda dikkatli olun. Bazı uyanıklar deprem riski yüksek bölgelerdeki yaşlı binaları acilen satılıkmış gibi ilanlar veriyor. Depremden önce satayım da kimde yıkılırsa yıkılsın diyor. Eve bakıyorsun hasar yok gibi ama canınızdan daha kıymetli değil.

Bence iyi yapmışsınız. Ben olsam İstanbul’da asla eski bir ev satın almazdım. Hatta eski evde kirada da oturmazdım.

Emlakçıyla ilk görüştüğümüzde piyasada bir tane bile satış yok demişti, bizim eve bakmak için geldiğimizi düşünmeden. Şimdi o ev satılır edalarında.
Semt nedir? biz kadıköyde kocaman daireyi satamadık 600 lerden indik 390-380 alıcı yok ev çok.

Back
X