- 7 Aralık 2018
- 7.375
- 18.996
- 248
- 28
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Paralı olduğu için ara vermeme çok tepki verirlerdi izin vermezlerdi ama devam edecek durumda değildim sınavlara girsem bile çok farklı olmayacaktı. Okulumu sevmiyorum yaşadığım şehri de sevmiyorum. Mezuna kalmama izin vermemişlerdi ve ben onlara iki sene sonra sınava tekrar gireceğimi söylemiştim. Hem okula gidip hem sınava hazırlanmak çok zor olacaktı ama öğrenince napıcağımı bilmiyorum dayak yemek de istemiyorumAilenizle paylasmazlar ama ailenize karsi iyi bir sey yapmamissiniz bence. Parali da olsa parasiz da olsa okulunuz,ara verdiginizi bilmeleri iyi olurdu. Onlara karai mahcup olacaksiniz ve evlat olarak tek goreviniz okumak. Baska bir beklentisi yoktur babanizin eminim.
Elbette ki dayak bunun cozumu degil umarim aileniz boyle bir sey yapmaz. Sizin durumunuzda olan arkadaslarim hem okullarina devam etti hem de yeniden sinava girdi,boylece aileleriyle sorun yasamadilar ama sizin durumunuzun cidden mantikli bir aciklamasi yok. Her ne olursa olsun aileden gizli boyle bir seyi onermiyorum ben. Hos degil,cunku yalancilik oluyor bir yerde. Gunun birinde haberleri olacak ve kizacaklar.Paralı olduğu için ara vermeme çok tepki verirlerdi izin vermezlerdi ama devam edecek durumda değildim sınavlara girsem bile çok farklı olmayacaktı. Okulumu sevmiyorum yaşadığım şehri de sevmiyorum. Mezuna kalmama izin vermemişlerdi ve ben onlara iki sene sonra sınava tekrar gireceğimi söylemiştim. Hem okula gidip hem sınava hazırlanmak çok zor olacaktı ama öğrenince napıcağımı bilmiyorum dayak yemek de istemiyorum
Benim farkım paralı okuyorum. Ama ben mezuna kalmayı çok istemiştim ve kalsaydım eminim çok farklı olacaktı ama izin vermediler. Büte kalmış olma ihtimalim bile babamı çıldırtıyor duyarsa muhtemelen kan çıkacak. Okul benim bilgilerimi ailemle paylaşır mı? Yani okulla konuşmalı mıyımAslında kısmen benzer durumlardayız.
Tam burslu olarak yüksek bir puanla kazandığım bölümü 4. yılımda bıraktım. Yani tam mezun olmak üzereyken.
Ve ben de sınava gireceğim.
Ilk başta babam 'Benim hayallerim vardı annaboleyna ile ilgili, en azından işletme oku bari bu sefer' falan dedi. Hatta en son gecen gün emin misin falan diyordu.
Annem konuştu babamla, hiç kimsenin annaboleyna'nın üzerinde hayaller kurmaya hakkı yok, onun hayatı bu. Isterse hiç okumaz üniversite isterse defalarca hazırlanır, saygı duymak zorundayız dedi.
Benim kararlı duruşum da onu sindirdi.
Siz de ödün vermeyin ve kararınızda emin olduğunuzu gösterin. Güzel güzel sebeplerinizi açıklayın. Dayak falan demissiniz ama abarttiginizi ümit ediyorum?!
Yani zannetmiyorum. Hiç öyle bir şey duymadım. Ama paylaşmamasi lazım, yasal olarak diye düşünüyorum.Benim farkım paralı okuyorum. Ama ben mezuna kalmayı çok istemiştim ve kalsaydım eminim çok farklı olacaktı ama izin vermediler. Büte kalmış olma ihtimalim bile babamı çıldırtıyor duyarsa muhtemelen kan çıkacak. Okul benim bilgilerimi ailemle paylaşır mı? Yani okulla konuşmalı mıyım
Ben iki yıl önce söylemiştim sınava tekrar giricem diye. Aslında bu sene okulu bırakma gibi bi planım yoktu ama devam edemedim hem psikolojik açıdan hem de ikisi birden yürümüyordu. Sadece ikinci dönem gitmedim muhtemelen sınıf tekrarı durumu oluştu ve babam hissetmiş gibi sürekli sınıfını geç diye bağırıp duruyor. Normalde takmaz ama paralı olduğu için böyle davranıyor. Bir de paralı okuyorsun muhabbetinden çok sıkıldım. Sanki sınava girmedim de okula direkt gittiler parayı basıp kaydettirdiler gibi görüyorlar yani benim emeğim hiçe sayılıyor her şeyi kendi başarıları olarak görüyorlar.Yani zannetmiyorum. Hiç öyle bir şey duymadım. Ama paylaşmamasi lazım, yasal olarak diye düşünüyorum.
Reşit bir bireysiniz, ne münasebet bilgileriniz anne babanızda olsa birileriyle paylasilabilsin?
E peki biliyorsunuz baban izin huyunu, nasil göze alabildiniz bunları?
İyi geceler hanımlar ben paralı okuyorum ama bölümüm buna değecek bir bölüm. Şimdi olay biraz karışık eski konularımda anlattığım gibi psikolojim pek iyi değil ilk sene 3.20 ortalamam vardı ikinci sene 2.80 e düştü bu senenin ikinci dönemi hiç okula gitmedim sınavlara bile girmedim tekrar sınava hazırlanıyorum iki gün sonra sınav var işte. Ve babam bunu bilmiyor arkadaşımla telefonda konuşurken - görüntülü konuşuyorduk- arkadaşım bütlere kaldın mı dedi. Babam bunu duyar duymaz odaya girip bağırmaya başladı ne bütüymüş paralı okuyosun büte müte kalamazsın şöyle olur böyle olur diye. Yani benim psikolojik problemim olduğunu vs bilmiyor sınava yeniden hazırlandığımı biliyor ama ikinci dönem hiç gitmediğimi bilmiyor. Özel üniversiteler aileyle bu tarz bilgileri paylaşır mı? Ve bunu nasıl açıklamalıyım
Aslında kısmen benzer durumlardayız.
Tam burslu olarak yüksek bir puanla kazandığım bölümü 4. yılımda bıraktım. Yani tam mezun olmak üzereyken.
Ve ben de sınava gireceğim.
Ilk başta babam 'Benim hayallerim vardı annaboleyna ile ilgili, en azından işletme oku bari bu sefer' falan dedi. Hatta en son gecen gün emin misin falan diyordu.
Annem konuştu babamla, hiç kimsenin annaboleyna'nın üzerinde hayaller kurmaya hakkı yok, onun hayatı bu. Isterse hiç okumaz üniversite isterse defalarca hazırlanır, saygı duymak zorundayız dedi.
Benim kararlı duruşum da onu sindirdi.
Siz de ödün vermeyin ve kararınızda emin olduğunuzu gösterin. Güzel güzel sebeplerinizi açıklayın. Dayak falan demissiniz ama abarttiginizi ümit ediyorum?!
Eğer babanız okula gidip hakkınızda bilgi almak isterse alır. Devlet üniversitelerinde bile veriyorlar bilgiyi özelde kesin verirler sonuçta müşteri babanız bir bakıma. En kötü hocalarla konuşup öğrenir eğer peşine düşerse. Üniversiteyi epey uzatmalı bitirmiş biri olarak söylüyorum ailenizle kendiniz konuşun yalanlarınızı kendileri öğrenirse daha kötü olur.Benim farkım paralı okuyorum. Ama ben mezuna kalmayı çok istemiştim ve kalsaydım eminim çok farklı olacaktı ama izin vermediler. Büte kalmış olma ihtimalim bile babamı çıldırtıyor duyarsa muhtemelen kan çıkacak. Okul benim bilgilerimi ailemle paylaşır mı? Yani okulla konuşmalı mıyım
O işi yapmayacaktım.4. sınıfta niye bıraktınız ki o kadar yıllık emeğiniz? Bölüm neydi?
Psikolojiye inanmıyorsa okuduğum bölüme para da vermemesi gerekirdiParayı baban veriyorsa haklı. Okulunun uzaması demek cebinden çıkan paranın katlanması demek çünkü. Parasal mevzularla ilgili sıkıntı çıkarsa babanı arayabilirler, kağıt üzerinde 18den sonra reşit olsanda ekonomik özgürlüğün olduğu sürece bireysin reel dünyada. Baban psikolojiye inanmıyorsa, bilimden saymıyorsa agresif tavrını sürdürür muhtemelen, o konuda yapabileceğin bişey yok. Sen biraz daha alttan almak zorunda kalabilirsin, he de geç nolcak.
Mezuna kalmak istemiştim izin vermediler. Sevmiyorum bu şehri de okulu daDayak yemek istemiyorum diyerek karşı tarafı haksız göstermeye çalışıyorsunuz lakin ben sizi çok ama çok haksız buldum.
Aileniz öyle veya böyle bu hayat pahalılığında sırf siz okuyun diye kim bilir nelerden kısıp sizi okula gönderiyor. Siz ise bir haber verme gereği duymadan okulu bırakmak gibi bir karar alıyor ve ailenizi s.lak yerine koyuyorsunuz.
Her yerde psikolojim bozuk demişsiniz lakin bu psikolojiyle hayatınızın en önemli kararlarından birini tek başınıza(!) almayı ihmal etmemişsiniz.
Valla ben ne okuduğunu bilmiyodum, konuya da yazmamışsın. Babana yap açıklamasını o zaman. Bölümü okuyan sensin sonuçta.Psikolojiye inanmıyorsa okuduğum bölüme para da vermemesi gerekirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?