- 16 Eylül 2018
- 708
- 1.184
- 33
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Aslında kısmen benzer durumlardayız.
Tam burslu olarak yüksek bir puanla kazandığım bölümü 4. yılımda bıraktım. Yani tam mezun olmak üzereyken.
Ve ben de sınava gireceğim.
Ilk başta babam 'Benim hayallerim vardı annaboleyna ile ilgili, en azından işletme oku bari bu sefer' falan dedi. Hatta en son gecen gün emin misin falan diyordu.
Annem konuştu babamla, hiç kimsenin annaboleyna'nın üzerinde hayaller kurmaya hakkı yok, onun hayatı bu. Isterse hiç okumaz üniversite isterse defalarca hazırlanır, saygı duymak zorundayız dedi.
Benim kararlı duruşum da onu sindirdi.
Siz de ödün vermeyin ve kararınızda emin olduğunuzu gösterin. Güzel güzel sebeplerinizi açıklayın. Dayak falan demissiniz ama abarttiginizi ümit ediyorum?!
Ya şöyle mezun olsaydım tekrardan burs alamazdım. Bi de hazırlandım bu yıl, okul varken de zor.Yaa ben bu olayi hic anlayamiyorum. 4.yila kadar dayanip diplomayi almak ve sonra yeniden baslamak daha iyi degil mi? Cunku zaten bitirmissin. Emegine uzulmedin mi?
Yargilamak icin sormuyorum sakin yanlis anlama bu sekilde 4.sinifta birakan cok var da anlamaya calisiyorum sadece
O işi yapmayacaktım.
Zaten bu bölümden mezun olsaydım tekrardan burs alabilme gibi bir şansım olmayacaktı. Ve hazırlanmak için de zamanım olmayacaktı.
Ya şöyle mezun olsaydım tekrardan burs alamazdım. Bi de hazırlandım bu yıl, okul varken de zor.
Yok ya üzülmedim. Zaten yapmayacaktım o işi.
Ya hayalini niye yıkayım istesem devam ederim sadece okul uzar her okul uzatanın hayali mi yıkılıyor ayrıca ben mezuna kalmayı çok istedim sırf el aleme ilk senesinde kazandı diyebilmek için yolladılar. 4-5 soru daha yapsam parasız da giderdim zaten. Herkes ilk senesinde kazanmak zorunda değil gittiğim bölümde en iyi bölümlerden biri. Okulu dondurucam desem o da paralı zaten sadece daha az ödüyorsun ona da yanaşmazlardı ben de denemek istedim. Ne öyle ne böyle hiçbir şeye yanaşmadıkları için bana da başka çare kalmadı. Babamın hayali falan yok keşke hemşire olsaydın deyip duruyor o zaman niye para ödedik niye kafa patlattım saçmalık. Tamamen maddi açıdan düşünüyorMadem okulla ilişkinizi bitirseydiniz. Niye boş yere para odeyiyorsunuz babanıza. Para zor kazanılıyor. Hem hayallerini yıkmış hem yalan söylemişsiniz. Elbet tepki verecekler
Paralı okutmak isteyen kendileriydi ben çok karşı çıktım yapacak bi şey yokpara bosa gidiyor demissiniz ama umrunda degil. Tek korkusu dayak yemek ona care ariyor. Siz niye babasina aciyorsunuz evlat dusunecek onu
Bir seneniz daha ziyan olmasın diye adam paralı okula göndermiş sizi ve siz okula gitme zahmetinde bile bulunmamışsınız..Peki şimdi ki sınavı kazanacağınız garanti mi ki kendinizi riske attınız?Paralı okutmak isteyen kendileriydi ben çok karşı çıktım yapacak bi şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?