Paralı okul ve babam

Yaa ben bu olayi hic anlayamiyorum. 4.yila kadar dayanip diplomayi almak ve sonra yeniden baslamak daha iyi degil mi? Cunku zaten bitirmissin. Emegine uzulmedin mi?
Yargilamak icin sormuyorum sakin yanlis anlama bu sekilde 4.sinifta birakan cok var da anlamaya calisiyorum sadece

Buna hangi veli olsa çıldırır. Mantık zerresi yok ki yaptıklarınızda. Hayatınızda hiç çalıştınız mı bilmiyorum ama para kolay kazanılmıyor. Hiç kimse binlerce lirayı çöpe atmak istemez. Ailenizi salak yerine koymuşsunuz.

İnsanların güvenini zedelediğiniz için özür dileyin ve çalışıp o parayı yerine koyun bence. Çocuk değilsiniz. Babanızın boşu boşuna masraf yaptığını bile bile hareket ettiğinizin farkındasınız. Bunun hiç bir mantıklı açıklaması olmaz. Psikolojisi bu derece bozuk insan sizin diğer planlarınızı da yapamaz. Psikoloji muhabbetiniz inandırıcı değil yani.

Ya şöyle mezun olsaydım tekrardan burs alamazdım. Bi de hazırlandım bu yıl, okul varken de zor.
Yok ya üzülmedim. Zaten yapmayacaktım o işi.

O işi yapmayacaktım.
Zaten bu bölümden mezun olsaydım tekrardan burs alabilme gibi bir şansım olmayacaktı. Ve hazırlanmak için de zamanım olmayacaktı.

Benim de okuduğun bölümde çalışmayacağım 3. sınıfta kesinleşti.. Başladım bitsin diye devam ettim. Okul değiştirmeyi araştırdım ama olmadı.. Bir görseniz kan revan içinde devam ettim.. Maddi manevi sıkıntılar..

Ben de 2 yıllık bölümümü, 3.yılımda bıraktım, eşim hariç herkes alttan 2 dersim kaldı sanıyor.
Tek fark, ben devletteydim ve ona rağmen babamın sadece gönderdiği harçlıklara o kadar üzülüyorum ki aklıma geldikçe utanıyorum.
Keşke ailenize söyleseydiniz.paralı okuyormuşsunuz bi de..
Hayırlısı olsun hakkınızda..

Madem okulla ilişkinizi bitirseydiniz. Niye boş yere para odeyiyorsunuz babanıza. Para zor kazanılıyor. Hem hayallerini yıkmış hem yalan söylemişsiniz. Elbet tepki verecekler

Madem okulla ilişkinizi bitirseydiniz. Niye boş yere para odeyiyorsunuz babanıza. Para zor kazanılıyor. Hem hayallerini yıkmış hem yalan söylemişsiniz. Elbet tepki verecekler
Ya hayalini niye yıkayım istesem devam ederim sadece okul uzar her okul uzatanın hayali mi yıkılıyor ayrıca ben mezuna kalmayı çok istedim sırf el aleme ilk senesinde kazandı diyebilmek için yolladılar. 4-5 soru daha yapsam parasız da giderdim zaten. Herkes ilk senesinde kazanmak zorunda değil gittiğim bölümde en iyi bölümlerden biri. Okulu dondurucam desem o da paralı zaten sadece daha az ödüyorsun ona da yanaşmazlardı ben de denemek istedim. Ne öyle ne böyle hiçbir şeye yanaşmadıkları için bana da başka çare kalmadı. Babamın hayali falan yok keşke hemşire olsaydın deyip duruyor o zaman niye para ödedik niye kafa patlattım saçmalık. Tamamen maddi açıdan düşünüyor

Anladığım kadarıyla psikoloji değilde hangi bölümü istiyorsunuz merak ettim? Benim bir çok arkadaşım paralı tıp ve dişten devlete geçti keşke bunun için çalışsaydınız

para bosa gidiyor demissiniz ama umrunda degil. Tek korkusu dayak yemek ona care ariyor. Siz niye babasina aciyorsunuz evlat dusunecek onu

Paralı okutmak isteyen kendileriydi ben çok karşı çıktım yapacak bi şey yok
Bir seneniz daha ziyan olmasın diye adam paralı okula göndermiş sizi ve siz okula gitme zahmetinde bile bulunmamışsınız..Peki şimdi ki sınavı kazanacağınız garanti mi ki kendinizi riske attınız?
Neyse çok rahat söylüyorsunuz yapacak bir şey yok diye..Bizimde buradan size yapacak bir şeyimiz yok..Kararı alırken yürek yemiştiniz herhalde, babanızdan dayak yeme ihtimali olduğunu bile bile okula gitmemişsiniz

Adam o kadar para ödesin hiçbirşeye hakkı yok .Okulu yürütemem birlikte hazırlanamam .Bu ne sorumsuzluk.
Pessss.
En başta kararlı olsaydınız .
Hayat bu kadar laylom değil be.

Aileniz mezuna birakmaniza izin vermemis olabilir. Ama keske ozel universite yerine devlet universitesine gitseydiniz nasil olsa tekrar hazirlanma planiniz varmis. Simdi baska yere gidicek olsaniz bile babaniz okudugunuz 2 senenin ucretini bosu bosuna vermis oldu. Bolumunuzu bilmiyorum ama bazi fakultelerin ucretleri gercekten goz ardi edilemeyecek kadar yuksek oluyor. Babanizin neden sinirlendigini anlayabiliyorum o sizin icin bisiler yaptigi icin karsiliginda sizden de bir emek, bir caba gormek istiyor dogal olarak.

Benim oğlum da paralı okuyor.
Babanızı bir yerde anlıyorum. O para kolay kazanılmıyor. Sırf evlatlar okusun diye uğraşıyoruz.
Psikolojiniz bozuksa tedavi olun, bölümünüzü sevmiyorsanız baştan söyleyip hiç o bölüme gitmeseydiniz.
Kaç yaşında insanlarız ayaklarımızı uzatıp keyif yapmak varken sizler okuyun diye uğraşıyoruz.
Babanızın tek suçu istemediğiniz halde sizi o bölüme kaydettirmektir. Ama başta siz okey diyip sonradan vazgeçmişseniz cidden babanız haklı derim.
Mesela benim oğlumun okuduğu bölüm çok ağır bir bölüm. Geçen vizelerde morali çok bozuktu. Ne olduğunu sorduğumda derslerden dert yandı. Bende kendisine "oğlum karar senin. Senin okulun 4 yıllık. Ben 4 yıllık ücreti öderim. Sen okul uzatırsan girer bir işe çalışır hem okur hem de okul parasını ödersin. Hiç moralini bozma" dedim.

Yani kısacası istediğiniz ve gönüllü kayıt yaptırdığınız bir bölümse çok ayıp etmişsiniz, istemediğiniz bir bölüme de girmemek için dirayetli olacak ve kayıt yaptırmayacaktınız.

Okul durumu ailenize tabi ki söylemez ama babanızın bu durumdan haberinin olmaması durumu olmaz sanırım.

Baban haklı, yani buna tepki vermeyecek baba yoktur zaten.
Sadece okul parası değil başka şehirde yaşıyorsunuz yeme içme parası da göndermiştir.

Üniversite canım burası onunla uğraşmazlar bence.Babanız zorlanıyorsa eğer ödemeye böyle bir tepki vermiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…