Paralı okul ve babam

Bana tavrın çok şımarık geldi baban sonuna kadar haklı paralı okul taksitlerini ödemek için nasıl ter döktüğünü bilmiyorsun sanırım. Durumu olmayan bir çok arkadaşım hem okudu hem çalıştı sen diyorsun ki hem okula gidip hem sınava çalışmak çok zor olacaktı. Baban için üzüldüm verdiği emeğe yazık

Paralı okutmak isteyen kendileriydi ben çok karşı çıktım yapacak bi şey yok
aynen bunu tekrar söyle kardeşim babana siz beni zorla gönderdiniz diye
sen geçen konu açmış mıydın psikoloji okumak istiyorum diye
şuan bölümün neydi
mutlu olacağın bölümü oku canım
ailenin durumu iyi demek ki özel üni.ye gönderdiğine göre o zaman daha neyin tavrını yapıyor baban ilginç yani

canım okulda sana bu konuda destel olabilcek rehber hocan filan yok mu, onlardan nasıl bir yol izlemen konusunda destek alamaz mısın, yurtta kalmıyorsun galiba dimi ailenin yanındasın, keşke baştan hiç o bölümü yazmasaydın tercih listene

Majör depresyon ve anksiyete. Toplumda herkes depresyondayım dediği için muhtemelen ciddiye alınmayacağım fakat evden çıkamıyordum ilaç kullanıyordum

Bakın amacım size muhalefet olmak değil ama bu iki hastalık tam olarak bende de var.Üstelik sırf ruhsal rahatsızlık olarak kafada değil bütün fiziksel belirtileriyle birlikte.Göz kararması, bulanık görme, bi anda vücudu ateş sarması el ayağın uyuşması, titremesi, kafada uyuşma hissi vs.Belirtiler başladığında hemen psikiyatriye gidip ilaca başladım ve tüm belirtilerim 1 ay içinde kayboldu.Bu okula gitmemek kafanıza göre davranmak için bi sebep değil.

Paylaşabiliyorlar. Ben de özel bir okulun öğrencisiydim onlarca arkadaşımın ailesini aradıklarını biliyorum, notları düştü demek için. Üstelik öyle lisevari açılmış tek binalı bir okul değil Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi.

Lise sınavını kazandığımda istediğim okulu babamın başka okul ısrarı yüzünden gidememiştim. Liseyi okudum ama nasıl bilirim. Bu yönden senin psikolojini anlayabiliyorum. Gerek başka sebeplerden, gerek okuduğum alan yüzünden hevesim kırılmış üniversite sınavlarına bile girmemiştim senelerce. Bir kaç yıl önce yeniden denemek istedim ama bu sefer istediğim alana yönelmek için, özeli kazandım. Zamanında farklı hayalleri olan babam bu sefer benim hayalimi okumam için uğraştı. Ama bu onu zorlayacağı için ondan da vazgeçtim. Bu zamanda para kolay kazanılmıyor. Hiç değilse okulu bitirip diplomayı alırken sınavlara tekrardan hazırlansaydın babana bak ben bölümü bitirdim ama benim hayalim bu değildi ve şimdi ben tekrardan sınavlara gireceğim diyebilirdin. O zaman ne dayak olurdu ne kavga... Hemde elinizde iki diplomanız olacaktı. Malum artık üniversite okumak yeterli değil meslek sahibi olabilmek için.

Ne derdin var da bir elin yağda bir elin balda deyip duruyor genelde. Bir gün çok uyudum diye uyuşturucu kullanmakla itham etmişti. Bazı şeyleri çok farklı yerden anlayabiliyor ve bende laf anlatmak istemiyorum
Yine de hata etmissiniz. En kısa sürede anlatın.

Geçmiş olsun.

Valla özel okula para veren baban... tepki vermesi de çok normal... psikolojik sorununuz umarım okulu aksatmaya değecek niteliktedir.... yoksa yani bunalmıştım vs biraz saçma olur.

Okula devam edebilim sadece en kötü ihtimalle bir yıl uzayacak.

Ben özel okulda öğretim görevlisiyim.
Paylaşabilirler. Ama bunu bölüm başkanı yapar, eğer yaparsa. Konuşabilirsim belki onunla.

Adama gitmediğin dönemin parasını mı ödettin boşu boşuna ?

Okulu dondurmak gibi bir seçenek varken para ödeyip riske atmak bence bencillik. Hele de bugün özel üniversitelerin en az 20 binden başladığını düşünürsek. Birde bu hesap sanirim vaktinde gecelikler 600 liradan başlıyor dedim diye bayağı çok görmüş kınamıştı. 20 binler çöpe atılabilir demek ki

Hatırlıyorum da ilk sene hazırlık sınavı sonucu babam nasıl geçmişti diye sormuştu. Sınavı geçmek zordu (70 idi geçme notu) ve herkes çıkışta ağladığından kesin kalacağım dediğinden ben de girdim çıktım ama emin değilim dediğimde bana telefonda azar atmıştı. ben sana demedim mi özel okul bırakırlar para kazanmak için filan. hiç ses etmedim. sonuç açıklandığında geçmiştim. Sonraki sene hırs yaptım iki bölüm okudum, mezun olduğumda verdim cevabı bak baba 2 diploma sıfır para. hiç ses etmemişti. ama şimdi düşününce anlıyorum o an tek maaşla okuttuğu 4 çocuk gelecek kaygısı sinirlerini bozmuş olabilir. Hakkında hayırlısı olsun

haber veriyorlar maalesef. sahsen bilkentte onlarcasina sahit oldum. kayitta bir form doldurmustuk oraya anne baba bilgilerini yaziyorsun. ucreti de kim havale ediyorsa onlari karsilastirip ariyorlardi.

mesela bir arkadasimin ucretini babasinin asistani hep kendi hesabindan havale etmis. onun hem babasini hem ucreti odeyen kisiyi aramislardi.

bilkentte bile durum boyleyse senin okulun kesinlikle ariyordur bence. biraz daha dusunceli davransaydin keske. hadi okula gitmedigini baban anlamadi annen de mi hic anlamadi?

Tabiki paylaşmalı. Bu sadece sizin bilmeniz gerken bir şey değil. Maddi olarak istemeyi bilecek ama okul. Ben yaptığınızı hic tasvip etmedim. Maddi özgürlüğünüz alırsın yada tam burslu okursun , karisamaz dersin ama hem kel hem fodul hikayesi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…