• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Param yok... Pulum yok... Aile desteği yok... Ülke değiştirmek istiyorum...

Tercümanlık yapabilirsin canım.Bir de dışişleri bakanlığı konsolosluk sınavları yapıyor.Onları takip edebilirsen belki senin için uygun olabilir.Şartlarına bi göz gezdir..http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/ilanlar/ise-alim-sozlesmeli/2014-22-30-T C Londra Büyükelçiliği Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınav Duyurusu bunun gibi link açılıyorsa tabi

Londra'da çalışmak için bu ilan. Bir de Alman vatandaşı konu sahibi, Türk vatandaşı değil.

Aynen başlıktaki gibi. 4000 Euro'luk bir birikimim var. 1. aya kadar bir 6.000 euro olur inşallah. Türkiye'de yaşamak istiyorum. Iş başvurularında bulunacağım ama aslında okumak istiyorum. Nerden başlamam gerekiyor nereye iş başvurusu yapmam gerekli hiç bilmiyorum. Hayatımı kökten değiştirmek istiyorum. Bu arada alman vatandaşıyım. Hangi kurumlardan bilgi alabilirim bilen var mı aceba aranızda?
Buralar karışık, ülke berbat halde..
İmkanım olsa ben kaçar giderim bir süreliğine..
Hiç gelmeyin bence buralara...

bende Tr de deilim napacaksin bilmiyorum
ama turkçen gayet guzel gorunuyor, Allah gonlune gore evrsin

Londra'da çalışmak için bu ilan. Bir de Alman vatandaşı konu sahibi, Türk vatandaşı değil.
Biliyorum Londra olduğunu sadece bunları takip ederse türkiyede de bakanlıklar alıyor.Sadece londra için değil.Ben örnek olsun diye linki attım.Türk vatandaşı olduktan sonra da Türkiye için bu tarz yerlere başvuru yapabilir demek istedim.Yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

Biliyorum Londra olduğunu sadece bunları takip ederse türkiyede de bakanlıklar alıyor.Sadece londra için değil.Ben örnek olsun diye linki attım.Türk vatandaşı olduktan sonra da Türkiye için bu tarz yerlere başvuru yapabilir demek istedim.Yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

Anladım o yüzden düzeltmek istedim, şahsi olarak devlette veya devlet kurumunda sözleşmeli çalışma ihtimalini düşük buluyorum. Hem Türk vatandaşı olmadığı için hem de başta gereken koşullar kısmında genelde İnkılap tarihi, Türkçe kompozisyon gibi kısımlar mutlaka olduğu için.

Özel sektör daha yüksek ihtimal bence.

sen türkiyeye gel , burda tr de ne yapacaksın diyenlerle beraber almanyaya gidelim :D
bence yabancı diliniz varsa iş bulursunuz , mesela oteller , almancılarla anlaşmalıı hastaneler gibi yerlerde iş bulursunuz

Aynen başlıktaki gibi. 4000 Euro'luk bir birikimim var. 1. aya kadar bir 6.000 euro olur inşallah. Türkiye'de yaşamak istiyorum. Iş başvurularında bulunacağım ama aslında okumak istiyorum. Nerden başlamam gerekiyor nereye iş başvurusu yapmam gerekli hiç bilmiyorum. Hayatımı kökten değiştirmek istiyorum. Bu arada alman vatandaşıyım. Hangi kurumlardan bilgi alabilirim bilen var mı aceba aranızda?

Turizm sektörünü düşünebilirsin. Özellikle Akdeniz bölgesine Alman turistlerin ilgisi yoğun ve oradaki oteller yada bürolar genellikle iyi almanca yada rusça bilen insanlar ararlar. Büyük otellerin hepsi sezon sonunda kapanmaz yani tam yıl çalışabilirsin yada çalışmayabilirsin baştan konuşman lazım . Sadece maaş olarak da düşünme, iyi bir yerdeyse tiplerle bile geçinebilirsin.

Bizim bi tanidik var almanyadan geldi o da bi tercumanluk bürosunda calisiyo. Baya da iyi kazaniyo diye duydum.

Dilini on plana cikarmak istiyorsan, buyuk otellerde calisabilirsin, tercumanlik yapabilirsin...

Yardımcı olamam, sebeplerinizi de anlıyorum ama yine de söylemek istedim; türkiyede yaşanmaz. Oradaki imkanlarınızın yarısını bulamazsınız burda. İmkanları da bir kenara bırakalım, savaş tehdidi, saçma sapan bir yönetim, birbirinden nefret eden insanlar, ırkçılık, ayrımcılık ne ararsan var.

İmkanımız olsa, imkan yaratabilirsek en kısa zamanda kaçmayı düşünüyoruz. Siz gelin yerimiz, doldurun bari yoksa bu gidişle ülke boş kalacak.

Denkliğim var canım. Üniversite sınavına girmem gerekecek. Alman vatandaşı olduğum için aceba konsolosluklardan bilgi alabilir miyim bilmiyorum. Tercümanlık gibi bölümler düşğnüyorum ben aslında hani almanca ve ingilizce ön planda benim için. YÖK ü mü aramam gerekiyor bu durumda?

Bende avrupada yasiyorum ve sen çok fazla pembe gözlük ile bakiyorsun herseye. Tabiki söyliyecegim laflari dinleyecekmisin bilmem fakat bence burda birisi o pembe gözlügünü çikarmasi lazim, zira hayat öyle toz pembe degildir.

Ilk önce evet avrupada irkçilik olabilir fakat almanya tam tüm avrupa ülkelerin arasinda 2inci dünya savasindan dolayi tam bu konuda çok hasastir. Üstelik almanyada Türkler yine iyi yerlere geliyorlar. Nice Türk bankaci, politikaci, avukat,.. felan hepsi var. Hatta her gittigimde buna çok sasirim, benim yasadigim ülkede bile böyle degil. Ayrica insan eger hayatta birsey basarmak isterse ve çok çalisirsa, her zaman her yere gelebilir, sonuçta dünyanin her ucunda irkçilik ve ayrimcilik var. Bunlar insani durdurmamasi lazim. Tam tersi, hirsandirip daha çok çalismasina bir neden olmasi lazim.

Yani ayrimcilik Türkiyedede var, heleki bu ortamda. Sirf politikadan dolayi kardes kardese , anne, ogluna bile düsman oluyor. Sirf basörtü takiyorsun yada tam tersi takmiyorsun diye ise girip/girmiyorsun. Torpil Türkiyede gerçekten çok büyük bir faktör. Türkiyede Almanyada dogup büyüyen, Almanca ve biraz inglizce bilen tek sen misin saniyorsun? Yani öyle tercümanlik hayallerini o kadar kolay kurma derim ben. Ve sen daha eger sinava gireceksen ohooo...

Ha bu arada kimlikten felan bahs ediyorsunda, Almanyada hangi sekilde kimligine el konuluyor, baski ediliyor? Istedigin gibi camiye gidip, bayramlarini kutayabilirsin. Hatta Almanyada alevilik üzerine okullarda ders veriyorlar, yani o kadar ilimli insanlar. Bana sorarsan ne irkçilik, ne kimlik senin için önemli degil. Sen çaliskan olmak istemiyorsun ve kolaya kaçip Türkiyeye gitmek istiyorsun fakat asil ironik olan budur. Türkiyeye gitmek hiçte kolay degil..

Ne isin var Turkiye de ? Hem de su an ki sartlarda. Git kur hayatini Almanya da. Orda okuyamiyormusun ?

Yardımcı olamam, sebeplerinizi de anlıyorum ama yine de söylemek istedim; türkiyede yaşanmaz. Oradaki imkanlarınızın yarısını bulamazsınız burda. İmkanları da bir kenara bırakalım, savaş tehdidi, saçma sapan bir yönetim, birbirinden nefret eden insanlar, ırkçılık, ayrımcılık ne ararsan var.

İmkanımız olsa, imkan yaratabilirsek en kısa zamanda kaçmayı düşünüyoruz. Siz gelin yerimiz, doldurun bari yoksa bu gidişle ülke boş kalacak.

Valla keske herkes kacabilse, ama nereye ? Insan gordukce uzuluyor.

Kızlar almancam ana dilimdir diyebilirim türkçemden kat kat iyidir. Ingilizcemde iyidir. Burda büroda meslek yaptım şuan çalıştığım bölüm muhasebe ama ben daha çok dilimi ön plana koymak istiyorum. Sizler bana nerelere baş vurmamı önerirsiniz?

Tanığım yalnızca bi tane diyanette çalışan abla var. Başkada hiçbirley bilmiyorum.
2,5 yıldır işsizim . Heryıl sayısız işletme , iktisad, tic. Lisesi , vs.vs. Onlarca bölümden yüzlerce genç mezun oluyor . 900 tl . Parayla ayak işleri yapıyorlar . Tek umut kamu ! Kamuya girmek zor . 900 tl yaşayanlar ailesinin yanında elk. Su kira vermeden . 1,5 milyon suriyeli girdi . Kiralar 6 ayda 2 ye katladı . Dil çok etkili değil , birkaç dil ... Hangi şehre geleceksin bilmiyorum ama durum bu .bende canıma tak dedi newyork a gittim . Geldim çünkü Şuan dünyada heryer hemen hemen aynı ..

2 üniversite bitirdim, 3.yü okuyorum. ileri seviye ingilizcem, orta seviye almancam, orta seviye yunancam ve az buçuk fransızcam var. çok farklı alanlarda çeşitli sertifikalarım var. mesleğime dair doğru düzgün insani şartlarda çalışabileceğim bir iş bulamadım, kendi iş yerimizde çalışıyorum, vergilerden arta kalan parayla hayatımı kurmaya çalışıyorum. ülkenin hali zaten ortada, savaş mı çıkacak, ekonomi mi çökecek belli değil. en ufak bir fırsatını bulduğum anda terkedeceğim bu ülkeyi.
sorduğunuz sorularla ilgili bilgim yok malesef, en kötü ihtimalle dil kurslarında almanca öğretmenliği ya da farklı bir yerlerde tercümanlık yapabilirsiniz. ama kazandığınız para oradaki gibi refah seviyesinde yaşamaya yeter mi bilmiyorum..

Iyi aksamlar... cok pisman olacaksin bunda eminim cunki ben turkiyeye geleli tam 6yil oldu. Bende almanyada dogdum buyudum. Ordaki sisteme alismis biri olarak burda cok sikintilar cektim ve halen daha cekiyorum. Yanlis anlamayin ben turkiyeyi kotulemiyorum sadece ordaki yasam yani rahatlik cok farkli. Ufacik bi misal verecem sana almanyada cok rahat araba surebiliyor insan orda herkes kurallara uyor uymak zorunda! Burda ise hele bi bayansan cok zorluk cekiyorsun trafikte. Ordaki o kurallar burda sokmuyor,sokmezde... herseyin hayirlisi arkadasim

Back
X