Bende avrupada yasiyorum ve sen çok fazla pembe gözlük ile bakiyorsun herseye. Tabiki söyliyecegim laflari dinleyecekmisin bilmem fakat bence burda birisi o pembe gözlügünü çikarmasi lazim, zira hayat öyle toz pembe degildir.
Ilk önce evet avrupada irkçilik olabilir fakat almanya tam tüm avrupa ülkelerin arasinda 2inci dünya savasindan dolayi tam bu konuda çok hasastir. Üstelik almanyada Türkler yine iyi yerlere geliyorlar. Nice Türk bankaci, politikaci, avukat,.. felan hepsi var. Hatta her gittigimde buna çok sasirim, benim yasadigim ülkede bile böyle degil. Ayrica insan eger hayatta birsey basarmak isterse ve çok çalisirsa, her zaman her yere gelebilir, sonuçta dünyanin her ucunda irkçilik ve ayrimcilik var. Bunlar insani durdurmamasi lazim. Tam tersi, hirsandirip daha çok çalismasina bir neden olmasi lazim.
Yani ayrimcilik Türkiyedede var, heleki bu ortamda. Sirf politikadan dolayi kardes kardese , anne, ogluna bile düsman oluyor. Sirf basörtü takiyorsun yada tam tersi takmiyorsun diye ise girip/girmiyorsun. Torpil Türkiyede gerçekten çok büyük bir faktör. Türkiyede Almanyada dogup büyüyen, Almanca ve biraz inglizce bilen tek sen misin saniyorsun? Yani öyle tercümanlik hayallerini o kadar kolay kurma derim ben. Ve sen daha eger sinava gireceksen ohooo...
Ha bu arada kimlikten felan bahs ediyorsunda, Almanyada hangi sekilde kimligine el konuluyor, baski ediliyor? Istedigin gibi camiye gidip, bayramlarini kutayabilirsin. Hatta Almanyada alevilik üzerine okullarda ders veriyorlar, yani o kadar ilimli insanlar. Bana sorarsan ne irkçilik, ne kimlik senin için önemli degil. Sen çaliskan olmak istemiyorsun ve kolaya kaçip Türkiyeye gitmek istiyorsun fakat asil ironik olan budur. Türkiyeye gitmek hiçte kolay degil..