• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Param yok... Pulum yok... Aile desteği yok... Ülke değiştirmek istiyorum...

sakin ol şampiyon bu ne hırs ne öfke kendine gel, arkadaşın yok karşında senin.. sen geneli yansıtmıyorsun, bu mantıkla da benim bütün arkadaşlarım hakları oldukları yerlere bile torpille girdiler, bir çoğu torpil bulamadığı için terfi bile alamadı.. herkes yaşadığı, gördüğü olaylardan örnekler veriyor, sende kendi hayatından örnek ver ve çekil..

bak bakalım benim yorumumda sana bir hakaret var mı? bir de kendi yorumuna bak ama herkes kendi seviyesini belli eder . Sana bir lafım yok içini temiz tutarsan dua eder azmedersen girersin bir kuruma sende üzülme.

bak bakalım benim yorumumda sana bir hakaret var mı? bir de kendi yorumuna bak ama herkes kendi seviyesini belli eder . Sana bir lafım yok içini temiz tutarsan dua eder azmedersen girersin bir kuruma sende üzülme.

neyse atarlı üye, bu mesajı hormonlarına bağlıyorum.. mesaj alıntılayıp polemik ban sebebi.. germe kendini yazık bak hamilesin..

Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Türkiye nin Durumu Her türlü Yönden Kötü Canım..Size Orda ballandıra ,ballandıra ne anlatıyorlar ,bilmiyorum ama Geldiğinde 3 & 5 ayda kacarsın.. Geçim çoook Zor...

Bu nasıl bir yaklaşımdır yahu? Ben neden torpilsizce işime atandım? Neden tanıdığım torpilsiz atanan arkadaşlarım var? Bu zihniyet ne kadar cahilce. Tamam torpil var ama her kurumda her yerde değil. Yapanıda Allah bildiği gibi yapsın. Ama böyle konuşunca insanların hevesini kırıyorsunuz banada yapmışlardı. Ama yılmadan çalışan azmeden başarır hanımefendi. Torpilsiz olmaz diye köşeye çekilmek tembellikten başka bir şey değildir.
:) torpilin olsaydi muhtemelen baskan filan olurdun bi yerlere.

Kimse moral bozmaya filan calismiyor. Genelden bahsediyor. Turkiye de de baktim islere ve gordum ki girecegin yerlerdekiler senin hayat tarzina politik dusuncene bakiyor genelde. Ve bazen istedigin kadar iyi ol gelemezsin bi yerlere. Ama yurt disinda gercekten de kurallara gore davranirsan, dogru davranir, dogru calisirsan serefinle bi yerlere gelme sansin var. Ise yaramaz, kotu insanlarin saksakciligini yapmadan.

Önceki mesajimda bellirtigim gibi gercekten burdaki hayata alismak cok zor.ben evli oldugum halde cok zorlaniyorum hele sen tek basina burda cok zorlanirsin. Dedigim gibi almanyadaki sistem, düzen burda YOK.

Ilerde cocugun oldugunda almanyadaki okul sartlarini burda cok ararsin. Burdaki kolejin sistemi ordaki devlet okulunla ayni. Ha paran varsa cocugunu koleje verirsin senelek 15-20milyar arasi. Sadece bugunu dusunme....

Türkiye'de yaşamak başlı başına depresyon sebebi.
Benim fırsatım olsa valla hemen gidicem başka ülkeye. Aklı olan buraya gelmez.

Türkiye'nin durumu nasıl Almanya gibi bir ülkeden daha iyi oluyor ayrıca? Orada 1 euroya aldıgın malzemeyi burada 10 liraya ancak alırsın.
Akrabalarım orada valla kral gibi yaşıyorlar. Burada olsalar asla o imkanları bulamazlar.
Kaç milyon insan atanamıyor burada iş bulamıyor. Mesela ben 3 yıldır atanamıyorum.
Buraya geleceğine Almanyanın başka uzak şehrine git yaşa kat kat daha iyi ve mantıklı olur.

Türkiye'yi tanımadığın, bilmediğin belli. Neresi Almanya'dan kat kat iyiymiş ki? Seni kandırmışlar. Can güvenliğin bile yok, Almanya bundan beter mi? Orayla bağlarını koparmadan iş bul git Türkiye'ye. O kadar iş bulma sitesi var. Ama senin kadar yanlış beklentilerle gelen insan taş çatlasın 6 ayda arkasına bakmadan kaçmazsa ne olayım. :)

Muskara gelsede cevap verse keşke:KK51:
Türkiyeye gitme isteği nerden geldi birde sevgilisiyle hakkaten ayrıldı mı merak ettim.

valla bu ülkenin gençleri harcanırken sen iş bulabilir misin bilemedim hayırlısı olsun

Türkiye Almanya dan daha mı iyi?

Evet biz 4 mevsimi yaşıyoruz, güneşlenme süresi fazla olan bölgeler daha fazla... :KK14:

Tabi tartışılır bir yorum olmuş.

2 yabancı diliniz ile burada bir yerde üst düzey pozisyonda oradaki asgari ücretten birazcık yüksek bir maaş alacaksınız en fazla.

Sağlık, aile, çocuk, eğitim konusundaki haklarınızın yarısını alamayacaksınız.

Yalnız siz ailenizle dönmek istemediğiniz için tartışmıştınız. Ne değişti? Erkek arkadaşınız vardı mesela, o ne oldu?

muskara bu kadar çabuk Türkiye'ye gelmeye niyetlenecektin madem neden ailenle birbirinize girdin samimiyetle soruyorum..daha onlar TR ye yerleşeli üç ay olmadı bildiğim kadarıyla .sevgiline noldu,ayrıldın mı yoksa..Almanyadaki hayatını işini sevdiğinden bahsederken bir anda seni bu taraflara hangi rüzgar atıyor..
Dipnot:katiyen eleştirmek adına sormuyorum bu sorularım çok samimidir.

Ailemle dönmek istememe sebeplerim farkliydi canim ailemle görüsmüyorum onlar türkiyede oldugundan bu yana. Tatliya baglanacakta pek bi tarafi kalmadi acikcasi. Dönme sebebimin onlarla bi alakasi yok. Erkek arkadasimla hala beraberim, gecenlerde bir sorunumuz olmustu (belki okuyanlariniz olmustur diye aciklama yapmak istedim) ama onunda ciddi anlamda mantikli bir aciklamasini yapti tatliya bagladik cok sükür. Oda benimle birlikte gelecek zaten Allah nasip ederse yani tek basima olmayacagim Türkiyede.

Tercümanlık yapabilirsin canım.Bir de dışişleri bakanlığı konsolosluk sınavları yapıyor.Onları takip edebilirsen belki senin için uygun olabilir.Şartlarına bi göz gezdir..http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/ilanlar/ise-alim-sozlesmeli/2014-22-30-T C Londra Büyükelçiliği Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınav Duyurusu bunun gibi link açılıyorsa tabi

Bu adres bana cok yardimci olacak canim cok tesekkür ederim.

sen türkiyeye gel , burda tr de ne yapacaksın diyenlerle beraber almanyaya gidelim :D
bence yabancı diliniz varsa iş bulursunuz , mesela oteller , almancılarla anlaşmalıı hastaneler gibi yerlerde iş bulursunuz

Canim cok ciddi söylüyorum Almanya gercekten bitmis durumda hic öyle medyada gördügünüz duydugunuz bildiginiz gibi degil. Kabul ediyorum almanya cok zengin bir devlet. Ama yalnizca devlet öyle yoksa burda saati 1 € ya disarda cöp toplayan insanlarin haddi hesabi yok. Yada en azindan benim icin öyle. Burda kalmami gerektiren bir durum yok daha fazla da bu konu hakkinda aciklama yapmak istemiyorum daha cok basvurularima odaklanmak istiyorum kizlar. Oteller, hastaneler fena fikir degil. Bütün bu alternatifleri degerlendirecegim cok tsk ederim.

Turizm sektörünü düşünebilirsin. Özellikle Akdeniz bölgesine Alman turistlerin ilgisi yoğun ve oradaki oteller yada bürolar genellikle iyi almanca yada rusça bilen insanlar ararlar. Büyük otellerin hepsi sezon sonunda kapanmaz yani tam yıl çalışabilirsin yada çalışmayabilirsin baştan konuşman lazım . Sadece maaş olarak da düşünme, iyi bir yerdeyse tiplerle bile geçinebilirsin.

Tipler ne demek canim? Anlayamadim da? Hotel fikrini cok begendim tsk ederim.

Bizim bi tanidik var almanyadan geldi o da bi tercumanluk bürosunda calisiyo. Baya da iyi kazaniyo diye duydum.

Hangi sehirde?

Dilini on plana cikarmak istiyorsan, buyuk otellerde calisabilirsin, tercumanlik yapabilirsin...

Tsk ederim.

Ne isin var Turkiye de ? Hem de su an ki sartlarda. Git kur hayatini Almanya da. Orda okuyamiyormusun ?

Sen ne dedigini bilmiyorsun canim.

Ben de bir ara Turkiye'ye geri donmeyi planliyordum, Allah'tan vazgecmisiz.

Iyi aksamlar... cok pisman olacaksin bunda eminim cunki ben turkiyeye geleli tam 6yil oldu. Bende almanyada dogdum buyudum. Ordaki sisteme alismis biri olarak burda cok sikintilar cektim ve halen daha cekiyorum. Yanlis anlamayin ben turkiyeyi kotulemiyorum sadece ordaki yasam yani rahatlik cok farkli. Ufacik bi misal verecem sana almanyada cok rahat araba surebiliyor insan orda herkes kurallara uyor uymak zorunda! Burda ise hele bi bayansan cok zorluk cekiyorsun trafikte. Ordaki o kurallar burda sokmuyor,sokmezde... herseyin hayirlisi arkadasim

Aynen dogru soyluyor arkadas.
ne can sIkici seyler duyuyoruz. Bakanliklara onemli kurumlara getirilen insanlari. 24 yasindaki akrabalarini danisman yapiyorlar bakanliklarda, ya da ne bileyim hayvanat bahcesi mudurunu Tubitagin basina getiriyorlar filan.

Belki AKP yi destekliyorsundur, o yuzden inaniyorsundur her seyin iyi olduguna iyi olucagina, ama inaniyorum ki Turkiye hic bu kadar kotu olmamistir, cihan harbi disinda.

Kizlar zaten alman vatandasiyim olmadi geri dönerim SIKINTI etmeyin. Ama ben gelmek istiyorum. Gelme demek yerine nerelere bas vuru yapabilirim o konuda yardimci olursaniz fikir verirseniz cok sevinirim. Benim icin daha yararli olacak.

Bende avrupada yasiyorum ve sen çok fazla pembe gözlük ile bakiyorsun herseye. Tabiki söyliyecegim laflari dinleyecekmisin bilmem fakat bence burda birisi o pembe gözlügünü çikarmasi lazim, zira hayat öyle toz pembe degildir.

Ilk önce evet avrupada irkçilik olabilir fakat almanya tam tüm avrupa ülkelerin arasinda 2inci dünya savasindan dolayi tam bu konuda çok hasastir. Üstelik almanyada Türkler yine iyi yerlere geliyorlar. Nice Türk bankaci, politikaci, avukat,.. felan hepsi var. Hatta her gittigimde buna çok sasirim, benim yasadigim ülkede bile böyle degil. Ayrica insan eger hayatta birsey basarmak isterse ve çok çalisirsa, her zaman her yere gelebilir, sonuçta dünyanin her ucunda irkçilik ve ayrimcilik var. Bunlar insani durdurmamasi lazim. Tam tersi, hirsandirip daha çok çalismasina bir neden olmasi lazim.

Yani ayrimcilik Türkiyedede var, heleki bu ortamda. Sirf politikadan dolayi kardes kardese , anne, ogluna bile düsman oluyor. Sirf basörtü takiyorsun yada tam tersi takmiyorsun diye ise girip/girmiyorsun. Torpil Türkiyede gerçekten çok büyük bir faktör. Türkiyede Almanyada dogup büyüyen, Almanca ve biraz inglizce bilen tek sen misin saniyorsun? Yani öyle tercümanlik hayallerini o kadar kolay kurma derim ben. Ve sen daha eger sinava gireceksen ohooo...

Ha bu arada kimlikten felan bahs ediyorsunda, Almanyada hangi sekilde kimligine el konuluyor, baski ediliyor? Istedigin gibi camiye gidip, bayramlarini kutayabilirsin. Hatta Almanyada alevilik üzerine okullarda ders veriyorlar, yani o kadar ilimli insanlar. Bana sorarsan ne irkçilik, ne kimlik senin için önemli degil. Sen çaliskan olmak istemiyorsun ve kolaya kaçip Türkiyeye gitmek istiyorsun fakat asil ironik olan budur. Türkiyeye gitmek hiçte kolay degil..

Kendime göre düsüncelerim böyle canim. Herkesin fikrine saygim var.

yös diye bir sınav var ona girersen Tr de Üniversite okuyabilirsin
Ama bence gelmeee

tsk ederim canim.

Canım okumadım tüm sana yazılan mesajları; aynı teklif olduysa kusura bakma artık. Madem muhaseben var, ithalat-ihracat firmasında muhasebe ile bir arada yada sadece dış ticaret elemanı olarak çalışabilirsin. Gümrük firmaları da buna dahil.

Buda süper fikir tskler canim.

işsizlik giderek büyüyor bu ülkede... Aynı zamanda iş bulma sitelerinde her gün iş ilanları var. Fakat bu iş ilanları hemen hemen aynı şeyler üzerine. yine de bir bak oralara... Yabancı dilinle alakalı kullanabileceğin iş imkanları çıkıyor aslında. Bir yazar arkadaş Almanya'dan sonra buradaki insani yaşamın zorluğundan bahsetmiş. Kendisine katılıyorum. Ufak tefek şeyler belki ama bunlar birikip dağ olur. Burada kadına verilen değer ortada. Eşitlik var deniyor ama çok hor davranılıyor. Ya çok elit bir çevrede olacaksın ya da insani şartları iyi olan huzurlu bir yer seçeceksin. Şu an Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. İnsanlar kendi halini anlamıyor neden stressli olduğunu mesela ama bilmiyorki gündem bizi gergin yapıyor. Düşünsenize her hafta farklı bir şeye geriliyoruz. Çok araştır, Ölç tart biç hemen karar verme. Kolay gelsin. Umarım hakkında hayırlısı olur.

tsk ederim canim. Siteleri önerebilir misin aceba?

Yani diğer şeylere yorum yapamam ama Muskara .
Ben Türkiye'deyim hayalim Almanya'ya taşınıp orada yaşamak .
İşimi orda yapmak .
Yerinde olsam bu ülkeye gelmezdim .
Vatandaşlarına inan hiç katkısı yok buranın..

Bana göre de Almanyanin bana katkisi yok. Ne diyim...

Ic savasi andiran goruntuler

Dis politikamizin yanlisliklari yuzunden Suriye meselesinde b.ka batmamiz, Amerika'ya kendimizi peskes cekicez diye nerdeyse savasa girecek olmamiz

Issizlik orani , her yil bu oranin yukselmesi

Calisan insanlarin dusuk maaslara calismasi

Ulkemiz o kadar kotu yonetiliyor ki, inanamazsin.

Bunlar hakkinda fikrin varsa gel tabi.

Bir de burda da cok iyi Almanca konusan universite mezunlari var , onlar bile fellik fellik is ariyor. Bunlari da dusun lutfen. Ille de gelmek istiyorsan, universiteyi bitir, 3-4 yil daha dayan derim. Burdaki universite sistemi farkli, sen de biliyorsun, kazanmak hic kolay degil. Herkes en az 2 yil hazirlaniyor. Elinde universite olanagi varsa bence degerlendir.

Almanya , Avrupa birliginin ekonomik olarak lokomotifi , Merkel sozu en cok gecen Avrupali politikaci. Almanya da ekonomisi, duzen ve refah seviyesiyle parmakla gosterilen bir ulke . Karsilastirmayi okuyanlara birakiyorum.

gençliğin ilk yıllarında "ahh Avrupa, ahh Almanya" diyenlere gıccık olurdum ben. ne olmuştu yani azıcık fakirsek? düzelirdi ki her şey, yoluna girerdi. Çünkü "Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir" demişti önder.

ve şimdi imkanım olsa, cesaretim olsa özellikle de kızım içn buralardan gidesim var.
ırkçılık diyorsunuz. Türkiye kendi vatandaşları arasında ırkçılığın, etnisitenin gölgesinde gençlerin öldüğü bir ülke.
dininizi, özünüzü kaybetmekten korkuyorsunuz. şu anda bu güzel ülkemde millet dini öyle bir kirletti, öyle bir pisletti ki aklınız almaz.
cahillik desen diz boyu.
savaş desen ha çıktı ha çıkacak.

ya hu insan yavrusunu öpünce utanır mı, bebeğine bir pantolon alınca eve gidip te ağlar mı? biz bu hallerde yaşıyoruz işte. ölen, öldürülen çocukların gölgesinde; Suriye'nin, IŞİD'in, PKK'nın eli ensemizde yaşıyoruz.

Allah size akıl fikir selamet versin.

gayet akliminda fikriminde yerinde oldugunu düsünüyorum ve aynen iade ediyorum güzel dualarini.

almancan ve ingilizcen cok isine yarar
sana hosteslik yapmani tavsiye ederim
iyi para kazanirsin ve dunyayi gezersin

Aile kurmak istiyorum canim hosteslik bu durumda kendi icimdeki "Aile" kavramina pek uygun düsmüyo ama eskiden bu yana bende cok isterdim hostesligi. ahhh ahhh :)

Muskara gelsede cevap verse keşke:KK51:
Türkiyeye gitme isteği nerden geldi birde sevgilisiyle hakkaten ayrıldı mı merak ettim.

yok kiz askimda gelcek. Kusura bakmayin valla cevap verebilecek firsatim olmadi bi kac gündür.

Bana senin bu yaptığın
Aileye bi rest çekiş
Aşkınla kaçış gibi geliyor Muskara.
Haksız mıyım ?

Bana senin bu yaptığın
Aileye bi rest çekiş
Aşkınla kaçış gibi geliyor Muskara.
Haksız mıyım ?

Konu bu degil canim. Ama cok merak ettin diye aciklayim, alakasi yok. Disardan bakinca öyle göründügünü biliyorum ama icerden durumlar degisik.

Ahahaha Almanyadasınız ve Türkiyeye mi gelmek istiyorsunuz :KK14: Kusura bakmayın güldüm ama siz sahiden Türkiyeyi bildiğinize emin misiniz ? Sağlığın,eğitimin,yemenin,içmenin,gülmenin ve neredeyse ne yazık ki doğrunun olmadığı bir ülkeye gelmek üzeresiniz.Nolur bir daha düşünün. Ha ben para kazanırsam gezerim,yerim,içerim ülkenin hali,insanların durumu beni etkilemez diyorsanız buyrun gelin. Yok diyemiyorsanız aman diyim çünkü bu ülkede öbür türlü yaşamak çok zor. Ha sen kimsin diyebilirsiniz. Ülkenin sayılı fakültelerinden birini bitirip, insan hayatını doğrudan etkileyecek bir meslek (belki de en çok dürüstlüğe ihtiyacı olan meslek) olmasına rağmen torpil yarışına sokulmuş,vicdanıyla geleceği arasına sıkıştırılan,aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu yaşayan gençlerinden sadece biriyim. Yani demem o ki hayat zor,Almanyada da zordur ama bu ülkede yaşamak da ölmek de zor.Varın gerisini siz düşünün.

Back
X