• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Param yok... Pulum yok... Aile desteği yok... Ülke değiştirmek istiyorum...

Bence yerinde kal.burada Üniv. Okuyanlar kpss ye girenler oooo ne iş bekleyenler işsiz geziyor. Nitelikli olduğun için işsizsin zaten niteliksiz olsan belki...Burada da böyle işte okumuşa dili olana mesleği olana is yok.ulke gelismesin diye böyle kisilere nekadar sınav varsa ömür boyu dayatiliyo ve bu sınavlarda hıc kazanilamiyo.boyle kendi halinde geriye gitmeye çalışıp duruyoruz işte. Eğitime çok önem verilmiyoki zaten,buraya geldiğinde eğitimin onemsensin. Özet bu...

Irkçılık gittikçe tırmanıyor almanyada. Çifte standart var yeri geldiğinde müslümansın diye terörist damgası yiyorsun. Ama en önemlisi ben çocuklarımı böyle bir ortamda kimliklerini kaybetmelerini dinlerini kaybetmelerini istemiyorum.

Sebepleri daha çok kendime göre ama burda onu tartışmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Nerelere baş vuru yapmam gerektiği hakkında gerçekten bir bilgiye sahip değilim çünkü.

cocuklarin b
Bence yerinde kal.burada Üniv. Okuyanlar kpss ye girenler oooo ne iş bekleyenler işsiz geziyor. Nitelikli olduğun için işsizsin zaten niteliksiz olsan belki...Burada da böyle işte okumuşa dili olana mesleği olana is yok.ulke gelismesin diye böyle kisilere nekadar sınav varsa ömür boyu dayatiliyo ve bu sınavlarda hıc kazanilamiyo.boyle kendi halinde geriye gitmeye çalışıp duruyoruz işte. Eğitime çok önem verilmiyoki zaten,buraya geldiğinde eğitimin onemsensin. Özet bu...

Aynen dogru soyluyor arkadas.
ne can sIkici seyler duyuyoruz. Bakanliklara onemli kurumlara getirilen insanlari. 24 yasindaki akrabalarini danisman yapiyorlar bakanliklarda, ya da ne bileyim hayvanat bahcesi mudurunu Tubitagin basina getiriyorlar filan.

Belki AKP yi destekliyorsundur, o yuzden inaniyorsundur her seyin iyi olduguna iyi olucagina, ama inaniyorum ki Turkiye hic bu kadar kotu olmamistir, cihan harbi disinda.

Kızlar almancam ana dilimdir diyebilirim türkçemden kat kat iyidir. Ingilizcemde iyidir. Burda büroda meslek yaptım şuan çalıştığım bölüm muhasebe ama ben daha çok dilimi ön plana koymak istiyorum. Sizler bana nerelere baş vurmamı önerirsiniz?

Tanığım yalnızca bi tane diyanette çalışan abla var. Başkada hiçbirley bilmiyorum.

Bundan yaklasik 10 yil önce yengem bir sirkette Almanca tercumandi ve o zaman 4bin aliyordu. Tabi sonra esiyle bosandi falan filan ne oldu artik tüm bagini kesti herkesle. Gerisini sen düşün.
Muhakkak bulursun iyi bir iş diye düşünüyorum.

Aynen başlıktaki gibi. 4000 Euro'luk bir birikimim var. 1. aya kadar bir 6.000 euro olur inşallah. Türkiye'de yaşamak istiyorum. Iş başvurularında bulunacağım ama aslında okumak istiyorum. Nerden başlamam gerekiyor nereye iş başvurusu yapmam gerekli hiç bilmiyorum. Hayatımı kökten değiştirmek istiyorum. Bu arada alman vatandaşıyım. Hangi kurumlardan bilgi alabilirim bilen var mı aceba aranızda?
Canım okumadım tüm sana yazılan mesajları; aynı teklif olduysa kusura bakma artık. Madem muhaseben var, ithalat-ihracat firmasında muhasebe ile bir arada yada sadece dış ticaret elemanı olarak çalışabilirsin. Gümrük firmaları da buna dahil.

işsizlik giderek büyüyor bu ülkede... Aynı zamanda iş bulma sitelerinde her gün iş ilanları var. Fakat bu iş ilanları hemen hemen aynı şeyler üzerine. yine de bir bak oralara... Yabancı dilinle alakalı kullanabileceğin iş imkanları çıkıyor aslında. Bir yazar arkadaş Almanya'dan sonra buradaki insani yaşamın zorluğundan bahsetmiş. Kendisine katılıyorum. Ufak tefek şeyler belki ama bunlar birikip dağ olur. Burada kadına verilen değer ortada. Eşitlik var deniyor ama çok hor davranılıyor. Ya çok elit bir çevrede olacaksın ya da insani şartları iyi olan huzurlu bir yer seçeceksin. Şu an Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. İnsanlar kendi halini anlamıyor neden stressli olduğunu mesela ama bilmiyorki gündem bizi gergin yapıyor. Düşünsenize her hafta farklı bir şeye geriliyoruz. Çok araştır, Ölç tart biç hemen karar verme. Kolay gelsin. Umarım hakkında hayırlısı olur.

muskara bu kadar çabuk Türkiye'ye gelmeye niyetlenecektin madem neden ailenle birbirinize girdin samimiyetle soruyorum..daha onlar TR ye yerleşeli üç ay olmadı bildiğim kadarıyla .sevgiline noldu,ayrıldın mı yoksa..Almanyadaki hayatını işini sevdiğinden bahsederken bir anda seni bu taraflara hangi rüzgar atıyor..
Dipnot:katiyen eleştirmek adına sormuyorum bu sorularım çok samimidir.

Neden tekrar üni okusun ki..
Mezun olduğu okulun türkiyede denkliği varsa denklik sınavına girer diploması geçerli olur zaten..
Tekrardan sıfırdan okumaya gerek yok ki:KK64:

Yani diğer şeylere yorum yapamam ama Muskara .
Ben Türkiye'deyim hayalim Almanya'ya taşınıp orada yaşamak .
İşimi orda yapmak .
Yerinde olsam bu ülkeye gelmezdim .
Vatandaşlarına inan hiç katkısı yok buranın..

Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Canım karışmasa bile durumlar iyi değildi...
Gelip de ayrık otu gibi burda bi hayata başlaman çok , çok zor.
Senin şu an elindeki para var ya 3 aylık en fazla ev kirası .
Öyle diyeyim.

Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Ic savasi andiran goruntuler

Dis politikamizin yanlisliklari yuzunden Suriye meselesinde b.ka batmamiz, Amerika'ya kendimizi peskes cekicez diye nerdeyse savasa girecek olmamiz

Issizlik orani , her yil bu oranin yukselmesi

Calisan insanlarin dusuk maaslara calismasi

Ulkemiz o kadar kotu yonetiliyor ki, inanamazsin.

Bunlar hakkinda fikrin varsa gel tabi.

Bir de burda da cok iyi Almanca konusan universite mezunlari var , onlar bile fellik fellik is ariyor. Bunlari da dusun lutfen. Ille de gelmek istiyorsan, universiteyi bitir, 3-4 yil daha dayan derim. Burdaki universite sistemi farkli, sen de biliyorsun, kazanmak hic kolay degil. Herkes en az 2 yil hazirlaniyor. Elinde universite olanagi varsa bence degerlendir.

Almanya , Avrupa birliginin ekonomik olarak lokomotifi , Merkel sozu en cok gecen Avrupali politikaci. Almanya da ekonomisi, duzen ve refah seviyesiyle parmakla gosterilen bir ulke . Karsilastirmayi okuyanlara birakiyorum.

Son düzenleme:
sen gel ben gidiyim :KK53:
şaka bi yana MissCherryBlossom okadar güzel özetlemişki,
bizden geçtide artık, çoluk çocuğa nasıl bi Türkiye kalacak acaba diyoruz.. :KK14:

gençliğin ilk yıllarında "ahh Avrupa, ahh Almanya" diyenlere gıccık olurdum ben. ne olmuştu yani azıcık fakirsek? düzelirdi ki her şey, yoluna girerdi. Çünkü "Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir" demişti önder.

ve şimdi imkanım olsa, cesaretim olsa özellikle de kızım içn buralardan gidesim var.
ırkçılık diyorsunuz. Türkiye kendi vatandaşları arasında ırkçılığın, etnisitenin gölgesinde gençlerin öldüğü bir ülke.
dininizi, özünüzü kaybetmekten korkuyorsunuz. şu anda bu güzel ülkemde millet dini öyle bir kirletti, öyle bir pisletti ki aklınız almaz.
cahillik desen diz boyu.
savaş desen ha çıktı ha çıkacak.

ya hu insan yavrusunu öpünce utanır mı, bebeğine bir pantolon alınca eve gidip te ağlar mı? biz bu hallerde yaşıyoruz işte. ölen, öldürülen çocukların gölgesinde; Suriye'nin, IŞİD'in, PKK'nın eli ensemizde yaşıyoruz.

Allah size akıl fikir selamet versin.

Türkiye Cumhuriyeti'nde şu an Türk olmak suç teşkil ederken....neyse ülkemizin durumunu anlatacağız derken siyasete çevireceğiz durumları..Muskara düşünki benim eşim Polis ben artık akşamları evde diken üstündeyim var gerisini sen hesap et.

Daha sicakkanli insanlarin oldugu bir yere gitmeyi dusunursen , Italya'yi da yabana atma derim.

porto riko -rio de jenerio(doğru yazdım mı kio_O)valla isimleri bile kanımı kaynatıyor bu yerlerin :KK45:

Oralar Amerika kitasinda kiz, ben AB sinirlari icindeki yerlerden gireyim demistim :) Italya, Portekiz, Ispanya uclemesi :)

Oralar Amerika kitasinda kiz, ben AB sinirlari icindeki yerlerden gireyim demistim :) Italya, Portekiz, Ispanya uclemesi :)
hahaha valla ne bilem bak şimdi sıcak ülke sıralaması yapıyorum (gidip gördüm sanki sırf isimlerinden)
porto riko
rio de jenerio
şili
arjantin
uruguay
paraguay
(anasını satayım ne latinciymişim ):KK70::KK70:
cape town
caledonia
yok yok avrupaya ilişemiyorum bir türlü:KK45:

işe sağlam bir torpil bularak başlayabilirsin.. önemli olan ne mezunu olduğun değil, kimi tanıdığın..
Bu nasıl bir yaklaşımdır yahu? Ben neden torpilsizce işime atandım? Neden tanıdığım torpilsiz atanan arkadaşlarım var? Bu zihniyet ne kadar cahilce. Tamam torpil var ama her kurumda her yerde değil. Yapanıda Allah bildiği gibi yapsın. Ama böyle konuşunca insanların hevesini kırıyorsunuz banada yapmışlardı. Ama yılmadan çalışan azmeden başarır hanımefendi. Torpilsiz olmaz diye köşeye çekilmek tembellikten başka bir şey değildir.

Bu nasıl bir yaklaşımdır yahu? Ben neden torpilsizce işime atandım? Neden tanıdığım torpilsiz atanan arkadaşlarım var? Bu zihniyet ne kadar cahilce. Tamam torpil var ama her kurumda her yerde değil. Yapanıda Allah bildiği gibi yapsın. Ama böyle konuşunca insanların hevesini kırıyorsunuz banada yapmışlardı. Ama yılmadan çalışan azmeden başarır hanımefendi. Torpilsiz olmaz diye köşeye çekilmek tembellikten başka bir şey değildir.

sakin ol şampiyon bu ne hırs ne öfke kendine gel, arkadaşın yok karşında senin.. sen geneli yansıtmıyorsun, bu mantıkla da benim bütün arkadaşlarım hakları oldukları yerlere bile torpille girdiler, bir çoğu torpil bulamadığı için terfi bile alamadı.. herkes yaşadığı, gördüğü olaylardan örnekler veriyor, sende kendi hayatından örnek ver ve çekil..

Back
X