Şu agziniza pelesenk olmus yok dış ulkelerle ilisklermz eskiden iyiydi simdi cok kotu yorumunza cvp vermk istedim.eskiden suriyeyle aramiz cok iyiydi oyle mi? Himm evet iyiydi can dusmanimz apoyu suriye saklamisti bizden yillarca kol kanat gerdi ona.suriyeden ulkemizi kana bularken suriye onu sakladi.aramiz cok iyiymis gercekten.iran kandile surekli silah yardimi yapti en buyuk finansoruydu teror orgutunun.aramiz cok iyiymis hakkatten.almanya ve fransa da siyasi yapilanmasini sagladi.rusya daki pkk kamplari tespit edilmesine ragmen kapatmadi kamplari.tum bunlarin koordinatoru ingiltereyi de unutmamak lazim.hakkatten super otesiymis iliskilermz.hani derler ya evliliklerde hic sorun yoksa mutlaka bir taraf susar biat ediyordur.oyleydi iliskilerimiz biz susardik sadece.hic sorun yokmus sanilirdi.simdi kartlar acik artik.turkiye artik siz dost deglsinz biliyorm size yaranmak icin susmuyorm diyor boyun egmiyor...daha serefli bir dıs politamiz var artk...
Valla ben hic oyle bir sey demedim. Bundan once de ulkemiz super yonetilmiyordu ama bu yillarda extra kotu yonetiliyor. Resmen krizdeyiz, en iyi politikalarin belirlenmesi gerektigi bir zamandayiz ama dis politikamiz iflas etmis durumda.
Ben asla Suriye iyidir , Esad iyidir yazmadim, yazmam da. Amerika gibi bir super guc bile , Irak'ta yarattigi batakliktan 10 yilda cikabildi, bu ekonomiyle eger Suriye batakligini yaratirsak bizim cikma olasiligimiz nedir? Bunu kendi insanlarimizi dusunerek yazdim, hem paramiz ziyan olacak, hem de pisi pisine askerlermiz olecek. Ote yandan, Suriyeli insanlarin gunahi ne, ic savas, teror vs derken zaten mahvoldular, bu insanlarin canini biz de alirsak bunun gunahini bence tasiyamayiz. Yani Amerikan gudumlu TC hukumetinin Suriye savasi plani tek kelimeyle aptalca, cok meraklilarsa savasa ABD kendi ne yaparsa yapsin, biz kendimizi batirmamaliyiz.
Bakin, yazdigim yaziyi anlayamadiniz galiba, ben Suriye kotu, bilmem kim iyi vs yazmadim, ben kotu yonetildigimizi ve bataga suruklendigimizi yazdim. Rusya, Almanya, Fransayla iliskilerimizin bununla direk olarak ne alakasi var, anlayamadim. Ben de zaten sizin yazdiginiz yazdim, yillardir kotu yonetiliyoruz, simdi de tavan yapti, boyle kotu hukumet gormedim. Ne Rusya PKK kampini basmaktan, kapatmaktan mesul ; ne de bize yardim etmekten. Oteden beriden gelecek sadakayla, yardim etsinler diye beklemekle politika olmaz, saydiginiz ulkelerin hicbirinin bizi koruma gibi bir yukumlulugu yok, herkes kendinden sorumlu. Her ulke kendi politikasini gudecektir, cikarlar catisir, kimse kimsenin babasinin oglu degil.
Turkiye kime karsi susmuyor hanimefendi ? Yine yaltaklanma , yine Amerikan oyuncagi olma politikasi guduyoruz, politikamizda degisen bir sey yok ki. Boyun egmiyoruz demissiniz, Incirlikte'ki askeri us babamizin mi ? 2 gun once Barzani artik acikca ve net Turkiye'den para , yardim aldigini soylemedi mi? Ortadogu meselelerinde, Amerika , Barzani ve Turkiye isbirligi yapiyor. Daha dogrusu , ozgurlugunu ilan etmek icin Barzani Amerika'ya yaslandi, Turkiye zaten yillardir Amerika oyuncagi. isbirligi yapmak baska, tamamen teslim olup ne derlerse onu yapmak baska.
Bir de Merkel demissiniz, Turkiye Almanya'dan en cok silah alan ulke. Turkiye'nin en cok silah aldigi ulkeler Almanya ve Israil, satmazlarsa guney sinirimizda zonk kaliriz. Gercekten Turkiye bogun egmiyor?!??!
Uluslararasi konferanslarda patavatsizca cikislar yapip insanlari kendine guldurmeye boyun egmemek denmiyor. Boyun egmemek, kimseye eyvallahi olmadan kendi basinin caresine bakmak demek, siz bunu goruyor musunuz ? Amerika ISID'e bomba atinca ezikce sevinen Pesmerge bile bizden daha az gulunc durumda.