Bakin, benim sikayet ettigim sey ulkemiz veya insanlarimiz degil. Ulkemizin yonetilem bicimi ve hukumet. Eski gazetelere acin bakin, Davutoglu disisleri bakaniyken Suriye'yle ilgili yaptigi her analiz yanlis, hepsinin tersi oldu. Suriye konusunda simdi de adam gibi bir politikamiz yok (hangi konuda var ki) , kim nereye cekerse oraya gidiyoruz. Simdi de Amerika'ya kendimizi peskes cekmek icin Suriye'ye girecekmisiz, Irak'taki batakligin aynisina biz de batacakmisiz, gidisatimiz o yonde. Bu meseleyi sadece teroristle, soysuzla, bilmem kimle ugrasmak olarak goremeyiz, cunku degil. Adam gibi yonetilmediginiz surece daha cok b.ka batariz.
Benzer sorunlar baska hangi ulkede var ? Ortadogu'yu ve Fransiz somurgesi Afrika ulkelerini saymazsak ?
Din ayrimciligi , evet Muslumanlarin yasadigi Hristiyan cogunluk olan ulkelerde Muslumanlara karsi var. Yok diyemeyiz.
Bu Musluman topluluklar gocmen, o ulkenin vatandasi olsalar bile, o ulkeli insanlar degiller. Yani kendinden olmayani benimsememeyi bir noktaya kadar anlayabilirim ama bizim ulkemizdeki mezhep ayrimini anlayamiyorum mesela. Ex-basbakan Erdogan, daha 3 ay oncesine kadar kursulerde Aleviler asagi, Aleviler yukari nutuk atmiyor muydu ? Bir ulkenin kendi basbakani, kendi vatandaslari arasinda ayrim yapar mi ? Benim karsi oldugum sey, bzim gibi ayni kandan candan olan insanlarin din yuzunden birbirini yemesi. Irkcilik, Islam dusmanligi ve mezhep catismasi kesinlikle ayni sey degiller.
Kayirma ve torpilden bahsetmiyorum bile.
Soylemeye calistigim sey, insanlarimiz, topragimiz, her seyimiz mukemmel ama ulke yonetimimiz gercekten berbat ve bu rezilllik diger guzellikleri golgeleyecek derecede.