• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Param yok... Pulum yok... Aile desteği yok... Ülke değiştirmek istiyorum...

Muskara

Kanadım değdi Sevda'ya
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
841
578
128
Aynen başlıktaki gibi. 4000 Euro'luk bir birikimim var. 1. aya kadar bir 6.000 euro olur inşallah. Türkiye'de yaşamak istiyorum. Iş başvurularında bulunacağım ama aslında okumak istiyorum. Nerden başlamam gerekiyor nereye iş başvurusu yapmam gerekli hiç bilmiyorum. Hayatımı kökten değiştirmek istiyorum. Bu arada alman vatandaşıyım. Hangi kurumlardan bilgi alabilirim bilen var mı aceba aranızda?

Kızlar almancam ana dilimdir diyebilirim türkçemden kat kat iyidir. Ingilizcemde iyidir. Burda büroda meslek yaptım şuan çalıştığım bölüm muhasebe ama ben daha çok dilimi ön plana koymak istiyorum. Sizler bana nerelere baş vurmamı önerirsiniz?

Tanığım yalnızca bi tane diyanette çalışan abla var. Başkada hiçbirley bilmiyorum.

Aynen başlıktaki gibi. 4000 Euro'luk bir birikimim var. 1. aya kadar bir 6.000 euro olur inşallah. Türkiye'de yaşamak istiyorum. Iş başvurularında bulunacağım ama aslında okumak istiyorum. Nerden başlamam gerekiyor nereye iş başvurusu yapmam gerekli hiç bilmiyorum. Hayatımı kökten değiştirmek istiyorum. Bu arada alman vatandaşıyım. Hangi kurumlardan bilgi alabilirim bilen var mı aceba aranızda?
Bence hiç gelme buralara.

Ozetle cok maceraci bir kisiligin varsa Safariye cik ama Turkiye ye gitmeni onermem.

Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Canım neden öyle söyledin? Ben kararlıyım gelmeye ama nerden nasıl başlamam gerekli hiç bilemiyorum. Almanyanın yaşanacak hali kalmadı.
Almanya'da da mı problemler var?
Neden, konunu sabote etmek istemem ama problem nedir?
Türkiye çok sıkıntıda zaten savaşlardan, bu olan olaylardan dolayı insanlar da bir garip.
Türkçeye hasret kaldık, kendi dilimizi konuşan adam kalmadı neredeyse.
İş desen, iş var ama adamlar 2 üniversite okumuş sekreter arıyor.
Mezunlar iş bulamıyor, eğitim sistemi değişip duruyor, kpss kalkıyor.
Neler oluyor ben de anlamadım.

Yer değiştirebiliriz.
Not: Kocamı da yanıma alırım :KK53:

Öncelikle mezun olduğun lise veya yuksekokulun YÖK denkliği var mı, varsa hangi bölümlere var diye bakmalısın.
Sanırım her şekilde üniversite sınavına girmen gerekecek, tam emin değilim ama. İstersen ösym.gov.tr ve yok.gov.tr adreslerinden arastırma yap canım.

Almanya'da da mı problemler var?
Neden, konunu sabote etmek istemem ama problem nedir?
Türkiye çok sıkıntıda zaten savaşlardan, bu olan olaylardan dolayı insanlar da bir garip.
Türkçeye hasret kaldık, kendi dilimizi konuşan adam kalmadı neredeyse.
İş desen, iş var ama adamlar 2 üniversite okumuş sekreter arıyor.
Mezunlar iş bulamıyor, eğitim sistemi değişip duruyor, kpss kalkıyor.
Neler oluyor ben de anlamadım.

Irkçılık gittikçe tırmanıyor almanyada. Çifte standart var yeri geldiğinde müslümansın diye terörist damgası yiyorsun. Ama en önemlisi ben çocuklarımı böyle bir ortamda kimliklerini kaybetmelerini dinlerini kaybetmelerini istemiyorum.

Sebepleri daha çok kendime göre ama burda onu tartışmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Nerelere baş vuru yapmam gerektiği hakkında gerçekten bir bilgiye sahip değilim çünkü.

Son düzenleme:
Yer değiştirebiliriz.
Not: Kocamı da yanıma alırım :KK53:

Öncelikle mezun olduğun lise veya yuksekokulun YÖK denkliği var mı, varsa hangi bölümlere var diye bakmalısın.
Sanırım her şekilde üniversite sınavına girmen gerekecek, tam emin değilim ama. İstersen ösym.gov.tr ve yok.gov.tr adreslerinden arastırma yap canım.

Denkliğim var canım. Üniversite sınavına girmem gerekecek. Alman vatandaşı olduğum için aceba konsolosluklardan bilgi alabilir miyim bilmiyorum. Tercümanlık gibi bölümler düşğnüyorum ben aslında hani almanca ve ingilizce ön planda benim için. YÖK ü mü aramam gerekiyor bu durumda?

Irkçılık gittikçe tırmanıyor almanyada. Çifte standart var yeri geldiğinde müslümansın diye termrist damgası yiyorsun. Ama en önemlisi ben çocukları böyle bir ortamda kimliklerini kaybetmelerini dinlerini kaybetmelerini istemiyorum.

Sebepleri daha çok kendime göre ama burda onu tartışmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Nerelere baş vuru yapmam gerektiği hakkında gerçekten bir bilgiye sahip değilim çünkü.
Anlıyorum, senin de haklı sebeplerin var.
Ne diyeyim, gel de gör bakalım.
Konun hakkında yardımcı olabilmeyi isterdim ama hiçbir bilgim yok.
Kolaylıklar dilerim.

Önce şunu söyleyeyim, çifte standart burada da, kat be kat fazlasıyla var.
Orada nasıl bilmiyorum ama burada da her an öbür tarafa gitme ihtimalin çook daha yüksek..
Bunların dışında, mesleğin var mı.? Gerçi varsa bile, yeni başlayan biri olarak ayda en fazla 1500 lira maaş alabilirsin..
Bunun 750 sini kiraya vererek ve kalan 750 ile de 1 ay geçinebileceğini düşünüyorsan gel tabii..
(elektrik + su+ doğalgaz + mutfak + özel giderler + giyim)

Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Tabi tartışılır bir yorum olmuş.

2 yabancı diliniz ile burada bir yerde üst düzey pozisyonda oradaki asgari ücretten birazcık yüksek bir maaş alacaksınız en fazla.

Sağlık, aile, çocuk, eğitim konusundaki haklarınızın yarısını alamayacaksınız.

Yalnız siz ailenizle dönmek istemediğiniz için tartışmıştınız. Ne değişti? Erkek arkadaşınız vardı mesela, o ne oldu?

Denkliğim var canım. Üniversite sınavına girmem gerekecek. Alman vatandaşı olduğum için aceba konsolosluklardan bilgi alabilir miyim bilmiyorum. Tercümanlık gibi bölümler düşğnüyorum ben aslında hani almanca ve ingilizce ön planda benim için. YÖK ü mü aramam gerekiyor bu durumda?
Tercümanlık yapabilirsin canım.Bir de dışişleri bakanlığı konsolosluk sınavları yapıyor.Onları takip edebilirsen belki senin için uygun olabilir.Şartlarına bi göz gezdir..http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/ilanlar/ise-alim-sozlesmeli/2014-22-30-T C Londra Büyükelçiliği Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınav Duyurusu bunun gibi link açılıyorsa tabi

Back
X