• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Param yok... Pulum yok... Aile desteği yok... Ülke değiştirmek istiyorum...

Gel,gel,gel çocukların kendi kültürünü öğrensin kendi dilini konuşsun

Türk ve müslüman diye orada aşağlanmasınlar

ve dejenere olmasınlar kendi tarihlerini öğrensinler
yaz tatilinde almanya'ya gitsinler

Gel,gel,gel çocukların kendi kültürünü öğrensin kendi dilini konuşsun

Türk ve müslüman diye orada aşağlanmasınlar

ve dejenere olmasınlar kendi tarihlerini öğrensinler
yaz tatilinde almanya'ya gitsinler

Aynen böyle düsünüyorumda elimiz kolumuzda baglaniyo gibi. Erkek arkadasim türk vatandasi oldugu icin kpss ye girmisti onda da berbat bi sonuc cikti hic sorma diyo ama aksam alicam bi ifadesini kac puanmis falan diye.

Ben hotellere bide havaalanlarina yazmayi hedefledim ilk etapta. Bakalim daha neler yapabilirim.

Aynen böyle düsünüyorumda elimiz kolumuzda baglaniyo gibi. Erkek arkadasim türk vatandasi oldugu icin kpss ye girmisti onda da berbat bi sonuc cikti hic sorma diyo ama aksam alicam bi ifadesini kac puanmis falan diye.

Ben hotellere bide havaalanlarina yazmayi hedefledim ilk etapta. Bakalim daha neler yapabilirim.

Havayolu aslinda gayet iyi bir fikir. Lufthansa, Sunexpress, Germanwings, Pegasus, THY....hepsine Almanca gayet guzel uyar.

Erkek arkadaşın sağlam bir meslek kazancı varsa bir araya gelin yoksa sen ona güvenme ,

Ben almanya'da çok dayak yedim aşağlandım ,ve haksızlığa uğradım
öğretmenlerde pek iyi davranmadı aman yazsam roman neyse.....

Erkek arkadaşın sağlam bir meslek kazancı varsa bir araya gelin yoksa sen ona güvenme ,

yok canim kendi ayaklarimin üzerinde duramazsam ne icin geleyim? Sonucta o da ben de birer bireyiz. Birlikte yasamayida düsünmüyorum zaten.

Ben almanya'da çok dayak yedim aşağlandım ,ve haksızlığa uğradım
öğretmenlerde pek iyi davranmadı aman yazsam roman neyse.....

Almanlardan mi? Cok üzüldüm canim.

Başka kültüre özenti demeyelim insanca yaşaysmaya özenti diyelim. Ünv. Diplomanız yokmuş beğenmediğiniz almanyada iş bulmuş çalışıyorsunuz burda lise diplomasıyla en fazla mağazalarda tezgahtarlık yapılır. Beğenmediğimden değil işin zorluğunu ve karşılığında aldığı asgari ücreti işaret etmek için yazıyorum.
İnşallah pişman olmazsınız hakkınızda hayırlısı...

Aah ah. Biz de bir fırsatımız olsa da kurtulsak diye bakıyoruz. :KK17:

yok canim kendi ayaklarimin üzerinde duramazsam ne icin geleyim? Sonucta o da ben de birer bireyiz. Birlikte yasamayida düsünmüyorum zaten.

Almanlardan mi? Cok üzüldüm canim.

Arkadaşlar herkes arkadaşa önerilerde bulunmuş. Turizm demiş tercümanlık demiş ama aradaş alman vatandaşı. Türkiyede çalışması için çalışma iznine ihtiyacı olacak. Bu kolay birşey değiş ve bir çok firma iyi firmalar bu tarz şeylerle uğraşmak istemiyor. Sen sigortasız kaçak vs. mi çalışmak istiyorsun? İzin sıkıntısı olucaktır. Arkadaşların söylediği karyer sitelerine başvur gelmeden önce bakalım geri arayacaklar mı? aradıklarında mutlaka alman vatandaşı olduğunu belirt o şekilde kabul edebileceklerse grüşmeye gidersin. Yoksa çok umutsuzluğa kapılırsın.

Ayrıca dilin mutlaka iyidir ama burada senin durumunda olan çok insan var. Almancanı belki çağrı merkezlerinde kullanırsın ama çağrı merkezi sinir stres işi. Oteller vs. deniyor ama oralarda zaten yığınla insan var. ülkemizde artık dil bilen çok kişi var eskiden olsa kıymetli olabilirdi. En önemliside adam dil bile türkiye vatandaşı varken neden yabancı uyruklu vatandaş alıp çalışma izni ile vs. uğraşsın. Ayrıca işverenler bu çalışma izni durumunu fena kullanıyorlar. Sana çalışma izni çıkarman için yardımcı olur ama senin yaptığın işe emeğinin hakkını vermez. Çalışma izni sorunun olduğu için normalde 2 veriyorsa sana 1 bile vermek istemez. Sen bunları hiç düşünüp araştırdın mı?

Birde bu yönünden bak diye söyledim Burada dil biliyorsun vs. diye iyi niyetli yaklaşan insanlar olmuş ama sanırım çalışma izni ile ilgili sorunlardan haberleri yok. Çok yakınımda biri Boğaziçinden mühendis olmasına rağmen bu çalışma izni sebebiyle çok sıkıntı çekti. Sonra türk vatandaşlığına geçmek için başvru yapmıştı. İş veren baştan tam istediğimiz gibisin diye kabul ediyor ama yabancı ülke vatandaşı olduğunu duyunca cayıyor. Bu yüzden baştan söyle. Caymayanlarda piyasanın çok altında bir fiyat teklif ediyorlar.

Herşeyi geçtim ciddi manada işsiz kalabilir veya sigortasız kaçak bir şekilde çalışmak zorunda olabilirsin. Türk vatandaşı olmadığın için kpss de olmaz.

Back
X