• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramı harcayayım mı? Yardım pılis.

Ben bir saate o kadar para vermezdim.

Giymeyi, gezmeyi, yemeyi, içmeyi seviyorum ama bir saate o kadar para vermem.

Bence altın düşükken altın alabilirsin, almazsan bile sakın nasıl olsa saatten vazgeçtim deyip harcama biriktir.

Eğer altın alırsanda sana özel bişey al ki sıkıştığında vs. bozdurmak aklına gelmesin.

Mesela çayrek alırsan sıkışırsan vs. kolay bozdurursun, eğer künye vs. alırsan da zarar edersin bilemedim şimdi.

Paranızı altın yapmaya karar vermişsiniz en dogru seçim olmuş şuan fiyatları uygunken almanızı öneririm ilerde çok daha güzel hayaller için harcayacaksınız o birikimi yaptıgınız için daha çok mutlu olacaksınız tecrübeyle sabit :ssz:

bireysel emekliliğe hiç girmeseydiniz keşke, ilk başlarken bir sürü vaadler ama yıllar geçtikçe hiç bir ilerleme yok aksine ana paradan bile biraz eksilmiş oluyor. Ayrıca uzun yıllar devam etmez çıkarsanız paranızdan kesinti yapılıyor. atıyorum 2.000 ise 300 tl gibi bir kesinti. ben ehhh dedim ve çıktım. tabi parayı kestiler ama altın yapıp kenara koysaydım çok daha karlı olacaktım.

Eğer cıkarsam 150 tl ödeyeceğim ya ben zaten öğrenciyim hani cok büyük bir beklentim yok her ay 60 tl gibi cüzi bir miktar ödemeyi düşünüyorum şimdilik bakalım çok sıkıntı olursa 150 tl cok bir rakam değil öder cıkarım , iyi olacağını düşündüm umarım pisman olmam :)

Eğer cıkarsam 150 tl ödeyeceğim ya ben zaten öğrenciyim hani cok büyük bir beklentim yok her ay 60 tl gibi cüzi bir miktar ödemeyi düşünüyorum şimdilik bakalım çok sıkıntı olursa 150 tl cok bir rakam değil öder cıkarım , iyi olacağını düşündüm umarım pisman olmam :)

Bireysel Emeklilik çok iyi bir şey bence. Her ay kenara belli bir miktar atamıyorsanız veya atıp her durumda kullanma meyilindeyseniz çok mantıklı bir sistem. Faiz getirip getirmemesi bence o kadar önemli değil. Ana parayı koruduğu sürece sroun yok sonuçta toplu para 10 yıl sonra o ufak birikimler çok büyük iyi bir sonuç getiriyor. Bende BES'teyim her ay 200 TL gibi bir para kesiliyor maaşımdan şirket katkısı da var 10 sene sonra toplu para olarak kullabilcem. Bence bu konuda çok iyi yapmışsınız :)

ama para biriktikçe, o değerde yükseliyor sanırım. benim öyle olmuştu:) eşim bana bıraktı ama işletilen param krş kazandırmadığı için daha fazla kullanmalarını ben istemedim. elimdeki dekontların toplamı daha fazla çıkıyordu. nedenide benim adıma satın alınan bir fonun değer kaybetmesiymiş miş yani anaparamda eksilme vardı. inşallah pişman olmazsınız.

Son düzenleme:
ama para biriktikçe, o değerde yükseliyor sanırım. benim öyle olmuştu:) eşim bana bıraktı ama işletilen param krş kazandırmadığı için daha fazla kullanmalarını ben istemedim. elimdeki dekontların toplamı daha fazla çıkıyordu. nedenide benim adıma satın alınan bir fonun değer kaybetmesiymiş miş yani anaparamda eksilme vardı. inşallah pişman olmazsınız.

Yok ya 3 sene dokunmicam paraya 3 sene sonunda devlet katkısının %15 ini alabilirim ama daha uzun vadeli düsünmekteyim ben 6-10 sene gibi.. 10 seneyi doldurunca 56 yasında 2. emeklilik hakkı elde ediyormusum zaten, 5 sene sonra iş hayatına atılacağım kısmetse bir o emeklilik bir de diğer emeklilik benim icin iyi bir yatırım olur cok uzun yıllar sonra kısmetse, Allah yüzümü kara cıkarmasın ne deyim insallah pisman olmam , sağolun:)

Sizin paranız deger kazanmamıs ya ne zaman yaptırdınız BES sistemini ? gecen sene 29 mayısta yeni sistemle devlet yatırdıgınız her paraya %25 katkı veriyor, hani 100 tl yatırdıysanız 25 tl devlet veriyo ama bunu alabilmek için sistemde minimum 3 sene durmak ve içerdeki meblağı cekmemek gerekiyor

Benim o kadar param olcak hepsini saate vericem sacmalamaaaa bershka koton zara neler var bence kiyafet al bi kismiyla bi kismini altin yap bi kismiylada gez toz. Saat alicaksin sonra hevesin kacicak hatta uzulceksin neden bu kadar para verdim diye :D iste kimisi begendigi anda sak diye alir kimiside aylarca para biriktirir bende bi
tane elbiseye asik olmustum ama cok pahaliydi her gun okul cikisi avmye gider bakardim duruyo mu diye biriktirdim aldim bi dugunde giydim bi dahada giyemedim her dugunde giyilmez diye :D

Yok ya 3 sene dokunmicam paraya 3 sene sonunda devlet katkısının %15 ini alabilirim ama daha uzun vadeli düsünmekteyim ben 6-10 sene gibi.. 10 seneyi doldurunca 56 yasında 2. emeklilik hakkı elde ediyormusum zaten, 5 sene sonra iş hayatına atılacağım kısmetse bir o emeklilik bir de diğer emeklilik benim icin iyi bir yatırım olur cok uzun yıllar sonra kısmetse, Allah yüzümü kara cıkarmasın ne deyim insallah pisman olmam , sağolun:)

Sizin paranız deger kazanmamıs ya ne zaman yaptırdınız BES sistemini ? gecen sene 29 mayısta yeni sistemle devlet yatırdıgınız her paraya %25 katkı veriyor, hani 100 tl yatırdıysanız 25 tl devlet veriyo ama bunu alabilmek için sistemde minimum 3 sene durmak ve içerdeki meblağı cekmemek gerekiyor

benim 3 yıl olmuştu, 1 yıl önce felanda çıktım. devletten katkı payı ödemesi var ise iyiymiş. en azından ana paradan kayıp olmaz, eklenir. bende öyle bişey yoktu.

saat değilde başka bir takı da alabilirsin
topladığın paranın çektiğin cefanın hatırası olurlar :)
150-200 liraya çok güzel kolyeler küpeler bileklikler bulabilirsin elindeki paraya 3 farklı takı seti bile yaparsın :1:

Hani kolumda olsun ev içinde takarım dışarı çıkacaksam eğer ben onu gömleğimin içine ittiririm başkalarıyla paylaşamam onu başkasına gösteremem ben orda olduğunu bileyim o bana mutluluk verecek eminim

kuyumcunun önünden geçerken bi 10 dakika kilitli kalıyorum saate bakmak bile mutluluk veriyor 2 senedir bıkmadıysam hala ilk günkü gibi heyecanlanıyorsam bence bu geçici bir heves değil

Amaaa..
dünya malı işte.

Doğru söylüyorsunuz bi kırdım mı gitti o kadar para.

Kuyumcunun vitrininde daha güzel duruyor diye ikna edeceğim kendimi.

Tamam öyleyse altın alıyorum. Gram mı alayım çeyrek mi hangisi daha karlı :D

bende öyle bi saat beğenmiştim baya zaman saate aşık yaşadım ki normalde saat kullanan biri de değilim sonra bi gun giitim denedim şu an eşim o zaman sevgilim de yanımdaydı nişanda falan aldırcaktım yani :) ama bi taktım bana hiçç yakışmadı ya bilekler de kalın biraz ııh o an soğudum saaten :)
sen de evde takıcam dışarda kıyamam diyosan hiç alma canım ya yazık parana

konuyu okuyunca 2 yıl önce çeyrek altınlarımı bozdurup bir telefona 2000 tl verdiğim geldi aklıma,gerçi hakkını yemeyelim 2 yıl tıkır tıkır çalıştı ama ne oldu biliyormusun 2 ay önce çalındı ne oldu heveslerde emeklerde uçtu gitti

Back
X