Paramparça hissediyorum :(

G E C E

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
22
27
8
24
Ailemin baskısı ile akraba evliliği yaptım. 3 yıllık evliyim ve boşanmak istiyorum. Lakin ailem açıkça biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Bu düşünceyi aklından sil dediler. Ne garip şey ailenin olması ama aynı zaman da olmaması, kanadın kırık bir şekilde yaşama devam etmek. Keşke yeterince zor olan hayatı daha çok zorlamasalar. Oysaki evlenmeyi ben istememiştim akıllarına gelen ilk şey boşandıktan sonra ne yapacaksın kolay mı sanıyorsun? sorusu oldu. Yani dul olunca ne oluyor ki? Kara leke mi almış oluyorum Dul olanlar eskisi gibi hayatına devam edemez mi? Duygusal manada çöküntü içerisindeyim. Keşke ailemizi seçebilsek… Herkesi karşıma alıp bu adımı kendim için atmalıyım ama cesaret edemiyorum yapmıyorum bir türlü…

Umarım boşanmayı gerçekleştirebilirsiniz ve bu gücü hiç kimsenin desteğini görmeden yapabilirsiniz. Ancak bu cümlelerin ardından ne söylediniz ailenize ? Çocuğunuz var mı

Evlilik iki kişi arasında olan birşey ve bence aileni ilgilendirmez. Herkes kapısını kapattiginda aile de dahil o dört duvar içinde yaşadıklarını sen bilirsin. Bu dünyaya bir daha gelme şansın yok. Kendini mutsuzluğa mahkum etme. Ailenin seni tavır koyarak bastırmasina izin verme. Kendin için bu adımı at. Sadece evlilikte değil, mutsuz olduğun hiçbir yerde durma.. Hicbirsey bir insanın mutluluğundan önemli değil.

Umarım boşanmayı gerçekleştirebilirsiniz ve bu gücü hiç kimsenin desteğini görmeden yapabilirsiniz. Ancak bu cümlelerin ardından ne söylediniz ailenize ? Çocuğunuz var mı
Aileme açıkça kararımın kesin olduğunu ve eğer destek olmasalar bile başımın çaresine bakacağımı söyledim. Çocuğum yok.

Güzel yorumunuz ve cesaretiniz için çok teşekkür ederim.

Ben de uzun bir ilişkiden çıktım. Arkadaşım sürekli beni biriyle tanıştırma peşinde. Yanlış karar vermek istemiyorum. Böyle bir evlilik yapmaktan çok korkuyorum

Ben de uzun bir ilişkiden çıktım. Arkadaşım sürekli beni biriyle tanıştırma peşinde. Yanlış karar vermek istemiyorum. Böyle bir evlilik yapmaktan çok korkuyorum
Amman sakın haa,en büyük hatanız olur.
Bu süreci güzel değerlendirin ama bir başkasını yara bandı gibi jullanarak asla değil !
Onu da kendinizi de hırpalamaktan öteye geçemezzsiniz.Bir başka insan uzun ilişkinizdeki kişinin yerine konmamalı...

Ben de istemiyorum aslında. Suan tatildeyim. Biraz düşüneyim dedim arkadaşıma. Ama ben de suan için görüşmeyi istemiyorum. Ben aldatıldım. Benim eski sevgilim belki hemen başkasını yerime koydu ama ben yapamayacakmısım gibi hissediyorum

Cok gencsin cocugunda yokmus ee bide calisiyorsan sana kimse engel olamaz. Katlanma eninde sonunda bosanirsin olmaz cunku cocugun falan olmadan islemlere basla. Önünde upuzun bir hayat varken neden istemedigin hayati yasayasin. Umarim kendin icin yaparsin hakkinda hayirlisi.

Yapmayın zaten,yarayı kendinize açmış olacağınız kadar yeni şahsa da zarar verirsiniz. Bence şu an dinleyin kafanızı...

Bol bol birikim yap kimseye demeden ailene bile. Cocuk kesinlikle kazara vs bisey olmasin dikkat et ona. Paran olursa cesaretin de olur düzenli bir is ve bir hayat sıfırdan tertemiz baslanir ailende en fzla 2 seneye unutur alisir 2 sene dayan sadece

Artık dul diye bisey yok 50’li yıllarda değiliz çağ değişti devir değişti çocuksuz boşanırsan bir de besbekar görüyor herkes
Ailen imzayı atmadı bosanırken onlardan da izin istemeyecek devlet boşanmak isteyen boşanır ailem vs biraz bahane oluyor.
Gerçekten ayrılmak istiyorsan hedefin bu olsun ayrıl

Bir kere boşanınca dul olmuyorsun,
boşanmış oluyorsun.

Dul kocası ölene denir bunu bu toplum anlamalı artık.

Net kesin kararın boşanmak mı düşün taşın.
Aile desteği olmadan da hayatını drvam ettirebilirsin yeter ki kararlı ol ve iste sığınma evine gidebilirsin iş bulursun para biriktirir kendi evini açarsın.
İş net bir kararla başlar.
Allah yardımcın olsun.

İş konusunu hallet, eline para geçtiğini ailene kanıtla. O zaman senin boşanmanı desteklerler. Boşanıp, sizin yanınıza taşınırsam, maaşımdan size de destek olurum dersin. En kötü arada hediyeler alırsın. Onlara yük olmayacağını kanıtlaman gerekir ilk olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…