Paramparçayım

Bir süreliğine başka bir şehre gidiyorum. Evet benim aklımla oynadı. Bir taraftan neden devam ettiriyorum diye düşünürken bir tarafta sanki ona bağımlıymışım gibi onsuz yapamayacağıma inandım ya da o inandırdı. Herkesin ailemin bile benim kötülüğüm için çabaladığını bir tek iyi olanın o olduğuna inandırdı beni. Yemin ederim defalarca terketmek istedim ama olmadı. Birkaç kere yanında bitti dedim kalktım gittim öyleki kimseden korkusu yoktu beni sürükleye sürükleye geri götürdü. Sonrada boşuna böyle davrandığımı her şeyi benim yaptığıma her şeyin benim yüzünden böyle olduğuna inandırdı. Benim davranışlarım benim konuşmaların yüzünden bu kadar öfkelendiğini çileden çıktığını. Ben öyle yapmasam öyle demesem bunların yaşanmayacağını söylerdi. Kendimden hep şüpheye düştüm. Bende demeseydim yapmasaydım aslında iyi biri dedim. Arkadaşlara kızmıyorum. Ama gerçekten yaşayan biliyor. Elbette ilk şiddeti tekme yumruk değildi hafif itmelerle başladı ve çoğalıp bu noktaya geldi. Beni yavaş yavaş alıştırdı sanki. Çok kötü hissediyorum kendimi.

Aynen canim cok iyi anliyorum seni. Ayni seyler bana da soylendi cunki. Hatta aile uyelerimle arami bile acti. Kimseye guvenme diyordu. Birtakim olaylar dondu arkamdan sonra bak gordunmu kotulugunu istiyor vsvs diyerek inandirdi. Halbuki aramizi acan kendisiydi o akrabam ile. Birtek ona inanacakmisim peh. Ahh ahh.. Paranoyak etmisti beni resmen.
Bende terk edip duruyordum yanlis birseylerin oldugunun farkindaydim ama olaylar cok ic ice girmisti. Ama sonra yine iyi davraniyordu ozurler vs.. Klasik iste. Hep inisli cikisli ilerliyordu. Bana kotu davranip ilacim ondaymis gibi bir bagimlilik bir hastalikli birsey olusmustu.
Suclu hissettirir boyleleri insani. Herseyin sucu sensin..delisin ..herkes seni biliyor diyerek birde sindirme calismalari. Surekli surekli duyunca insanin icine isliyor iste bunlar. Bende duydum. Halbuki oyle birsey yok. Kendisinden bahsediyor. Yansitma yapiyor.
Ailene ve seni sevenlere saril. Ondan once tanidigin insanlarla iliskilerini bozma. Onun soyledikleri hepsi yalan unutma bunlari. Lakin ayrildiktan sonra iftira da atabilir..cevrenle iliskini bozabilir. Herkes kotu birtek o senin iyiligini istiyor gibisinden dusunmeni saglayip ona geri donmen icin algi yaratiyor olabilir sakin kanma. Zor bir surec ama atlatirsin.
Benide kendimden aklimdan hatirladiklarimdan duyduklarimdan supheye dusurdu hep. Gaslighting deniliyor buna. Istersen arastir. Birde kendilerini bulunmaz hint kumasi sandirtirlar boyleleri. Sanki ondan baska "iyisini" bulamayacaksin. Kim seni cekecek vs tadinda seyler soyler sana. Hic yutma canim. Aslinda trajikomedi gibi. Yani yavasca sinsice bunlari yapmasa zaten kimse yutmaz..bende yutmazdim. Duyanda yutmaz.
Baska sehire gitmene sevindim. Iyi gelecektir. Icin rahat olur en azindan. Kafani toparlar guclenir oyle geri donersin.
Kotu hissetme. Sen cok guclu birisin. 1 yilda anlamis kurtarmissin kendini. Ayrica bunlari yasayan insani birdaha baska birsey yikarmi? Bundan sonra uzaktan alirsin boylelerin kokusunu. Artik yanlislari biliyorsun ve ileride cok saglikli kafa yapisinda biriyle olarak cok mutlu olursun. Kucucuk seylere sukur edersin. Bana mesela bazi insanlarin kotulukleri kotuluk olarak bile gelmiyor artik bunlari yasadiktan sonra onlar ne ki diyorum. Eskisinden cok daha gucluyum. Kendine olan sevgini guvenini geri aldin bu ayrilikla ve daha da cogaltacaksin unutma. Kendine aciyarak acina aci katma. Deneyimledin bunlari ve ders olarak geri donecek bunlar sana.

bu adam sizi eve kapatıyor, dövüyor, hamile bırakıyor ve aileniz neredesin demiyor mu?

küçük bebeğiniz nerede tüm bunlar olurken?

bu adamı hala sevmekten mi bahsediyorsunuz???

tedavi olun ve evladınıza ailenize sarılın, çalışmıyorsanız işe girin, hobiler edinin, kendinize değer verin..

böyle bir muameleyi hiç kimse hak etmez!!!!!

illa ki hayatınızda bir erkek olmak zorunda değil yani...

kimseye mecbur değilsiniz..
Kızım küçük ama bebek değil. Ailem kendisini tanıyordu fakat normal biri sanıyorlardı birkaç gün öncesine kadar. Çünkü yaşadığım her şeyi korkumdan gizledim. Kızım babasına düşkün bir çocuk ve düzenli olarak birkaç gün babasıyla kalıyor kendi gitmek istediğini söyleyince babasına gidiyor. Size yemin ederim kızım babasına gidince gel diyordu ben asker gibi gidiyordum. Gitmek istemediğim zamanlarda çok oldu ya da eve dönmek istediğim zamanlarda. Mecbur değildin derseniz haklısınız ama korktum. Kapıyı açmazsan kırarım seni oradan çıkarırım kimse alamaz seni elimden bunlar en hafifleri. Rezil olmaktan korktum. Ailemin tepkisinden korktum. Onun söylediklerini yapmasından korktum. Güzellikle çözerim sandım ama olmadı.

yazık kızınız sizin gibi bir anneye sahip oldugu icin cok yazık.
yarın bir gün kızınızı da dövse (allahım esirgesin o canavarla bir araya getirmeyi nasip etmesin )taciz etse dayak atsa ona da haklı nedenler bulursunuz gibi.

kimse bana kızmasın ''ama napiiim seviyorum'' zihniyetinde bir anneye az bile söylediklerim.

Çocuğuma ekstra ekstra iyi davranıyordu. Kızımın babası kızım gitmek istemediği sürece aramaz sormaz gidince ilgilenir ama bendeyken asla ilgilenmiyor hasta dahi olsa. İşte kızım hastayken benle hastane hastane gezdi. Kızım ne istese aldı. Parka oraya buraya götürdü. Ben onun babası olurum ben ilgilenirim ben bakarım ben yaparım ben ederim. Kızım zor bir çocuktur huysuzdur gerçekten başkası için katlanılması zor bir çocuk fazla sabır istiyor.
İlişkimiz süresince kızımla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım ama ilerde yaşayabileceğimi hep sezdim çünkü eğer evlenseydik ve aynı evin içinde yaşamaya başlasaydık kızıma şiddet uygulayabilirdi. Bunu ona karşıda dile getirdim. Bana söyledikleri hep ben onu çok seviyorum o benim kızım.
Çok iyi bir aile olacağız birlikte büyüteceğiz birbirimize destek olacağız.
Asla öyle bir şey olamaz nasıl böyle düşünürsün böyle şeyler düşündüğüm için hasta olduğumu hatta beni bir hocaya bile götürmek istediğini üzerimde bir şeyler olduğunu söylerdi.
20 yıllık arkadaşımla aramı bozdu. Kuzenlerimle beni uzaklaştırdı. Herkes ama herkes benim kötülüğümü istiyordu. Herkes kötüydü. Benim ondan başka kimseye ihtiyacım yoktu onunda benden bana hep bunları söyledi.
Aslında ben deliydim kötüydüm hastaydım ama yinede beni seviyordu napsındı.
Eski sevgililerinden birini arasa hemen gelirdi çünkü o çok iyiydi kötü olan bendim ve bunu Anlamıyorsun bende sorun vardı.
Düzgün bir hayat istemiyordum ben o olmazsa ben savrulurdum ziyan olurdum. Ayrıca benimle uğraşırdı bana zarar verirdi kimse hiçbir şey ona engel olamazdı istersem ordu çağırayım beni onun elinden kimse alamazdı.
Çünkü ben her ayrılmak istediğimde onunla bir sene boyunca oynamıştım onu kandırmıştım.
Onu sevdiğimi söylemiş ama terketmiştim. Yaşadığımız bütün kötü şeyler benim eserimdi.
Ondan başka hiçbir şeyle ilgilenmemeliydim çünkü o öyle yapıyordu çünkü sevgi öyle olurdu ben yanlış yapıyordum yanlış biliyordum.
Hayatım boyunca kimse beni böyle sevmemişti bir dahada sevemezdi.
Onsuz kalırsam onu bırakırsam en dibe düşecektim kimse beni sevmeyecekti. Benim onsuz hayatım cehennem olacaktı. Çocuğumu da kendinle birlikte ziyan edecektim. Onlaysam eğer mutlu olacaktık.
İşte bu ve bunun gibi bir sürü manipülasyon. Anlamamanıza kızmıyorum inanın ki. Yazıyorum çünkü bunları yaşayan biri olursa ve görürse ibret olsun. Ben kendim düştüm bu çukura kendim çıkıcam mecburum

Boyle bilip bilmeden yorum yazanlara cok ofkeleniyorum vallahi.
Hickimseye bir piskopatla karsilasmasini dilemem ama yasamayan bilmeyen anlamaz. Benim mesela hic mazosist yanim yoktu. Saglikli bir sevginin ne demek oldugunu da biliyorum. Bu hallere nasil dustugumu kendim bile akil edemezdim onceden. Ama dedigim gibi yasayan bilemez. Beyin yikama denen sey gercek arkadaslar. Yanlisi dogruyu sasiriyorsun zaten boylelerinle karsilanca. Daha dogrusu sasirtiyorlar. Akil sagliginla oynuyorlar. Dusunsenize birsey duyuyorsunuz sonra sen ne diyorsun diye buyuk tepki aliyorsun? Hayal kuruyorsun yanlis duydun vs ? Her normal insan boyle teatral bir gerceklikle karsindaki sana bunlari soylese bi hmm yanlis duydum demek der gecer. Sanmaz ki karsindakinin planlari seni kendinden aklindan suphe ettirmek. Vebunu uzun sure yapiyor dusunun. Ayrica
Konu sahibi seviyorum dediyse geri donecek degil herhalde. Boyle insanlar zaten normal sevginin bu oldugunu insanin beynine isliyorlar.
Zaten komple kotu davransa durmazdi. Ilk zamanlar iyi davraniyorlar vaatler veriyorlar buyuk aski yasatiyorlar. Sonra cevrenden izole ediyorlar ..anlamayasin ve kimse akil veremesin diye. Turlu turlu senaryo uyduruyorlar. Sonra kendinden suphe ettiriyorlar ustune de cevrenden. Yani daha neler neler...

Benim yengem tanistirmisti eximi. Sonra bu herif normal degil dedigimde ..birden olaylar dondu. Yengem konusmamaya basladi benim aile sirlarimi doktu anlamadigim sekilde kotu oldu benimle birsey yapmadigim halde. Bu herifte yoky yanindayim nebicim ailen var vs diye yanimda gozuktu sozde. Benimle isen sana kimse birsey yapamaz diyordu. Bende anliyordum diyordum ki sadece seninleyken mi yapamaz? Diye. Yani o cumlesi bile sacma geliyordu. Bastira bastira soyluyordu bu tarz seyler hep. Hayatimi herseyimi biliyordu resmen.
Kendisinin degilde yengenim normal olmadigini ona akil verdigini ortaligi karistirdigini soylemisti. Aslinda Yengemi ofkelendirmis ben onun hakkinda birsey konusmusum gibi anlatmis bizi birbirimize dusurdu. Kadinin ofkeyle benim hakkimdaki soylediklerinide bana karsi kullandi sonradan. Ustune de kendi katiyordu bende yengeme ofkenmistim o siralar. Herif beni sinirlendirene kadar anlatip anlatip duruyordu. Sureci uzatti kendine cekti boylelikle..vaatleriyle guzel davrandigi konustugu seylerle.. Sonra birden yengen hakli diyerek onun uzerinden yuruyerek beni delirtmeye calisti vs.. Birde bana farkli oteki tarafa farkli davrandi. Ailen cok kotu diyen insan meger arkamdan beni cekistiriyormus bu kiz beni rahat birakmiyor diye beni deli ilan ediyordu ayni gun icerisinde bana evlilik ve ask sozleriyle yaklasirken :KK70:bunu kuzenlerimden duydum. Herifin ask mesajlarini yollayinca kuzenlerim bile sasirmisti.

Yani bu gibi bircok sacmaliklar yasadim.
Insan zaten bir olayi daha anlamdiramadan kendi aklina uyamadan hop baska olay cikiyordu.

Ay banada diyordu kimse seni benim gibi sevmedi sevemez. Allahin düdügü.
Kendisini sevmeyen insan size seni seviyorum diyorsa zaten inanmayin kizlar.
Dram yaratan korku yaratan erkeklerden insanlardan uzak durmak lazim. Hemde hemen.
Ben elim kapida hep kacmak isterken atraksiyon ustune atraksiyon yasiyordum.
Isine gelmeyince benide sindirip delisin diyordu. Isine gelince melegi oluyordum.
Isine gelmeyince seni hastaneye attircam yengenide iftiradan hapishaneye vs diyordu.
Allahin pisligi.

Son düzenleme:
Herkese iyi günler;
Nereden başlasam bilemiyorum. Hayata tutunmaya çalışıyorum. Çok bitkinin,yalnızım,ne yapacağımı bilemez haldeyim. Göğsümün üstündeki ağırlıkla yaşamaya anne olmaya devam ediyorum fakat ruhum ölü.
31 yaşındayım ufak bir kızım var ailemle yaşıyorum eşimden ayrıldım mesele eski eşim değil. Eşimden sonra birlikte olduğum kişiyle ilgili.
Yaklaşık bir yıl önce tanıştık. İlk başlarda her şey güzeldi. Geziyorduk,gülüyorduk,eğleniyorduk,dertleşiyorduk.
Bir süre sonra her şey değişti. Mesnetsiz kıskançlıklar,kavgalar,küfürler,aşağılamalar ve en kötüsü fiziksel ve psikolojik şiddetti.
Kendi kafasında yarattığı kurgular yüzünden dayak yedim. Sorduğum bir soru yüzünden,bazen geçirdiğim bir rahatsızlık yüzünden dayak yedim ben.
Burnum oynadı yerinden defalarca yüzüm morardı makyajla kapadım. Öyle bir noktaya geldim beni öyle bir noktaya getirdi ki beni dövmesini kafamda normalleştirmeye başlamıştım.
Haklı ama diyordum çok sinirli diyordum bende öyle demeseydim diyordum.
Oysa beni hep yanlış anlıyordu hiçbir zaman kendisine hakaret etmedim küfür etmedim üzerime saldırmasına neden olacak bir şey yapmadım.
Onun canını yaktığımı bu yüzden onunda benim canımı yakması gerektiğini söyledi hep.
Beni defalarca evine kilitledi gitmeme izin vermedi.
Kaç kere ölüm korkusu yaşadım psikoljim yerle bir en dipteyim.
Kendine zarar verdi canımı yaktığını söylediğimde kendine de zarar verdi.
Çünkü beni çok seviyormuş kıyamıyormuş bu yüzden kendine zarar vermiş.
Benim kanımı akıttı kendi kanını akıttı. Ne için? Çünkü o gün suratım asıktı. Başka gün bir arkadaşı için "kim?" diye sordum. Başka bir gün çarşıya gitmek istedim. Başka bir gün kızımın babasıyla telefonda konuşmak zorunda kaldım. Bu ve bunun gibi bir sürü neden.
Bazen belki kızmakta haklıydı ama dövmekte sövmekte haklı mıydı? Kendimi çok değersiz hissediyorum.
Her seferinde perişan şekilde geldi bana yalvardı sözler verdi yeminler etti. Sana bir daha öyle dokunmayacağım dedi.
Bir süre gerçekten bana zarar vermedi.
Hamile olduğumu öğrendim erken dönemde. Zamanın uygun olmadığını söyledim. Aldırmak istedim izin vermedi. Gebeliği onun zoruyla devam ettirdim.
Ve ben hamileyken yüzüme göğsüme yumruk yedim. Eve kilitlendim geceden sabahın körüne kadar fiziksel olarak aşağılandım. Ağıza alınmayacak küfürlere aşağılanmalara maruz kaldım.
Ertesi gün yine geldi beni sevdiğini söyledi. Çocuğunu taşıdığımı evleneceğimizi söyledi.
Ama bu sefer inanmadım. Gebeliği sonlandırdım canım çok acıdı kalbim yandı. Ben bu kadarını hakedecek ne yaptım? Hala arıyor bende Sevmiştim belki hala seviyorum ama çok şükür aklım hala yerinde. Böyle yaşanmayacağını biliyorum.
Hiç dertleşecek içimi dökecek kimsem yok. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
kendinin de normal olmadığının farkındasın en azından bu kadar dayagı morlugu kanı nasıl ailenden kızından sakladın buda bir meziyet allah acil akıl fikir versin size kızınızla yeni bir sayfa açın

kendinin de normal olmadığının farkındasın en azından bu kadar dayagı morlugu kanı nasıl ailenden kızından sakladın buda bir meziyet allah acil akıl fikir versin size kızınızla yeni bir sayfa açın
Sürekli makyajla gizledim. Ailem anlamasın diye devamlı makyajla gezdim. İnşallah yavaş yavaş toparlanacağım.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Şanslısınız ki o adamdan olan bebek hayata tutunmadan aldırabilmişsiniz. Yoksa çok zor durumda olabilirdiniz. Neden bu hale geldi gibi sorgulamaları zaten yeterince yapmışsınızdır. Farkındalığınız oluşmuş daha zor bir duruma düşmeden, bu da en önemli ve büyük bir adım sonuçta. Zamanla yaralarınızı da sarıp, devam edeceksiniz hayatınıza. Çocuk ruhu iyileştiricidir bence. Bu süreçte çocuğunuzla vakit geçirip onun mutluluğuyla bile terapi olabilirsiniz. Hayatta yaşadığımız her olay, karşılaştığımız her insan bir sebep için var, kendi değerinizi görebilmeniz için yaşandı belki bunlar. En dibi gördükten sonra en yükseğe çıkabilir insan bence. Bu adam ve yaşattıkları geçmişte kaldı. aileniz de biliyormuş artık gerçekleri, gerekirse savcılıktan uzaklaşma kararı da çıkarırsınız ve sizi hiçbir türlü rahatsız da edemez.

Birde öyle bir şey varki üniversiteyi dışarıda okudum sonra evlendim başka bir yere taşındım ayrıldım memleketime geri döndüm.Yaşadığım yerde fazla arkadaşım yoktu. Ayrıldıktan sonra edindiğim çevreden de beni koparmıştı.
Yanına gidebileceğim konuşabileceğim derdimi anlatabileceğim kimsem yoktu.
Zaman zaman ailemle de sorunlar yaşadım. Çok yalnızdım.
Evet kızım vardı onunla ilgilenmiyor desenizde hayır kızımla ilgili bir anneyim ama yinede bir yetişkin olarak yine yetişkin birileriyle konuşmaya vakit geçirmeye ihtiyacım vardı.
Zaten fazla arkadaşım yoktu ayrılıp geldikten sonra edindiklerim de çok yeniydi zaten onlardan da olmuştum.
Bana iyi davranıyordu zevklerimiz hemen hemen aynıydı geziyorduk beni yeni insanlarla tanıştırıyordu(sonradan kıskançlığından onlardan da etti)
Evliliğimde yaşadığım sorunları unutturuyor kendimi değerli hissettiriyordu. İlk gerçek şiddet gösterdiğinde alkollüydük ikimizde. Alkole verdim ilk olayda.
Bana karşı oldukça dürüsttü ağzı iyi laf yapıyordu.
Benimle mutlu olduğunu beni mutlu edeceğini söylüyor beni asla yalnız bırakmıyordu.
Ona çok güvendim çünkü gerçekten güvenimi kazanmıştı ona sırlarımı açtım.
Gerçek sevgiyi bulduğumu sandım böyle böyle beni kendine bağladı.
Bir dediğimi iki etmiyordu. Sonra acayip kıskançlıkları ortaya çıktı. Herhangi bir erkekle konuşmamı bile kıskanmaya başladı. Erkek doktora gitmemi bile istemiyordu.
Çünkü bana aşıktı öyle söylüyordu.
Bense ona hayvan gibi davranıyordum. Onu umursamıyordum.
Sonra surat asmalarım bile büyük kavgalar yaşamamıza neden oldu.
Onunla mutsuz olmam imkansızdı ona göre. Beni arabanın içinde dövdü çünkü onu terketmiştim. Müdahale etmeye çalışan başka bir adamla kavga etti.
Ben onun sevgilisi değil karısıydım. O benim sözümden çıkmıyordu bende onun sözünden çıkmamalıydım.
Hayal etmesi bile çok tuhaf 5 dakika önce benim için ölebileceğini söyleyen bir insan bana saldırıyor beni dövüyor hakettiğimi bana empoze ettiriyor ve ben özür diliyorum halbuki özür dilemesi gereken ben değilim ama düşünemiyorum. Ben normal değilim belki hakettim. Ama ben gerçekten sevgiye inanıyorum.
Beni sevdi sandım değerliyim sandım evliliğimde görmediğim değeri bana ilişkimizin ilk başında gösterdi sonrada bıraktı ve ben yere çakıldım sersemledim sağlıklı düşünemez oldum. Beni öldürmek istediğini defalarca ayrıntısıyla anlattı yinede korka korka gittim onun yanına.

Yazdıklarım gerçek. Bende başkasından duysam manyak mısın derdim. Kesinlikle beni eleştirmenize kızmıyorum. Çünkü sonuna kadar haklısınız. Beni öyle bir psikolojinin içine soktu ki ben kendimden şüphelenir oldum. Ben izin verdim bana bunları yapmasına artık izin vermeyeceğim. Benim ruhen hasta olduğumu söylerdi hep. Sanki bütün bunları ona ben yapmışım gibi. Beni yerle bir etti. Kendimi tanıyamaz oldum.

Burdan yola çıkarak bu da sizin için güzel bir gelişme farkındalık .

Bu ne yahu Jokerle, Harley Quinn'in iliskisi gibi. Cocuga yazik. Bir cocuk daha yapmaman iyi olmus. Lütfen korunun yahu, cok zor bir sey mi?

İnsan şiddet dolu bi evliliğe bile katlanmıyorken sen eşin olmayan bi şerefsizden dayak yemeye neden katlandın? Çocuğum için eşimin işkencelerine katlandım diyenlere bile kızarken sana ne demeli? Üstelik birde ondan hamile kalmışsın. Aranızda bi bağ yok aynı evi paylaşmıyorsunuz evli değilsiniz. Ayırın yollarınızı ve gerekirse polise şikayet edin korumaya filan alsınlar sizi. Bir kadının gururu onuru bu kadar basit ayaklar altına nasıl alınır. Lütfen izin vermeyin kendinize bu şekilde davranılmasına.

Bu benim bayağı eski bir konum. Üzerinden yıllar geçmis bir okuyayım dedim. Maşallah mağdur suclayicilar burada da oldukça fazlaymış. Anneligime laf edenler falan olmuş. Neyse ki şuan gayet iyiyim. Yargı makineleri de mükemmel hayatlarında iyidir umarım.

Ya neden bunu yapıyorsunuz gerçekten :( Neden kendinize değer vermiyorsunuz? Neden kendinizi korumuyorsunuz? Ölmek mi istiyorsunuz? Lütfen yapmayın. Sizi döven küfür eden birini hala seviyor olamazsınız. Yazık olur size. Yazık olur kızınıza. Yaşamak böyle bir şey değil.

Lütfen gidin gerekirse günde 3 öğün makarna yiyin ama tedavi olun.
Ciddi şekilde uzun süre psikolojik destek almanız şart.
Karşı taraf hasta psikopat devam etseniz sonunuz 3.sayfa haberi olacaktı muhtemelen kizinizda annesiz kalacaktı .
Hala ariyor diyorsunuz engellemek numara değiştirmek bir çözüm, tedavi görmek bir çözüm,hakkında uzaklastirma kararı çıkartmak bir çözüm , her şey geçer her şey düzelir.
Ama bir psikopat düzelmez sizi gebertiverir birgün elinde kalırsınız bedelini caninizla ödersiniz.

Bu aşk sevgi tutku değil bu hastalık.

Bu benim bayağı eski bir konum. Üzerinden yıllar geçmis bir okuyayım dedim. Maşallah mağdur suclayicilar burada da oldukça fazlaymış. Anneligime laf edenler falan olmuş. Neyse ki şuan gayet iyiyim. Yargı makineleri de mükemmel hayatlarında iyidir umarım.
Kurtuldun mu peki bu adamdan?

Hep merak ederdim acaba konu sahipleri şimdi ne yapıyor diye.Kendini kurtardığına sevindim.Umarım şimdi mutlusundur,iyisindir.

Back
X