- Konu Sahibi Zey_nep3432
Bir süreliğine başka bir şehre gidiyorum. Evet benim aklımla oynadı. Bir taraftan neden devam ettiriyorum diye düşünürken bir tarafta sanki ona bağımlıymışım gibi onsuz yapamayacağıma inandım ya da o inandırdı. Herkesin ailemin bile benim kötülüğüm için çabaladığını bir tek iyi olanın o olduğuna inandırdı beni. Yemin ederim defalarca terketmek istedim ama olmadı. Birkaç kere yanında bitti dedim kalktım gittim öyleki kimseden korkusu yoktu beni sürükleye sürükleye geri götürdü. Sonrada boşuna böyle davrandığımı her şeyi benim yaptığıma her şeyin benim yüzünden böyle olduğuna inandırdı. Benim davranışlarım benim konuşmaların yüzünden bu kadar öfkelendiğini çileden çıktığını. Ben öyle yapmasam öyle demesem bunların yaşanmayacağını söylerdi. Kendimden hep şüpheye düştüm. Bende demeseydim yapmasaydım aslında iyi biri dedim. Arkadaşlara kızmıyorum. Ama gerçekten yaşayan biliyor. Elbette ilk şiddeti tekme yumruk değildi hafif itmelerle başladı ve çoğalıp bu noktaya geldi. Beni yavaş yavaş alıştırdı sanki. Çok kötü hissediyorum kendimi.
Aynen canim cok iyi anliyorum seni. Ayni seyler bana da soylendi cunki. Hatta aile uyelerimle arami bile acti. Kimseye guvenme diyordu. Birtakim olaylar dondu arkamdan sonra bak gordunmu kotulugunu istiyor vsvs diyerek inandirdi. Halbuki aramizi acan kendisiydi o akrabam ile. Birtek ona inanacakmisim peh. Ahh ahh.. Paranoyak etmisti beni resmen.
Bende terk edip duruyordum yanlis birseylerin oldugunun farkindaydim ama olaylar cok ic ice girmisti. Ama sonra yine iyi davraniyordu ozurler vs.. Klasik iste. Hep inisli cikisli ilerliyordu. Bana kotu davranip ilacim ondaymis gibi bir bagimlilik bir hastalikli birsey olusmustu.
Suclu hissettirir boyleleri insani. Herseyin sucu sensin..delisin ..herkes seni biliyor diyerek birde sindirme calismalari. Surekli surekli duyunca insanin icine isliyor iste bunlar. Bende duydum. Halbuki oyle birsey yok. Kendisinden bahsediyor. Yansitma yapiyor.
Ailene ve seni sevenlere saril. Ondan once tanidigin insanlarla iliskilerini bozma. Onun soyledikleri hepsi yalan unutma bunlari. Lakin ayrildiktan sonra iftira da atabilir..cevrenle iliskini bozabilir. Herkes kotu birtek o senin iyiligini istiyor gibisinden dusunmeni saglayip ona geri donmen icin algi yaratiyor olabilir sakin kanma. Zor bir surec ama atlatirsin.
Benide kendimden aklimdan hatirladiklarimdan duyduklarimdan supheye dusurdu hep. Gaslighting deniliyor buna. Istersen arastir. Birde kendilerini bulunmaz hint kumasi sandirtirlar boyleleri. Sanki ondan baska "iyisini" bulamayacaksin. Kim seni cekecek vs tadinda seyler soyler sana. Hic yutma canim. Aslinda trajikomedi gibi. Yani yavasca sinsice bunlari yapmasa zaten kimse yutmaz..bende yutmazdim. Duyanda yutmaz.
Baska sehire gitmene sevindim. Iyi gelecektir. Icin rahat olur en azindan. Kafani toparlar guclenir oyle geri donersin.
Kotu hissetme. Sen cok guclu birisin. 1 yilda anlamis kurtarmissin kendini. Ayrica bunlari yasayan insani birdaha baska birsey yikarmi? Bundan sonra uzaktan alirsin boylelerin kokusunu. Artik yanlislari biliyorsun ve ileride cok saglikli kafa yapisinda biriyle olarak cok mutlu olursun. Kucucuk seylere sukur edersin. Bana mesela bazi insanlarin kotulukleri kotuluk olarak bile gelmiyor artik bunlari yasadiktan sonra onlar ne ki diyorum. Eskisinden cok daha gucluyum. Kendine olan sevgini guvenini geri aldin bu ayrilikla ve daha da cogaltacaksin unutma. Kendine aciyarak acina aci katma. Deneyimledin bunlari ve ders olarak geri donecek bunlar sana.