Eski konumu bılmeyenler okuyabılirler Amcamdan ve halamdan nefret edıyorum , ve babam amcamla barısmıs arabasını ona satmıs , şimdide yenı araba almak ıstıyor amcam bır kısım ödemesini 1,5 ay sonraya yapıcakmış babamda benden on bin tl borc ıstıyor düşünüyorumda babam bana mı güvenip bu işe tamam dedi benım de bir evim var para bırıktırıyorum 2aylıgına 10.000 tl istiyor benım yerımde siz olsaydınız ne yapardınız ?
Babana güvenin varsa 2 ay sonra amcan parayı vermesede sana bu parayı bir şekilde bulup verebileceğini düşünürsen ver bence...
Güvenim var elbette ama amcam denen pisliğin işine girmek istemiyorum .
Ve bizden devamlı borç isteniyor nasıl olsa kızımda var dercesine. Düğünümüzün ertesi günüde kayınpederim de bin lira istemişti ve babama sormuştum arayıp beni sahipsiz sanmasınlar diye o kadar laf söylemişti demekki sadece tepkisi düğünün ertesi gün olmasınaymış benim sinirlendiği konu bu neden bir borca giriliyorsa direk benim altınlarım düşünülüyor üstelik benim nefret ettiğim bir insanla ilgili bir iş yapılmışsa
babanla ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama ben yerinde olsam veririm. hatta kayınpederim istediğinde de verirdim. bin lira çok bir para değil, bin lirayla kimse zengin de olmaz fakir de. babanın istediği miktar tabi fazla, yine de vermek istemiyorsan amcan nedeniyle eşinle bir konuş. babana da eşim istemiyor vermek bizim de planlarımız vardı o parayla ilgili dersin.
babanla ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama ben yerinde olsam veririm. hatta kayınpederim istediğinde de verirdim. bin lira çok bir para değil, bin lirayla kimse zengin de olmaz fakir de. babanın istediği miktar tabi fazla, yine de vermek istemiyorsan amcan nedeniyle eşinle bir konuş. babana da eşim istemiyor vermek bizim de planlarımız vardı o parayla ilgili dersin.
amcaya kolaylık gösterip ihtiyacı olan parayı senden istemesi çok garip.o halde amcadan gelecek parayı beklesin baban.araba almasının acelesi yoktur sanırım.
ben olsam vermezdim.böyle diyorum çünkü ben de pek sevmem kendi amcamı.işi gücü babamdan hep para istemektir.
Valla bence verme. Annemde yeni evliyken dedem, anneannem ikisi birlikte borç isteyerek kurutmuşlar bizi. Ve emin ol tanıdık olduğu için isteyemiyorsun bile. Darılırlar gücenirler vs. Akrabayla yola çıkılmaz bunu bilir bunu söylerim. Hele de güvenmediğin birisi ise..
belkide bazı arkadaşlar tepki gösterecekler yazacaklarıma bence verme heleki nefret ettiğin biri için hiç verme inan geri ödenmiyor kalıyor ve demiyolar ki onunda ihtiyacı olur geri ödeyelim,ve sende isteyemiyosun istesen bile kötü oluyosun arkadaşım...
1.000 lira degil 10.000 lira
herhalde bende vermezdim, sirf istemedigim biriyle is yaptigi icin. o altinlar senin kimse gozunu dikmesin. kaldiki bu parayi tekrar alabilecegin ne malum??? sende yoksa kimsede yoktur bunu boyle bil...kaldiki madem oyle amcanda parasini tamamlayinca verseydi baban arabasini, catladi mi?
Eşin tamam dediyse bence kimle iş yaptığına değil kimin senden borç istediğine bak, babanın hatırını kırma. Amcanla olan ilişkisi babanı bağlar. Sonuçta kendi kardeşi.
yazmayı unutmuşum,ablam ky.parayla görümcesi için çok dantel yaptı yıllar önce,kv ona 5 burma bilezik olarak ödedi,sonra babam bunları gördü,kızcağız hiç takamadı,saklıyordu görülmesin diye,olan oldu tabiki,babam aldı,evin tadilatına kullandı,sonuç,ablam hiç bir zaman takamadı,daha yeni bitti borç babam ev ödemesini yaptı ablamın,ödedi sonunda ama altın olarak değil para olarak geçti eline,zor bu işler,şimdi benim var altınım,1 tanede daha alıcam yanına mega bilezik olacak ikiside,inan giderken takmıcam,altın düşman diye boşa dememişler yahu.
Eğer eşin gönülsüz veriyorsa girme bu işe. Sonradan dır dırı çok olur.
Babana keşke cevap vermeden beraber oturup konuşabilseydiniz eşinle. Böyle durumlarda tamam demek yerine bir bakalım demek daha iyi.
Amcana gelince, çok rahatsızsan hiç muhatap olma, baban ya da başka biri de seni zorunlu olarak muhatap etmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?