- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.146
- 298
- Konu Sahibi Yepyenihayat
Dini yorum yasak biliyor muydunuz?Peygamber efendimizin (s.av) bi hadisi var " eger allahtan baskasina secde etmenizi isteseydim kizlarin babalarina, kadinlarin kocalarina secde etmesini isterdim." Eger evinde bet bereket huzur olsun istiyosan kocanla cebellesme. Kocaya itaat etmek cihat (savas) yapmaktan daha zordur. O yuzden ki namazini kilan, orucunu tutan, namus guvencesi veren ve kocasiyla tartismayan cennetin istedigi kapisindan girecektir. hem dunyada gunumu gun edeyim hem ahiretim kurtulsun allah ikisini birden vermiyor..
Kocamin naptigina gelince helalinden evine ekmegini getiriyor allahin emir ve yasaklarini gozetiyor. Gucunun yettigince ihtiyaclarimizi karsiliyor. Fikirlerime deger veriyor. Beni gozunden bile sakiniyor. Allah razi olsun.
Sen bana bunu yazdin ama belki ben ateistim belki hristiyanim, tezinizi hadislerle kanitlamaya calismayin.
Once bunlari yazmissiniz sonra itaat savastan daha zordur demissiniz kafaniz da baya karisik anladigim kadariyla.
Dunyada haksizliga agzini acma, koca dovsun itaat et, sovsun itaat et sonra cennete gir. Boyle mi oluyormus?