paranoya yapmak üzereyim yardımlarınızı bekliyorum

Ha sizin normlarınız İslamî normlar şimdi anladım ben.. Haklısınız o zaman, ben size hiçbir şey demeyeceğim hayırlı geceler dilemekten başka.

ben fuhuş kelimesini çok çok önceleri kullandım... bakire kızı tasvir ederken.... erkeğin o kıza bakış açısında "fuhuşa zinaya bulaşmamış kız" anlamında kullandım... %95-%99 u müslüman olan bir ülkede de bahsederken İslami normları seçmem abes kaçmamalı bence.... Büyük yabancı firmaların bu ülkeye ürün gönderirken "domuz yağı yoktur" diye ibare kullanıp islami normlara göre hareket ettiği bir yerde elbette ki İslami normlara göre konuşurum..... karşımdakini müslüman kabul edip konuşurum.... Bu da çok doğal.....

nişanlının senden önce ilişkisi olmuş mu konuştunuz mu bu konuyu? olmuşsa eğer seni yargılamaya hiç hakkı yok ! bu işin erkeği kızı olmaz. yalan söylemek iyi bir şey değil. elbet bir gün ortaya çıkıyor yalanlar. evet mecbur kalmışsın hepimiz zaman zaman yalana başvuruyoruz keşke hiç olmasa bunlar. ama işte bunun içinde karşımızdakinin bizi olduğumuz gibi kabul etmesi lazım. kaybetmeyi göze alamadığımızda yalana başvuruyoruz malesef.

kan gelme olayı şöyleymiş canım, bazı kişilerde kızlık zarı gergin olurmuş bu yüzden kan gelirmiş çünkü ilişki esnasında yırtılıyor. bazı kişilerde ise esnek olurmuş ve ilişki esnasında yırtılmayabilirmiş ve bu durumda da kan gelmiyormuş. ama olay sadece kanla bitmiyor. ilişki esnasında anlayabiliyormuş birçok erkek. o yüzden kesin bir cevap veremem sana. gerçekleri söyleyemem diyorsan eğer bence bir doktorla görüş derim ben.

İyi de bu soruyu bana neden yöneltiyorsunuz?
Konu sahibinin diyeceği bir şey varsa desin.
Kısa ve öz yazmışım oraya.İllaki geniş bi şekilde anlatmalı mıyım.Evet karşılıklı olarak böyle düşünüyorum.Evet ben geçmişi sorgulamam.

Birkac gundur bu konu niye bu kadar uzadi konu sahibi daha sonra mujdeli guzel haberler ile gelmisti diye hatirliyorum. Yanlisim varsa da konu sahibi kusuruma bakmasin. Umarim yalansiz durust bir yuvasi olur...

Benim asil diyecegim su ki;
Baskalarinin cinsel hayatiyla cok ilgiliyiz nedense... herkes kendi fikrine/ inancina gore yorumlar yapar gecer gider.
Uzatmanin alemi ne, kadinlarin bu durumda paylasamadigi sey ne anlayamiyorum...
Herkes "ayni " dusunup ayni davranmak zorunda mi?
Konu sahibi birilerinin kocasini mi ayartmis? Baskalarinin cebinden parasini mi calmis? Tuyu bitmemis yetimin hakkina mi girmis?
Madem cinsellikle cok ilgiliyiz, tecavuz edilen insanlar icin bu kadar kafa yorsak ya. En azindan daha yararli birsey yapmis.oluruz...

Bekret konusu bu aralar gormedik diye eskileri hortlatip kendilerini tatmin etmeye mi calisiyor insanlar diye dusunurken yorumlariniza denk geldim hanimlar...

Birsuredir sadece telden girebildigim icin begenemedim ama harfiharfine katiliyorum!
Ayrica o kadar guzel bir uslupla ve sabirla yazmissiniz ki... soylemeden gidemedim. Kendi adima tesekkur ederim

Ağzına sağlık
Gerçekten bu konu niye hortlatılmış anlam veremedim doğrusu. Sanırım kadınların hayatlarındaki eksiklikleri ve tatminsizlikleri kapatmak adına başlattıkları 'Kim daha namuslu' yarışı... Bakıldı bekaret konusu açılmıyor günlerdir, eski konulara musallat olunup ahlak bekçiliğine başlanmış. Hakaretler de gırla gitmiş. Saygı , görgü nedir öğrenemedik gitti.

Son düzenleme:
sırdan korkarım ben. elbet bir gün patlat verecektir bi şekilde. evlendikten sonra senin birliktelik yaşadgnı ve kürtaj oldgnu öğrenirse olacakları tahmin bile edemiyorum. bence ya bütün doğruları söyle. geçmişinde pislik bırakma kalıntı kalmasın. ya da bişey söylemeden çek git..
ya da kimsenin eli elime değmedi, gözümü açtım seni bildim deyip adamada kendınede yalanları kaydır bunların üstünede yuva kur. hep yüreğin ağzında gez ömür boyu..
karar senin arkadasım. Allah kolaylık versin..

Arkadasim, aynen!

Bir insan inanci geregi zina gunah diyorsa yapmaz. Veya ilke olarak bunu edinmis de olabilir.
Ozetle, dini olsun ya da olmasin inandigi seylere gore yasayan tutarli bir hayat surduren kisilere hep saygi duymusumdur.
Fakat herkes ayni inancta dusuncede olmak zorunda mi?

Bireysel olarak ne yapiyorsam kendime... bu durumda karsi taraf da beni hayatinda tutup tutmama gibi kendisini ilgilendiren bir konu varsa hukmu ancak onda verebilir,
Eger baskalarina da zarar verdiysem o zaman konu toplumsal bir sorun haline gelebilir.
Bunu bir anlayamadik gitti.

Ilahi bir dine gore olsun veya olmasin ahlak somutlanan seyler uzerinden tartisilsa da felfesefenin konusudur.
Daha once de demistim, birgun cocuguma guzel ahlakli bir insan olmayi ogretirken ahlak felsefesi ve saygi konusunu oncelikli kilacagim.
Yoksa kelime kokenleri ile ugrasacak veya edebiyata merak salacak insanlar olurken dahi cikis noktasini, edebi unutabiliyoruz...

Neyse ki kk da birbirinden farkli dini goruslere sahip olsun olmasin pek cok saygili kadin tanidim.
Bir o kadar da hos sohbetler :)

Bana da cevap vereydiniz keşke...

dost ilişkisi ne demek

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

evleneceğin insanı daha yolun başında kandirdiktan sonra ondan nasıl dürüstlük bekleyeceksin?

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Çoook büyük bir yalan. Madem öyle birşey vardı keşke nişanlanmadan bu işe hiç kalkışmadan söyleseydiniz gerçeği. Ne berbat bir durum.

dost hayatı ne demek yahuu.benim anladıgım adam evliymiş.neyse zaten nişan atılmış

ilişki yaşarsın yaşamazsın kimseyi ilgilendirmez ama sen nitelikli yalancılık yapıyorsun, hayatını paylaşacağın çocuklarının babası olacağı adama nasıl böyle berbat bir yalan söylersin

ilişki yaşarsın yaşamazsın kimseyi ilgilendirmez ama sen nitelikli yalancılık yapıyorsun, hayatını paylaşacağın çocuklarının babası olacağı adama nasıl böyle berbat bir yalan söylersin

yapmamış olay bitmiş nişan atılmış

Kızlık zarında kanama olmayabilir miş
ama zar bakıldığında çıplak gözle görülebiliyor yani kürtajı bilemem ama bekareti anlar.

merhabalar, hocam meselemeiz birilerinin cinsel meselesi değil, meselemiz bir kızın karşısındaki erkeğin tercihlerine saygı göstermeyerek kandırmaya çalışmasıdır... konu sahibi kişi başkasının kocasını mı ayartmış, başkasının parasını mı çalmaya çalışmış demişssiniz de, doğru konu sahibi kız bunları yapmaya çalışmamış, ama bir erkeğin evlilik ile eş adayı ile ilgili hayallerini çalmaya çalışmış... hep saygıdan bahsediyoruz ya, konu sahibi arkadaş nişanlısının tercihlerine ve fikirlerine saygı göstereceği yerde onu nasıl olur da kandırabilirimin yollarını aramış...bizim mevzumuz bu hocam

evet hocam saygı görgü , karşımızdakinin fikirlerine tercihlerine saygı göstermesini öğrenemedik, onları kandırmaya çalıştık... burdaki mevzu bir kızın bakire olup olmaması değil, konunun başına bakarsanız, konu sahibi kızın sorusu şu, nasıl nişanlımı kandırırım, kız daha olaya girmeden karşısındakinin fikirlerine saygı göstermiyor.... mevzu kim daha namuslu mevzusu da değil,
konu sahibi eğer şöyle deseydi " ben bakire değilim, eşim beni böyle kabul ediyor, yakında evleniyorum"... biz de "Allah mutlu mesut etsin" derdik... ama kız diyor ki "muhafazakar bir sevdiğim var , bekaret mevzusunu da kafasına takıyor, onun için bekaret çok önemli, nasıl yapar da onu kandırabilirim"
yani karşısındakine saygı göstermeden onu kandırmaya çalıştığı için biz de üslubumuzu öna göre değiştirdik " sen üniversitede dost ilişkisi yaşa herşeyi yap sonra da gel bakire eş arayan bir adamı kandırmaya çalış, senin o adamı kandırmaya hakkın yok"...

Konuyu hortlatmaya devam ediyoruz ama kusura bakmayın dayanamadım sormak durumundayım. Yorumlarınızı gördüm hep bir hocam kelimesi almış başını gidiyor. Neden??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…