Ha sizin normlarınız İslamî normlar şimdi anladım ben.. Haklısınız o zaman, ben size hiçbir şey demeyeceğim hayırlı geceler dilemekten başka.
selam kızlar,
umarım içimi rahatlatacak birşeyler söylersiniz.
agustos sonu dugunum var ama beni korku sarmaya başladı.. nişanlımla 2013 şubat ayında tanıştık.. konuşmaya başladık..
birbirimizden hoşlandık ve gorusmeye başladık aralık ayında nişanlandık ve agustos ayına düğün için gün aldık hazırlıklarımız devam ediyor.
buraya kadar herşey normal sorunuma geleyim..
nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor çok iyi anlaşıyoruz ve herşeyi paylaşabiliyoruz. fakat ne yazık ki bekaret konusunda takıntısı var. bundan dolayı da kendisine daha once ilişki yaşadığımı soylemedim daha doğrusu soyleyemedim. daha önce bir arkadaşım diyerek konuyu açmaya çalıştım ama çok ağır şeyler söyledi hiç tahamülü yok.
nişanlımdan önceki ilişkim universitede uzun sureli bir dost ilişkisi şeklindeydi ve nerdeyse universite suresince devam etti. hatta bu surecte bir tane kurtajım oldudoktorumla konustum nişanlımın kurtajı ve yaşadıklarımı farkedemeyeceğini söylesede içim hiç rahat değil. internette bir kısım ilk ilişkide kan gelmesi gerektiğini söylesede benim ilk ilşkimde kanama olmamaıştı yada ben farketmemiştim bilmiyorum. Konuyu anlatıtığım yakın bir arkadaşım farkedileceğini soyledi fln fln. anlayacağınız kafam çok karıştı. normalde kimsenin karışmaması gerektiği ve benim ozelim olan bi durumun tartışma konusu olması üzüntü verici.
nişanlımın düğünden sonra bu durumu farketmemesi için ne yapabilirm yada gerçekten farketmezmi bilgilendirecek biri olursa çok sevinirim
sevgiler...
madem o hayat sizin özeliniz ve kimseyi ilgilendirmez, herkes saygılı duymalı diyorsunuz. o zaman siz de o adamın bakire kız aramasına saygı göztermelisiniz... ayrıca hanginiz biriyle evlenmeden önce o çocuğu araştırmıyor acaba nasıl biri, geçmişinde ne olup bitti... mesela sizin evleneceğiniz biri daha önce 3 evlilik yapmış biriyse, ve siz sonradan öğrendiğinizde size " o benim geçmişim kimseyi ilgilendirmez" veya diğer bir arkadaşa daha yazmiştım farzedelim ki sevgilinizin biseksüel olduğunu ,geçmişte birçok erkekle beraber olduğunu ve erkeklerden dehoşlandığını öğrendiniz, eğer ki bu kişi size " sana ne benim geçmişimden,kimseyi zerre ilgilendirmez" dediği zaman saygı gösterecek misiniz?
fuhşiyyat kelimesi gayri meşru ilişkiler anlamındadır. fuhuş kelimesinin arapça anlamı ise utanmaz, azgın anlamındadır. ama türkçe de para ile cinsel ilişkiye girme anlamında kullanılmaktadır. arapça anlamlarına göre mi konuşalım türkçe anlamlarına göre mi? ayrıca konu dışına da epey bir çıkmış olduk böylece. ben iyi geceler diliyorum size.
Ben Hoca değilim estağfirullah :)
Her insan sevdiğiyle evlenmek istemeyebilir, evlilik kurumuna karşı olabilir, hatta ve hatta belki de sevmeden, cinselliği sadece cinsellik olarak yaşaya da bilir.. Kişinin hayata bakış açısıyla alakalıdır bu, eylemlere yüklediği anlamlarla alakalıdır. Sizin normlarınıza göre normal olmayan, bir başkasına göre normaldir yani. Demek istediğim cinselliği "evlilik dışıysa" pislik gibi görmek benim bakış açımla komik. Tabii ki sizin buna yüklediğiniz anlamlar çok farklı olabilir. Sizin için tabu olabilir, kötü olabilir, "pis" olabilir.. Benim ya da hiç kimsenin de buna bir itirazı olamaz :)
ve e
vet fuhuş; para karşılığı, cinsel ilişkiye girmektir, ve arada dağlar kadar fark vardır.
Birkac gundur bu konu niye bu kadar uzadi konu sahibi daha sonra mujdeli guzel haberler ile gelmisti diye hatirliyorum. Yanlisim varsa da konu sahibi kusuruma bakmasin. Umarim yalansiz durust bir yuvasi olur...
Benim asil diyecegim su ki;
Baskalarinin cinsel hayatiyla cok ilgiliyiz nedense... herkes kendi fikrine/ inancina gore yorumlar yapar gecer gider.
Uzatmanin alemi ne, kadinlarin bu durumda paylasamadigi sey ne anlayamiyorum...
Herkes "ayni " dusunup ayni davranmak zorunda mi?
Konu sahibi birilerinin kocasini mi ayartmis? Baskalarinin cebinden parasini mi calmis? Tuyu bitmemis yetimin hakkina mi girmis?
Madem cinsellikle cok ilgiliyiz, tecavuz edilen insanlar icin bu kadar kafa yorsak ya. En azindan daha yararli birsey yapmis.oluruz...
Bekret konusu bu aralar gormedik diye eskileri hortlatip kendilerini tatmin etmeye mi calisiyor insanlar diye dusunurken yorumlariniza denk geldim hanimlar...
Birsuredir sadece telden girebildigim icin begenemedim ama harfiharfine katiliyorum!
Ayrica o kadar guzel bir uslupla ve sabirla yazmissiniz ki... soylemeden gidemedim. Kendi adima tesekkur ederim
Ağzına sağlık
Gerçekten bu konu niye hortlatılmış anlam veremedim doğrusu. Sanırım kadınların hayatlarındaki eksiklikleri ve tatminsizlikleri kapatmak adına başlattıkları 'Kim daha namuslu' yarışı...Bakıldı bekaret konusu açılmıyor günlerdir, eski konulara musallat olunup ahlak bekçiliğine başlanmış. Hakaretler de gırla gitmiş. Saygı , görgü nedir öğrenemedik gitti.
hocam evlilik dışı sevişmek , evlilik dışı cinsel brileşme (zina) fuhuşun kapsamına girer.... siz fuhuşu ne olarak görüyordunuz?
ben önceki yorumlarımda yazdım ben de her iki tarafın evlilik öncesi bakir ve bakire olması gerektiğini söyledim..
ayrıca söylediğim şey de erkeklerin olaya bakış açısıdır benim değil...
nasıl ki bir kadın kocası tarafından aldatıldığında artık ona pek guvenemez, çünkü bir kere aldatan bir kere daha aldatabilir mantığıyla düşünür...ilerde yapmayacağının da bir garantisi yoktur, neden mi? çünkü önceden yapmış bir kere
size bir soru sorayım, hayatında hiç alkol almamış birinin mi alkol alması daha kolaydır, veya hayatının belli dönemlerinde alkol alan mı? yani size iki kişi sunsalar ve deseler bu iki adamı alkol alınan bir yere göndereceğiz,(iki adamın da olaydan haberi yok), sizce hangisi alkol almaz veya hangisine alkol almayacağı konuda güvenebilrisiniz diye sorsak, eminim hayatında hiç alkol almamış adamı seçersiniz, çünkü geçmişinden dolayı ona güvenirsiniz. çünkü önceden alkol almış adam , insanı düşündürebilir, tam olarak emin olamayabilirsiniz ondan ... erkek mantığı böyle çalışıyor... yoksa sizce erkeklerin istedikleri ilk girişte o zarı hissetmeleri mi? olay bu kadar basitr değil, psikolojik altyapısı var...
işin içine ailelerde girdi naşanlandık dediğim gibi bu saatten sonra alınacak bir ayrılık kararı ailemide fazlasıyla uzecek yani başta korkumdan durusut olamadım. şu an soylemersem niye bu zamana kadar soylemedin tepkiside olacak.
hocam, konu sahibi sorusunda şöyle demiş "DOST HAYATI" yaşadım... Dost Hayatı ise; herhangi bir evlilik amacı gütmeksizinin, sadece Sekse ve cinselliğe dayalı bir birliktelik demektir....Dost hayatının manası budur... zaten sevdiği adam olsaydı onunla evlenmek isterdi... ordaki kelimelere dikkat ederseniz ve cümlenin gidişatından anlarsınız ki arada pekte sevgi yokmuş... çünkü şöyle diyor daha önce ilişkim oldu "dost ilişkisi" şeklindeydi... demek ki normal bir ilişkiden bahsetmiyor...
te Allah ım ya...
o erkeğin bakirim dediğine nasıl inanıyorsunuz peki hanımlar?
tabi kadınların zarı var diye fişleniyor. ama erkek her zanam sözüne güvenilir oluyor..
ve bu haksızlığı biz kendimize yapıyoruz....
adam bekarete önem veriyorum diyor ama onun bu deneyimi yaşamadığından emin olan kadınlar halen kendi hemcinslerini suçluyor;
adamı kandırıyorsun yazık günah diyerek...
çevrenizde ne kadar çok erkek var biliyor musunuz, sayısız kadınla birlikte olup evlendiğinde o "el değmemeiş 0 km" tabir ettikleri bayanla evlenmek isteyen..
kendi değerinizi kendiniz düşürdüğünüz takdirde bu bencil erkekler sizi hep "sıfır mal" olarak arayacak..
keşke sizinde evleneceğiniz erkeğin bekaretini ispatlamasını isteyeceğiniz bişeyleri olsaydı...
ilişki yaşarsın yaşamazsın kimseyi ilgilendirmez ama sen nitelikli yalancılık yapıyorsun, hayatını paylaşacağın çocuklarının babası olacağı adama nasıl böyle berbat bir yalan söylersin
yapmamış olay bitmiş nişan atılmış
Birkac gundur bu konu niye bu kadar uzadi konu sahibi daha sonra mujdeli guzel haberler ile gelmisti diye hatirliyorum. Yanlisim varsa da konu sahibi kusuruma bakmasin. Umarim yalansiz durust bir yuvasi olur...
Benim asil diyecegim su ki;
Baskalarinin cinsel hayatiyla cok ilgiliyiz nedense... herkes kendi fikrine/ inancina gore yorumlar yapar gecer gider.
Uzatmanin alemi ne, kadinlarin bu durumda paylasamadigi sey ne anlayamiyorum...
Herkes "ayni " dusunup ayni davranmak zorunda mi?
Konu sahibi birilerinin kocasini mi ayartmis? Baskalarinin cebinden parasini mi calmis? Tuyu bitmemis yetimin hakkina mi girmis?
Madem cinsellikle cok ilgiliyiz, tecavuz edilen insanlar icin bu kadar kafa yorsak ya. En azindan daha yararli birsey yapmis.oluruz...
Bekret konusu bu aralar gormedik diye eskileri hortlatip kendilerini tatmin etmeye mi calisiyor insanlar diye dusunurken yorumlariniza denk geldim hanimlar...
Birsuredir sadece telden girebildigim icin begenemedim ama harfiharfine katiliyorum!
Ayrica o kadar guzel bir uslupla ve sabirla yazmissiniz ki... soylemeden gidemedim. Kendi adima tesekkur ederim
Ağzına sağlık
Gerçekten bu konu niye hortlatılmış anlam veremedim doğrusu. Sanırım kadınların hayatlarındaki eksiklikleri ve tatminsizlikleri kapatmak adına başlattıkları 'Kim daha namuslu' yarışı...Bakıldı bekaret konusu açılmıyor günlerdir, eski konulara musallat olunup ahlak bekçiliğine başlanmış. Hakaretler de gırla gitmiş. Saygı , görgü nedir öğrenemedik gitti.
evet hocam saygı görgü , karşımızdakinin fikirlerine tercihlerine saygı göstermesini öğrenemedik, onları kandırmaya çalıştık... burdaki mevzu bir kızın bakire olup olmaması değil, konunun başına bakarsanız, konu sahibi kızın sorusu şu, nasıl nişanlımı kandırırım, kız daha olaya girmeden karşısındakinin fikirlerine saygı göstermiyor.... mevzu kim daha namuslu mevzusu da değil,
konu sahibi eğer şöyle deseydi " ben bakire değilim, eşim beni böyle kabul ediyor, yakında evleniyorum"... biz de "Allah mutlu mesut etsin" derdik... ama kız diyor ki "muhafazakar bir sevdiğim var , bekaret mevzusunu da kafasına takıyor, onun için bekaret çok önemli, nasıl yapar da onu kandırabilirim"
yani karşısındakine saygı göstermeden onu kandırmaya çalıştığı için biz de üslubumuzu öna göre değiştirdik " sen üniversitede dost ilişkisi yaşa herşeyi yap sonra da gel bakire eş arayan bir adamı kandırmaya çalış, senin o adamı kandırmaya hakkın yok"...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?