Insan bi omur boyle biseyle nasil yasar nasil o adamin gozlerinin icine bakar ki. Adamin sacma sapan saplantisini savunmuyorum ama kotuyle kotu olunmaz.
Ayrica gayet de anlasilir. Bi iki degil universite boyunca yasamissin. Hic eski haline benziyor mu.zarini diktirenler bile kenarlarini toplatiyorlar oralarinin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,
ilginiz alakanız, görüşleriniz, olumlu olumsuz her düşünceniz için teşekkür ederim.
her meseja cevap veremesemde hepsini okudum hepsi aldığım kararlarda yol gosterici oldu
merak edenler için, nişanı attık.. yaklaşık 1 aydır bekarım:) sandığım kadar kotu olmadım ve durumu daha kolay kabullendim.
ve düşündüğümüzün aksine ayrılma nedeni bekaret mevzusu olmadı (başka özel sebepler)..
ama şunu anladım birlikte yaşamak ve evlenmek arasında çok ciddi fark var. sorumluluklar aile vs. evlilik konusuna kesinlikle daha ciddi yaklaşılmalı bir şey gizlenmemeli zaten gizlenecek biriyse o kişiyle evlenilmemeli diye düşünüyorum.
Sonu evlilik olmayacak ciddi olmayan birlikteliklerde zaten çokta önemli değil.. kesinlikle karıştırılmamalı
şimdiden mutlu ramazanlar..:)
selam kızlar,
umarım içimi rahatlatacak birşeyler söylersiniz.
agustos sonu dugunum var ama beni korku sarmaya başladı.. nişanlımla 2013 şubat ayında tanıştık.. konuşmaya başladık..
birbirimizden hoşlandık ve gorusmeye başladık aralık ayında nişanlandık ve agustos ayına düğün için gün aldık hazırlıklarımız devam ediyor.
buraya kadar herşey normal sorunuma geleyim..
nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor çok iyi anlaşıyoruz ve herşeyi paylaşabiliyoruz. fakat ne yazık ki bekaret konusunda takıntısı var. bundan dolayı da kendisine daha once ilişki yaşadığımı soylemedim daha doğrusu soyleyemedim. daha önce bir arkadaşım diyerek konuyu açmaya çalıştım ama çok ağır şeyler söyledi hiç tahamülü yok.
nişanlımdan önceki ilişkim universitede uzun sureli bir dost ilişkisi şeklindeydi ve nerdeyse universite suresince devam etti. hatta bu surecte bir tane kurtajım oldudoktorumla konustum nişanlımın kurtajı ve yaşadıklarımı farkedemeyeceğini söylesede içim hiç rahat değil. internette bir kısım ilk ilişkide kan gelmesi gerektiğini söylesede benim ilk ilşkimde kanama olmamaıştı yada ben farketmemiştim bilmiyorum. Konuyu anlatıtığım yakın bir arkadaşım farkedileceğini soyledi fln fln. anlayacağınız kafam çok karıştı. normalde kimsenin karışmaması gerektiği ve benim ozelim olan bi durumun tartışma konusu olması üzüntü verici.
nişanlımın düğünden sonra bu durumu farketmemesi için ne yapabilirm yada gerçekten farketmezmi bilgilendirecek biri olursa çok sevinirim
sevgiler...
Önceki yorumlarımdan birinde yazdım erkekler için bekaret sadece bir zardan ibaret değildir, geleceğe ait planlamada büyük rol oynar, işin bir de psikolojik boyutları vardır. tekrar yazayım (kopyala yapıştır yapacam :))
"şimdi ise size bazı erkeklerin bekaret istemelerinin sebebini anlatmaya çalışacağım...erkekler için bekaret sadece bir zardan ibaret değildir..
bazı erkekler için "bakire kız" demek, evleninceye kadar kendisini fuhuştan zinadan erkekten koruyabilmiş, kendisini eşi için saklayabilmiş kız demektir..böyle olan kızlara, erkeklerin güveni daha fazla olur....
"bakire olmayan kız" ise, geçmişinde cinsel dürtülerine , nefsine yenik düşmüş kız demektir..konu sahbini örnek verirsek "dost hayatı" yaşadım diyor, yani cinselliğe dayalı bir birliktelik yaşamış...bu yüzden bakire olmayan kız erkek için şu manaya geliyor égeçmişte cinsel dürtülerine ve nefsine yenik düşen kız, ya ilerde de yenik düşerse"... bu erkeğin kafasında soru işareti bırakıyor....
neden mi kadının dürtülerine yenik düşüp düşmemesi önemli? çünkü biliyoruz ki çoğunlukla ve genellikle kadın onay vermeden , kadın evet demeden cinsel brileşme olmaz, zaten kadın evet demeden olursa tecavüz olur... erkek te bunu bildiğinden "bu kız zamanında nefsine yenik düşüp evet demişse ilerde de demeyeceğinin garantisini kimse veremez" diye düşünüp kadına şüpheci yaklaşırve belki de güvenemez .... aynı şunun gibi "nasıl ki bir kadın kocası tarafından bir kere aldatıldıktan sonra, o erkeğe güveni sarsılır şüpheyle bakAR"..aynen onun gibi bakire olmayan kıza da bazı erkekler şüpheyle bakar... çünkü "geçmişinde nefsine yenik düşen gelecekte de düşebilir" diye pek guvenemez o kıza ...Bu kızla bir gelecek düşünemeyebilir
adamın saçma sapan takıntısı diyorsunuz hep, birçok arkadaş nişanlısına yüklenmiş....bir de şu açıdan bakın, hanım arkadaşa söylüyorum "sen üniversite de ilerde evlenmeyi düşünmediğin biriyle, sadece seks ve cinsellik üzerine bir birliktelik yaşamışsın, her türlü pisliği yapmışsın , sonra da gel adama takıntılı de"... üniversite yıllarında sırf cinsel ,şehevi duyguları için cinsel dürtülerine yenik düşüp, başka bir adamla yatmış biriyle birçok erkek gelecek planları yapmaktan çekinir.... Çünkü geçmişte bu zaafına yenik düşen ilerde de düşebilir, bu erkekte soru işareti bırakır..
ki bildiğimniz gibi erkeği zinadan sakındıran tek şey GÜNAH OLMASIDIR...
Ama kadını zınadan sakındıran şeyler 1- GÜNAH OLMASIDIR 2- AİLE BASKISIDIR (AİELESİ AMAN KIZIM DİKKAT ET DER) 3- TOPLUMUN BASKISIDIR(TOPLUM PEK İYİ GÖZLE BAKMAZ 4-BEKARETİNİ KAYBETME MEVZUSUDUR 5- İLERDE EVLİLİK PLANI YAPARKEN EŞİNE MAHCUP OLMA MEVZUSUDUR.....
Kadını zinadan sakındıran bu kadar faktöre rağmen kız hala zina yapmışsa diye düşünür erkek, çünkü zinadan erkeği sakındıran şeyler 1 iken , kadında 10 dur. eğer bu 10 önleyici faktörde işe yaramamışsa erkek o kız hakkında pek te iyi düşünmeyebilir...(erkeklerin yaptğı zinayı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, sadece aradaki farkı söylüyorum, yoksa ikisi de büyük günahtır).....BENİM FİKRİMİ SORARSANIZ HER İKİ TARAF TA EVLENMEDEN ÖNCE BAKİR VE BAKİRE OLMALI......
üzgünüm ama yazdıklarınızın tek bir kelimesine dahi katılamıyorum. ne demek kadın bakire ise kendisini fuhuştan erkekten koruyabilmiş kız demektir falan. geçmişte cinsel dürtülerine yenik düşen kadın nedir? yapmayın gözünüzü seveyim. sevişmekle fuhuşun ilgisi nedir? bakire olmadığı için sevgilisini terkeden adam kendisi bakirse bu bir nebze kabul edilebilir bir şey. adamın yaşam tarzı, inancı bu şekildedir. kendisinin cinsel isteklerini bu yaşına kadar törpülemiştir. karşındakinden de bunu bekliyordur denebilir. çünkü ben cinslerin yaşamın her alanında eşitliğinden yanayım. kendisi bakir değil ama bakire değil diye sevgilisinden ayrılan adamsa bakireliğin temizlik ölçütü olduğunu sanan fakat kendisi bakire olmayan kızları 'açık kapı' olarak gören ve istediğini yaşamaya çalışan dar kafalı biridir. sanki bakire olan bütün kızlar pürü pak kızlarmış gibi düşünülür. ne yaşadığı, nasıl yaşadığı, kalitesi, ahlak seviyesi ve beyni değil bacak arasına bakılır ve bacak arası tabiri caizse temizse tamamdır gözüyle bakılır. ''bu kız zamanında nefsine yenik düşüp evet demişse ilerde de demeyeceğinin garantisini kimse veremez'' diye düşünür demişsiniz. bakire değilsem ve karşımdaki adam hakkımda böyle düşünüyorsa afedersiniz ama şahsım adına konuşuyorum kendisinin koluna sümüğümü bile sürmem. zira onu bile haketmeyecek biridir. ben herhangi bir erkek karşısında bu kadar küçülemem, bunu kendime yediremem. ama bu benim düşüncem. isteyen istediğini düşünebilir ve istediği gibi yaşayabilir tabi ki.
hocam evlilik dışı sevişmek , evlilik dışı cinsel brileşme (zina) fuhuşun kapsamına girer.... siz fuhuşu ne olarak görüyordunuz?
ben önceki yorumlarımda yazdım ben de her iki tarafın evlilik öncesi bakir ve bakire olması gerektiğini söyledim..
ayrıca söylediğim şey de erkeklerin olaya bakış açısıdır benim değil...
nasıl ki bir kadın kocası tarafından aldatıldığında artık ona pek guvenemez, çünkü bir kere aldatan bir kere daha aldatabilir mantığıyla düşünür...ilerde yapmayacağının da bir garantisi yoktur, neden mi? çünkü önceden yapmış bir kere
size bir soru sorayım, hayatında hiç alkol almamış birinin mi alkol alması daha kolaydır, veya hayatının belli dönemlerinde alkol alan mı? yani size iki kişi sunsalar ve deseler bu iki adamı alkol alınan bir yere göndereceğiz,(iki adamın da olaydan haberi yok), sizce hangisi alkol almaz veya hangisine alkol almayacağı konuda güvenebilrisiniz diye sorsak, eminim hayatında hiç alkol almamış adamı seçersiniz, çünkü geçmişinden dolayı ona güvenirsiniz. çünkü önceden alkol almış adam , insanı düşündürebilir, tam olarak emin olamayabilirsiniz ondan ... erkek mantığı böyle çalışıyor... yoksa sizce erkeklerin istedikleri ilk girişte o zarı hissetmeleri mi? olay bu kadar basitr değil, psikolojik altyapısı var...
Sevdiği adamla seviştiği için "her türlü pisliği yapmışsın" diyen bir zihniyet var.. Komik :90:
hocam, konu sahibi sorusunda şöyle demiş "DOST HAYATI" yaşadım... Dost Hayatı ise; herhangi bir evlilik amacı gütmeksizinin, sadece Sekse ve cinselliğe dayalı bir birliktelik demektir....Dost hayatının manası budur... zaten sevdiği adam olsaydı onunla evlenmek isterdi... ordaki kelimelere dikkat ederseniz ve cümlenin gidişatından anlarsınız ki arada pekte sevgi yokmuş... çünkü şöyle diyor daha önce ilişkim oldu "dost ilişkisi" şeklindeydi... demek ki normal bir ilişkiden bahsetmiyor...
fuhuşun kelime anlamı para karşılığında cinsel ilişkiye girmektir. bence bahsettiğimiz şey ile farklı. neyse söyleyecek çok şey var fakat ben son cümlemi tekrar edeyim. isteyen istediği gibi yaşar. istediğini düşünür. az önceki söylediklerimde benim düşüncelerimdir. iyi geceler.
Ben Hoca değilim estağfirullah :)
Her insan sevdiğiyle evlenmek istemeyebilir, evlilik kurumuna karşı olabilir, hatta ve hatta belki de sevmeden, cinselliği sadece cinsellik olarak yaşaya da bilir.. Kişinin hayata bakış açısıyla alakalıdır bu, eylemlere yüklediği anlamlarla alakalıdır. Sizin normlarınıza göre normal olmayan, bir başkasına göre normaldir yani. Demek istediğim cinselliği "evlilik dışıysa" pislik gibi görmek benim bakış açımla komik. Tabii ki sizin buna yüklediğiniz anlamlar çok farklı olabilir. Sizin için tabu olabilir, kötü olabilir, "pis" olabilir.. Benim ya da hiç kimsenin de buna bir itirazı olamaz :)
ve evet fuhuş; para karşılığı, cinsel ilişkiye girmektir, ve arada dağlar kadar fark vardır.
merhablar, hocam haklısınız , bazen çok geniş manada olan kelimelere , özele indirgenerek tek bir kelime haline geldiğinden , bazı kelimelerin manası tam olarak bilemiyoruz.... mesela : TECAVÜZ.... tecavüzün kelime anlamı: saldırmak ve haddi aşmaktır...
örn: hakkıma tecavüz etti...(haddini aştı hakkımı gaspetti manasında)
örn: haneye tecavüz (haneme saldırdı)
örn: 30 u mütecaviz kişi gelmişti (30 dan fazla anlamında)
örn:kıza tecavüz etti (cinsel saldırıda bulundu)
aklıma şimdilik bunlar geldi...
ama biz toplum olarak tecavüz deyince aklımıza sadece bir erkeğin bir kızla zorla ilişki yaşaması geliyor..çok geniş manay gelen bir kelimeyi öyle algılıyoruz.....Fuhuş ta aynen öyle Fuhuş ; Allah'ın yasakladığı şeyler demek...parayla ilişkiye girmek te onun içine girer ama sadece o manaya gelmez.
şöyle birşey duydunuz mu? "FUHŞİYYAT" Fuhuşun çoğulu... yani GÜNAHLAR, HARAMLAR...Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı fuhşiyyat şu manaya gelirdi ;"parayla cinsel ilişkiye girmeLER, yani parayla cinsel ilişkiye girmelerin çoğulu....Ama öyle değil
merhablar, hocam haklısınız , bazen çok geniş manada olan kelimelere , özele indirgenerek tek bir kelime haline geldiğinden , bazı kelimelerin manası tam olarak bilemiyoruz.... mesela : TECAVÜZ.... tecavüzün kelime anlamı: saldırmak ve haddi aşmaktır...
örn: hakkıma tecavüz etti...(haddini aştı hakkımı gaspetti manasında)
örn: haneye tecavüz (haneme saldırdı)
örn: 30 u mütecaviz kişi gelmişti (30 dan fazla anlamında)
örn:kıza tecavüz etti (cinsel saldırıda bulundu)
aklıma şimdilik bunlar geldi...
ama biz toplum olarak tecavüz deyince aklımıza sadece bir erkeğin bir kızla zorla ilişki yaşaması geliyor..çok geniş manay gelen bir kelimeyi öyle algılıyoruz.....Fuhuş ta aynen öyle Fuhuş ; Allah'ın yasakladığı şeyler demek...parayla ilişkiye girmek te onun içine girer ama sadece o manaya gelmez.
şöyle birşey duydunuz mu? "FUHŞİYYAT" Fuhuşun çoğulu... yani GÜNAHLAR, HARAMLAR...Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı fuhşiyyat şu manaya gelirdi ;"parayla cinsel ilişkiye girmeLER, yani parayla cinsel ilişkiye girmelerin çoğulu....Ama öyle değil
Sizin kaynaklar farklı sanırım.. Ben TDK yı bilirim. Fuhşiyyat da Türkçe'de varolmayan, Osmanlıca bir kelimedir. Kendi dilinde, kendi anlamıyla kullanılması yeğdir. Fuhuş sözcüğünün Türkçe'deki karşılığı
"1. isim İçinde bulunulan toplumun kurallarına uymayan bir biçimde bir veya birkaç kişiyle para karşılığında cinsel ilişkide bulunma
2. Taşkınlık, aşırı davranış"
budur. Türkçe konuştuğumuz için, Türkçe'ye geçmiş olan anlamını göz önünde bulundurarak kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle birilerine ithamda bulunacaksak. Yoksa pek çok sözcüğün geldiği dildeki anlamlarıyla Türkçe'deki anlamları birbirini tutmuyor ve biz Türkçe anlamlarıyla kullanıyoruz.
Konu sahibesine de söylemek istediğim bir şeyler var.. Yaşananların sonrasında başka sebeplerden ayrılmış olmanız, hakkınızda hayırlısının bu olduğunu düşündürdü bana.. Zira belli ki kafa yapılarınız farklıymış ve bu farklılık sizi en dürüst olmanız gereken, ileride eşiniz olacak olan insana yalan söylemek zorunda bırakacaktı.. Ve sanıyorum ki devam etseydi, bu yalanın altında uzun süreler ezilecektiniz. Hayırlısı olmuş diyorum o yüzden.. Umarım sizin gibi düşünen ve yaşayan biriyle bir ömür mutlu olursunuz..
fuhşiyyat kelimesi gayri meşru ilişkiler anlamındadır. fuhuş kelimesinin arapça anlamı ise utanmaz, azgın anlamındadır. ama türkçe de para ile cinsel ilişkiye girme anlamında kullanılmaktadır. arapça anlamlarına göre mi konuşalım türkçe anlamlarına göre mi? ayrıca konu dışına da epey bir çıkmış olduk böylece. ben iyi geceler diliyorum size.
Ha sizin normlarınız İslamî normlar şimdi anladım ben.. Haklısınız o zaman, ben size hiçbir şey demeyeceğim hayırlı geceler dilemekten başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?