Arkadasim, aynen!
Bir insan inanci geregi zina gunah diyorsa yapmaz. Veya ilke olarak bunu edinmis de olabilir.
Ozetle, dini olsun ya da olmasin inandigi seylere gore yasayan tutarli bir hayat surduren kisilere hep saygi duymusumdur.
Fakat herkes ayni inancta dusuncede olmak zorunda mi?
Bireysel olarak ne yapiyorsam kendime... bu durumda karsi taraf da beni hayatinda tutup tutmama gibi kendisini ilgilendiren bir konu varsa hukmu ancak onda verebilir,
Eger baskalarina da zarar verdiysem o zaman konu toplumsal bir sorun haline gelebilir.
Bunu bir anlayamadik gitti.
Ilahi bir dine gore olsun veya olmasin ahlak somutlanan seyler uzerinden tartisilsa da felfesefenin konusudur.
Daha once de demistim, birgun cocuguma guzel ahlakli bir insan olmayi ogretirken ahlak felsefesi ve saygi konusunu oncelikli kilacagim.
Yoksa kelime kokenleri ile ugrasacak veya edebiyata merak salacak insanlar olurken dahi cikis noktasini, edebi unutabiliyoruz...
Neyse ki kk da birbirinden farkli dini goruslere sahip olsun olmasin pek cok saygili kadin tanidim.
Bir o kadar da hos sohbetler :)
Konuyu hortlatmaya devam ediyoruz ama kusura bakmayın dayanamadım sormak durumundayım. Yorumlarınızı gördüm hep bir hocam kelimesi almış başını gidiyor. Neden??
merhabalar, hocam meselemeiz birilerinin cinsel meselesi değil, meselemiz bir kızın karşısındaki erkeğin tercihlerine saygı göstermeyerek kandırmaya çalışmasıdır... konu sahibi kişi başkasının kocasını mı ayartmış, başkasının parasını mı çalmaya çalışmış demişssiniz de, doğru konu sahibi kız bunları yapmaya çalışmamış, ama bir erkeğin evlilik ile eş adayı ile ilgili hayallerini çalmaya çalışmış... hep saygıdan bahsediyoruz ya, konu sahibi arkadaş nişanlısının tercihlerine ve fikirlerine saygı göstereceği yerde onu nasıl olur da kandırabilirimin yollarını aramış...bizim mevzumuz bu hocam
Insanin "hayat arkadasim" dedigi kisiye herzaman durust olmasi ve guven iliski kurmasi gerektigini dusunuyorum.
Yani yalan soylemek kandirmak konusunda tabi ki katilmiyorum ve zaten bu konuda cinsellige dair farkli dusunen pek cok kisinin yorumu da bu yonde.
Ancak nedense bu tip konularda laf donup dolasip insanlarin cinsel yasantisini sorgulamaya geliyor.
Nasil ki yasayanlarin yatak odasi ve hikayeleri beni ilgilendirmiyorsa ayni sekilde zina olarak gorenlerin de yasamamasi onlarin tercihleridir o yuzden onu da merak etmiyorum.
Fakat bir insanin karsisindaki kisiden herhangi bir beklentisi varsa kural dedigi seylere once kendisi uymali.
Bunun aksine kendileri her seyi yasayip sonra pazardan karpuz kavun secer gibi evlenecegi kisi icin yorum yapan ve tutarsiz davranislarini tercih adi altinda kabul ettirmeye calisan insan demeye bile dilim varmayan sahislar var, maalesef boyle kisilere saygi duyamam... kaldi ki bu tip insanlarin kendi inanclarina dahi saygilari yok ki.
Ayrica onlar icin de toplumsal bir baski soz konusu olsaydi eger, bence buyuk bir cogunlugunun benzer sekil "kandirma" girisimi olurdu...
Not: hitabiniza istinaden tesekkur ederim ancak kpss ye hazirlanan pek cok egitimci arkadasimiz vardi, yani ogretmen veya din alimi degilim. Oyle bir izlenim uyandirdiysam kusura bakmayin, karışıklık olduysa belirteyim dedim.
Ek (2.alinti icin)
Diger alintinizi yeni gordum. Bu yanitimda sanirim deger yargilari icin dusuncemi de "tutarlilik" diyerek ilkeli olmak gerektigi seklinde aciklamis oluyorum. O yuzden aynilarini tekrar yazmayayim diye dusundum.
Iyi gunler...
yok be Hocam ne karışıklığı , sizden kaynaklanan herhangi bir karışıklıkyok , sizlik bir sıkıntı yok yani :))))
Hocam kelimesini sizin öğretmen olduğunuzu düşündüğüm için kullanmadım yani, hemşire de olsanız doktor da veya memur da , yine hocam diyecektimstandart bir hitap şeklim bunun için din alimi veya öğretmen olmanıza gerek yok :))... öğretmen örneğini , öğrenci-öğretmen ilşkisinde , öğrencinin kendinden daha bilgili olana(yani öğretmenine) hocam dediğini belirtmek için dedim.....yani sizleri kemdimden üstüntutuyorum anlamında...bir öğrencinin öğretmenine gösterdiği saygıyı,ben de siziz fikirlerinize gösteriyorum manasında ...yani problem yok Hocam....
evet hocam saygı görgü , karşımızdakinin fikirlerine tercihlerine saygı göstermesini öğrenemedik, onları kandırmaya çalıştık... burdaki mevzu bir kızın bakire olup olmaması değil, konunun başına bakarsanız, konu sahibi kızın sorusu şu, nasıl nişanlımı kandırırım, kız daha olaya girmeden karşısındakinin fikirlerine saygı göstermiyor.... mevzu kim daha namuslu mevzusu da değil,
konu sahibi eğer şöyle deseydi " ben bakire değilim, eşim beni böyle kabul ediyor, yakında evleniyorum"... biz de "Allah mutlu mesut etsin" derdik... ama kız diyor ki "muhafazakar bir sevdiğim var , bekaret mevzusunu da kafasına takıyor, onun için bekaret çok önemli, nasıl yapar da onu kandırabilirim"
yani karşısındakine saygı göstermeden onu kandırmaya çalıştığı için biz de üslubumuzu öna göre değiştirdik " sen üniversitede dost ilişkisi yaşa herşeyi yap sonra da gel bakire eş arayan bir adamı kandırmaya çalış, senin o adamı kandırmaya hakkın yok"...
selam kızlar,
umarım içimi rahatlatacak birşeyler söylersiniz.
agustos sonu dugunum var ama beni korku sarmaya başladı.. nişanlımla 2013 şubat ayında tanıştık.. konuşmaya başladık..
birbirimizden hoşlandık ve gorusmeye başladık aralık ayında nişanlandık ve agustos ayına düğün için gün aldık hazırlıklarımız devam ediyor.
buraya kadar herşey normal sorunuma geleyim..
nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor çok iyi anlaşıyoruz ve herşeyi paylaşabiliyoruz. fakat ne yazık ki bekaret konusunda takıntısı var. bundan dolayı da kendisine daha once ilişki yaşadığımı soylemedim daha doğrusu soyleyemedim. daha önce bir arkadaşım diyerek konuyu açmaya çalıştım ama çok ağır şeyler söyledi hiç tahamülü yok.
nişanlımdan önceki ilişkim universitede uzun sureli bir dost ilişkisi şeklindeydi ve nerdeyse universite suresince devam etti. hatta bu surecte bir tane kurtajım oldudoktorumla konustum nişanlımın kurtajı ve yaşadıklarımı farkedemeyeceğini söylesede içim hiç rahat değil. internette bir kısım ilk ilişkide kan gelmesi gerektiğini söylesede benim ilk ilşkimde kanama olmamaıştı yada ben farketmemiştim bilmiyorum. Konuyu anlatıtığım yakın bir arkadaşım farkedileceğini soyledi fln fln. anlayacağınız kafam çok karıştı. normalde kimsenin karışmaması gerektiği ve benim ozelim olan bi durumun tartışma konusu olması üzüntü verici.
nişanlımın düğünden sonra bu durumu farketmemesi için ne yapabilirm yada gerçekten farketmezmi bilgilendirecek biri olursa çok sevinirim
sevgiler...
selam kızlar,
umarım içimi rahatlatacak birşeyler söylersiniz.
agustos sonu dugunum var ama beni korku sarmaya başladı.. nişanlımla 2013 şubat ayında tanıştık.. konuşmaya başladık..
birbirimizden hoşlandık ve gorusmeye başladık aralık ayında nişanlandık ve agustos ayına düğün için gün aldık hazırlıklarımız devam ediyor.
buraya kadar herşey normal sorunuma geleyim..
nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor çok iyi anlaşıyoruz ve herşeyi paylaşabiliyoruz. fakat ne yazık ki bekaret konusunda takıntısı var. bundan dolayı da kendisine daha once ilişki yaşadığımı soylemedim daha doğrusu soyleyemedim. daha önce bir arkadaşım diyerek konuyu açmaya çalıştım ama çok ağır şeyler söyledi hiç tahamülü yok.
nişanlımdan önceki ilişkim universitede uzun sureli bir dost ilişkisi şeklindeydi ve nerdeyse universite suresince devam etti. hatta bu surecte bir tane kurtajım oldudoktorumla konustum nişanlımın kurtajı ve yaşadıklarımı farkedemeyeceğini söylesede içim hiç rahat değil. internette bir kısım ilk ilişkide kan gelmesi gerektiğini söylesede benim ilk ilşkimde kanama olmamaıştı yada ben farketmemiştim bilmiyorum. Konuyu anlatıtığım yakın bir arkadaşım farkedileceğini soyledi fln fln. anlayacağınız kafam çok karıştı. normalde kimsenin karışmaması gerektiği ve benim ozelim olan bi durumun tartışma konusu olması üzüntü verici.
nişanlımın düğünden sonra bu durumu farketmemesi için ne yapabilirm yada gerçekten farketmezmi bilgilendirecek biri olursa çok sevinirim
sevgiler...
Hocam mı? Erkekler bu tabiri kullanır forumlarda birbirlerine genellikle. Biz kadınlar kullanmayız, belirteyim dedim.
Hem ayrıca benim anlam veremediğim konunun hortlatılması ve çirkin kelimeler kullanılarak görüşlerin belirtilmesi. Fuhuş, dost hayatı... Yorumlar yalnızca kandırılmayla ilgili değil farkındaysan, erkeğin kandırılması söz konusu dahi olmadığı diğer yaşam şekillerine de saygısızlık var. Teker teker alıntılamayayım isterseniz siz haksız çıkarsınız, neyse siz renginizi belli ettiniz. İyi forumlar HOCAM.
Hocam mı? Erkekler bu tabiri kullanır forumlarda birbirlerine genellikle. Biz kadınlar kullanmayız, belirteyim dedim.
Hem ayrıca benim anlam veremediğim konunun hortlatılması ve çirkin kelimeler kullanılarak görüşlerin belirtilmesi. Fuhuş, dost hayatı... Yorumlar yalnızca kandırılmayla ilgili değil farkındaysan, erkeğin kandırılması söz konusu dahi olmadığı diğer yaşam şekillerine de saygısızlık var. Teker teker alıntılamayayım isterseniz siz haksız çıkarsınız, neyse siz renginizi belli ettiniz. İyi forumlar HOCAM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?