- 23 Ağustos 2012
- 51.486
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.652
- 898
Erkek arkadaşınız paranoyak falan değil. Kendince hasta olduğunu düşünüyor. Kıskançlığına kılıf uyduruyor. Ha ama rüyasında seni bıçakladığını görüp bunu garip bir zevkle anlatan adam sağlıklı mıdır, bilemedim.
Örnek veriyim mesela: sınıf arkadaşım paranoyak. 2.5 yıldır çektim kızı ama arkadaşlığımı kestim artık. Gayet normal konuşsam bile o kafasında dediklerimi kurup ona kötü laf söylediğimi zannederdi. Yorgun olduğum için dinlendiğimde yazmadığım için ondan soğuduğumu düşünürdü. Bu hareketleri baya arttı. Yapmadığım şeyleri yaptı gösterip arkadaşlarımla aramı açmaya çalıştı. Postaladım kızı. Sınıfta 120 kişi var birileri Gülse şurdan gülme sesi geldi kesin bana güldüler diyen kızdı.
İnsanlara hep iyi davranan bir maskesi bar bunu ona hep dedim yapmacıkmı oluosun insanlara dediöManyakları tedavi etmek sana mı düştü kızım psikiyatrist misin sen?
Düzgün bunca erkek varken sen neden ısrarla hasta olana ben bunu iyileştircem diyip yapışıyorsun? Halihazırda sağlıklı olanına gitsen olmaz mı?
Adam paranoyak. Paranoya genelde yalnız olmuyor, şizofreni vb pekçok hastalığın habercisi olabiliyor.
Haydi bunları da geçtim adam cidden manyak kafasında kurup kurup rüyasında seni bıçaklamış?!? Döverim, bıçaklarım....böyle bir manyağı çok aradın mı?
Kuruntuları olan ve bunu da bana söyleyen adam ona bazen sarılmiorum dıye beni istemiyor musun açık ve net diyor. Dönüp dönüp anlatıyorum bak seni istiyorum şöyle böyle diye. Adamın kendi tabuları var kendi kurdukları kendi çizgileri. İyisine o kadar iyi bir insan ki. Ama evlenme fikri onunla olmaz sanırım. Çünkü bugün o psikopatliği sezdim. Nasıl dövcen ki deli misin dedim. Tokati Atcam yere düşcem kaldırcam yine Atcam dayak yemekten halin kalmıcak diyor. Bunlar saka mi ne anlamadım Ya. Bu nasıl bi hastalıktır.Manyakları tedavi etmek sana mı düştü kızım psikiyatrist misin sen?
Düzgün bunca erkek varken sen neden ısrarla hasta olana ben bunu iyileştircem diyip yapışıyorsun? Halihazırda sağlıklı olanına gitsen olmaz mı?
Adam paranoyak. Paranoya genelde yalnız olmuyor, şizofreni vb pekçok hastalığın habercisi olabiliyor.
Haydi bunları da geçtim adam cidden manyak kafasında kurup kurup rüyasında seni bıçaklamış?!? Döverim, bıçaklarım....böyle bir manyağı çok aradın mı?
İnsanlara hep iyi davranan bir maskesi bar bunu ona hep dedim yapmacıkmı oluosun insanlara dediö
Kuruntuları olan ve bunu da bana söyleyen adam ona bazen sarılmiorum dıye beni istemiyor musun açık ve net diyor. Dönüp dönüp anlatıyorum bak seni istiyorum şöyle böyle diye. Adamın kendi tabuları var kendi kurdukları kendi çizgileri. İyisine o kadar iyi bir insan ki. Ama evlenme fikri onunla olmaz sanırım. Çünkü bugün o psikopatliği sezdim. Nasıl dövcen ki deli misin dedim. Tokati Atcam yere düşcem kaldırcam yine Atcam dayak yemekten halin kalmıcak diyor. Bunlar saka mi ne anlamadım Ya. Bu nasıl bi hastalıktır.
Bu özelliğini iyi bir insan olarak kapatacağini düşünüyor yani kozlarını güzel oynuyorsun yapmacık mısın dedim. Herkes mutlu olsun ben mutsuz da olurum diyor. Bak mesela senden bu yüzden gidiyorum o karanlığa seni de itiyorum diyor. Bitirmek istiyorum diyor. En mantıklısı bu. Senin hayatını çalmak zorunda değilim diyor.
Kaç bence daha ne bekliyorsun
tokati aticak düşücenKafasında bitmek bilmeyen bir ses olduğunu ve Ona hep kuşkucu olması gerektiğini söylüyormuş. Öyle de zaten herşey de bişe arıyor.
Zaten o bunu söylerkn Bn sok oldum nasıl ya bunu yapacak bir insan değilsin dedim öyle gözükmüyorm demi aferin bana ya iyi imaj kurmuşum diyor. Bu nasıl bi sorun ,hastalıktır.tokati aticak düşücen
bidaha kaldırıp vurucak
bidaha bidaha bidaha...
uzaklaşmak için dayak yemeyi bekliyor olamazsin.....
Kafasında bitmek bilmeyen bir ses olduğunu ve Ona hep kuşkucu olması gerektiğini söylüyormuş. Öyle de zaten herşey de bişe arıyor.
burdan bakinca yeteri kadar tehlikeli görünüyor... nasil , niçin diye irdeleme gereği hissetmezdim sizin yerinizde olsam.Zaten o bunu söylerkn Bn sok oldum nasıl ya bunu yapacak bir insan değilsin dedim öyle gözükmüyorm demi aferin bana ya iyi imaj kurmuşum diyor. Bu nasıl bi sorun ,hastalıktır.
burdan bakinca yeteri kadar tehlikeli görünüyor... nasil , niçin diye irdeleme gereği hissetmezdim sizin yerinizde olsam.
Çünkü doktora bile giymeyecegini soylemis
Son yorumdan kastiniz bulusmanizda gecen konusmalar ise erkeklerin pek hos karsilamadigi bir mevzu oldugu icin kizmis.fakat kizma seklini olcusunu kizarken sececegi kelimeleri ne yazikki dogru secememis.siddete meyili oldugu kullandigi cumlelerde asikar. Erkek arkadasinizin ruhsal sorunlarini bildiginiz icinde sanirim hosgoru gosterebileceginiz dusuncesiyle patavatsiz bir sekilde siddet kelimesini kullanmis cumlesinde. Isinma turu gibi. Yavas yavas alistira alistira. Eyleme gecmesi durumundada gecikmis bir ahlanma. Tedavi olma sansi varken bunu reddetmesi, seni onu oldugu gibi kabul etmene yonelik israr bencillikten baska birsey degil. Canim benim zaman herseyin ama herseyin uzerindeki parlakligi sasahayi albeniyi alip goturuyor.hissettigin duygularla kaliyorsun sadece. Yeni bir esya, evlenme asamalari,aldigin mobilyalarin cazibesi , vb bi bakiyorsun onlarin hicbirine zamanla ayni seyleri hissetmiyorsun. Hislerine ,mutluluguna huzuruna bakiyorsun. Dolayisiyla kabul etmeni cazip kilacak seyleri ruya gibi dusun. Tedavi olmuyorsa yaninda olma( bence)Son yorumunu okur musunuz. Dediklerinizi dikkate alıyorumda.
Çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için. Bende aynı şeyi düşünüyorum. Kendisi de bana sorunları olduğunu söylüyor seni bu karanlığa itemem sen bi kere bu dünyaya geliosun hayatıni çalamam diyor. Bem anlam veremiyorum, nasıl bu kadar kötü düşünebilir insan kendisini bilir mi acaba diyorum. Yapacaklarını yaşattıklarını. Seni acıya sürüklüyorm bencil olarak diyor. Sevgim için seni böyle bir mutsuzluğa itemem bu kendim için bencillik yaptım olur diyor. Açıkçası o bitirmek istiyor. Bende artık pes ettim tamam dedim. Mantıklı olan bu evlilik cok farklı bişey çünkü yıllarca süren birşey.Son yorumdan kastiniz bulusmanizda gecen konusmalar ise erkeklerin pek hos karsilamadigi bir mevzu oldugu icin kizmis.fakat kizma seklini olcusunu kizarken sececegi kelimeleri ne yazikki dogru secememis.siddete meyili oldugu kullandigi cumlelerde asikar. Erkek arkadasinizin ruhsal sorunlarini bildiginiz icinde sanirim hosgoru gosterebileceginiz dusuncesiyle patavatsiz bir sekilde siddet kelimesini kullanmis cumlesinde. Isinma turu gibi. Yavas yavas alistira alistira. Eyleme gecmesi durumundada gecikmis bir ahlanma. Tedavi olma sansi varken bunu reddetmesi, seni onu oldugu gibi kabul etmene yonelik israr bencillikten baska birsey degil. Canim benim zaman herseyin ama herseyin uzerindeki parlakligi sasahayi albeniyi alip goturuyor.hissettigin duygularla kaliyorsun sadece. Yeni bir esya, evlenme asamalari,aldigin mobilyalarin cazibesi , vb bi bakiyorsun onlarin hicbirine zamanla ayni seyleri hissetmiyorsun. Hislerine ,mutluluguna huzuruna bakiyorsun. Dolayisiyla kabul etmeni cazip kilacak seyleri ruya gibi dusun. Tedavi olmuyorsa yaninda olma( bence)
Yani sevgilim bana rüyamda seni bıçaklıyordum bıçağın giriş yerini bile çok iyi hatırlıyorum dese onu ruh ve sinir hastalıkları bölümüne bırakır arkama bakmadan kaçardım. Hayır çocuk tedavi olmakta istemiyor. Beni üzmeyi göze alıyorsa zaten bitmiştir benim için. Yaşayınca daha zordur belki bitirmek ama riske atılmayacak konu yarın sana ne yapacağını bilemezsin ki. Ömür geçmezDüz manyak bence de. Şiddete meyilli ruh hastası tiplerden.
Bu adam zaten sana sinyal vermis zamaninda ama sen anlamamakta direndin galiba..tehlikeli bir boyut almadan bu iliski bitirmelisin ki bak simdiden siddet uygulama istegini gizleyemiyor,sen elinden geleni yapmissin tedavi olmasi icin ama olmuyor iste istemiyor birak artik ugrasma bu adam cok tehlikeli basina is alma derim..İnsanlara hep iyi davranan bir maskesi bar bunu ona hep dedim yapmacıkmı oluosun insanlara dediö
Kuruntuları olan ve bunu da bana söyleyen adam ona bazen sarılmiorum dıye beni istemiyor musun açık ve net diyor. Dönüp dönüp anlatıyorum bak seni istiyorum şöyle böyle diye. Adamın kendi tabuları var kendi kurdukları kendi çizgileri. İyisine o kadar iyi bir insan ki. Ama evlenme fikri onunla olmaz sanırım. Çünkü bugün o psikopatliği sezdim. Nasıl dövcen ki deli misin dedim. Tokati Atcam yere düşcem kaldırcam yine Atcam dayak yemekten halin kalmıcak diyor. Bunlar saka mi ne anlamadım Ya. Bu nasıl bi hastalıktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?