Paranoyak biriyim diyen sevgili?

Emojii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
555
199
53
İzmir
Kızlar uzun bir süre sonra hiç aşık olamam derken onu tanıdım. Beni ilk etkileyen insanlığı olmuştu, insanlari insan olduğu için seven yaklaşımı konuşması oturuşu, hareketleri,agır kanlılıgı vs.. İkimizde kpssye hazırlanıyoruz. Dershanede sınıf arkadaşım kendisi, o kadar tesadüf oldu ki tanışmamizda. Yaklaşık 3 aydır filan normal arkadaş gibi konuşuyorduk. Yakın zamanda birbirimize olan hislerimizi anlattık onunda benimde ondan hoşlandığımı ve gerçekten şu saatten sonra hayatımiza alacağımız insanların evlenilcek karakterde kişiler olması gerektiği konusunda uzun uzun konuştuk ve ikimizin de hem fikir olduğunu düşündük. Herşey güzel gidiyor filan. O bana kendi içinde hep kuşkucu olduğunu güven sorununun gerçekten olduğunu konusunda hep birseyler söylüyordu. Benimde güvenimin yarım olduğunu insanlara zor inandığımi filan söylerdim ona hep. İlişkimize başladık ve gerçekten elle tutulur gözle görülür hatalar hiç yok. Bana değer verdiğini sevgisini o kadar güzel hissediyorum ki aynısı benim içinde öyle. Tamam dedim evleneceğim kişi gerçekten o. Ama bugün yine o sorunla karşılastık. Onun elinde olmayan paranoyaklık sıkıntısı. Elinde olmadığını bunu yenmek için o kadar çabaladığını biliyorum görüyorumki size nasıl anlatıyım. İkimiz de birbirimizi severken bi o kadarda korkarken bu ilişki nasıl olur? Ona birlikte bunları aşalım gerektirse tedavi alalım diyorum ama o bunu beyninin kendisinin çözeceğini söylüyor. Bana ilerde paranoyak olup aşırı şekilde zararlar vermekten korkuyorm diyor. O kadar çok üzülüyorum ki elimde olan Hiç birşey yok ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bana yorumlarınızı söyler misiniz. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Rahatsizliginin farkinda ve kabul ediyor, oyleyse vakit gecirmeden psikolojik destek almali.
Onu bu konuda yureklendirin.
Ancak ben neler yaptigini da merak ettim.
Kendi kendine ya da siz ona neden bu teshisi koyuyorsunuz?
Mesela surekli aldatildigini ya da takip edildigini ne bileyim oldurulecegini vs mi soyluyor?
Neyi kuruyor yani kendi kafasinda?

Beyni psikolog muymus , diploması mı varmis...

Nasıl çözecek..?
ona destek almamız lazım dediğim de bunu yazmıs. Bir yakınları şizofren hastası olmuş ve onu söylüyor bana.
"gözümün önünde hiçbir doktorun tedavi edemediği bir örnek varken, hatta daha kötüyr götürdükleri biri varken, doktor a falan gitmem" bu kadar da net düşünüyor.

Gitmemek icin zemin hazirliyor iste..
Hayır yani ya iyileseceksin ve hayatindaki insani mutlu edeceksin , ya da git ne halin varsa gör..
O tedavi olmak istemiyor diye sen paranoyalarina katlanmak zorunda misin..?

Ve gecmisler olsun diyen bir kk kadini

Tek basina yapamaz, bu bir rahatsizlik. Allah korusun kanser olsa beynim halleder mi diyecek? Yardim almasi sart once bunu anlamasini saglayin. Yoksa ileride cok daha buyuk problemlerle karsilasabilir.

Nasıl bir düşünce saçmalığıdır bu ya?
Gözünün önünde daha kötüsü varken doktora gitmesi ayıp mı olurmuş?
Veya o kişi kadar kötü olduğunda mı gidecekmiş?
Evlilik gözüyle bakmak için çok erken bence.

Size diyorum ya. Elle tutulur hiç birşey yok. Bazen gerçekten aşırı kıskançlık yapıyor ama sonra geçiyor olgun insan gibi davranıyor. Ona beraber gidelim kimseye söylemeyiz çekinirsen destek aldığımızi dedim kabul etmiyor ,o konuda Nasıl allttan alıp onu götürebilirm bilmiyorm. Bana rüyasıni anlatmamişti dün onu anlattı. Rüyasında onu aldattığımi düşünüp beni öldürmüş bıçağın girişini bile hatırlıyorm o kadar etkilendim ki diyor. Bende bunu duyunca çok etkilendim. Ama gerçekten onun elinde olan birşey olmadığını o kadar iyi biliyorum ki. Senin hayatını mahvetmeye hakkım yokdiyor. Belki ilerde o kadar kötü olcam ki yok artık diceksin diyor ben sonunu görüyorum sanki kendimizi karanlığa atıyoruz diyor. Bem cok çaresiz kaldm

Ve gecmisler olsun diyen bir kk kadini

Tek basina yapamaz, bu bir rahatsizlik. Allah korusun kanser olsa beynim halleder mi diyecek? Yardim almasi sart once bunu anlamasini saglayin. Yoksa ileride cok daha buyuk problemlerle karsilasabilir.
Nasıl yaklaşmam lazım onu ikna etmek için.

Nasıl bir tutum sergilemeliyim sizce.

Aldatmanin cezasi ayrilmadir, bosanmadir oldurme degildir. Ruyalarindan etkilenen, ruyalarini etkileyen biri gibi gorunuyor. Evliligi dusunmeden once cok iyi dusunun.

Nasıl yaklaşmam lazım onu ikna etmek için.

Hmm. Ona bunun herhangi bir hastaliktan farkli olmadigini, gunumuzde bircok insanin psikolojik problemler yasayip ilac kullandigini ve bunun bir mide ilaci kullanmaktan farkli olmadigini anlatabilirsiniz. Ama bunu sakin sekilde, biliyorum bunlari duymak istemiyorsun ama ben sana deger veriyorum ve ileride daha kotu seyler yasamani istemiyorum, mutlu bir hayat surmeni istedigim icin de sana bunlari anlatacagim ve sen kabul edene kadar pes etmeyecegim seklinde dile getirebilirsiniz. Bununla ilgili yazilmis kisa haber, makale tarzi ufak birkac yazinin ciktisini alip gosterebilirsiniz. Bu beyinde biten bir olay degil zaten beyin farkli dusundugu icin bunlari yasiyor. Aklima su an bunlar geldi.

Çok teşekkür ederim. Çok doğru yazmışsınız. O kadar net ki bu konuda gitmeme konusunda. Dün bizim için bi sorunun için araştırma yaptım tedavisi varmış biliyor musun dedim. Birden hayır ya sus doktora filan gitmicem bunu beynim kendi yapıyor kendide son vercek elbette. eskiden daha kötüydüm şimdi biraz daha iyiyim ama aynı şiddette devam ediyor diyor. Onu ikna etmek için gerçekten çok uğraşicam.

Gitmemek icin zemin hazirliyor iste..
Hayır yani ya iyileseceksin ve hayatindaki insani mutlu edeceksin , ya da git ne halin varsa gör..
O tedavi olmak istemiyor diye sen paranoyalarina katlanmak zorunda misin..?
Sevdiğin insandan hastalığı var diye vazgeçilmez...

O ruya cok sey anlatiyor.
Bunu yapabilme egilimini hissettim.
Ilerde neler olur bilinmez.
Nice buyuk asklar bitiyor.
Tedaviyi kabul etmezse ayrilmanizdan baska bi yolunuz kalmayacak. Ayrilik simdi olmayacaksa da ilerde kacinilmaz son. Dilerim tedavi olur sagligina kavusur. Yada cok birbirinizi cok yipratmadan bu iliskiye son verirsiniz

Canım o kendini daha iyi tanıyor. Gitmek istemiyorsa zorlama bence. Dayanmaya çalış. Katlanmak değil kesinlikle söylediğim. Onu sevdiğin çok belli, o da seni çok seviyor. Sana çok ihtiyacı var. Her ne olursa olsun yanında olmalısın, onu yalnız bırakmamalısın. Senin kendisinden uzaklaştığını fark ederse hastalığı iyice artar. RABBİMİN izniyle senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu. Dualarını eksik etme...

Elinden geleni yap elbette. Ben de elimden geleni yapardim, bunun icin ozel hisler beslememe bile gerek yok. Ama eger ki tedavi kabul etmezse ve is ciddiyete giderse lutfen defalarca dusun. Kendini yakma. Biz kadinlar zoru seviyoruz, daha dogrusu kendi adima konusayim ben seviyorum, ama hayat acimasiz ve sevgi ask bir yere kadar idare ediyor, o bir yer maalesef bir yili bile bulmuyor. Baska turlu bir sey olsa sevgine sahip cik diyebilirdim ama bu kendini yakmaktan ve bile bile ladesten otesi olmaz. Simdilik tedaviye ikna etmeye calis bakalim, olmadi bir kerelik benim icin gorusmeyi dene vs de, bakalim kabul ederse ve doktor olumlu seylerden bahsederse ne ala yoksa yazdiklarimizi iyi dusun derim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…