ona destek almamız lazım dediğim de bunu yazmıs. Bir yakınları şizofren hastası olmuş ve onu söylüyor bana.Beyni psikolog muymus , diploması mı varmis...
Nasıl çözecek..?
Gitmemek icin zemin hazirliyor iste..ona destek almamız lazım dediğim de bunu yazmıs. Bir yakınları şizofren hastası olmuş ve onu söylüyor bana.
"gözümün önünde hiçbir doktorun tedavi edemediği bir örnek varken, hatta daha kötüyr götürdükleri biri varken, doktor a falan gitmem" bu kadar da net düşünüyor.
ona destek almamız lazım dediğim de bunu yazmıs. Bir yakınları şizofren hastası olmuş ve onu söylüyor bana.
"gözümün önünde hiçbir doktorun tedavi edemediği bir örnek varken, hatta daha kötüyr götürdükleri biri varken, doktor a falan gitmem" bu kadar da net düşünüyor.
Size diyorum ya. Elle tutulur hiç birşey yok. Bazen gerçekten aşırı kıskançlık yapıyor ama sonra geçiyor olgun insan gibi davranıyor. Ona beraber gidelim kimseye söylemeyiz çekinirsen destek aldığımızi dedim kabul etmiyor ,o konuda Nasıl allttan alıp onu götürebilirm bilmiyorm. Bana rüyasıni anlatmamişti dün onu anlattı. Rüyasında onu aldattığımi düşünüp beni öldürmüş bıçağın girişini bile hatırlıyorm o kadar etkilendim ki diyor. Bende bunu duyunca çok etkilendim. Ama gerçekten onun elinde olan birşey olmadığını o kadar iyi biliyorum ki. Senin hayatını mahvetmeye hakkım yokdiyor. Belki ilerde o kadar kötü olcam ki yok artık diceksin diyorRahatsizliginin farkinda ve kabul ediyor, oyleyse vakit gecirmeden psikolojik destek almali.
Onu bu konuda yureklendirin.
Ancak ben neler yaptigini da merak ettim.
Kendi kendine ya da siz ona neden bu teshisi koyuyorsunuz?
Mesela surekli aldatildigini ya da takip edildigini ne bileyim oldurulecegini vs mi soyluyor?
Neyi kuruyor yani kendi kafasinda?
Nasıl yaklaşmam lazım onu ikna etmek için.Ve gecmisler olsun diyen bir kk kadini
Tek basina yapamaz, bu bir rahatsizlik. Allah korusun kanser olsa beynim halleder mi diyecek? Yardim almasi sart once bunu anlamasini saglayin. Yoksa ileride cok daha buyuk problemlerle karsilasabilir.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim sizce.Nasıl bir düşünce saçmalığıdır bu ya?
Gözünün önünde daha kötüsü varken doktora gitmesi ayıp mı olurmuş?
Veya o kişi kadar kötü olduğunda mı gidecekmiş?
Evlilik gözüyle bakmak için çok erken bence.
Size diyorum ya. Elle tutulur hiç birşey yok. Bazen gerçekten aşırı kıskançlık yapıyor ama sonra geçiyor olgun insan gibi davranıyor. Ona beraber gidelim kimseye söylemeyiz çekinirsen destek aldığımızi dedim kabul etmiyor ,o konuda Nasıl allttan alıp onu götürebilirm bilmiyorm. Bana rüyasıni anlatmamişti dün onu anlattı. Rüyasında onu aldattığımi düşünüp beni öldürmüş bıçağın girişini bile hatırlıyorm o kadar etkilendim ki diyor. Bende bunu duyunca çok etkilendim. Ama gerçekten onun elinde olan birşey olmadığını o kadar iyi biliyorum ki. Senin hayatını mahvetmeye hakkım yokdiyor. Belki ilerde o kadar kötü olcam ki yok artık diceksin diyorben sonunu görüyorum sanki kendimizi karanlığa atıyoruz diyor. Bem cok çaresiz kaldm
Nasıl yaklaşmam lazım onu ikna etmek için.
Çok teşekkür ederim. Çok doğru yazmışsınız. O kadar net ki bu konuda gitmeme konusunda. Dün bizim için bi sorunun için araştırma yaptım tedavisi varmış biliyor musun dedim. Birden hayır ya sus doktora filan gitmicem bunu beynim kendi yapıyor kendide son vercek elbette. eskiden daha kötüydüm şimdi biraz daha iyiyim ama aynı şiddette devam ediyor diyor. Onu ikna etmek için gerçekten çok uğraşicam.Hmm. Ona bunun herhangi bir hastaliktan farkli olmadigini, gunumuzde bircok insanin psikolojik problemler yasayip ilac kullandigini ve bunun bir mide ilaci kullanmaktan farkli olmadigini anlatabilirsiniz. Ama bunu sakin sekilde, biliyorum bunlari duymak istemiyorsun ama ben sana deger veriyorum ve ileride daha kotu seyler yasamani istemiyorum, mutlu bir hayat surmeni istedigim icin de sana bunlari anlatacagim ve sen kabul edene kadar pes etmeyecegim seklinde dile getirebilirsiniz. Bununla ilgili yazilmis kisa haber, makale tarzi ufak birkac yazinin ciktisini alip gosterebilirsiniz. Bu beyinde biten bir olay degil zaten beyin farkli dusundugu icin bunlari yasiyor. Aklima su an bunlar geldi.
Sevdiğin insandan hastalığı var diye vazgeçilmez...Gitmemek icin zemin hazirliyor iste..
Hayır yani ya iyileseceksin ve hayatindaki insani mutlu edeceksin , ya da git ne halin varsa gör..
O tedavi olmak istemiyor diye sen paranoyalarina katlanmak zorunda misin..?
Buyuk ders oldu tesekkurler...Sevdiğin insandan hastalığı var diye vazgeçilmez...
Canım o kendini daha iyi tanıyor. Gitmek istemiyorsa zorlama bence. Dayanmaya çalış. Katlanmak değil kesinlikle söylediğim. Onu sevdiğin çok belli, o da seni çok seviyor. Sana çok ihtiyacı var. Her ne olursa olsun yanında olmalısın, onu yalnız bırakmamalısın. Senin kendisinden uzaklaştığını fark ederse hastalığı iyice artar. RABBİMİN izniyle senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu. Dualarını eksik etme...Kızlar uzun bir süre sonra hiç aşık olamam derken onu tanıdım. Beni ilk etkileyen insanlığı olmuştu, insanlari insan olduğu için seven yaklaşımı konuşması oturuşu, hareketleri,agır kanlılıgı vs.. İkimizde kpssye hazırlanıyoruz. Dershanede sınıf arkadaşım kendisi, o kadar tesadüf oldu ki tanışmamizda. Yaklaşık 3 aydır filan normal arkadaş gibi konuşuyorduk. Yakın zamanda birbirimize olan hislerimizi anlattık onunda benimde ondan hoşlandığımı ve gerçekten şu saatten sonra hayatımiza alacağımız insanların evlenilcek karakterde kişiler olması gerektiği konusunda uzun uzun konuştuk ve ikimizin de hem fikir olduğunu düşündük. Herşey güzel gidiyor filan. O bana kendi içinde hep kuşkucu olduğunu güven sorununun gerçekten olduğunu konusunda hep birseyler söylüyordu. Benimde güvenimin yarım olduğunu insanlara zor inandığımi filan söylerdim ona hep. İlişkimize başladık ve gerçekten elle tutulur gözle görülür hatalar hiç yok. Bana değer verdiğini sevgisini o kadar güzel hissediyorum ki aynısı benim içinde öyle. Tamam dedim evleneceğim kişi gerçekten o. Ama bugün yine o sorunla karşılastık. Onun elinde olmayan paranoyaklık sıkıntısı. Elinde olmadığını bunu yenmek için o kadar çabaladığını biliyorum görüyorumki size nasıl anlatıyım. İkimiz de birbirimizi severken bi o kadarda korkarken bu ilişki nasıl olur? Ona birlikte bunları aşalım gerektirse tedavi alalım diyorum ama o bunu beyninin kendisinin çözeceğini söylüyor. Bana ilerde paranoyak olup aşırı şekilde zararlar vermekten korkuyorm diyor. O kadar çok üzülüyorum ki elimde olan Hiç birşey yok ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bana yorumlarınızı söyler misiniz. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Paranoyaları ile uğraşmak zorunda mısın?Buyuk ders oldu tesekkurler...
Ben vazgec o hasta mı dedim..
Sen aşkı cicek böcek günes bulut sanmissin yahu...Paranoyaları ile uğraşmak zorunda mısın?
Evet canım, seviyorsan uğraşmak zorundasın. Ayrıca uğraşmak değil bu, sevdiğin kişi için çaba göstermek...
Çok teşekkür ederim. Çok doğru yazmışsınız. O kadar net ki bu konuda gitmeme konusunda. Dün bizim için bi sorunun için araştırma yaptım tedavisi varmış biliyor musun dedim. Birden hayır ya sus doktora filan gitmicem bunu beynim kendi yapıyor kendide son vercek elbette. eskiden daha kötüydüm şimdi biraz daha iyiyim ama aynı şiddette devam ediyor diyor. Onu ikna etmek için gerçekten çok uğraşicam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?