Bana kalsa ben ondan Daha paranoyak biriyim ama o kendini böyle nitelendiriyor.Teşhisi kendi mi koymuş yani?
ona destek almamız lazım dediğim de bunu yazmıs. Bir yakınları şizofren hastası olmuş ve onu söylüyor bana.
"gözümün önünde hiçbir doktorun tedavi edemediği bir örnek varken, hatta daha kötüyr götürdükleri biri varken, doktor a falan gitmem" bu kadar da net düşünüyor.
Yorumunuz ve yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Bu teşhisi kendi kendine koyuyor. Belki de aslında her insanda olan birşey. Ama o korkuyorm incitmekten kırmaktan diyor. İlerde daha kötü olmasından diyor.Merhaba canim;
Oncelikle genel yorumlari okudugumda sevginin fedakarlik caba ozveri guven vb.. bir cok duyguyu icinde barindirmasi gerektigini bi cogumuz biliyoruz. Erkek arkadasinizin yasadigi sorun bedensel bir hastalik degil ne yazik ki . Astim, verem, ca. Gibi. Boyle bir durumda sevgisi gercek olan herkesin o insanin yaninda olacagida bir gercek. Fakat yasanilan sey size anlatildigi gibi paranoya boyutundaysa bu sizin hayatinizda o insanla ilgili olimlu anı , hatira sayisini dibe cekecektir. Sizden etrafinizdan ailesinden sureklu supheyle soz edecek olmasi basta onemsenmesede askin etkisiyle daha sonralari tamamiyle sevginizi hesaplarken bulabilirsiniz kendinizi. Evlilik konusunun gecmesi dahi su durumda cesur birinin yapacagi bisey olur. Yada hayatini bonkorce harcayabilen, rizikoyla beslenen. Tedavi olmayi kabul etmedigi surece iliskinizde bence basamak atlamayin. Ikna yeteneginizi sonuna kadar zorlayin. Sizin icin olmasa bile bunu kendi icin yapmali.hakkinda hayirlisini dilerim canim
Paranoyaklik ağır bir rahatsızlık, bu kadar kolay telafuz etmeyin bence ikiniz de. Eğer bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorsa psikiyatriye gitsin. Kıskançlığı varsa eğer sanki buna kılıf uyduruyor gibi geldi bana.Bana kalsa ben ondan Daha paranoyak biriyim ama o kendini böyle nitelendiriyor.
Evet çok kıskanç bir insan bazen saçma şeylere bile kıskanıyor ama Allahtan uzatmıyo. Çok kararsız kaldım ne olduğunu bilmiyorum bende.Paranoyaklik ağır bir rahatsızlık, bu kadar kolay telafuz etmeyin bence ikiniz de. Eğer bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorsa psikiyatriye gitsin. Kıskançlığı varsa eğer sanki buna kılıf uyduruyor gibi geldi bana.
Size diyorum ya. Elle tutulur hiç birşey yok. Bazen gerçekten aşırı kıskançlık yapıyor ama sonra geçiyor olgun insan gibi davranıyor. Ona beraber gidelim kimseye söylemeyiz çekinirsen destek aldığımızi dedim kabul etmiyor ,o konuda Nasıl allttan alıp onu götürebilirm bilmiyorm. Bana rüyasıni anlatmamişti dün onu anlattı. Rüyasında onu aldattığımi düşünüp beni öldürmüş bıçağın girişini bile hatırlıyorm o kadar etkilendim ki diyor. Bende bunu duyunca çok etkilendim. Ama gerçekten onun elinde olan birşey olmadığını o kadar iyi biliyorum ki. Senin hayatını mahvetmeye hakkım yokdiyor. Belki ilerde o kadar kötü olcam ki yok artık diceksin diyorben sonunu görüyorum sanki kendimizi karanlığa atıyoruz diyor. Bem cok çaresiz kaldm
Canım o kendini daha iyi tanıyor. Gitmek istemiyorsa zorlama bence. Dayanmaya çalış. Katlanmak değil kesinlikle söylediğim. Onu sevdiğin çok belli, o da seni çok seviyor. Sana çok ihtiyacı var. Her ne olursa olsun yanında olmalısın, onu yalnız bırakmamalısın. Senin kendisinden uzaklaştığını fark ederse hastalığı iyice artar. RABBİMİN izniyle senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu. Dualarını eksik etme...
Ya ALLAH aşkına bir yorum yazdık herkese dert oldu. Kim ne yazdıysa yazdı? Gaybı bilemem ben herkes burda kendi fikrini belirtiyor. Siz de belirtmişsiniz. Kimse bir şey dedi mi?Konu sahibinin erkek arkadaşı doktora gitmeyi reddederse, konu sahibi sizin dediğiniz gibi her ne olursa olsun onun yanında olursa, hastalık sinsice iyice ilerlerse, sonra rüyasında gördüğü gibi konu sahibini katlederse, siz bu vebalin altına girebilir misiniz?
"o kendini daha iyi tanıyor. Gitmek istemiyorsa zorlama bence" demişsiniz. "senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu" yazmışsınız. Nereden biliyorsunuz bunu? Bu hastalığa sahip kaç kişiyi tedavi ettiniz? Bu konuda kaç makale yazdınız? Bu makaleleri hangi bilimsel dergilerde yayınladınız? Bilimsel makalelerden çıkan sonuçlarda bile yanılma payı oluyor. %100 kesin konuşulamıyor.
Her şey bir yana, işler kötüye giderse, bu kızcağızın başına bir iş gelirse, bu vebalin altına girebilir misiniz?
Ben ne olur bilmiyorum. Uzman değilim. O yüzden konu sahibine gerekiyorsa bir psikoloğa gidip öyle karar vermesi gerektiğini yazdım. Bence en doğrusu bu.
Ya ALLAH aşkına bir yorum yazdık herkese dert oldu. Kim ne yazdıysa yazdı? Gaybı bilemem ben herkes burda kendi fikrini belirtiyor. Siz de belirtmişsiniz. Kimse bir şey dedi mi?
Hiç de uğraşmak zorunda değil..asıl o seviyorsa konu sahibini onu mutlu etmek için tedavi olmayı kabul etmeli..Paranoyaları ile uğraşmak zorunda mısın?
Evet canım, seviyorsan uğraşmak zorundasın. Ayrıca uğraşmak değil bu, sevdiğin kişi için çaba göstermek...
O beni mutlu etmek için benden ayrılması gerektiğini sevgisi için bencil olmaması gerektiğini kemdı mutluluğu için beni riske attığını söylüyor. İlerde daha mutsuz olur muşum. Bu masıl bise yaHiç de uğraşmak zorunda değil..asıl o seviyorsa konu sahibini onu mutlu etmek için tedavi olmayı kabul etmeli..
Son yorumunu okur musunuz. Dediklerinizi dikkate alıyorumda.Merhaba canim;
Oncelikle genel yorumlari okudugumda sevginin fedakarlik caba ozveri guven vb.. bir cok duyguyu icinde barindirmasi gerektigini bi cogumuz biliyoruz. Erkek arkadasinizin yasadigi sorun bedensel bir hastalik degil ne yazik ki . Astim, verem, ca. Gibi. Boyle bir durumda sevgisi gercek olan herkesin o insanin yaninda olacagida bir gercek. Fakat yasanilan sey size anlatildigi gibi paranoya boyutundaysa bu sizin hayatinizda o insanla ilgili olimlu anı , hatira sayisini dibe cekecektir. Sizden etrafinizdan ailesinden sureklu supheyle soz edecek olmasi basta onemsenmesede askin etkisiyle daha sonralari tamamiyle sevginizi hesaplarken bulabilirsiniz kendinizi. Evlilik konusunun gecmesi dahi su durumda cesur birinin yapacagi bisey olur. Yada hayatini bonkorce harcayabilen, rizikoyla beslenen. Tedavi olmayi kabul etmedigi surece iliskinizde bence basamak atlamayin. Ikna yeteneginizi sonuna kadar zorlayin. Sizin icin olmasa bile bunu kendi icin yapmali.hakkinda hayirlisini dilerim canim
Kızlar merhabalar. Bugün onunla buluştuk ve alttan ala ala aklına sokmaya çalıştım tedavi olmayı ama yok yani adam gerçekten inatçı. Ve hiç bir şekilde tatmin Olan birisi değil, her dediğimin altında hep bişeler arıyor. Bugün bişe dedim cinsellik konusunda başka biri fikri olsa nolur konusu oldu. Beni başka biriyle düşünmek onu çıldırtırmiiş bende artık böyle olmak zorunda tarzi bişe dedm. Bugün bana dönüp bak seni valla döverim dedi. Bende saka yapıyor sandım gülerek hıhı tabi tabi dedim. Bn saka yapmiorum dedi. İki dakıka geçti off vurcam şimdi ya sana çok sinirlendim su cinsellik konusundan başka biri konusunda dedi. Bende ya sen ciddi misin ciddi ciddi dövecek misin ya bu kadar kişiliksiz misin dedim döverim diyor bana. Bitti içimde ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?