Paranoyak biriyim diyen sevgili?

Sizofreni hastalari cogu zaman tamamıyla normal olamıyor zaten. Ayrıca Sizofreni uc bi ornek gitmemek icin bahane bence

Yorumunuz ve yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Bu teşhisi kendi kendine koyuyor. Belki de aslında her insanda olan birşey. Ama o korkuyorm incitmekten kırmaktan diyor. İlerde daha kötü olmasından diyor.

Bana kalsa ben ondan Daha paranoyak biriyim ama o kendini böyle nitelendiriyor.
Paranoyaklik ağır bir rahatsızlık, bu kadar kolay telafuz etmeyin bence ikiniz de. Eğer bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorsa psikiyatriye gitsin. Kıskançlığı varsa eğer sanki buna kılıf uyduruyor gibi geldi bana.

Evet çok kıskanç bir insan bazen saçma şeylere bile kıskanıyor ama Allahtan uzatmıyo. Çok kararsız kaldım ne olduğunu bilmiyorum bende.

bu çok büyük bi sorun paranoyak bi insan hayatı yeri geldimi zehir edecek duruma gelir uzman yardımı görmek zorunda

Erkek arkadaşınız paranoyak falan değil. Kendince hasta olduğunu düşünüyor. Kıskançlığına kılıf uyduruyor. Ha ama rüyasında seni bıçakladığını görüp bunu garip bir zevkle anlatan adam sağlıklı mıdır, bilemedim.

Örnek veriyim mesela: sınıf arkadaşım paranoyak. 2.5 yıldır çektim kızı ama arkadaşlığımı kestim artık. Gayet normal konuşsam bile o kafasında dediklerimi kurup ona kötü laf söylediğimi zannederdi. Yorgun olduğum için dinlendiğimde yazmadığım için ondan soğuduğumu düşünürdü. Bu hareketleri baya arttı. Yapmadığım şeyleri yaptı gösterip arkadaşlarımla aramı açmaya çalıştı. Postaladım kızı. Sınıfta 120 kişi var birileri Gülse şurdan gülme sesi geldi kesin bana güldüler diyen kızdı.

Gerçekten kendinin de dediği gibi sizin hayatınızı mahvetmeye hakkı yok. Özellikle psikiyatriste ve psikoloğa gitmeyi kabul etmezken. Bence tedavi olmadan asla görüşmeyin. Şöyle düşünün ileride bir kızınız olsa böyle biriyle sevgili olmasını ister misiniz? Bence arkadaş olarak bile görüşmeyin. Tedavi olursa da tedavisi bitince psikiyatristi veya psikoloğu ile konuşun. Size zarar vermeyeceğini garanti edebiliyor muymuş. Bir de doktor ilaç verdi diyelim. Sevgiliniz sabit fikirli. İlaçları içmezse ne olacak? Önce içerse, sonra bırakırsa. Sizin veya çocuklarınızın can güvenliği ve ruh sağlığı ne olacak? O sizin için doğru insan mı iyice düşünmeniz gerekiyor. Çünkü kendisi hayatını mahvetmek istemiyorum demiş. Gerekirse siz bir psikoloğa gidip kararınızı öyle verin. Umarım çok mutlu olursunuz.

Konu sahibinin erkek arkadaşı doktora gitmeyi reddederse, konu sahibi sizin dediğiniz gibi her ne olursa olsun onun yanında olursa, hastalık sinsice iyice ilerlerse, sonra rüyasında gördüğü gibi konu sahibini katlederse, siz bu vebalin altına girebilir misiniz?

"o kendini daha iyi tanıyor. Gitmek istemiyorsa zorlama bence" demişsiniz. "senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu" yazmışsınız. Nereden biliyorsunuz bunu? Bu hastalığa sahip kaç kişiyi tedavi ettiniz? Bu konuda kaç makale yazdınız? Bu makaleleri hangi bilimsel dergilerde yayınladınız? Bilimsel makalelerden çıkan sonuçlarda bile yanılma payı oluyor. %100 kesin konuşulamıyor.

Her şey bir yana, işler kötüye giderse, bu kızcağızın başına bir iş gelirse, bu vebalin altına girebilir misiniz?

Ben ne olur bilmiyorum. Uzman değilim. O yüzden konu sahibine gerekiyorsa bir psikoloğa gidip öyle karar vermesi gerektiğini yazdım. Bence en doğrusu bu.

Ya ALLAH aşkına bir yorum yazdık herkese dert oldu. Kim ne yazdıysa yazdı? Gaybı bilemem ben herkes burda kendi fikrini belirtiyor. Siz de belirtmişsiniz. Kimse bir şey dedi mi?

Ya ALLAH aşkına bir yorum yazdık herkese dert oldu. Kim ne yazdıysa yazdı? Gaybı bilemem ben herkes burda kendi fikrini belirtiyor. Siz de belirtmişsiniz. Kimse bir şey dedi mi?

Ben uzmana gidin dedim. Siz "senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu" yazmışsınız. Fikir değil bu nasıl iyileşeceği konusunda kesin konuşmuşsunuz. Ben de mesela "ondan hemen uzaklaşın. Tanıdığı herkese, sınıftakilere, hocalara onun paranoyak olduğunu söyleyin" vs. yazsaydım altına yorum gelirdi mutlaka.

Yazdığınız şeyin konu sahibinin hayatını mahvetme ihtimali var. O yüzden ben de yorum eklemek istedim.

Konu sahibi, ne yaparsanız yapın can güvenliğinizi ihmal etmeyin. O rüyayı öyle ayrıntılı anlatması biraz ürkütücü. Belki hiç korkacak bir şey yoktur ama şu an bundan emin olamıyorsunuz. Ayrılırsanız iyi bir uzmana sorup, kendi güvenliğinizi iyice sağlayın. Hakkınızda en hayırlısı olsun. Mutluluklar dilerim.

Paranoyaları ile uğraşmak zorunda mısın?

Evet canım, seviyorsan uğraşmak zorundasın. Ayrıca uğraşmak değil bu, sevdiğin kişi için çaba göstermek...
Hiç de uğraşmak zorunda değil..asıl o seviyorsa konu sahibini onu mutlu etmek için tedavi olmayı kabul etmeli..

Kızlar merhabalar. Bugün onunla buluştuk ve alttan ala ala aklına sokmaya çalıştım tedavi olmayı ama yok yani adam gerçekten inatçı. Ve hiç bir şekilde tatmin Olan birisi değil, her dediğimin altında hep bişeler arıyor. Bugün bişe dedim cinsellik konusunda başka biri fikri olsa nolur konusu oldu. Beni başka biriyle düşünmek onu çıldırtırmiiş bende artık böyle olmak zorunda tarzi bişe dedm. Bugün bana dönüp bak seni valla döverim dedi. Bende saka yapıyor sandım gülerek hıhı tabi tabi dedim. Bn saka yapmiorum dedi. İki dakıka geçti off vurcam şimdi ya sana çok sinirlendim su cinsellik konusundan başka biri konusunda dedi. Bende ya sen ciddi misin ciddi ciddi dövecek misin ya bu kadar kişiliksiz misin dedim döverim diyor bana. Bitti içimde ya..

Hiç de uğraşmak zorunda değil..asıl o seviyorsa konu sahibini onu mutlu etmek için tedavi olmayı kabul etmeli..
O beni mutlu etmek için benden ayrılması gerektiğini sevgisi için bencil olmaması gerektiğini kemdı mutluluğu için beni riske attığını söylüyor. İlerde daha mutsuz olur muşum. Bu masıl bise ya

Son yorumunu okur musunuz. Dediklerinizi dikkate alıyorumda.

Manyakları tedavi etmek sana mı düştü kızım psikiyatrist misin sen?

Düzgün bunca erkek varken sen neden ısrarla hasta olana ben bunu iyileştircem diyip yapışıyorsun? Halihazırda sağlıklı olanına gitsen olmaz mı?

Adam paranoyak. Paranoya genelde yalnız olmuyor, şizofreni vb pekçok hastalığın habercisi olabiliyor.

Haydi bunları da geçtim adam cidden manyak kafasında kurup kurup rüyasında seni bıçaklamış?!? Döverim, bıçaklarım....böyle bir manyağı çok aradın mı?

Adam neler yapabileceğini önceden söylemiş hala devam ederseniz bundan sonra olacaklar sizin hatanizdir bile bile lades demektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…