öncelikle en yakın arkadaşınızı anlayamadım herkesi ses kaydına alması falan garip..
bence tüm bunlar aklınıza geldiğinde öyle bir şey yok deyip üstüne gitmemeye çalışın,
siz irdeledikçe daha çok kuruyorsunuz bunu başarmanız gerek yoksa gerçekten hasta da
olabilirsiniz eğer mücadele edemeyecek hale gelirseniz işin psikolojik yönünü düşünün ve
akıl sağlığınızı tehlikeye atmayın önemli konular bunlar aslında..
Banada bazen mesajlaşırken biri yazdığım tüm mesajları görebiliyor gibi gelir bunlar tamamen
beynimizde kurduğumuz oyunlar öyle birşey asla yoktur aslında mesela birde ben hep kilitlerim telefonumu,
yatarken kilitlediğimi bildiğim halde tekrar bakma ihtiyacı duyarım dayanamayıp bakarım aslında buna engel olmak
gerekir aynı şeyi devamlı yapma yani benim bu yaptıklarım bile paranoya belirtisi olabilir.
Dediğim gibi kendinize dikkat edin işin akıl sağlığı kısmını unutmayın .
bi yakınımda aynı şekilde hasta ve bunu ona söylemiyoruz biz.yani tüm belirtiler var hem yaşıyo hem yaşatıyo ama artık herhngi bi şekilde tedavisi olmadıgı için iyice kndinden geçip bişileri abartmasından kokuyolar.
ama neyseki sen farkındasın buda olumlu bi sonuç.kendini telkin edip doktora gidersen cok ilerlemeden düşüncelerini kontrol edebilirsin diye düşünüorum.ama bu söylediklerin her 10 kişiden 4ünde olabilcek tarzda seninki biraz ilerlemiş ama takip edildigin izlendigin dinlendigin konusu gibi. bi doktora gitmeyi dene bu ciddi bi hastalık, araştrmıştım.
Çok tesekkur ederım farkındayım evet hayatımda hersey normal oldugunda daha az oluyor fakat bı kaç sıkıntı oldugunda hersey daha çok artıyor onceden doktordan korkardım yanı konduramazdım ama farkındayım benı çok yoruyor bu durum sırf bu yuzden herseyden vazgectıgım oldu sırf kaybetcek bırseyım kalmasında endeselenmeyım dıye herkesı hayatımdan cıkardıgım ama bu kaçış degıl ılerde kocam cocuklarım olucak Allahın ıznıyle hemen doktora gitmeliyim yakınınızın durumu benı korkuttu
bu teshisi doktorlar koymali...ileri derecede paranoyaklarda ilac tedavisi mutlaka gerekiyor..paranoyaklik cidddi bir durumdur....genellikle 35 yasindan sonra cikiyor bayanlarda...cok ama cok yakin bir akrabam paranoyak oldu..mutlaka bir uzmana görünülmesi gerekir..ne careki paranoyaklarin cogunu doktora götürmek zor oluyor...cogunlikla kandirilarak götürülürler..bizde de durum ayni oldu...ilac tedavisi gerekir.. Telefon konusu beni biraz endiselendirdi...derhal dotora gitmelisin ilerlemeden.
Merabalar;
Yaşadıklarınızı açık ve anlaşılır bir şekilde yazmışsınız.Kendinizi ifade edebilmeniz önemli gerçekten. Benim size önerim kendinizi daha fazla yıpratmadan bir psikologtan yardım almanız.
Korkuların açığa çıktığında beynin oyun oynuyor ve ilerlerse durumu biliyorsun.
Hazır farkındayken uzman bi'destek almanı öneririm arkadaşım. Malesef benim teyzem ağır şizofreni tanısı almıştı. O hiç kabul etmedi, hayal kurdu inandı hep gerçek sandığı için de ilaçlarını içmek istemiyordu.
Büyük ihtimal, hassas dönemlerinde oluyormuş oyüzden kolaylıkla atlatabilirsin
Çok tesekkur ederım Allah sızınde hastanıza şifa versin tez zamanda ınsallah .bu paranoya hastalıgının önceleri belirlilerinden cevredeki insanların hiçbişekilde şüphelenmicegini ama yaş ilerledikçe bu adama / kadına ne oluyo böyle diyip mantıksız haraketleri saçma takıntılarını söyledigi şeylerin tutartsızlıgıyla bi araştrmanın ardından ortaya cıkıyo.ve tabi hasta hasta oldugunu kabul etmiyo buyuzden tedavide olamıyo olan cevresndekilere oluyo.belki benm bu tanıdıgm cok kötü durumda degil ama baktıgım forumlarda hasta olanlarda yani farkında olanlarda bu hastaların yakındarıda yaşadıklarını anlatmıştı cok kötü cıkmaz bi durum.
ama sen bunlara aldırma bi doktora git en yakın zamanda kendi düşüncelerine aldrmamayı biraz kendini rahatlatmayı ögren. kısa sürede atmatlanı umuyorum.
bu teshisi doktorlar koymali...ileri derecede paranoyaklarda ilac tedavisi mutlaka gerekiyor..paranoyaklik cidddi bir durumdur....genellikle 35 yasindan sonra cikiyor bayanlarda...cok ama cok yakin bir akrabam paranoyak oldu..mutlaka bir uzmana görünülmesi gerekir..ne careki paranoyaklarin cogunu doktora götürmek zor oluyor...cogunlikla kandirilarak götürülürler..bizde de durum ayni oldu...ilac tedavisi gerekir.. Telefon konusu beni biraz endiselendirdi...derhal dotora gitmelisin ilerlemeden.
merak ettim aslında. akrabanızda ne gibi belirtiler vardı ve tedaviden sonra degişim oldumu ?
Olmaz olur mu? inanilmaz degisimler oldu...herkes raha bir nefes aldi..ailedeki herkes te gergin bir haldeydi..bir sülale bir apartmanda yasiyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?