Paranoyak mıyım ? çok korkuyorum.

lovely26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
728
5
26
İzmir
Konuyu dogru yere mı actm bılmıyorum .

Ailem okudugum okul bölümüm dış görünüş içim kalbim inancım olsun her açıdan en üst yerdeyim ALLAHIMA binlerce kez şükür ama

buna neyin sebep oldugunu bılmıyorum şımarıklık mı dıyorum beynım benımle dalga gecıyor sankı kontrol altına alamıyorum

Paranoyak oldugumu dusunuyorum .Ve bu beni şu sıralar çok korkutmaya başladı belirtileri anlatıyım

Özellıkle hayatımda bırı varken daha da artıyor bu sankı yaptıgım herseyı duyucak gıbı gelıyor sureklı ızlenıyorum gıbı gelıyor beynımde

senaryolar kuruyorum ve ona ınanıyorum o geceyı aglayarak bunlarla beynımde savasarak gecırıyorum sonra sabah herseyı unutmus

oluyorum kendı kendıme dıyorum kı dun gece ben ne yaptım ne alaka lovely sacmalama bu dedıgın mumkun mu dıyorum

Bunu kendı kendıme çözmüştüm kagıda yazıyordum butun endıselerımı okadar cok endısem korktugum sey vardı ki baş edemıyordum
kagıda yazıyordum tek tek olabılme ıhtımallerını yazıyordum çogu ımkansıza yakın cıkıyordu bu sekılde kendımı rahatlatıyordum

Normal degıl farkındayım . Universiteye basladgmda bu olaylar azaldı fakat 10ay once bı olay yasadım yakın arkadasım sebep oldu

bı travma gecırdım ondan sonra yıne basladı suan tek tek sıralayamıyorum ama en yakın örnegı verıyım

bı arkadasımla sohbet ederken kendı telefonumun yanımda durmasından rahatsız oldum

sankı telefonumda bısey var konustuklarım erkek arkadasıma babama yada bı arkadasıma gıdıyormus gibi geldi

ve telefonu yanımdan uzaklastırdım konustugum kısıler ses kaydı yapıyor gıbı gelıyor ama bunu normal karsılıyorum cunku çok yakın arkadasım herkesı ben dahıl ses kaydı alıyormus .

Çok fazla baskı gordum aılem erkek arkadasım sebebıyle her hareketım ızlenıyor her konustugum duyulcak gıbı gelıyor .

yada bı kız arakadasım veya erkek arkadasım telefonumu acmasın hemen kurmaya başlıyorum senaryoları onlarla savasıyorum neler neler kuruyorum sildiler benı kesın bısey oldu bırdaha asla konusmucaklar vs diye bunlar normal degıl bılıyorum beynıme hukmedemıyorum çok olay yasadım pskoljım alt ust oldu sebep bu mu yoksa ben paranoid hastasımıyım

Bilginiz varsa bana yardımcı olun doktora gıtmeye hazırım .

öncelikle en yakın arkadaşınızı anlayamadım herkesi ses kaydına alması falan garip..
bence tüm bunlar aklınıza geldiğinde öyle bir şey yok deyip üstüne gitmemeye çalışın,
siz irdeledikçe daha çok kuruyorsunuz bunu başarmanız gerek yoksa gerçekten hasta da
olabilirsiniz eğer mücadele edemeyecek hale gelirseniz işin psikolojik yönünü düşünün ve
akıl sağlığınızı tehlikeye atmayın önemli konular bunlar aslında..
Banada bazen mesajlaşırken biri yazdığım tüm mesajları görebiliyor gibi gelir bunlar tamamen
beynimizde kurduğumuz oyunlar öyle birşey asla yoktur aslında mesela birde ben hep kilitlerim telefonumu,
yatarken kilitlediğimi bildiğim halde tekrar bakma ihtiyacı duyarım dayanamayıp bakarım aslında buna engel olmak
gerekir aynı şeyi devamlı yapma yani benim bu yaptıklarım bile paranoya belirtisi olabilir.
Dediğim gibi kendinize dikkat edin işin akıl sağlığı kısmını unutmayın .

Akıl saglıgı kesınlıkle katılıyorum yaptıklarımın normal olmadıgını dusunuyorum bende basıma gelen seylerın hep 1000 1 olabılır ancak dedıgım seyler olması belkıde bunu tetıkledı sımdı oyuzden bu durumu yasıyor olabılırım .

bi yakınımda aynı şekilde hasta ve bunu ona söylemiyoruz biz.yani tüm belirtiler var hem yaşıyo hem yaşatıyo ama artık herhngi bi şekilde tedavisi olmadıgı için iyice kndinden geçip bişileri abartmasından kokuyolar.
ama neyseki sen farkındasın buda olumlu bi sonuç.kendini telkin edip doktora gidersen cok ilerlemeden düşüncelerini kontrol edebilirsin diye düşünüorum.ama bu söylediklerin her 10 kişiden 4ünde olabilcek tarzda seninki biraz ilerlemiş ama takip edildigin izlendigin dinlendigin konusu gibi. bi doktora gitmeyi dene bu ciddi bi hastalık, araştrmıştım.

Çok tesekkur ederım farkındayım evet hayatımda hersey normal oldugunda daha az oluyor fakat bı kaç sıkıntı oldugunda hersey daha çok artıyor onceden doktordan korkardım yanı konduramazdım ama farkındayım benı çok yoruyor bu durum sırf bu yuzden herseyden vazgectıgım oldu sırf kaybetcek bırseyım kalmasında endeselenmeyım dıye herkesı hayatımdan cıkardıgım ama bu kaçış degıl ılerde kocam cocuklarım olucak Allahın ıznıyle hemen doktora gitmeliyim yakınınızın durumu benı korkuttu

Merabalar;

Yaşadıklarınızı açık ve anlaşılır bir şekilde yazmışsınız.Kendinizi ifade edebilmeniz önemli gerçekten. Benim size önerim kendinizi daha fazla yıpratmadan bir psikologtan yardım almanız.

Korkuların açığa çıktığında beynin oyun oynuyor ve ilerlerse durumu biliyorsun.
Hazır farkındayken uzman bi'destek almanı öneririm arkadaşım. Malesef benim teyzem ağır şizofreni tanısı almıştı. O hiç kabul etmedi, hayal kurdu inandı hep gerçek sandığı için de ilaçlarını içmek istemiyordu.

Büyük ihtimal, hassas dönemlerinde oluyormuş oyüzden kolaylıkla atlatabilirsin

bu paranoya hastalıgının önceleri belirlilerinden cevredeki insanların hiçbişekilde şüphelenmicegini ama yaş ilerledikçe bu adama / kadına ne oluyo böyle diyip mantıksız haraketleri saçma takıntılarını söyledigi şeylerin tutartsızlıgıyla bi araştrmanın ardından ortaya cıkıyo.ve tabi hasta hasta oldugunu kabul etmiyo buyuzden tedavide olamıyo olan cevresndekilere oluyo.belki benm bu tanıdıgm cok kötü durumda degil ama baktıgım forumlarda hasta olanlarda yani farkında olanlarda bu hastaların yakındarıda yaşadıklarını anlatmıştı cok kötü cıkmaz bi durum.

ama sen bunlara aldırma bi doktora git en yakın zamanda kendi düşüncelerine aldrmamayı biraz kendini rahatlatmayı ögren. kısa sürede atmatlanı umuyorum.

Son düzenleme:
bu teshisi doktorlar koymali...ileri derecede paranoyaklarda ilac tedavisi mutlaka gerekiyor..paranoyaklik cidddi bir durumdur....genellikle 35 yasindan sonra cikiyor bayanlarda...cok ama cok yakin bir akrabam paranoyak oldu..mutlaka bir uzmana görünülmesi gerekir..ne careki paranoyaklarin cogunu doktora götürmek zor oluyor...cogunlikla kandirilarak götürülürler..bizde de durum ayni oldu...ilac tedavisi gerekir.. Telefon konusu beni biraz endiselendirdi...derhal dotora gitmelisin ilerlemeden.

Son düzenleme:

merak ettim aslında. akrabanızda ne gibi belirtiler vardı ve tedaviden sonra degişim oldumu ?

Çok tesekkur ederim en kısa zamanda yardım alıcam .

Çok tesekkur ederım rahatladım bıraz okuyunca çok korkmustum kendımı kaybedıcem dıye ama ileri oldugunu dusunmuyorum ınsallah atlatabılırım

Çok tesekkur ederım Allah sızınde hastanıza şifa versin tez zamanda ınsallah .

Çok tesekkur ederım evet gıtmelyım daha fazla ertelemıcem kesınlıkle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…