- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
- 323
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Çok haklısın ben hergun sinir içindeyim düşündükçeNe değişir ki?
Sonuç olarak cimri mi bilmem ama cibilyetsizmiş.
Sizi az bir nafakaya mahkum edecek kadar hem de..
Bak yine sinirlendim..
Para kazanılır para kaybedilir de giden seyi para yerine koymaz.Biz eşimle ayrıyız
Beraberken tek maaşla zar zor geçinirdik
Fakir fukara değilseydikte tek onun maaşı ancak kira fatura yeme içme ve temel giysi ihtiyacını karşılıyodu ailemiz için
Yani aldığı maaş eve gidiyordu
Şimdiyse sadece nafaka ödüyo Az bi rakam gerisi cebinde
Kendine harcıyo herşeyin yenisini alıyo arabayı yeniledi telefonu yeniledi goruyorum
Kıyafet falan o biçim
Bu adam bizi para içinmi bıraktı acaba diye düşünüyorum. Sizce sebep bu olabilirmi?
Evet asgari ucretle istediğim gibi yaşarım demiİşte kadınlar bunun için çalışmalı. Siz de çalışırsanız eski eşiniz gibi yaşayabilirsiniz.
Bence de. Nafakasını ödüyor adam, daha ne? (Nafakasını da çocuk var ise ödüyor sanırım, çocuk yoksa ve nafaka ödüyorsa daha da ne?)Mahkemenin belirlediği nafakayı düzenli ödediği müddetçe ona karışmaya hakkınız yok. İstediği şekilde harcar parasını. Kıskançlık yapıyorsunuz
Ödemediği zamanlarda çok oldu düzenli değil ödemeleri hala bile cunku henuz bosanma yokÇocuğunuz var mı? Çalışıyor musunuz?
Ben bazen hemcinslerimi anlayamıyorum. Adam ile boşanmışsınız, adamın artık ne giydiği ne yediği neden umrunuzda? Boşanmanın manası zaten ilişkiyi kesmek değil mi? Ayrıca anladığım da, belirlenen nafakayı ödüyor, eleştirilecek ne kaldı?
Çalışma şartlarınızın eşit olmaması eski eşin suçu mu?Evet asgari ucretle istediğim gibi yaşarım demi
O annesiyle yaşıyo kirası yok
Ben ise neyse siz anlamıcaksınız
Çocuğa nafaka ödüyo bana nafaka ödemiyo ödemezde halbuki bana da ödemeli cunku evlilik annelik dolayısıyla kariyer yapamayan ben oldumBence de. Nafakasını ödüyor adam, daha ne? (Nafakasını da çocuk var ise ödüyor sanırım, çocuk yoksa ve nafaka ödüyorsa daha da ne?)
ben cevap bekledim yazan kişiden ama gelmedi.
Ben yine topa tutulacağım ama, ben açıkçası çocuk yoksa kimsenin diğer tarafa nafaka vermesini desteklemiyorum.
Bir kaç örnek verip topa tutulmaya hazırlanacağım=)
vereceğim örneklerde herhangi bir kişide kusur aramıyorum, hepsinde ayrılma nedeni geçimsizlik, sevgi ve saygı bitmesi ki bu normal.(Aldatma ve büyük bir kusur yok)
1- Evli kişilerden erkek tarafı çalışıyor, kadın ev hanımı. Bir süre evli kalınıyor. Daha sonra geçimsizlik nedeni ile ayrılıyorlar. Çocuk yok. ben bu durumda erkeğin kadına nafaka vermesine karşıyım. Bir kadın olarka bunu diyorum.
2- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk yok. Nafakaya tamamen karşıyım bu durumda.
3- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk var ve boşanılıyor. Çocuğun kaldığı tarafa bence öbür taraf çocuk reşit oluncaya kadar nafaka vermelidir. Üstüne de bence, az bir miktar çocuğa bakan taraf için nafaka vermelidir ama bu süresiz olmamalıdır. Belki 1-5 yıl arası. Zaten iyi bir anne-baba nafakaya gerek kalmadan çocuk için para verecektir.
4- Evli kişilerden bir taraf çalışıyor diğer çalışmıyor ve çocuk var. Çalışan taraf 3.maddedeki gibi nafakalar vermelidir. Ama bence yine çocuk için değil kişi için verilen nafaka süreli olmalıdır ve o süreden sonra bitmelidir.
Şimdi bir kadın olarak neden kadının nafaka almasına karşıyım? Çünkü hemcinslerimin çoğu şu kafada 'bana bakmak zorunda'. Hayır değil. Boşanmak da tam da bu yüzden icat edilmiştir. Adam (ve ya kadın) sizinle iletişimini koparmak bağlantı kalmaması için boşanmak istiyor. Neden kendi hayatınızı kuramıyorsunuz? Evet evlenirken ömür boyu beraber diyoruz da, olmadı işte. Bazı hemcinslerim, işte kadın evde oturdu iş kuramadı bağlantı kuramadı diyor. Bence zaten onu nöyle de bir isteği yoktu. Bağlantı kuaracka iş hayatını tanıyacak bir kadın zaten bence evlenmeden önce de kurar evliyken de. Kusura bakmayın hanımlar, hayatınızı adama endekslemeyin, kimse kimseye boşandıktan sonra bakmak zorunda değil.
Evet asgari ucretle istediğim gibi yaşarım demi
O annesiyle yaşıyo kirası yok
Ben ise neyse siz anlamıcaksınız
Evet onun suçuÇalışma şartlarınızın eşit olmaması eski eşin suçu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?