- 6 Temmuz 2010
- 9.151
- 13.870
- 498
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Saçma. Zamanında öyle yaşamak işinize geldiği için eve kapandınız yoksa kimse sizi zorla eve kapatamaz.Evet onun suçu
Okutmayan beni eve kapatan kendisiydi
Bu neyin saldırısıYani? Asgari ücretle yaşayamadığınız için adam size bakmak zorunda mı?
Çocuğa nafaka ödüyo bana nafaka ödemiyo ödemezde halbuki bana da ödemeli cunku evlilik annelik dolayısıyla kariyer yapamayan ben oldum
Ona bisey olmadı tamam
Oylede bi kapatır ki sen aşiret aileye gelin gitsen anlardın belkiSaçma. Zamanında öyle yaşamak işinize geldiği için eve kapandınız yoksa kimse sizi zorla eve kapatamaz.
Bunun cevabını sizi ve eşinizi hiç tanımayan insanlarda aramanız ne kadar doğru? Öyle olabilir diyelim ne yapacaksınız?Bu neyin saldırısı
Benim sordugum soru ne siz ne diyonuz
Ben adam para sıcak geldiği için bizi bırakmış olabilirmi diyorum
Herkes adamın parası sanane deyip çemkirmeye başladı
Çalışıyorum asgariye zaten çalısmadıgımı kim dediÖyle olsa kimse evlenmezdi, parasını yalnız yemek için. Siz de çalışın, dilediğiniz gibi harcayın
Bu neyin saldırısı
Benim sordugum soru ne siz ne diyonuz
Ben adam para sıcak geldiği için bizi bırakmış olabilirmi diyorum
Herkes adamın parası sanane deyip çemkirmeye başladı
Çalışıyorum asgariye zaten çalısmadıgımı kim dedi
Aklımı kullandım kimseye gelin gitmedim. Siz de aklınızı kullansaydınız keşke.Oylede bi kapatır ki sen aşiret aileye gelin gitsen anlardın belki
Biz akılsızdık kullanamadık sana aferin oldumuAklımı kullandım kimseye gelin gitmedim. Siz de aklınızı kullansaydınız keşke.
Bence de. Nafakasını ödüyor adam, daha ne? (Nafakasını da çocuk var ise ödüyor sanırım, çocuk yoksa ve nafaka ödüyorsa daha da ne?)
ben cevap bekledim yazan kişiden ama gelmedi.
Ben yine topa tutulacağım ama, ben açıkçası çocuk yoksa kimsenin diğer tarafa nafaka vermesini desteklemiyorum.
Bir kaç örnek verip topa tutulmaya hazırlanacağım=)
vereceğim örneklerde herhangi bir kişide kusur aramıyorum, hepsinde ayrılma nedeni geçimsizlik, sevgi ve saygı bitmesi ki bu normal.(Aldatma ve büyük bir kusur yok)
1- Evli kişilerden erkek tarafı çalışıyor, kadın ev hanımı. Bir süre evli kalınıyor. Daha sonra geçimsizlik nedeni ile ayrılıyorlar. Çocuk yok. ben bu durumda erkeğin kadına nafaka vermesine karşıyım. Bir kadın olarka bunu diyorum.
2- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk yok. Nafakaya tamamen karşıyım bu durumda.
3- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk var ve boşanılıyor. Çocuğun kaldığı tarafa bence öbür taraf çocuk reşit oluncaya kadar nafaka vermelidir. Üstüne de bence, az bir miktar çocuğa bakan taraf için nafaka vermelidir ama bu süresiz olmamalıdır. Belki 1-5 yıl arası. Zaten iyi bir anne-baba nafakaya gerek kalmadan çocuk için para verecektir.
4- Evli kişilerden bir taraf çalışıyor diğer çalışmıyor ve çocuk var. Çalışan taraf 3.maddedeki gibi nafakalar vermelidir. Ama bence yine çocuk için değil kişi için verilen nafaka süreli olmalıdır ve o süreden sonra bitmelidir.
Şimdi bir kadın olarak neden kadının nafaka almasına karşıyım? Çünkü hemcinslerimin çoğu şu kafada 'bana bakmak zorunda'. Hayır değil. Boşanmak da tam da bu yüzden icat edilmiştir. Adam (ve ya kadın) sizinle iletişimini koparmak bağlantı kalmaması için boşanmak istiyor. Neden kendi hayatınızı kuramıyorsunuz? Evet evlenirken ömür boyu beraber diyoruz da, olmadı işte. Bazı hemcinslerim, işte kadın evde oturdu iş kuramadı bağlantı kuramadı diyor. Bence zaten onu nöyle de bir isteği yoktu. Bağlantı kuaracka iş hayatını tanıyacak bir kadın zaten bence evlenmeden önce de kurar evliyken de. Kusura bakmayın hanımlar, hayatınızı adama endekslemeyin, kimse kimseye boşandıktan sonra bakmak zorunda değil.
Aynen. Kimseye gelin gidilmez. Oyle birsey yok. 2 insan evlenir kari koca olur. Gelin demek sadece düğün günü gelinlik yada benzeri bir kiyafet giymek demektir. Sadece dugun ya da bikah gunu gelin olunur.Bence. Ben kendimden sorumluyum. Kocamda kendisinden. 2mizin birbirinden sorumlu olduğu noktalarda vardir o kadar. Insanlar bir aileye gelin gitmek diye geleneksel düşünüyorlar. Bence yanlış . Kocamin ailesi beni ilgilendirmez.bence yani.Aklımı kullandım kimseye gelin gitmedim. Siz de aklınızı kullansaydınız keşke.
Oylede bi kapatır ki sen aşiret aileye gelin gitsen anlardın belki
Kadın erkek eşitliğinin tam olarak sağlandığı, kadına saygı duyulan toplumlarda bu dediklerinizi sonuna kadar destekliyorum. Ama ülkemizde olduğu gibi kız çocuğuna ikinci sınıf muamele yapan, hayattaki tek görevi evlenene kadar kardeşlerine evlendikten sonrada kocasına bakma yükümlülüğüne sahip, okula gönderilmemiş, eşi tarafından her türlü psikolojik ve yeri geldiğinde fiziksel şiddet gören kadınlarımız bu kadar çok iken yapılacak bu uygulama kadınlarımızı mağdur edecektir. Kadın okusun, pasif kalmasın çalışsın diyebilirsiniz, haklısınız ama özellikle doğuda bizim bilmediğimiz hayatlar yaşanıyor.
Boşanmış kadın zaten “anti-demokratik” toplumumuzda her türlü psikolojik şiddete maruz kalırken bir de boşandıktan sonra “demokratik” nafaka uygulamalarına maruz kalırsa iyice ezilir diye düşünüyorum.
Çocuk için nafakaya eyvallah da
Boşanılan eşden kendi için nafaka istemekde ayıp.
Çalışıyormuşsunuz zaten neyin hırsı bu ?
neden dik dik yazıyorsunuz!Biz akılsızdık kullanamadık sana aferin oldumu
haklısınız. ben zaten ideal olandan bahsediyorum.
Sizin dediğiniz durumu ve mevcut durumu kötüye kullanan çok tanıdığım da oldu.
Kadın, çocuk için nafaka alıyor kendisine de adam nafaka ayrıca ödüyor. Ama çocuk için olanı çocuğa az harcayıp, kendisi için ahrcıyor ve onunla yapaacaklarını yapıyor. ben ayıp olmuyor mu diyince de, ay kı zboşver baksın k.pek gibi diyor.
Yani, şu andaki durum da pek dengeli değil ne yazık ki.
Kacırdıgınız nokta şu
Adam annesinin evinde yaşıyo haliyle kira fatura gıda derdi yok bense
Kira fatura ödüyorum gıda alıyorum cocukların ihtiyacı bitmiyo
Benim aldıgım asgari maas onun yolladıgı az nafaka zorlanıyorum geçinmekte
Ama o arabasını son model yapmıs telefon son model kıyafetler guzel ve surekli degisik
Bu hak mı adaletmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?