- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
- 323
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Ya ben 4-5 bin kazanmıyorum ki 1600 tl yarısı kira zaten anlamıyomusunben de bunu soruyorum sanahtan veri cidden....
Çalışıp da nafaka almak üstün ebir de adamın yaşamını izlemek ve göz dikmek...
Ben halini anlıyorum ve üzülüyorum... Ama bu admaı artık enterese etmiyor ne yazık ki canım.Ya ben 4-5 bin kazanmıyorum ki 1600 tl yarısı kira zaten anlamıyomusun
Tamam bizde diyoruz ki boşandıktan sonra isterse paranın içinde yüzsün siz çocuklara verilen nafakadan başkasını sorgulayamazsınızKacırdıgınız nokta şu
Adam annesinin evinde yaşıyo haliyle kira fatura gıda derdi yok bense
Kira fatura ödüyorum gıda alıyorum cocukların ihtiyacı bitmiyo
Benim aldıgım asgari maas onun yolladıgı az nafaka zorlanıyorum geçinmekte
Ama o arabasını son model yapmıs telefon son model kıyafetler guzel ve surekli degisik
Bu hak mı adaletmi
Senin fikirlerin kendine kalsın sen konuma yazma dilerim sende aynı duruma düş kolaymı görSizin de kaçırdığınız nokta şu. Evlilik - İmza atıldıktan sonra boşanma arasındaki zamandır. Adam boşanmayıs eçmiş ki bu yoldasınız. İster annesinde kalır ekonomi yapar yaptığı ekonomi ile de arabasını yenile risterse har vurup harman vurur...
Bu dedikleriniz Norveç'te, Finlandiya'da , İsviçre'de çok makul ama Türkiye gibi hala çocuk gelinlerin olduğu bir ülkede, bir sürü değişkeni gözardı edip, sadece nafaka üzerinden olaya bakışınız çok ama çok sığ kalıyor.Bence de. Nafakasını ödüyor adam, daha ne? (Nafakasını da çocuk var ise ödüyor sanırım, çocuk yoksa ve nafaka ödüyorsa daha da ne?)
ben cevap bekledim yazan kişiden ama gelmedi.
Ben yine topa tutulacağım ama, ben açıkçası çocuk yoksa kimsenin diğer tarafa nafaka vermesini desteklemiyorum.
Bir kaç örnek verip topa tutulmaya hazırlanacağım=)
vereceğim örneklerde herhangi bir kişide kusur aramıyorum, hepsinde ayrılma nedeni geçimsizlik, sevgi ve saygı bitmesi ki bu normal.(Aldatma ve büyük bir kusur yok)
1- Evli kişilerden erkek tarafı çalışıyor, kadın ev hanımı. Bir süre evli kalınıyor. Daha sonra geçimsizlik nedeni ile ayrılıyorlar. Çocuk yok. ben bu durumda erkeğin kadına nafaka vermesine karşıyım. Bir kadın olarka bunu diyorum.
2- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk yok. Nafakaya tamamen karşıyım bu durumda.
3- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk var ve boşanılıyor. Çocuğun kaldığı tarafa bence öbür taraf çocuk reşit oluncaya kadar nafaka vermelidir. Üstüne de bence, az bir miktar çocuğa bakan taraf için nafaka vermelidir ama bu süresiz olmamalıdır. Belki 1-5 yıl arası. Zaten iyi bir anne-baba nafakaya gerek kalmadan çocuk için para verecektir.
4- Evli kişilerden bir taraf çalışıyor diğer çalışmıyor ve çocuk var. Çalışan taraf 3.maddedeki gibi nafakalar vermelidir. Ama bence yine çocuk için değil kişi için verilen nafaka süreli olmalıdır ve o süreden sonra bitmelidir.
Şimdi bir kadın olarak neden kadının nafaka almasına karşıyım? Çünkü hemcinslerimin çoğu şu kafada 'bana bakmak zorunda'. Hayır değil. Boşanmak da tam da bu yüzden icat edilmiştir. Adam (ve ya kadın) sizinle iletişimini koparmak bağlantı kalmaması için boşanmak istiyor. Neden kendi hayatınızı kuramıyorsunuz? Evet evlenirken ömür boyu beraber diyoruz da, olmadı işte. Bazı hemcinslerim, işte kadın evde oturdu iş kuramadı bağlantı kuramadı diyor. Bence zaten onu nöyle de bir isteği yoktu. Bağlantı kuaracka iş hayatını tanıyacak bir kadın zaten bence evlenmeden önce de kurar evliyken de. Kusura bakmayın hanımlar, hayatınızı adama endekslemeyin, kimse kimseye boşandıktan sonra bakmak zorunda değil.
Ama adaletsizlik buTamam bizde diyoruz ki boşandıktan sonra isterse paranın içinde yüzsün siz çocuklara verilen nafakadan başkasını sorgulayamazsınız
Neden?Ama adaletsizlik bu
Hemde cok buyuk
Hay agzına saglık varolBu dedikleriniz Norveç'te, Finlandiya'da , İsviçre'de çok makul ama Türkiye gibi hala çocuk gelinlerin olduğu bir ülkede, bir sürü değişkeni gözardı edip, sadece nafaka üzerinden olaya bakışınız çok ama çok sığ kalıyor.
14-15 yaşında evlendirilip, çocuk doğuran ve hiç çalışma imkanı olmayan orta yaşlı, aldatılan, dövülen, her türlü şiddete maruz kalan bir sürü kadınla dolu bu ülke. 25-30 yıl evli kaldığınız adam, 2-3 çocukla sizi dımdızlak ortada bırakıp, " ben ona bakmak zorunda değilim." diyemez, kimse kusura bakmasın. Zaten devletin bağladığı nafaka 3 kuruş, ciddi anlamda 3 kuruş.
Kanunlar mağdurları görmezden gelerek oluşturulamaz, kanunları kötü niyetle kullanan insan her alanda var. Bu yüzden yönetmelikler, kanunla güncellenmeli, açıklar kapatılmalı ama sizin önerdiklerinizin Türkiye için mantıklı bir yanı yok.
Ayrıca süresiz nafaka, fakirleşen tarafa verilir. Yani erkek fakirleşiyorsa o da kadından çok rahat nafaka alır ama bizim ülkemizde hep kadınlar fakirleşiyorsa, tüm suç kadınların olamaz, değil mi?
bir bedduaaaa ooovvvvSenin fikirlerin kendine kalsın sen konuma yazma dilerim sende aynı duruma düş kolaymı gör
Bu dedikleriniz Norveç'te, Finlandiya'da , İsviçre'de çok makul ama Türkiye gibi hala çocuk gelinlerin olduğu bir ülkede, bir sürü değişkeni gözardı edip, sadece nafaka üzerinden olaya bakışınız çok ama çok sığ kalıyor.
14-15 yaşında evlendirilip, çocuk doğuran ve hiç çalışma imkanı olmayan orta yaşlı, aldatılan, dövülen, her türlü şiddete maruz kalan bir sürü kadınla dolu bu ülke. 25-30 yıl evli kaldığınız adam, 2-3 çocukla sizi dımdızlak ortada bırakıp, " ben ona bakmak zorunda değilim." diyemez, kimse kusura bakmasın. Zaten devletin bağladığı nafaka 3 kuruş, ciddi anlamda 3 kuruş.
Kanunlar mağdurları görmezden gelerek oluşturulamaz, kanunları kötü niyetle kullanan insan her alanda var. Bu yüzden yönetmelikler, kanunla güncellenmeli, açıklar kapatılmalı ama sizin önerdiklerinizin Türkiye için mantıklı bir yanı yok.
Ayrıca süresiz nafaka, fakirleşen tarafa verilir. Yani erkek fakirleşiyorsa o da kadından çok rahat nafaka alır ama bizim ülkemizde hep kadınlar fakirleşiyorsa, tüm suç kadınların olamaz, değil mi?
Bana HIC nafaka vermedi CALISMADIGIM DONEMDE BILEBir de zaten deidğine göre çocuğuna da nafaka veriyor. ne yapsın daha? boşandığı halde ilelebet size bakmakla yükümlü mü kalsın?
Ya siz hayali bir şey yazıyorzunu ya da konuyu tam manası ile yazmadınız.Bana HIC nafaka vermedi CALISMADIGIM DONEMDE BILE
cocuklara da ödediği uc kurus
Onu da hep odemedi yıllarca odemediği oldu çocuk nafakasını bile buna ne dicen
Onu su anlamda dedim bosansak evi malı mulku yok paylasacagımızNeden boşanmıyor konunuzda demiştik nafakadan kaçmak içindir diye, zaten parası yok demiştiniz.
Şimdi bunu diyorsunuz.
Madem öyle açın boşanma davası, geliri belirlensin alın doğru düzgün nafakanızı.
Gerçekten adaletsiz. Çocuk sizinle kalmış, hem çocuk bakıp, hem ev geçindirmeye çalışıyorsunuz, dolayısıyla eski eşiniz refah içinde yaşaması size batıyor. Çok iyi anlıyorum. Diğer arkadaşlar niye bu kadar tepki göstermiş anlamıyorum. Siz eşit şartlarda evlenip,eşit şartlarda boşanmamışsınız çünkü çocuk var ortada ve sizde. Çocuk için ayda verilen belki 200, belki 300 lira ile ne yapılabilir? Bir babanın görevi 300 lira ile bitiyorsa, ne ala... Sonuçta siz sıkıntı çekiyorsanız, çocuğunuz da refah içinde değildir. İnsan evladına acır.Ama adaletsizlik bu
Hemde cok buyuk
Böyle beddularla işlerin yoluna girer mi sanıyorsun? Dava aç çocukların için istediğin nafakayı iste adamdan. İyi bir avukat bul. Uğraş çabala burada konu açmakla eline ne geçiyor? Sen pasif kaldığın sürece adam seni boşamadan hayatını yaşamaya devam eder.Senin fikirlerin kendine kalsın sen konuma yazma dilerim sende aynı duruma düş kolaymı gör
Ama adaletsizlik bu
Hemde cok buyuk
Ustelik 3 cocuk 1 değilGerçekten adaletsiz. Çocuk sizinle kalmış, hem çocuk bakıp, hem ev geçindirmeye çalışıyorsunuz, dolayısıyla eski eşiniz refah içinde yaşaması size batıyor. Çok iyi anlıyorum. Diğer arkadaşlar niye bu kadar tepki göstermiş anlamıyorum. Siz eşit şartlarda evlenip,eşit şartlarda boşanmamışsınız çünkü çocuk var ortada ve sizde. Çocuk için ayda verilen belki 200, belki 300 lira ile ne yapılabilir? Bir babanın görevi 300 lira ile bitiyorsa, ne ala... Sonuçta siz sıkıntı çekiyorsanız, çocuğunuz da refah içinde değildir. İnsan evladına acır.
Gerçekten adaletsiz. Çocuk sizinle kalmış, hem çocuk bakıp, hem ev geçindirmeye çalışıyorsunuz, dolayısıyla eski eşiniz refah içinde yaşaması size batıyor. Çok iyi anlıyorum. Diğer arkadaşlar niye bu kadar tepki göstermiş anlamıyorum. Siz eşit şartlarda evlenip,eşit şartlarda boşanmamışsınız çünkü çocuk var ortada ve sizde. Çocuk için ayda verilen belki 200, belki 300 lira ile ne yapılabilir? Bir babanın görevi 300 lira ile bitiyorsa, ne ala... Sonuçta siz sıkıntı çekiyorsanız, çocuğunuz da refah içinde değildir. İnsan evladına acır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?