parasını geri yollamalı mı?

betelgeuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
133
1
46
İstanbul
arkadaşlar bu soru benim için değil nazar değmesin ben çok mutlu bir şekilde evliyim ancak malesef kız kardeşim şöyle bir durum yaşıyor..Nişanlısından ayrıldı ve zamanında kız kardeşim parasal olarak zor durumdayken istememesine rağmen nişanlısı para vermişti..Şimdi ise ayrılırlarken eski nişanlısı çıldırdı ve yok işte tüm sana verdiğim paraları hediyeleri istiyorum diye aldığı elbiselere kadar istiyor..Kız tabiki çıldırdı herşeyi koydu bi koliye yolladı ancak ben parayı vermemesi taraftarıyım çünkü hiç bir zaman istememişti o para olmadan da yaşayabilirdi önce reddetti karşılıksız olarak verildiğini zannediyorduki harcandı bitti nasıl şimdi ayarlasın da versin o parayı tamam ayarlarsın edersin de borç değil bir şey değil bir nevi zorla verilen bir para neden versin ki..Birlikteyken her türlü erkeklik yapılacak ayrılınca kılkuyruk olunacak insan istemeye utanır bir düşünür bu kız hiç para istedi mi senden sen canım içim elvermiyor senin rahat yaşamamana diyip yolluyorsun normalde kızcağız normal yaşardı kimseye borcu olmazdı değil mi ama?

bence parayı en başından almamalıydı nişanlısı zorlamış olsa da...çünkü insanların niyetleri belli olmuyor..gün geliyor böyle durumlara düşüyor insan..
benim fikrimi sorarsanız o para geri ödenmeli...ben rahatsız olurdum şahsen...

Sizinle aynı fikirdeyim ne kadar ısrar etsede almamalıydı o parayı insanoğlu bu çiğ süt emmiş kardeşinde olsa gün gelir yapılan iyilikler başa kakılır malesef var böyle insanlar o paraları adam zorla isteyerek vermiş olsada geri istediğine göre helal etmeyecek ve vicdanen kız kardeşinizinde kafasının rahat etmesi açısından parasını geri ödemeli sonrasından paramı yedin deyip burnundan getirmesin kardeşininde kimseye minnet borcu kalmasın:26: şahsen bende olsam kesinlikle her kuruşuna kadar iade ederdim...

orası doğru zamanında alma da demiştim kaç kere çok ısrar ediyor demişti neyse ders oldu artık kimseden para almaz heralde...Şu anda zaten durum sadece zor duruma düşürmek olsun zarar verebilmek olsun diye yapılan bir şey sinirimizi bozan da bu..yoksa zaten alınan yüzüğü vs zaten verdi ama birkaç parça tshirt elbise istemenin edepli bir tarafı yok zaten kız onları birilerine vericekti ayrılmış adını duymak istemiyor elbiseyi görünce aklına gelecek sinirleri bozulacak.Buna rağmen kendine alınan hediyeleri yollamak yok ama nasıl uyuz bir adammış kız kardeşimde gururdan ölecek istemiyorum diyor..Resmen pislik yapmak için kıvranıyorum şurada kızda tık yok..İnsanlar çok düşüyorlar şaşırmamak gerek artık herhalde..

"vicdanen kız kardeşinizinde kafasının rahat etmesi açısından parasını geri ödemeli sonrasından paramı yedin deyip burnundan getirmesin kardeşininde kimseye minnet borcu kalmasın"

gerçekten böyle bakınca çok doğru geldi sinirim burnumda olduğu için hiç bunları düşünmedim bile

haklısınız amaç sıkıntıya sokmak üzmek belli zaten yaptığı edepsizlik ama var işte böyle densiz insanlar kardeşinizde hiç yüz göz olmasın neler aldıysa verdiyse iade etsin yaptığından utansın terbiyesiz adam!

Merhaba ayrılık nedeni tan olarak nedir ve bu para toplu sekilde mı verildi yoksa aralıklı verilen paraların toplam hesabı yapılıp o sekilde mı isteniyor? Gerçi her ne sekilde isterse istesin çok çirkin bir sey ya

Muhatap olmaya gerek yok bence. Elbiselerine kadar isteyen adam parayı illaki ister zaten. Kemiği atın ite susturun diyesim geldi. Kusura bakmayın

ayrılık sebebi adamın çok baskıcı olması..Kardeşim hiç bir şey yapamaz oldu sürekli kıskançlık kavgaları yaşıyorlardı sürekli kavga ediyorlardı artık kardeşim en sonunda ben bu adamla evlenirsem bütün arkadaşlarımı silip atmam gerekecek diyerek yapamayacağını anladı ve ayrıldı öyle en son iş arkaşlarıyla öğle yemeği yemeye bir restorana gitmişler bunun üzerine 2 saat kaç erkek var o erkekler kim diye sorguya tutmuş sonra da kavga etmişler ki zaten kızlı erkekli grup olarak gidilen bir öğle yemeğinde bu kadar kavga çıkmış..ve para da ara ara verilen paralar bunun hesabının yapılması çok garip zaten topluca bir şey verilmedi insan düşünemiyor ki o arada verilen paranın hesabının yapılabileceğini..ama verip kurtulmak en iyisi gerçekten büyüklük bizde kalsın..

Kesinlikle canım parayı verip kurtulun uğraşmaya değmez. Zaten çalışıyormuş kardesin borç harç bir sekilde ödesin. Paranin hesabini yapıp net bir rakam mı söyledi karsı taraf ?

Adam istemese, gecmis gecmiste kalmistir deyip vermezdim birsey (borc olarak alinmadiysa tabii).
Ama boyle cirkeflik yapip herseyi istiyorsa tabii ki parayi da veririm, hem de fazla fazla. Alsin da sussun diye, ustu de sadakam olsun derdim.

diger arkadaslarin dedigi uzre..vermesi gerekir..birde kiyafetleri filan bile istiyorsa..kaldiki ne yapacak ki o kiyafetleri
parasini haydi haydi vermek gerek...

Ne münasebet vermiyorsunuz parayı? Gencecik kızı değersiz bir adama gebe bırakıyorsunuz, kardeşinizin beynini sulandırmayın, versin parayı geri.

gıcıklık yapıyor eski nişanlısı

benimde bi erkek arkadaşım vardı.. biz taşındık ve ben ondan ayrıldım.
durmadan telefondan ylvarıyordu bana nerdeysen söyle geliyim seninle konuşayim ben senden ayrılmak istemiyorum diye.
baktı ki ben pas vermiyorum başladı, benim sana aldığım hediyeleri geri ver. ee nasıl vericem dedim, benle buluş, hediyelerimi getir dedi. yok yaaa pışıkkk dedim, senle buluşayımda sende beni takip et öylemi. yok öle yağma.
sonra postaneyle gönder dedi, ama onada gönderici ismi lazım dedim. yok sana hediye mediye dedim. sen onları haketmiyosun geri vericeksin dedi, vermiyorum yaa vermiyorum işte zorlamı dedim alla alla. sonra onun bana aldığı hediyeleri çok beğenen bir arkadaşım vardı hepsini ona verdim eski erkek arkadaşımada hepsini çöpe attım dedim.
ondan sonra ısrar etmedi, inandı.

onun maksadı hediyeleri geri almak değildi çünkü, beni görmek bana ulaşmaktı ama avucunu yaladı

bu arada para olsaydı, ki ben asla para almazdım ondan o ayrı, bi şekilde parasını geri gönderirdim

Son düzenleme:
parayı da vermeli bence. adam değil zaten karşınızdaki neden laf ettireceksiniz ki? elbiseleri de zor almadı parayla aynı durum yani

aslinda mantiken bakinca borc olarak vermemis.öle degil mi? aslinda kul hakki olmuor.ama adaam cirkeflesmis.o kadar düsmüs yani..böle bir adamin parasinin üzerinde kalmasi bile rahatsizlik verici.ödein kurtulun..insanlari kendi pisliginde birakin..ben olsam öderim sahsen.ben kocamdan arilsam bile kendisinin kurusuna tenezzül etmezdim..huzurum mu param mi .tabiki huzurum..

doğru diyorsunuz kızlar ben çok çabuk sinirlenen bir kişi olduğum için doğru düşünemiyorum bazem o yüzden size sorayım dedim iyi ki de yapmışım.Hepinizin cevapları için teşekkür ederim halletti kardeşim yolladı parayı da neyse en azından bir daha asla kardeşimin kafasını karıştıramayacak bu adam nasıl bir insan olduğunu görmüş olduk..

Versin tabi ki de. İte dalaşacağına çalıya dolaş demişler.
Üniversitede bir sevgilim vardı. Ailemdne uzak, öğrencilik hali bu ya birgün çok sıkıştım. Bugünün parasıyla 100 lira kadar borça aldım. Ki ilişkimizde para hesabı olmazdı pek. İkimiz de öğrenci olduğumuz için ya beraber öderdik ya sırayla hesabı filan. Öyle elbisedir vs türü hediyeler zaten alamazdık. Neyse gel zaman git zaman ayrıldık biz. KAvga gürültü etmeden, konuşarak. Dedim ki "senden aldığım borcu vereceğim." "Saçmalama zaten berabre gezerken parasız kalmıştın, almam." dedi. Neyse mezun olduk, işe başladım. Üzerinden de de iki sene geçti. Ya ilk maaşımdı, ya ikinci maaşım. Aradım buluştuk verdim. İçim öyle rahat etti. Hatta bana kalırsa faizini de verirdim de fırça yiyince o kadarını yapmadım. :)) Kardeşinizin durmunda olsam borca batar gene veririm parasını. PArayı geçtim iğnesine kadar ne varsa yollarım kendisine. Şeytan görsün yüzünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…