Parasız kaldık

Off peki ben ona açık açık söyleyeyim mi benim yaptıgımız borçları kapat sonra herkes kendi yoluna diye. Şimdi dicekki bak işe girdim yine başladın beni darlamaya. Sizin yazdıgınız mesajı kendime göre çevirdim bugun iş görüşmesinden sonra atıcam ona. Ama sonunu nasıl bağlayacağım. Motorumuz var onu satıp küçük baş hayvan almak istiyo motordan kalan para üstüylede benim kredi kartlarımı kapatmayı teklif etti.

Bence bu kadar sinirliyken ayrılık konuşmasanız daha iyi olur, böyle bir niyetiniz olduğunu anlarsa üstünüze iyice borç bırakmaya çalışabilir ya da var olanları ödemez, zorluk çıkarmak için. Kendi ayrılık diye tutturursa önce borçları bitireceksin yok öyle iş bulunca ayrılalım demek deyin. Bu arada Ayrılacak maddiyata gelene kadar ayrılacağım demeyin ama kendi adınıza olan kredi, kredi kartı, fatura, kira vs borçları ödetmeye çalışın ve yenisini yapmasına izin vermeyin bence. Maaş ödemesini düzensiz yapan bir iş yeriniz varmış, ödeme alabildiğinizde küçük de olsa bir kısmını acil tatsız durumlar için kenara koyun isterseniz. Ödemelere bile yetmiyordur biliyorum ama birden aranız kötüleşirse çaresiz kalmayın.
Bir de maddi sıkıntılar ilişkileri çok yıpratıyor, belki durum düzelince bir şeyleri telafi etmeye çalışır, bence düşük ihtimal ama buradan yanlış değerlendirdiğim şeyler varsa diye diyorum, hemen ayrılık lafına getirmeyin isterseniz.

Eskiden nin sigara parasını ailesi karsilasin
Evlilik arifesinde ne acele ile iş degistirdi ki.. inşallah böyle dvm etmez çok yıpratıcı bı durum yaşadın bikiyorum.

Selam kızlar. Paramı alamadığım iş yerimden yazıyorum :) eylül ayında evlenmeden önce eşim başka bir iş yerinden teklif alıp kendi işinden istifa etmişti. Yeni yer daha sonra olmadı onlardan kaynaklı eşimde işsiz kaldı böylece. o sırada evlendik biz altınları bozdurduk ve benim maaşla idare etmeye çalışıyorduk. ayın 1 inde yatırmaları gereken maaşı 18 inde ödediler şimdi ise bu ayın maaşını bu hafta ödemeye çalışacağız diyorlar. Eşim sigara kullanıyor şuan sigara alacak paramız yok delirmiş durumda beni de banka aradığı için muhasebeye dönüp bari bir miktarını yatırın dedim. o miktarla da bankaya borcu ödeyip üstüyle de sigara vs alacaktık benim düşünceme göre. Bunu eşime söyledim. Dedim bankayı yatırıp üstüne sana sigara alacağım dedim. Ses kaydı attı çok sinirli işte benim önceliklerim farklıymış banka bekleyebilirmiş şöyle böyle konuyu ayrılığa getirdi. Ben ne düşünüyorum sen ne düşünüryosun falan. bu arada başka bir iş yeri oldu eşimin oraya gidecek yol paramız dahi yok. Bu arada muhasebeye yazdım bir miktar gönderin diye ilgilenmiyor ya görüldü yapıyor arıyorum kapalı telefonu falan. Çıldırmak üzereyim. Ailem bilmiyor bu arada benim korkum bankadan ailemin evine ihbar gitmesi. Çünkü iyi gidiyor zannediyorlar. Derdimi anlatayım dedim. Umarım çaresizlikten ve sinirden ayrılmak istediğini söylemiştir..

Arkadaşlar anlıyorum. Merak etmeyin o kadar saf değilim yahu. Adama bakmıyorum zaten hergün psikolojik baskı yapan benim. Eve hiç para getirmiyor değil. Sigarası olmadıgı için ben üzülmüştüm tamam mı dedim bari bir miktar alayım. bankayı ödeyeyim . Onun kızdıgı şey ondan habersiz bütçe planı yapmammış . Sigara getir bana diye beklemiyor ki. Bende yanlış anlatmış olabilirim. Ne diyeyim
Yorumların hepsini okumadım ama insnalar çok acımasız yorumlar yapıyorlar.Biraz empati yapın.Bizde ilk evlendigimiz yıl çalıştığımız halde paramızı alamazdik.O işyerlerinde toplam 10 bin TL ye yakın paramız kaldı alamadık..Ama sabrın sonu selamet.Birbirinizi yipratmayin biz sabrettik eşim ve ben 6 ay ıssız kaldık ben hamileyken ve eşimin ek iş yapıp biriktirdiği parayla gecindik.Birbirimizi tuketmedik şuan eşim devlet memuru oldu.Alacaklar da hakkımız olsun dedik.guzelce konuşun bir plan yapın ailenizden isteyemiyorsaniz yakinlarinizdan borç isteyin.İlk parasız kalmada ayrılma konuşulmaz ben hamileyken çocuğuma 6 liralık oyuncağı alamadığımı hatırlıyorum.İsyan etmeyin Allah mükâfatını veriyor..

Ya adam geçinemiyoruz diye ayrılalım dedi. Sigara bi simge orda. zaten sonumuz belli yani ama bu şekilde küçümseyen tavrınız korkunç hanımefendi. İnsanlarlar geçimsizlikten çaresizlikten intihar ediyolar
geçimsizlik.
çaresizlik korkusu sende var..
bunu düşündüğün için ne yapsam diye düşünüyorsun...
insanlar kendi ayaklarin üzerinde dursaydi çaresizlik düşünür müydün?
kendine yaptığı yıprandığı çöktüğü farkında misin?
kendine bi soru sor...
ben bu adamla mutlu muyum?
evimde nasılım bilmem ne sor...
boşansam nolurdu hayatim iyi olur mu?
olumlu düşün lütfen.

Bizde ekmek alacak para bulamadık, bankalar kira faturalar üst üste geldi. Evleneli 3 ay olmuştu eşimi işten çıkardılar. Elektriği kestiler, hatlar kapandı, eşim de sigara içiyor ama yoktu tabi. Düğünü borç ile yapmıştık esyalarin taksiti ayrı sıkıştırdı. Avukata verdiler is bulup düzeni tekrar oturtana kadar canimizdan can çıktı. Ama bir kere bile para, borç, ekmeksizlik, sigarasizlik yüzünden birak ayrılık laflarini, en ufak bir laf dalaşına bile girmedik. Hatta güldük halimize sukrettik yine de o yatağa dünyanın servetine sahipmis gibi girdik. Ama Allah veriyor yaa sabredince veriyor ve çok şükür borçları bitirdik. Şimdi çocuk için uğraşıyoruz. ☺☺

Motoru satıp hiçbir şey almayıp yalnız borçlarını ödese olmuyor mu ?
Şu an ona yaptığımız borçları kapat herkes kendi yoluna demeyin, bir çalışsın bakalım size tavrı nasıl olacak, para tutmayı biliyor mu ona göre karar verirsiniz.

Küçükbaş hayvanı ne yapacak bu ticari zekayla daha çok batar
:silah:
Adam mantıksızlık abidesi ya kaç senelik hayvancılar batıyor üç kuruş parayla küçük baş alacakmış :kızgın: işsiz kalması eşinin suçu ama, yersen:işsiz:

motoru sattıktan sonra borçları ödesek bile para kalıyor hayvan içinde dayısı ve ananes var köyde koyun bakmaya müsait alanda var onlarla konuştu bi kısmıyla hayvan alıp büyüynce kurbanda falan satarız dedi

kocası buna manipule edinmiş ne yaptısa. ne yazik ki kadin kendinde degil.
bi kere tokat atmak lazim ki kendine gelsin...
sigara alamiyorsaniz senden ayrılırım diyen adami şüphe ederim...

Evet sanırım manipule edildim bunun zaten farkındayım ve herseferinde dile getiriyorum . Sigara alamıyosan ayrılırım demedi de

Bence bu kadar sinirliyken ayrılık konuşmasanız daha iyi olur, böyle bir niyetiniz olduğunu anlarsa üstünüze iyice borç bırakmaya çalışabilir ya da var olanları ödemez, zorluk çıkarmak için. Kendi ayrılık diye tutturursa önce borçları bitireceksin yok öyle iş bulunca ayrılalım demek deyin. Bu arada Ayrılacak maddiyata gelene kadar ayrılacağım demeyin ama kendi adınıza olan kredi, kredi kartı, fatura, kira vs borçları ödetmeye çalışın ve yenisini yapmasına izin vermeyin bence. Maaş ödemesini düzensiz yapan bir iş yeriniz varmış, ödeme alabildiğinizde küçük de olsa bir kısmını acil tatsız durumlar için kenara koyun isterseniz. Ödemelere bile yetmiyordur biliyorum ama birden aranız kötüleşirse çaresiz kalmayın.
Bir de maddi sıkıntılar ilişkileri çok yıpratıyor, belki durum düzelince bir şeyleri telafi etmeye çalışır, bence düşük ihtimal ama buradan yanlış değerlendirdiğim şeyler varsa diye diyorum, hemen ayrılık lafına getirmeyin isterseniz.
Aslında eline para geçtiğinde eli çok açıktır yani ne istersem yapar. bi ara eline para geçmişti. Gerekli gereksiz ne varsa almış ıvır zııvır abur cubur.

Eskiden nin sigara parasını ailesi karsilasin
Evlilik arifesinde ne acele ile iş degistirdi ki.. inşallah böyle dvm etmez çok yıpratıcı bı durum yaşadın bikiyorum.
Hiç sorma. Babasından alıyor para çogu zaman zaten benim maaşımı yatırmıyolar. Ama babasından yalvar yakar alıyo

Yorumların hepsini okumadım ama insnalar çok acımasız yorumlar yapıyorlar.Biraz empati yapın.Bizde ilk evlendigimiz yıl çalıştığımız halde paramızı alamazdik.O işyerlerinde toplam 10 bin TL ye yakın paramız kaldı alamadık..Ama sabrın sonu selamet.Birbirinizi yipratmayin biz sabrettik eşim ve ben 6 ay ıssız kaldık ben hamileyken ve eşimin ek iş yapıp biriktirdiği parayla gecindik.Birbirimizi tuketmedik şuan eşim devlet memuru oldu.Alacaklar da hakkımız olsun dedik.guzelce konuşun bir plan yapın ailenizden isteyemiyorsaniz yakinlarinizdan borç isteyin.İlk parasız kalmada ayrılma konuşulmaz ben hamileyken çocuğuma 6 liralık oyuncağı alamadığımı hatırlıyorum.İsyan etmeyin Allah mükâfatını veriyor..

Sizin ki gibi bi ilişkimiz oldugunu zannetmiyorum ama..

geçimsizlik.
çaresizlik korkusu sende var..
bunu düşündüğün için ne yapsam diye düşünüyorsun...
insanlar kendi ayaklarin üzerinde dursaydi çaresizlik düşünür müydün?
kendine yaptığı yıprandığı çöktüğü farkında misin?
kendine bi soru sor...
ben bu adamla mutlu muyum?
evimde nasılım bilmem ne sor...
boşansam nolurdu hayatim iyi olur mu?
olumlu düşün lütfen.

Ben ömrümde bu duruma düşmedim oğlak burcuyum maddiyata önem veririm.. Aileminde durumu iyidir. Çaresizim şuanda bu adamı bırakıp gitsem maddi olarak rahatlarım ama ailem var biraz onlarıda düşünmeliyim. Evet aşırı çöktüm zaten .

Ben bu adamla neden birlikteyim söyleyeyim. Ben en ufak şeyi kafasına takan birisiyim her zaman herşeyi kendime zehir etmişimdir. Bu adamda bir o kadar gevşek ya boşver takma kafana hayat güzel nolucak sanki diye diye beni rahatlattı anksiyeteme falan iyi geldi o dönemler açıkçası. Biraz rahatlamaya ihtiyacım vardı. Bu yüzden bağlanmış olabilirim

Off peki ben ona açık açık söyleyeyim mi benim yaptıgımız borçları kapat sonra herkes kendi yoluna diye. Şimdi dicekki bak işe girdim yine başladın beni darlamaya. Sizin yazdıgınız mesajı kendime göre çevirdim bugun iş görüşmesinden sonra atıcam ona. Ama sonunu nasıl bağlayacağım. Motorumuz var onu satıp küçük baş hayvan almak istiyo motordan kalan para üstüylede benim kredi kartlarımı kapatmayı teklif etti.
Ya nasıl üzüldüm size. İlk mesajında derdi sigara değil demişsin ama bal gibi de sigara. Rahatı bozuldu. Maaş düzeniniz bozulunca keyfi bozuldu azıcık daha yatıp keyif sürecekti. Ne yaparsa yapsın bırakın siz paçanızı kurtarın. Ailenizle konuşun. Çocuk olmadan dönün.

Aslında sigara değil bence konu benim önceliklerim ismimmiş. bankadaki kredi notum daha önemliymiş yada ailemin durumumuzu öğrenmesi daha önemliymiş benim için. Bizi düşünmüyosun diyo

Vardır illaki kendi ailesi biliyo işsiz oldugunu yardımcı oluyo babası

evet bunu sürekli söylüyorum zaten. Ama sigara mevzu değil aslında anlatamadım tam sanırım :/

zaten 200 tl istedim ben muhasebeden 133 tl borcum var bankaya geri kalanıda bize kalır dedim. bankayı boşversene diyo
İyi de borç sizin borcunuz,banka sizi arayacak ödemezseniz, belki de maaşınıza bloke koyacak ödememe durumunda,işyerinizde duyulacak. Ne gerek var yani.
Bankayı boşver ne demek?
Bu adam sorumsuz,cidden sorumsuz.
İşini bulmadan bu yoklukta mevcut işinden ayrılan adam sorumsuzdur. Borcuna sadık olmayan,boşver diyen adam da sorumsuzdur.
İnsan ilk borcunu öder ki kafası rahat olsun.

Ya nasıl üzüldüm size. İlk mesajında derdi sigara değil demişsin ama bal gibi de sigara. Rahatı bozuldu. Maaş düzeniniz bozulunca keyfi bozuldu azıcık daha yatıp keyif sürecekti. Ne yaparsa yapsın bırakın siz paçanızı kurtarın. Ailenizle konuşun. Çocuk olmadan dönün.
İyi de borç sizin borcunuz,banka sizi arayacak ödemezseniz, belki de maaşınıza bloke koyacak ödememe durumunda,işyerinizde duyulacak. Ne gerek var yani.
Bankayı boşver ne demek?
Bu adam sorumsuz,cidden sorumsuz.
İşini bulmadan bu yoklukta mevcut işinden ayrılan adam sorumsuzdur. Borcuna sadık olmayan,boşver diyen adam da sorumsuzdur.
İnsan ilk borcunu öder ki kafası rahat olsun.
İşte bende bu sorumsuzluğuna vuruldum :) lanet olsun .. Hayattan herşeyden sıkıldıgım biraz boşlamak istediğim bi zamanıma denk geldi. Sorumsuzluğa ihtiyacım vardı benimde. Şimdi daha büyük bi şekilde üstüme çöktü püff

Aslında sigara değil bence konu benim önceliklerim ismimmiş. bankadaki kredi notum daha önemliymiş yada ailemin durumumuzu öğrenmesi daha önemliymiş benim için. Bizi düşünmüyosun diyo

Kredi notu dediğiniz nedir ki? Darda zorda kalsanız bankalar kapıyı suratınıza kapatır. Yarın öbür gün ev araba alalım kredi çekelim deseniz hiçbir şey yapamazsınız. Hem aile de neymiş. Öğrenir üzülürler ne olacak. Ama sigara öyle mi? Ya yeterince sigara içemezse? Tüh tüh :sinirli:

motoru sattıktan sonra borçları ödesek bile para kalıyor hayvan içinde dayısı ve ananes var köyde koyun bakmaya müsait alanda var onlarla konuştu bi kısmıyla hayvan alıp büyüynce kurbanda falan satarız dedi

Evet sanırım manipule edildim bunun zaten farkındayım ve herseferinde dile getiriyorum . Sigara alamıyosan ayrılırım demedi de

Aslında eline para geçtiğinde eli çok açıktır yani ne istersem yapar. bi ara eline para geçmişti. Gerekli gereksiz ne varsa almış ıvır zııvır abur cubur.

Hiç sorma. Babasından alıyor para çogu zaman zaten benim maaşımı yatırmıyolar. Ama babasından yalvar yakar alıyo

Sizin ki gibi bi ilişkimiz oldugunu zannetmiyorum ama..

Ben ömrümde bu duruma düşmedim oğlak burcuyum maddiyata önem veririm.. Aileminde durumu iyidir. Çaresizim şuanda bu adamı bırakıp gitsem maddi olarak rahatlarım ama ailem var biraz onlarıda düşünmeliyim. Evet aşırı çöktüm zaten .

Ben bu adamla neden birlikteyim söyleyeyim. Ben en ufak şeyi kafasına takan birisiyim her zaman herşeyi kendime zehir etmişimdir. Bu adamda bir o kadar gevşek ya boşver takma kafana hayat güzel nolucak sanki diye diye beni rahatlattı anksiyeteme falan iyi geldi o dönemler açıkçası. Biraz rahatlamaya ihtiyacım vardı. Bu yüzden bağlanmış olabilirim
O kadar parasızlıktan bir rahatlamak, köşeye iki kuruş atmak ister insan. Bu adamın yeni işinde kalıcı olacağının garantisi var mı ? Bana biraz fazla rahat geldi, en azından köşede duran iki kuruş zor dönemlerde yardımcı olur sigarasını karşılar:KK14:

Kredi notu dediğiniz nedir ki? Darda zorda kalsanız bankalar kapıyı suratınıza kapatır. Yarın öbür gün ev araba alalım kredi çekelim deseniz hiçbir şey yapamazsınız. Hem aile de neymiş. Öğrenir üzülürler ne olacak. Ama sigara öyle mi? Ya yeterince sigara içemezse? Tüh tüh :sinirli:
Bu adama güvenipte asla kredi çekip ev mev almam zaten off of

O kadar parasızlıktan bir rahatlamak, köşeye iki kuruş atmak ister insan. Bu adamın yeni işinde kalıcı olacağının garantisi var mı ? Bana biraz fazla rahat geldi, en azından köşede duran iki kuruş zor dönemlerde yardımcı olur sigarasını karşılar:KK14:

Bu işte kalıcı olacak evet kolay kolay çıkaramazlar kamu çünkü. Bişeyler yazmıştım ona şimdi yoldaymış aradı beni, Diyor ki; yine döktürmüşsün mesajda boşver geberip gidicez bu kadar takma :sinirli:

Bu işte kalıcı olacak evet kolay kolay çıkaramazlar kamu çünkü. Bişeyler yazmıştım ona şimdi yoldaymış aradı beni, Diyor ki; yine döktürmüşsün mesajda boşver geberip gidicez bu kadar takma :sinirli:
Banka borçlarının hepsini ödetin buna, geriye kalanı da sizin hesabınıza aktarsın. Sen para tutmayı bilmiyorsun para bende kalsın diyin.
Bu adamla ne kadar yürür artık göreceksiniz, belki zor ama zamanla düzene girer herşey.

Bu adama güvenipte asla kredi çekip ev mev almam zaten off of

Yeni mesajlarınıza baktım ayrılık düşünmüşsünüz. Bence acele edip öfkeyle bir mesaj yazmak iyi bir fikir değil. Önce bir maaşını alsın, önce borçlarınızı kapattırın. Maaşınızdan bir miktar kenara koyun. Normalde finansal konularda eşlerin şeffaf olmalarından yanayım ama maaşınızı alsanız da birkaç gün almadım diyerek ondan harçlık alıp kenara atabilirsiniz.

Birkaç ay daha gözlemleyip karar verirsiniz. Hem şimdi kış geldi hayvan alsa onun yemi, ahırın ısıtılması falan daha masraflı olur. Siz bilirsiniz küçükbaş işini ama bana pek mantıklı gelmedi.

Eğer eşinizin yaşadığı işsizliğe bağlı bir bunalımsa ve bu yüzden bencilce davrandıysa iş bulduğu için düzelmesi lazım. Ama tümüyle sorumsuzluktan kaynaklanıyorsa ona göre ayrılık seçeneğini düşünürsünüz.

Özel olmazsa, çok mu borcunuz var?

Yeni mesajlarınıza baktım ayrılık düşünmüşsünüz. Bence acele edip öfkeyle bir mesaj yazmak iyi bir fikir değil. Önce bir maaşını alsın, önce borçlarınızı kapattırın. Maaşınızdan bir miktar kenara koyun. Normalde finansal konularda eşlerin şeffaf olmalarından yanayım ama maaşınızı alsanız da birkaç gün almadım diyerek ondan harçlık alıp kenara atabilirsiniz.

Birkaç ay daha gözlemleyip karar verirsiniz. Hem şimdi kış geldi hayvan alsa onun yemi, ahırın ısıtılması falan daha masraflı olur. Siz bilirsiniz küçükbaş işini ama bana pek mantıklı gelmedi.

Eğer eşinizin yaşadığı işsizliğe bağlı bir bunalımsa ve bu yüzden bencilce davrandıysa iş bulduğu için düzelmesi lazım. Ama tümüyle sorumsuzluktan kaynaklanıyorsa ona göre ayrılık seçeneğini düşünürsünüz.

Uzun zamandır yapıkredi kullanıyorum 5200 tl kredi kartı borcu onun asgarisini yatırıyorum sürekli, Bu işyeri akbank hesabı açtırmıştı maaş hesabı ordan gelen kredi kartınıda kullandık 1000 tl onunda asgarisini ödüyoruz. Daha sonra işyerim banka değiştirdi garanti bankasında borcum yok şükür :) Önceden benim üzerime eşime aldıgımız bi telefon vardı onunda toplamda 400 tl si kaldı olayda bu telefon borcu yüzüdendi zaten. bunun dışında akbank ve yapıkredide esnek hesaplarda -1000 tl + faiz. Bunlar benim borçlarım eşiminde sadece 1 tane kredi kartı var oda 1000 tl . Telefon faturaları var bakkal borcu var faturalar ve kiralar var. 3200 tl alıyorum ben oda alabilirsem..
Ev içindeki eşyaların taksidi yok babam sağolsun böyle bi şart koşmuştu.. Eğer ev içindekileride biz ödeseydik ilk aydan çökerdik.

Banada mantıklı gelmedi. bilmiyorum işi buldu bakalım. Az çok tahmin ediyorum yine keyfi alışveriş yapıcak fazlaca.

İşte bende bu sorumsuzluğuna vuruldum :) lanet olsun .. Hayattan herşeyden sıkıldıgım biraz boşlamak istediğim bi zamanıma denk geldi. Sorumsuzluğa ihtiyacım vardı benimde. Şimdi daha büyük bi şekilde üstüme çöktü püff
Büyük kumar oynamışsınız ama.
Takılsaydınız ama evlenmek neyin nesi böyle sorumsuz biriyle.
Bilemedim,işiniz zor. Umarım sorumluluk almayı öğrenir bir an önce.

az yesın ıcsın de gıtsın magaza da calıssın garsonluk yapsın ıs bulana kadar sıgara parasını kazansın
bankaya borc beklesın oncelıgın benım sıgaram olacak dıyen kocaya ben sıgara falan almam bakısım da degısır

Back
X