Parasızım =(

RachelB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2009
40
2
86
Çanakkale
Ben ailemle yaşıyorum. Babam iş adamı. Ama öyle çok büyük şirketimiz yok. Araba satıyoruz. Hayatım boyunca varlık içinde yaşadım. Ama şimdi bize borçarı olanlanlar borçlarını ödemediği için bizde kendimizinkileri karşılayamıyoruz. 15 günlüğüne şirketimiz kapatıldı, eve her an haciz gelebilir bilgisayarımı felan saklıyorum alınmasın diye. Bende mimarım ama işim yok. Annem desen zaten ev hanımı. Zor durumdayız, hergün ağlıyorum. Derdimi arkadaşlarıma açamıyorum nedense. Alışıkta değilim. Sizinle dertleşmek istedim :gitme:

gun gelır herkes kötu durumlar yaşar,
gecıcektr o ev sızınse mesela ya da satıcak arabanız varsa onları hesaplayın

Allah bir verir dener,bir alır dener.güçlü olmaya çalış:teselli:....bak mesleğinde var...belki zor olur ama mutlaka bir iş bulursun.herşeye yeniden başlayabilirsin...

canım üzülme her işte olabilir böyle sıkıntılar gelir geçer inşallah
allah yardımcınız olsun.....

unutma her inişin bir çıkışı mutlaka olur dua etsen

üzülme canım allah sağlık versın.yıne kazanır yıne alırsınız.
mesleğın var ne guzel.ınş ış bulursun.
hepımız ınsanız başımıza neler gelıyor...
ağlayarak annenı babanı daha cok uzme canım.allah beterınden saklasın

Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın çok zor.
Allah yardımcınız olsun.

Tamam üzülmekle haklısın ama üzülmeye devam ederek biryere de varamazsın.

İş arıyor mu sun peki? Bir işe girsen senin de bir katkın olur ailene.

çok zor bi durum, allah kolaylık versin.. yakın zamanda iş bulabilsen keşke de biraz yardımın dokunur en azından..

bak canım bu senin yaşadığının aynısı hatta çok daha kötüsü benim çok yakın bir ark.başına geldi, onlarınki çok daha kötüydü kendi evleri vardı bikaç tane arabaları vardı, hep dışardan giyinirlerdi durumları çok çok iyiydi arkadaşımın babası da iç mimar. bir anda iflas ettiler evlerini sattılar arabalarını sattılar evlerine haciz geldi bir lokma ekmek bulamadılar yiyecek de anneannesinden aldılar ekmek parasını. bu yetmedi arkadaşım çokk büyük bir kaza geçirdi ölümden döndü bu da yetmedi babaları hapse girdi ama varya ben onların o hayata bağlılıklarına mücadelelerine hayranım, herzaman şükretti annesi, hiçbirzaman güçlerini yitirmediler bu yaşadıkları hiç kolay şeyler değildi. hep mücadele ettiler birşekilde yaşama tutundular hep bir çaresine baktılar kaybettikleri geri gelmedi hala durumları muallakta ama hala birşekilde o azimleri sayesinde o inanılmaz güçleri sayesinde ailenin dayanışması sayesinde hiç yıkılmadılar gücünü inancını yitirme, çok güzel bir işin var hemen iş aramaya başla çok güzel bir kazancın olabilir. kara gün kararıp kalmayacak inanki herşey eskisi gibi olamasada rahatlayacağınız günler gelecektir.

üzül ama kendini hırpalama. fazla ahh vahh etmen olanları olumlu yönde değiştirmez

iş bulmaya bak

en azından mesleğin var,iş bulman zor değil.
ya mesleğin olmasaydı elinde ?
iyi tarafından bakmaya çalış....

cnm tabii insan üzülür ama arkadaşların dediği gibi iş bulmaya çalış elinde mesleğin var . belki ailene bir katkıda buluna bilirsin . cnm birde daha herşey belli değilmiş belkide en kısa zamanda topralanırsınız . hayat bu inşallah iyi şeyler olur

Maalesef küresel kriz teğet geçmedi bizleri . Makro we mikro ekonomimiz iyi durumda değil . Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri ekleniyor .

İnşaallah siz de en yakın zamanda alacaklarınızı tahsil eder we bu durumdan kurtulursunuz . Sabredin we dua edin . Her inişin bir çıkışı wardır mutlaka yerimseniben

Insanin aliskanliklarini birakmasi illaki cok zordur ama ben derimki güclü ol hatta cok güclü olki hep beraber kalkin altindan bu krizin.

Hemen is aramaya basla,ilk basta bulamasan bile pes etme ve sakin magdur duruma düsme.Insanin basina hersey geliyor buda Allah geldi deyip basini dik tut ailene destek ol.Böyle durumlarda hem ruh hemde beden sagligini kaybetmemek en önemlisidir.Allah yardimciniz olsun insl.kisa sürede atlatirsiniz.

Annen ve sen is arayabilirsiniz.
Belki zaten ariyorsundur bilemem ama sadece aglamakla kendini yipratirsin, birsey cozulmez boyle. Guclu olmalisin.

Allah yardım etsin canım
her karanlığın ardında bir aydınlık vardır sakın üzülme bu günlerde geçer Allahın izniyle

Bende çok rahat bir çocukluk geçirdim babamın şirketi vardı her istediğimiz karşılanırdı hiç yokluk nedir bilmedik. Kışlık evimiz, yazlığımız, arabalarımız vardı ama günün birinde birşeyler ters düştü ve babam iflas etti eve hacizlermi gelmedi evlermi satılmadı neler neler ne rezillikler yaşadım o zaman ben daha 16 yaşındaydım ve özel okula gidiyordum hazırlık sınıfındaydım o sene bitince babam seni özel okula gönderemiycem dedi bende devlet lisesine gitmeyi o zamanki aklımla kendime yediremedim ve okulu bıraktım (şimdi kafamı duvardan duvara vuruyorum ama nafile) babamın bir arkadaşının yanında işe başladım ve 19 yaşıma geldiğimde 35 yaşındaki bir adamdan 2 kat daha fazla para kazanıyordum kazancım çok iyiydi. Babamın piskolojisi bozulmuştu ve çalışamıyordu annem zaten ev hanımıydı hiç çalışmamıştı allahtan ablam evlenmiş gitmişti o kurtulmuştu. Ama 19 yaşımdan 32 yaşıma kadar çalışarak annemle babama ben baktım. Ablamında durumu iyi olduğu için o da destek çıktı hep bize. İki sene önce babamı emeklide ettik şimdi faturalarını ablamla ikimiz karşılıyoruz allahtan bir tane ev babamın üzerine olmadığından satılamamıştı orada oturuyorlar aldıkları emekle maaşıyla da geçinmeye çalışıyorlar demek istediğim herşey insanlar için ne sınavlardan nelerden geçiyoruz mühim olan yılmadan pes etmeden ayakta durabilmek inanın mal mülk herşey bir şekilde yerine geliyor mühim olan sağlığı kaybetmemek. Umarım sizde aile olarak bu durumu atlatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…