• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlığın gözü kör olsun

Tamam işte bahsettiğim bu. Size uymayan adamdan niye tekrar çocuk yaptınız? Çocuğa, size yazık değil mi?
Evet yazık.ama düzeliyordu işte çok büyük problemler yoktu.ben bazı konularda çok katiydim.sonuc olarak oldu işte sonra da herşey üst üste geldi niye uzatiyorsun

Böyle bir adama 2. Çocuk. Sırf annelik egosu yüzünden dünyaya gelen çocuklara acıyorum yoksa size müstehak
Ben de sana açıyorum şu durumda bile insanın canını yakmak için uğraşıyorsun.annelik egosu da neymiş ? Kötü insanlarsiniz siz.tanimadan etmeden bilmeden niye iftira atıyorsun annelik egosuymus

Ya olan olmuş biten bitmiş bu durumlarda bana neden çocuk yaptın diye sormak çok mantıklı gelmiyor ama kendimi tutamıcam gerçekten sormak zorundayım.

Ya hem para yok diyorsunuz,hem de peşpeşe çocuk yapıyorsunuz. Hem de boşanmak istediğiniz adamdan. Sonra da parasızlığın gözü kör olsun. Ne alakası var ya parasızlıkla? Kendi yaptığınız hataların bedeli bunlar tamamen. Allah yardımcın olsun ne diyim ancak o kurtarır seni bu durumdan.

Evet yazık.ama düzeliyordu işte çok büyük problemler yoktu.ben bazı konularda çok katiydim.sonuc olarak oldu işte sonra da herşey üst üste geldi niye uzatiyorsun
yoo uzatmıyorum, önce yıllar diyip sonra hamileyken başladı diye kendinizle çeliştiğiniz için durumu anlamaya çalıştım.

şu durumda annenize gidip boşanacaksınız. Çocuk 2 aylık olduğunda bebeklerinizi annenize bırakıp çalışacaksınız, nafaka da alırsınız çocuklara.

He ama bu adam sizi “düzeldim” diye kandırır, 3 gün sonra yine başlar söyleyeyim.

Annenizin evinde kira ödemenize gerek yok,anneniz faturaları da ödüyordur siz olmadan. Yiyecek konusunda biraz sıkıntı yaşarsınız sadece. Koca evinde çalışmadan oturduğunuz yerde 3-4 ay idare edecek bir paranız hiçbir zaman olmayacak ki bekleyesiniz? Bana deseniz ki nisan -mayıs ayında şu kadar param olacak o zaman bekleyin derin hak veririm. Ama şu an durum öyle değil.
Annemin evine gitmeyecem ki..o abimle yaşıyor ve abim beni kabul etmez.yeni bir ev tutmamız gerek.annemin evi kira değil dedemin evi.kira ödemiyor yani.param olmayacak ama kendimi toparlamis olacam sezeryandan sonra hemen işe baslayamam.ama 3 4 ay toparlayıp part time bir işe girebilirim

Ya olan olmuş biten bitmiş bu durumlarda bana neden çocuk yaptın diye sormak çok mantıklı gelmiyor ama kendimi tutamıcam gerçekten sormak zorundayım.

Ya hem para yok diyorsunuz,hem de peşpeşe çocuk yapıyorsunuz. Hem de boşanmak istediğiniz adamdan. Sonra da parasızlığın gözü kör olsun. Ne alakası var ya parasızlıkla? Kendi yaptığınız hataların bedeli bunlar tamamen. Allah yardımcın olsun ne diyim ancak o kurtarır seni bu durumdan.
Olayın iç yüzü bilinmeden denmez evet.olaylar çok karışık çünkü.ben şu anki durumumdan bahsettim.ona göre içimi döktüm ama herkes can yakma peşinde sadece

.
Annemin evine gitmeyecem ki..o abimle yaşıyor ve abim beni kabul etmez.yeni bir ev tutmamız gerek.annemin evi kira değil dedemin evi.kira ödemiyor yani.param olmayacak ama kendimi toparlamis olacam sezeryandan sonra hemen işe baslayamam.ama 3 4 ay toparlayıp part time bir işe girebilirim
Annenizin dedenizden kalan evinde hem anneniz hem de abiniz oturuyor galiba.
Abinize ne laf düşüyor ki ?

Şimdi bir de benim anlamadığım şu var.
Bunca psikolojik şiddet uygulayan,manevi olarak asla desteği olmayan boşbeleş geri herif size yiyecek alıyor,çocuğunuza güzel şekilde babalık yapıyor,doğacak çocuğunuza da bakacağım mı diyor? Nasıl oluyor bu? Belinde silahla gezen adam evde çok iyi baba olsa sizin ne işinize yarıyor ki?

Olayın iç yüzü bilinmeden denmez evet.olaylar çok karışık çünkü.ben şu anki durumumdan bahsettim.ona göre içimi döktüm ama herkes can yakma peşinde sadece
Yo kimse can yakma peşinde değil.
Aklı selim düşünemeyen birisiniz ve bu halde ayrılıp 2 çocukla çalışıp ne tür bir hayatın sizi beklediğini az çok biliyor olmanız lazım.
Ayrıldınız diyelim, çocuklara kim bakacak ?
Tamam iş buldunuz okey peki bunların bakıcı parasını nasıl odeyeceksiniz ?
Aldıgınız maaş iki çocugun bakımı için bile yetmez.
Hayalci olmamak lazım

Abinizden izin almanıza gerek yok. Ev dede evi ise sizin de hakkınız var oraya sığınmaya. Sezeryandan 2 ay sonra başlarsınız çalışmaya. Annenizin yanına gittiğinizde hiç değilse bir aşama kaydetmiş olursunuz. Şu andaki gibi yerinizde saymazsınız. Bir an önce gidin,boşanma süreciniz hızlansın.

7 aylık hamileyim.1 kızım var 20 aylık.
Evli olduğum kişi iyice yoldan çıktı.
Günlerce eve gelmiyor.zaten kafasının iyi olduğunu düşünmüyorum artık.
Boşanmaya karar vermiştik.yillarca kabul ettiremedim en son dalga geçer gibi sen doğru şeyler istiyorsun ama bana uymuyor dedi.
Borçlara girdi çok ezdiler dövdüler vs.o da hırs yapmış o parayı kazanacam ben de herkesi ezecem diye.hastaneye gidecem çocuğumu birakamiyorum.
Gelecem diyor gelmiyor delirecem.annemi cagiramiyorum cagirsam kadına farklı konulardan ne küfürler etti.şeker hastası tansiyon panik atak.o burdayken gelir de kavga eder diye annemi de zora sokmak istemiyorum.
Bana da ilk zamanlar kredi cektirmisti odeyecem diye.
Ödemedi.annemin bir dedemden 3000 lira maaşı var.kiralar almış başını gidiyor.gecinmemiz mümkün değil.
Ben hamileyim şu anlık calisamam en az 3 4 ay toparlanma gerekir sezeryan olacam.
Bir yandan bu kalkmış bana diyor dürüst çalıştım ama olmuyor çok ezildim.artık kötü işler yapıyorum illegal işler yapıyorum kimseye acimiyorum hepiniz geberseniz tek damla göz yaşı dönmem cocuklarim hariç diyor ruh hastası.iyice kafayı yemiş.
Bir de gitsem iyice kinlenip kızımı kaçırır ederse bana zarar verirse diye ayrı endişelerim var.belinde silahla geziyor.herseyi yapacak potansiyelde şu an.
Para yok kiraya ev tutayım eşya alayım.böyle keyfini bekliyorum hastaneye gitmek için.o kadar sorun var ki..
Herşey para olmuş ya herşey..kendimi muhtaç gibi hissediyorum kabıma sığmıyorum
Doğurup durmayın? Girin işe çalışın kazanın mesela?

Abim beni kabul etmez ne demek ?
Annenizin bir evladı da sizsiniz.Annezin sözü geçersiz mi kalıyor abinizin yanında ?
Kimse size 3-4 aylık para imkanı sunmaz ne yazık ki.Ama siz yine de savcılık fikrini unutmayın .
Devlet size iş imkanıda sağlıyor . Tek başınıza bir evde yaşamıyorsunuz ama sonuçta 3+1 evde sizinle hemen hemen aynı durumu yaşamış başka ev arkadaşlarınız da oluyor. Böyle perişan olmaktansa orda devlet korumasında yaşamanızı tavsiye ederim.

Ben artık bu tür başlıkların tıklanma ve reaksiyon almak için kk tarafından kasıtlı açıldığını düşünüyorum.
Hiçbir kadin bu kadar aptal olamaz.
Eğer gerçekse de kendini kısırlaştır sonra da bo*unda boğul

Bu konuyu anlayamadim. Verilecek öneri yok ki. 7 aylik gebe kadin işe giremez. Dogumdan birkac ay sonra işe girin desek 2 kucuk cocugu birakacagim kimse yok diyeceksiniz. Hadi diyelim ise girdiniz, yine bosanmazsiniz cunku kocaniz belinde silahla geziyormus.
Dogumda tüplerinizi baglatin, 3.cocugu dogurmayin diyeyim bari. Bitek o kaliyor

Ben neden sizin canınızı yakmak istiyim Allah aşkına? Sizi tanımam etmem,elime ne geçecek canınızı yakınca? 1 yıl arayla yıllarca boşanmaya çalıştığınız adamda tekrar hamile kalmışsınız. Yıllarca boşanmaya çalıştığınızsa göre demek ki bir anda böyle olmadı bu adam? Neden hatalı olduğunuzu söyleyince can yakmak oluyor anlamıyorum?

Bu konuyu anlayamadim. Verilecek öneri yok ki. 7 aylik gebe kadin işe giremez. Dogumdan birkac ay sonra işe girin desek 2 kucuk cocugu birakacagim kimse yok diyeceksiniz. Hadi diyelim ise girdiniz, yine bosanmazsiniz cunku kocaniz belinde silahla geziyormus.
Dogumda tüplerinizi baglatin, 3.cocugu dogurmayin diyeyim bari. Bitek o kaliyor
Aynı şeyi düşünüyorum .Kadın sıgınma evinde de kalsa kalabileceği zaman sınırlı diye yazmışlardı başka konularda.
İki küçük çocukla anne evinde kalamazsa başka seçenek maalesef bana göre yok

7 aylık hamileyim.1 kızım var 20 aylık.
Evli olduğum kişi iyice yoldan çıktı.
Günlerce eve gelmiyor.zaten kafasının iyi olduğunu düşünmüyorum artık.
Boşanmaya karar vermiştik.yillarca kabul ettiremedim en son dalga geçer gibi sen doğru şeyler istiyorsun ama bana uymuyor dedi.
Borçlara girdi çok ezdiler dövdüler vs.o da hırs yapmış o parayı kazanacam ben de herkesi ezecem diye.hastaneye gidecem çocuğumu birakamiyorum.
Gelecem diyor gelmiyor delirecem.annemi cagiramiyorum cagirsam kadına farklı konulardan ne küfürler etti.şeker hastası tansiyon panik atak.o burdayken gelir de kavga eder diye annemi de zora sokmak istemiyorum.
Bana da ilk zamanlar kredi cektirmisti odeyecem diye.
Ödemedi.annemin bir dedemden 3000 lira maaşı var.kiralar almış başını gidiyor.gecinmemiz mümkün değil.
Ben hamileyim şu anlık calisamam en az 3 4 ay toparlanma gerekir sezeryan olacam.
Bir yandan bu kalkmış bana diyor dürüst çalıştım ama olmuyor çok ezildim.artık kötü işler yapıyorum illegal işler yapıyorum kimseye acimiyorum hepiniz geberseniz tek damla göz yaşı dönmem cocuklarim hariç diyor ruh hastası.iyice kafayı yemiş.
Bir de gitsem iyice kinlenip kızımı kaçırır ederse bana zarar verirse diye ayrı endişelerim var.belinde silahla geziyor.herseyi yapacak potansiyelde şu an.
Para yok kiraya ev tutayım eşya alayım.böyle keyfini bekliyorum hastaneye gitmek için.o kadar sorun var ki..
Herşey para olmuş ya herşey..kendimi muhtaç gibi hissediyorum kabıma sığmıyorum

Çocuk yaparak evliliği devam ettirmeye çalışmayı bırakmalısınız. Bu çocuklar sizin kötü evliliğinizi düzeltmeyecek. Baştan beri kötü giden evliliğe neden iki çocuk ?

Kim dört dörtlük pardon ? Evet hamileliğimde oldu..borçlar yüzünden çok üstüne gidilmeye başlayınca kendi de herkese kin kusmaya başladı saçma sapan şeylerden.kendi anne babasına bile.yani burda buna mi takiliyorsun olan oldu illa acıtacak yer mi bulman lazım
Yahu buna takılmayıp neye takılacağım, berbat adamları baba yapıp duruyorsunuz, sonra acıtacak yer mi bulmak lazım. Siz yaratıyorsunuz acıtacak yeri.

Kadın sığınma evleri/korunma evleri; fiziksel, ruhsal, cinsel ve ekonomik şiddete maruz kalmış tüm kadınlara açıktır. Dayak, hakaret ve tehdide maruz kalmış olmanız, tecavüze uğramış olmanız veya paraya erişim hakkınızın elinizden alınmış olması arasında hiçbir ayrım yapılmaz.
Kadın sığınma evlerine misafir kabul edilemez. Kadın sığınma evinde kalınabilmesi için ekonomik, fiziksel ya da psikolojik olarak şiddet görülmesi gereklidir. Kadınların eğer çocukları varsa, evlere çocuklarını da getirmelerine müsaade vardır. Kadın sığınma evlerinde cep telefonu kullanmak yasaktır.
Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Engelli Sosyal Danışma Hattı Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183'ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve kadın konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
(Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Erzurum, Bingöl, Muş, Kilis, Elazığ, Sakarya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Isparta, Aksaray, Kars, Sivas, Adıyaman, Zonguldak, Tekirdağ, Erzincan, Gümüşhane, Eskişehir, Çorum, Manisa, Çanakkale, Uşak, Konya, Hatay, Düzce, Burdur, Van, Osmaniye, Bartın, Hakkari, Tunceli, Amasya, Kayseri, Batman ve Yalova) illerimizde kadın sığınma evlerimiz mevcut.

Back
X