Parasızlığın gözü kör olsun

Hayır kimse dört dörtlük değil ama hadi birinci çocuk olmuş bu mutsuz evlilikte, sonra neden ikinci defa 7 aylık sabiye bu hayatı yaşatmaya karar verdiniz? Çocuklarınızın hakkına neden giriyorsunuz? Yazık değil mi böyle küfürbaz ve sorumsuz bir babayla büyüyorlar…

Korunmamıştır, büyük ihtimal istemeden olmuştur diye düşünmek istiyorum

Eşinden şikayeti yok annesinine küfretmesi önemsiz ayrıntı konu başlığı paranın gözü kör olsun... Kör olan başka biri gibi sanki TABİİ Kİ DE PARA TOPLAYIP ona 3. Çocuk için destek olmalıyız

Kimseyi yargilamak ahkam kesmek, buyuk konusmak haddime degil!
Dogan cocuga niye dogdu da demek istemiyorum
Ama o kadar kahroluyorum ki canim yaniyor bebeklerin sucu ne ya sucu neeee!
Annemizi babamizi secemiyoruz,

Benim babam da vurdumduymazdi o kadar cektirdiki hepimizde derin bir yara olarak kaldi.
Meslek sahibi oldum, durumum iyi oldu fakat o icimdeki burukluk hic gecmiyor,

Ben guzel giden evlilige de bir suru cocuk yapma taraftari degilim, bir deprem ile darma duman oldu hersey.

Hicbirseyin garantisi yokk yazikk yavrulara

biliyorum
ama ülkenin yarısı silahlı
sığınma evlerinde "eşimin silahı var" diye bir durum oluyor mu gerçekten?
her silahı olan değil her canına zarar geleceği düşünülen kadınlara yardım ediliyor.

Neden konuların çoğu kocam kötü boşanacam ama hamileyim diye bitiyor..
Konu sahibi sen insanlara kiziyorsun neden bebek yaptim diyenlere ama zaten sorun burda.çunkü bebeğe yazık.sana yazık.

Ben işimden istifa edip çalışmayan aylak aylak gezen herife 2 cocuk yapsam ben de ‘parasızlığın gözü kör olsun mu’ diyeceğim? Ne olacağıydı?

Gökten para yağmıyor ki? Çalışanlar aptal değil,kimse evde oturmak varken gidip başkalarının ağız kokusunu çekmez ama ne yapacaklar çalışmadan para gelmiyor ( gelen de mirasyedi flndır da kaç tane öyle insan var ki )

Kendi kendinizi fakir yapmışsınız, kimseye dolmayın, buradaki üyelere de saldırmayın

bu saatten sonra da size en iyi tavsiye tüplerinizi bağlatmak olur ( ironi yapmıyorum)

Sakın ve sakın 3. Cocuğu aklınızdan geçirmeyin, çocuklarınıza yazık oluyor, sizin gibi ailede kimse doğmamalı.

Hayata pembe gözlüklerle bakıyorsunuz part time iş kaç tane var? Olsa bile en iyi ihtimalle asgari ücretin yarısını verirler o da 4000 anca olur ( en iyi ihtimal ediyorum normalde 2000 TL bile alamazsın)

Lütfen bencilliğini bırak ve seks yapıyorsan da korun o çocukların hakkını 2 cihanda da ödeyemezsin

Evet her şey para olmuş ama insanda da biraz akıl olmalı.

Kedi bile doğuracağı yeri özenle secio bi konfor ariyor. Kalk git annenin evine orda en azindan seni 3. kez hamile bırakacak biri yoktur. Belinde silahla gezen adam sana mı sıkar yoksa birileri gelir sizin önünüzde ona mi sikar belli degil. Cocuklari icin yiyecek parasi veriversin guzellikle ikna et. Belli ki nafaka alacak kayıtlı bi gelir de yok.

Madem eşinizin hasta olduğuna kanaat getiriyorsunuz neden 2. çocuğu yapıyorsunuz böyle bir adama? Neden 2. çocugu böyle kötü giden bir evliliğe getirip onunda günahına giriyorsunuz? Madem eşiniz böyle bir insan boşanın ailenizin yanına dönün. Ben zaten şu evliliği kötü giden birde böyle bir durumda kalkıp devamlı üremelerine ayar oluyorum. Yahu zaten hayatınız kötü gidiyor neden bebelerin günahına giriyorsunuz çocuk yapınca evlilik düzelmiyor olan bebeklere oluyor.

bunu neye binaen söylüyorsunuz?
bu tür bir kurumda mi çalışıyorsunuz?
ya da birebir bir tecrübeniz mi var?
Yakın çevremde bu durumu tecrübe etmiş 2 kişi var .An ve an aşamalarda yanındaydım maalesef.
Bunu sadece benim söylememle öğreniyor olmanız enteresan.
Bir yandan sizin için sevindim kötü olaylara şahit olmamanız adına ama diğer yandan ülkemizde de maalesef ki bu durumları yaşayan binlerce kadın var.

açıkçası kast ettiğim şey şuydu
kadının darb raporu, adamın daha önce şiddet suçu ya da en azından ailede karakolluk bir durumlar olmadan
bir kadın sığınma evine gidince sözlü ifadesiyle (eşimin belinde silah var, gibi bir beyanla) sığınma evine alıp almadıklarını bilmiyorum, yani neye göre karar veriliyor bilmediğim için beyanla alınıyor mu öyle diye sordum. mesela kadın sığınma evinde cep telefonuna da izin vermiyolar diye biliyorum. telefonu olmayan bir insan nasıl iş başvurusu yapıp takip edecek misal onu da bilmiyorum.

tabii ki sığınma evlerini biliyorum ama evet, etrafımda başvurmuş kadın yok, benim etrafımdakiler deliyle manyakla evleneceğine evlenmemeyi tercih ediyor çok şükür.
ha var 1-2 öyle sorunlu herifle evli olan, onlara da günün sonunda tüm sülalesi bakmak zorunda kalıyor maalesef, her gün ayrı olay ama boşanmıyorlar. sonu böyle tüm aile üzerine yük olmaya gittiği için çocuklar hep perişan olduğu için kimse de artık boşanamayacak türde kadınlara evlen evlen demez oldu bizde.
hangi kadın böyle adamlara göz göre göre evlenir
hadi evlendi neden boşanmaz benim anladığım şeyler değil bunlar.

yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi her şey sözlü beyanla başlıyor zaten işlem aşamasında .
Savcılık,kolluk birimleri veya telefonda destek alabileceği numarayı ilettim yukarıda.Onlara sözlü beyanları esas alınarak işlem yapılıyor. Bu tabiki kadının erkeğe iftira vs gibi durumlarına karşı önlem alıcı tedbirler kapsamında gerçekleşiyor.
Sığınma evine yönlendirmek durumunda kaldığım kadın personellimiz de oldu çalıştığımız şirket dahilinde.
Boşanmak en tabii hakkımız ve bu konuda sizinle aynı fikirdeyim konunun başından beri ama hanımefendinin korkuları doğrultusunda bu tür form sitelerinde beklentisi olmak yerine, devlet kurumlarından destek alması talep de bulunması onun için daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…