Parayla ne yapacağımı bilmiyorum. Kös kös oturuyorum ://

mutluyum1

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
548
187
303
Çok saçma gelebilir size ama benim için gerçek bir sorun.
5 bin TL maaşım var. Bekarım. Ailem biraz tutucu. Mesela araba alamıyorum. Tatile falanda izin vermezler İstemiyorlar. Paranı biriktir diyorlar harcama.
Biriktir biriktir ne yapıcam ben bu kadar parayı mezara mı götürücem
Haftanın 6 günü çalışıyorum. Zaten çok boş vaktim yok. Harcamam da pek olmuyor. Alışveriş deseniz herşeyim fazlasıyla var. Annem artık alma birşey diye kafamın etini yiyor Zaten aldığım şeylerin çoğuda etiketli yeni. Yada 1 defa giyip atmışımdır bir yere. Yani anlayacağınız alışverişten de artık soğudum. Herşeyim var ve zaten alsamda giymiyorum kullanmıyorum. Bir kıyafete takıyorum sürekli onu giyiyorum.
Çok sıkıldım param var ve harcayacak şey yok.
Biriktirmekten de sıkıldım.
Varmı beni anlayan birileri.
Ne yapsam bilmiyorum

Bize gönder:))) Allah başka dert vermesin ne diyeyim.
Gerçekten ihtiyacı olanlara yardım et olmaz mı? Oturduğunuz yerde ihtiyaç sahibi olan birine bir koli yiyecek götürün mesela. Hem iyilik hem harcama. Hem paranız bereketlenir. Yada altına yatırın

Gerçekten ihtiyaç sahiplerini bulun ve her ay bir miktar onlara yardım edin . Manevi olarak sizi rahatlatır . Onun dışında bir kısmını harcayıp kalanı da biriktirin . Şimdilik lazım değilse bile ( ki maşallah bu konuda çok şanslısınız ) elbet lazım olacağı gün gelir . Ev , araba , sağlık bir çok harcama kalemi çıkabilir ilerde .

Paranızı biriktirip ev alın. Sonra ayrı eve çıkın. Yok çıkamam derseniz de ömür boyu işinize yarayacak bir yatırımınız olmuş olur. İleride işinizi kaybetseniz bile kira geliriniz olmuş olur.

Ev al

Dursun kenarda

Yarınlarda lazım olursa satarsın

Kendine sosyal bir hayat kurmalısın arada pazar günü de kısa tatil vs yapmalısın ailem göndermez yok biraz da sizin istediğiniz olmalı

Siz de ona göre ortamlara girersiniz

Muhtaç olan ailelere yardım edin ..
Çocukları sevindirin özellikle yetim öksüz olan , onların o gözlerinde ki ışıltı herşeye değer . Okullar açılıyor bikaç çocuğun kırtasiye okul masraflarını karşılayabilirsiniz ... burs verin .... yapılacak çok şey var aslında ..

Bağımsız bir şekilde parasını kazanan birine neden bu kadar karışıyor ki bir aile? Onun hakkı değil mi tatil yapmak, yük olmadan istediklerini gerçekleştirmek. Bu konuda sınırlarınızı söyleyin ailenize. Sürekli iş iş iş nereye kadar. Biraz da kendi kafanızı dağıtın, kazandığınız parayı eğlenerek harcamanın yollaırnı keşfedin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…