pardüsem battı lütfen bana akıl verin acilll

aynen ya benim gözüme falan gelseydi ya içseydi suç babaannede asıl benim tek kızma ver aldırma sebebim bu yaşlı cadı yüzünden beni cok sinir etti kızlar bildiginiz gibi deil konuyuda 2 ara bi derede kaldıgım için acctım beni yanlış anlamayında aslında almayı hak ediyolar cünkü lafa gelince kızının gelini kızının oglu hepsi 1numara her işini benim eşim yapar ama lafa gelince onları över o yüzden alsınlar taraftarıyım bide kızıyo yaşlı cadı bana neden kayın valideme söylemişim cok düşünüyodun onları sen ver parasını demi benim durumum cokk iyi tek sebep inada bindirdim simdi işi alcaklar msjda atcam gerekirse aptallık bizdeki o yaşlı cadının her dedigini yapıyoruz

almasin tabiki de...bir kazadir olmus yapmis cocuktur bence aldirirsaniz cok ayip etmis olursunuz...hatta aldirsammi diye dusunmeniz bile cok yanlis bana gore...

yasli cadi babaanneniz mi ?

kaza da olsa çcuğunun neden olduğu bi kaza, maddi durumları çok kötü değilse almalı tabii ki... yoksa ohhh çocuk yaptı diye herkes boşversin. olur mu hiç? kadın alır zaten heralde, çok ayıp aksi... benim çocuğum yapsa böyle bişey gerekirse takside girer alırım. aksi yüzsüzlüğe girer bana göre.

yaz günü pardesü giydiğinize göre tesettürlüsünüz değil mi? şimdi o baş örtüsünü niye taktığınızı düşünün sonra da "o yaşlı cadı" vs tarzındaki ifadelerin neye girdiğini...

arkadasım boyle seylerı dert etmeyın kendınıze

cocuk bır kaza yapmıs ısteyerek yapmamıs ya .

ne gerek var ınsanları uzmeye .

benım yengem de cok sevdıgım elbıseme

camasır suyu dokmustu .cok uzulmustu parasını verıyım

lutfen al kendıne dedı .ama kesınlıkle kabul etmedım

ne o oyle gorgusuz gıbı.hıc hoslanmam boyle seylerden .

bu arada kızmayın ama ,pardusenın markasını belırtmenızın amacı ne ?

cok mu degerlıydı demek ıstedınız acaba

eger markasından dolayı ıcınız gıttıyse bılemem tabısı .kızmayın bana lutfen

Babaanne ile torun arasına girmeyin, bırakın kocanız babaannesinin işini görsün ne olacak ki? Varsın kızının oğlu, kızının gelini iyi olsun. Sizin kocanızın yaptığı iyilik eksilmez onun demesiyle. Hem ihtiyacı olan akrabasına yardım etmek görevi zaten. Böyle yaparak, düşünerek çok kinlenmişsiniz, çok yanlış bence.

Bilemiyorum arkadaşlar ayıp demişler, şimdi net düşünemiyorum pratikte ben olsam ne yapardım diye ama düşüncem zararınızın kesinlikle karşılanmasından yana. 200 300 tl demişsiniz, vallahi az para değil. Yani "kazadır olmuş bir kere" diyoruz ama zararın karşılanması için kasıtlı mı yapılması gerekiyordu? Ben bu şekilde bir kazaya mahal versem, kesinlikle karşımdakinin zararını karşılarım, bana ne diyemem. Keza çocuğum için de bu geçerli. Yoksa elbette çocuk anlamaz bizim kadar, ama yanında ben varım, çocuğa göz kulak olmalıyım. Olamazsam da bedelini öderim, başkasına ödetmem.

Dahası dediğiniz gibi o çamaşır suyu gözünüze de gelebilirdi, ama para gözünüzü geri getirmezdi o ayrı mesele. Bence aile bu parayı ödemeli, ortada büyük bir ihmal var. Küçücük çocuğun eline çamaşır suyu vermek ya da ulaşacağı yere koymak çok büyük bir tehlike. Sizin pardüsenizi geçtim, öncelikle kendi çocuklarının sağlığını düşünerek önlem almış olmalıydılar, ama almamışlar ve sanırım çocuk da babaanne tarafından şımartılmış. İnşallah verecekleri paraya içleri acır da biraz akıllanırlar ne diyeyim.

başlık:izmirli canımı sıkma
bu mesajı konu sahibi yazmış özelden
başlıktaki tehdidin sebebi ne?
kentlerin dini olur mu?
ben baş örtüsüne mi laf söyledim, bir üstte yazdığımdan bu mu çıkıyor ?anlaya anlaya bunu mu anladın?
seninleözelde tartışmaya niyetim yok çünkü üslubun ve düşünce tarzın tartışmaya değil kavgaya müsait. lütfen özel mesaj yazıp durma. yazacağın bir şey varsa alenen buradan yazabilirsin.çekinmene gerek yok.

Bir pardüse 200 300 tl, Allahım okurken bile içim gitti resmen. Ben yeri geliyor 5 tllik tişört 20 tllik pantolonla geziyorum.

Bu arada kayra bir markaymış, ben de yazım hatası falan sanmıştım

Son düzenleme:

Dinsiz şehir ne alaka onu anlamadım:44:

öncelikle çocuktur deyip geçmemek lazım.ya tv falan devirseydi yada daha farklı bişe.bazı anneler cidden çok umursamaz oluyorlar.misafirliğe gelmişlerde o çcouk o çamaşşır suyunu nerden bulmuş bulana kadar annesi nerdeymiş.bence almalı benim çocuğum böle bi hata yapsa ben alırdım kimsenin lafını tafrasını çekmem çünkü.hem sonuçta pahalı bişe.tesettür ürünleri pahalı oluyo.öle 5 tlye 20 tlye giyinme şansımız olmuyo bende kapalıyım.

ayrıca konu sahibi arkadaş bende izmirliyim kapalıyım ama dinsiz değilim.sen bi insana ki müslüman birine dinsiz dierek büyük günah işlediniz.kimsenin haddine değildir birinin dinini yargılamak.sizin gibi yobaz düşünenler yüzünden kapalı insanlara karşı antipati duyuluyo.o başörtüsünü takıyosan hakkını ver.şehrin dini olmaz.parayla imanın kimde olduğu belli olmaz.bi konu açtınsada gelecek eleştirilere açık ol.olamayacaksanda cevap verme hakaret etme.sessiz kalmak en büyük erdemdir

konu sahıbının sıze attıgı mesaj cok ayıp talıhsız bır mesaj olmus ama ,

bu sızın de yazdıgınız yorumun dogrulugunu gostermez kesınlıkle .

sızın de bır oncekı sayfa da yaptıgınız yorum şu ıdı ;

konu sahıbın "yaslı cadı" dıye telafuz etmesının yanlıs oldugunu, basortusunu dınıne baglamadan belırtmenız daha dogru olurdu .

Son düzenleme:

baş örtüsünü takma sebebi ayrı (yani bunun sevabı ayrı) , başkası için ''yaşlı cadı''vb. ifadelerin kullanılmasının getirdiği günah ayrıdır. yani baş örtüsü bir kimlik olarak kullanılmıyor bu bir ayet bir emir neticesinde uygulanıyor ve başka şeylerle bağdaştırılmayacak bir amacı var. yani konu sahibinin başkası için kullandığı ifadeleri bununla bağdaştırmanız hoş olamamış. ama tabi burada baş örtüsüne laf da söylememişsiniz keşke bu durumu farklı bir şekilde ifade etseydiniz. bu duruma üzüldüm.

bunun yanında konu sahibinin izmirli oluşunuzlabu durumu ilintilendirmesi ise çok üzücü bir genelleme olmuş. bu duruma ise çok çok üzüldüm.

oluyo cnm sizde onlardansınız dier arkadaslar üstünüze alınmayın bu msj sadece yazdıgım kişi için gecerlidir yani tehditt ettigim kişi için gecerli nasıl tehdit ettiysem baş örtüme laf atan kişiye asla saygı görtermem sen terbiyesizligi baş örtüme laf atarak yaptın cnmm ...

arkadaşım güzel yazın için seni gercekten tebrik ediyorummm olayı nereye getirenler var

baş örtüne laf atmadım hayır, onu takıyorsan hakkını ver, gıybete düşme demek istedim.yazarkenki niyetim tamamen buydu çünkü özellikle marka belirterek yardım istemenden çok koskoca kadın hakkında yazdıklarına takıldım.
saygı göstermediğin ortada zaten. izmirliyim evet, burada zaten hep ateistler yaşıyor, her gün putlara tapıyoruz biz izmirde. hatta baş örtülüler izmire giremiyor. çok ilginç ya. mesela izmirden değil de hollandadan yazıyor olsam kafam kesin güzel olacaktı ya da medinede yaşasam oohh benden müslümanı yok! dini bir tartışma yaratmak değildi amacım tekrar söylüyorum: baş örtüne laf söylemedim, eleştirim baş örtülü olmandan farklı bir şeyeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…