Doğuma Hazırlık Park beşik mi büyüyen beşik mi? Hangi bebek arabası, hangi bez ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Park beşik mi? büyüyen sallanır beşik mi?

  • Park beşik

    OY: 364 65,6%
  • Büyüyen sallanır beşik

    OY: 191 34,4%

  • Ankete Katılan
    555
Park besikten yanayim bizdede park yatak var bi ara yamuldu meger alt ayarini kapatmis bizim zilli ondan oyle olmus😁 yoksa park yatak en olarak da genis büyüyen besikler dha sabt oluyor park yataklar hem henis hem istedgin yere katla götür rahat hemde bebekler buyudukce donmek istyor besigin icinin genis olmasi cok önemli. Birde eger genelde tek basina disarya cikyrosan tek elle kapabip acilabilen bebek arabasi al travel sistem alip parca parca söküp takma her seferinde. Alt üst takim fazla alma ayakli cok çabuk küçülüyor ayaksız tulum en rahatı tulum ayaklida albilirsin dha uzun sure giyiyor. Birde sey var burun temizlemek icin bruno aliniyor alıyorlar yani banada aldrdilar ondan keisnlikle memnun degilim wee babynin burun aspiratöru daha iyi lazm oluyor burun temizliği için şimdilik aklima gelen bu kadar😁
 
Hemen hemen 2 aylık anneyim. Kendi tecrübelerimle ilgili bilgi vermeye geldim :)
Park beşiklerin görüntüsünden nefret ettiğim için hiç düşünmedim. Ahşap anne yanı beşikler var onlardan aldım. Heyner marka. Yatağının yanında, bir tarafı açık şekilde duruyor. Ben memnunum, bence kullanışlı ama daha kullanışlı ne olabilirdi derseniz next 2 me tarzı bir ürün olsaydı çok çok daha kullanışlı olurdu. Emzirmek, gece uyanınca ilgilenmek daha kolay onlarda. Büyüyen beşik kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü yatağınızın yanına alma şansınız yok onları.
Bebek arabası sunny baby City travel sistem tercih ettim ben. Aşırı derecede memnunum. Bana göre daha iyi olamazdı. Amortisörleri çok iyi. Kaldırımlar falan işkence olmuyor benim için. Ağırlık bakımından travel sistemler benzer kilolarda. Diğer türlerle ilgili bilgim yok. Ama benimki aynı zamanda oto koltuğu da olduğu için bize çok yaradı.
Kanguru mu sling mi dersen ikisi de derim çünkü gerçekten birbirinin işini görmüyor bana göre. Önce sling aldım. Evde bile kullandım. Gerçekten kullanışlıydı ama 2 hafta önce tatile gideceğimiz ve sling sıcakta çok zor olacağı, çıkarıp takması daha zahmetli olacağı için kanguru aldık.
Ana kucağı bize hediye geldi. İyi ki de gelmiş. Uyanık olduğu tüm vakitleri onda geçiriyor. Sallanan oyuncakları var , yeni yeni onları keşfediyor, çok eğleniyor. Bazen biz yemek yerken falan uyanık olursa ona koyup yanımıza alıyoruz.
Bez ben şu ana kadar Prima, Molfix, canbebe, Jenny&willy kullandım. Bi kere Prima açık ara en iyisi. Hiç sorun yaşamadık. Hiç pişiğimiz olmadı. Sızdırma, kayma sorunları yaşamadık. Molfix tam bir çöp. Çişi çok ön tarafa topluyor. Bebeğin göbeğine çilli kısım değiyor. Kayma çok oluyor ve sık sık da sızdırma sorunu yaşıyoruz. Canbebe de güzeldi. Prima pahalı geldiği noktada tercih edilebilir. Jenny&willy de bim in bezi. Sık değiştirmek gerekmesi dışında olumsuz bir durum görmedim.kullanım miktarına gelince de biz hala 1 numara kullanıyoruz. 500lü paket bana da çok gibi geldi ama öyle hemen de 2 numaraya geçilmiyor.
Dönence hemen olmasa da mutlaka tavsiye ederim. Biz 3 arkadaş fisher price ın eğitici köpekçik dönencesini aldık. Bebekler deli oluyor. Son günlerin en büyük eğlencesi oldu bize.

İnşallah sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi :)
 
Ay birde unuttum süt sağma olayi oluyor ilk zmanlar bnde olmuştu göğüslerim tas gbi olmustu ilk duştan sonra keisnlikle elektrikli sagma makinesi onermiyorum. Mochi der geçerim. Yeni dogan bebeginize islak mendil yerine pamuk tercih ederseniz daha iyi olur. Bir tane beisk alip onda yatirabilirsiniz eger oda yapmayacaksaniz 2 besik gereksiz kaliyor. Zaten belli bir sure sizin odanizda yatyor bir tane besige alismasi dha iyi küçük besikte en fazla yatacagi 6 ay zaten sonra dönmeleri kalkmalari basliyor skntili oluyor.
 
Biz ana kucağı almadık mesela evde pusetini kullandık hep . Hem daha konforlu ve güvenli hemde ekstra bir masraftan kurtulduk. Travel sistem öneririm 6 aylık olduk hala pusetini kullanıyoruz . Bebek arabası markası olarak baby care seçtik ama pişmanım açıkçası. Bir kaç kez kullanılmasına rağmen freni bozuldu yolun ortasında kaldık Öyle kitlenip. Tekerlekler sağlam değil. Ama pusetin boyutu çok iyi başka markalarınki gibi minicik değil. Tek iyi yanı da bu . Bilgi olsun hamişlere 😍
 
Yaşam tarzınıza göre değişir. Eğer başka yerlere de gidiyorsanız yayla gibi yazlık gibi kesinlikle park yatak. Ama gitmiyorsanız yada bir hafta gidip dönüyorsanız büyüyen yatak. Ben mesela çok taşındığım için park yatak aldım. Çok işime yaradı yayla ve çiftlikte. Ama şimdi 2.5 yaşında kızım yeni yatak almam lazım , üstelik park yataktan tamamen soğudu.
Arkadaşın yorumuna tamamen katılıyorum bende tam tersi hiç yer değiştirmediğim için büyüyen beşik kullanıyorum yalnız benim avantajım yiğenim var ondan hamak beşik kalmıştı ilk aylar aşırı işime yaradı o yüzden park yatak ilk zamanlar için iyi bir tercihte olabilir büyütme beşik ler biraz derin koy al ilk zamanlar zor olabilir
 
Ben sepet beşik alacağım ilk 6 ay için sonrasında oda düzeceğim nasip olursa,odasına da Montessori düşünüyorum 😊
 
Ben 3 aylik bir anne olarak sana molfix i öneririm. Alternatif olarak sleepy derim. Ama sleepy de lastik izi oldu benim oğlana ben molfix kullanıyorum.
Kalın,kokusuz yani parfümsüz.
0 numara bezden 1 paket al 40 ı çıkmadan 3 numaraya geçiliyor
Benim arkadaşlar bebelerin sırtına kadar taşan kalayı temizliyor.
Benim oğlum suanda 3 aylık. Ve 4 numara kullanıyorum 1 aydır falan. Ve 4 ile devam edicem
Sızma tasma problemi bezin küçüklüğünden oluyor .
Kilosuna bakma. Bazi bebeklerin bacağı uzun oluyor.
Mesela benim oğlanın bacağı kalin ve uzun
Ve ilk zamanlar 2 numara vs kullandigim icin bezden hep cisi sızdı.
Ama çok bilmişler bunu bilmez 😁
Ve aklina gelebilecek bütün bezleri denedim.
Prima,evy baby,sleepy,minies,molfix.
En iyisi molfix.
Ve neredeyse her alt açmama kaka görüyorum sızma falan yok. Ama kime sorsan bebegin sırtına kadar kaka taştı der.
1 tane zıbın ın da bile leke yok.
Bebek arabası ben travel aldim.
Bu biraz bütçe ile ilgili ama traveler öne doğru dondurebiliyorsun falan. Korona dan ötürü onu da kullanmak pek nasip olmadi tabi.

Yatağa gelince park yatak görüntü olarak cok çirkin. Bir de sanki cocuk kapalı bir kutunun içindeymiş gibi.
Ben anne yani tahta beşik aldım. 70×120 sanırım ölçüsü
Sallanma özelliği de var ama kullanmıyorum o özelliği
Beşiğe çarpmaz canim neden çarpsın yan tarafında korumalik minderleri var.
Arkadaşımın oğlu 13 aylik hâlâ onda yatiyor.
Onun yanındaki tahtalarını indirebiliyorsun ayni zamanda
Bir de benim yerim var diye montessori yaptırdım. Biraz ayaklaninca ona gecer. dolap tabiki şart. Çünkü çok eşyası oluyor. Muslin örtüleri,havlusu zibinlari nevresimleri battaniyesi 4 cekmeceli bir komodin e sığar diyorsan komodin al. Benim kendi gardrobumda yer yoktu hic. Askılara tek tek dizdim ve bazılarını katladım. 3 kapaklı dolabı var suanda.
Ayrıca komodini de var
Bezleri pamukları bilmemneleri de oraya koydum. Yani oda yaptim ben.
Evinin durumuna bağlı biraz.da ama bence park yatak pek hoş değil 😁
Birde ben chicco nün mama sandalyesini aldim.
Hem mama sandalyesi hem ana kucağı görevi görüyor
Üzerinde oyuncakları var. Bebek ilk zamanlar yanında oluyor ya hani benim oğlum hala gündüzleri onda yatiyor. Akşam beşiğinde. Biraz fiyatı yüksek ama işlevsel. Istersen bir bak.
 
Çocuğum yok. Park beşik kullanan tanıdıklarım var çok memnunlar.
 
Merhaba, bu baslik super olmus cunku ben de bu ara arastirma icerisindeyim:) tipini begenmesem bile kullanimi acisindan, ilk 1 sene bebege oda yapma ihtimalim olamayacgindan ve ailelerimizin sehir disinda yasamasindan kaynakli sanirim yine de park yatak alacagim, icine de reflu yatagi dusunuyorum ama markasina henuz karar veremedim. Ne kadar kullanisli emin olmamakla birlikte goruntusu ve amaclari cok hosuma gittigi icin sanirim bi de chicconun baby hug 4in 1 ana kucagini alacagim.. bez konusunda prima kullanirim diye dusunuyorum ama sleepyde deneyecegim muhakkak.. bebek arabasi benim icin hala cok buyuk soru isareti ama araba koltuguna ihtiyacimiz olacagi icin iyle bisi alirim diye dusunuyorum:) simdilik bu kadar:)
 
İkisinide kullandım ama benim park yatağım çok büyük değil di
Park yatak ilk zamanlarda çok kullanışlı
1-2 yaşını geçtikten sonra ise uygun değil ha daha büyük park yataklar belki daha büyük yaşlara kullanılabilir bilemeyeceğim .. büyüyen yatağımız sallanmıyordu
İlk etapta park sonra yatak
Daha sonra sı ise aparatı çıkarıp kullandık
Şuan 11 yaşına yaklaştı bu yıl ise baza aldım 😁

Park yataklarda en azından benim kullandığım öyleydi
çocuk büyüdükçe arada ki bölümü çıkarıp en alt zeminde yatırıyorsunuz
Eşim yerden soğuk gelir diye evham yapmıştı 🤣
 
Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.



Özet gecsen diyenlere :KK51:

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden :KK25:

@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem
İçinde sallanma aparatı ve asma katı olan park beşik almıştım ben ilk bebeğimde ikinci çocuktada aynı beşiği kullanıyorum hem dayanıklı hem kullanışlı yazın köyde kalıyoruz biz taşımasıda kolay oluyor
 
Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.



Özet gecsen diyenlere :KK51:

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden :KK25:

@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem
Park yatak bence hayat kurtarıcı ilk bebeğimde aldım tatile bile onla gittik. Sonradan büyük çocuk odası aldık oğluma , park yatağı 2 sene kullandım şimdi ikinci oğlumda kullanıyorim. İlk 1.5 sene filan anne yanında olması açısından avantaj bence.

Bebek arabası bence yerli modellerden çok dolap bebecruz gibi uygulamalardan temiz ikinci el , ithal kaliteli bir araba alın. Ben ikinci el 1400 TL ye inglesina trilogy aldım sıfırı 7000 TL şuan.

Sling ilk üç ay için hayat kurtarıcı çünkü bebek gazlı olduğu için sürekli kucak istiyor eğer sling olmazsa 24 saat bebek kucağında öyle duruyorsun slingle bebek uyur uyanır gezersiniz ev işi yaparsın özgürlük resmen bebek de senin kokunu alir
Kanguru da boba, neko, Lille baby gibi mutlaka ama mutlaka ergonomik markalardan almanız gerekir sakın e bebekte satılan Kraft Chicco filan ergonomik olmayanlardan almayın . Face de babywearing Türkiye grubuna üye olun orda ikinci el satış da var

Bez olarak Prima kullanmayın da ne kullanırsaniz kullanın. Çünkü içinde losyon var ve bebeğin poposu ona alışıyor başka bütün bezler pişik yapıyor ve çok kimyasalı olduğu için çok zararlı. Tabi başka bezler pişik yaptığı için insanlar en iyi bez Prima zannediyor halbuki bebek poposu hassaslasmis bunun yüzünden. Ben şuan Molfix kullaniyorum içeriği temiz olanlardan. Mühendisin oğlu Instagram hesabı var hepsini inceliyor. Onu araştırın. Adet olarak 500 çok fazla. En fazla 100 alın bitince yine alırsınız
 
Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.



Özet gecsen diyenlere :KK51:

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden :KK25:

@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem

Park besik sonra katlayip kaldirabilirsin kullanimi pratik ve ayri oda yapmicaksin anladigim kadarıyla bebise. Cekmceli besik alsanda almasanda zaten o cekmeceler yetmez bebege illa ya kendi dolabinda yer acman yada bebege ayri bir dolap alman sart.

Ayrica park besiklerin hepsi mi oyle bilmiyorum ama benim pesigimin sallama ayaklari ayriyetten vardi. Sallama ayaklarini indirince besik sallaniyor. Sallamak istemedigim zaman yukarı itip sabit besik yapabiliyordum

Bebek arabasi cok parcasi söküp takmasi cok olmayanlardan bak derim daha kullanisli ve uzun omurlu oluyorlar. Ben klasik kalipli bir bebek arabasi aldim oglum 4 yasina gidiyo hala uzun yol yuruyeceksem atıyorum icine :) dogdugundsn beri kullaniyorum.

Bez olarak evy baby oneririm hem turk mali hemde kendi internet sitelerinden alirsaniz cok uyguna geliyor. Prima molfix sleepy soffio hepsini denedim. Fiyat performans acisindan en iyisi evy baby bence. Aylik paket bez aldim 1 numara 1 ay. 2. Ayda 2 numara 3. ayda 3 numara kullandim. Sonraki 4-5-6 numaralari uzunca kullaniyorsun zaten onuda cocugunun kilo alim durumuna göre zamani geldikce bez numarasini buyutuyorsun anliyorsun bezin kucuk geldigini. Ilk 3-6 ay inanilmaz hizli gelisiyorlar.
 
Son düzenleme:
Park beşik rahatlıktır. Ben aptal gibi altı çekmeceli olsın diye tahta beşik aldım bir gün yatak odasına çocuğa bakmaya gittim 6 aylık çocuk beşikten çıkmış şifonyerin üstüne. O akşam beşiğin çekmecelerini söküp kaldırdık şimdi beşik yerde duruyor.yer yatağı gibi yani korkulukları kakdı işte o kadar. Rahat ettim hiç değilse düşme tehlşkesi yaşamadım. (Benim bebiş canavar gibiydi)

Bebek arabası amcasından hediye geldi hiç görmedim ben ama iyikide onu almış. Kraft london. Ağır değil. Katlaması kolay
 
3 çocuğuma da park beşik aldım. İyiki de öyle yaptım.

İkiz kız bebek sahibi oldum.
Bir dolap ve şifonyer takım aldım.(beyaz)
Birer de kraft park beşik aldım.Kırmızı uğur böcekli bişeydi, tatlıydı. Oda yaptım. Gayet de güzel oldu, kullanışlı. 3 yaşa yakın yattılar.

Sonra bir oğlum oldu. Ona da prego park beşik aldım geçen yıl. Koyu bir mor, mürdüm gibi hoş bir rengi var. O da o yaşa kadar yatar.
Ben şimdiden büyüyen mobilya alma taraftarı değilim. Sonra tercihlerin arayışların değişebiliyor.
Beşikten sonra ikizlerime ikeadan yatak aldım mesela. Minyatür çok tatlı, kullanışlı, yer kaplamıyor.

Hayırlı ve sağlıklı doğum dilerim.
Park beşikten yana kullandım oyumu 😉
 
park beşik haşır huşur hiçte kullanışlı bulmuyorum :) ben büyüyen beşik aldım ama şöyle bişey çocuk doğduktan sonra uyuma şekline göre alınmalı bence. annesini yatarak emerek uyuyan bi çocuk için en iyisi montesori yatak. anne de yanına yatabilir emzirebilir ayrıca ilerde de hareketlenince düşme derdi olmaz.
sallanarak uyumaya alışan bi çocuk için büyüyen sallanır beşik ideal bence. ama o da büyüyünce yataktan inmeye çalışıp düşebilir. montesori en güzeli bence.
 
Bende burda buluniyim kafam çok karışık bebek eşyaları konusunda bilgi alamıyorum forumda da kaç yere yazdım kimse bişey demiyo, karambole alcaz ne varsa
 
X