Parkta dehşet!

Ay canim cok guldum,ama bir yandan da haklisin,bunlara boyle...

yok gerçekten de doğru demiş arkadaş taşlarla eze eze acılarla kıvrandırarak parçalıcaklar orasını ibreti alem için bakalım kimse bir daha hele de çocuklara böyle yaklaşabiliyor mu...!

çocuk doğurup sokağa salanlara sinir oluyorum ben de
neden ayırıyolar çocuktan gözünü
görüyorum ben de ipini koparmış gibi azıtan çocukları
anaları da çekirdek mi çitler yoksa parkta dahi değil midir meçhul
dur evladım yapma etme diyen yok
sal sokağa başıboş
sonra başına bi iş geldi mi evladım yavrum
sonradan kıymetli oluyolar
o kadar kıymetliyse çocuğu parkta bile gözünü ayırmayacak çocucuğundan
olan sabi sübyana oluyo
ifrit oluyorum böyle geniş ailelere.

yok gerçekten de doğru demiş arkadaş taşlarla eze eze acılarla kıvrandırarak parçalıcaklar orasını ibreti alem için bakalım kimse bir daha hele de çocuklara böyle yaklaşabiliyor mu...!

oh sen söylerken bile içimin yağları eridi

O 2-3 yaşındaki çocukları tek başına bakkala gönderen, sokağa salan ana baba zaten ana baba değil ki...
Allah'ın onlara verdiği emanete ne de güzel sahip çıkıyorlar!
Olan o günahsız yavrulara oluyor.
Böylelerinin elinden alacaksın çocukları.
Bir sürü kadın evlat hasretiyle yanıp tutuşurken bunların yaptığını akıl almıyor gerçekten.

O küçücük yavruya o pisliği yapan adiye de arkadaşın dediği yapılacak.
Ölüm onun için kurtuluş olur.
Canını yaka yaka süründüreceksin pisliği!

Bence iş anne de ve eğitimde bitiyor bilinçli anne olabilmek çok önemli gerçekten evet çocuklarımız bize kızıyor sıktığımız için çünkü zamanında bizde annelerimize kızıyorduk ama şuan ne kadar da hak veriyorum anneciğime onun sayesinde böyle kötü olaylar yaşamadık Allaha şükür

Suç çocuklarda değilki, ana babalarında... atıyolar çocuklarını sokağa, ne yaptıkları umurlarında değil.... off akşam akşam sinirlerim bozuldu.. inş iyileşir ufaklık...

memlekete gittiğimde annem anlattı yakın sokaklarda bi yeri tarif ederek..;"kadının üst katına bi aile taşınıyo...ailede çocuk da var....akşama doğru bir gün zilleri çalınıyor kadının kapıyı açınca uzaktan gördüğü komşusu; "rahatsız ettim kusura bakmayın ben üst komşunuz bugün oğlumun doğum günü var ama kimseyi tanımayız etmeyiz sizin oğlanı yollasanız da bizim oğlan yalnız kalmasa hem beraber oynarlar bi mahsuru yoksa"" ne kadar masumca bir istek değil mi...
kadın oğlunu güzelce giydiriyor evden bir hediyeyi de eline yolluyor yukarı kata yolluyor...ama akşam oluyor çocuğu merak eden kadın;üst kata çıkıyor zili çalıyor çalıyor...açan yok heralde duymadı diye ısrarla çalıyor yine yok...eşini arıyor polis geliyor içeri giriyolar ki ne komşu sandıkları insanlar ne de oğlu var ortada....komşu sandıkları kişiler organ mafyası ....oğullarını malesef böbreği dalağı alınmış şeklilde bi yerde ölü olarak buluyorlar."
Allah ım sen bizi evlatlarımızı cümlemizin evladını koru lütfen...
anlatıyorum ki ortalığın ne kadar güvensiz olduğunu görün diye..eminim siz benden daha iyi biliyorsunuz bunu...bugün parkta gördüğüm olaydan sonra çatlıcaktım resmen kalbim sıkıştı hatta bi ara..size anlattığım iyi oldu inanın biraz ferahladım yoksa bana bişi olacaktı...

çocuk oraya çıkarken anne baba neredeydi acaba nasıl bir sorumsuzluk bu anlayamıyorum. Şanlıurfada 11 yaşında bir kız çocuğu kayboldu anne camide namaz kılarken kızına dışarda beklemesini söylemiş. Sadece kızın bir arabaya bindiği görülmüş. Televizyonda anne baba ağlıyordu böyle çocuk mu büyütülür. Amerikada bu yıl ölen bebeklerin büyük kısmı arabada unutularak sıcakta ölmüş.

Ben sitede oturuyorum güvenlikli korumalı olduğu halde çocuklarımı uzun süre bırakamıyorum dışarıya
Allah akıl fikir versin böyle anne babalara
dışarıda küfürsüz konuşan çocuk neredeyse yok gibi
Allahım sen muhafaza et çocuklarımızı iyilerle karşılaştır amin...

Okurken çok kötü oldum. Allah ailesine sabır versin. Bizim burda da oldu geçen gün çocuğun birisi sallanırken uçtuu.
Allahtan sadece kaşı yarıldı bide omzunda incinme varmış. Nasıl korktuk. Biz arkadaşlarla ordan geçiyorduk. Hemen koştuk.
Ayy Allah esiregsin ya. Çok üzüldüm o çocuğa da.
Artık pitbull'dan geçtik, ben sokakta diğer cinslerden köpek dolaştıranlara da sinir oluyorum. Sokakta buldukları köpeklere 17-18 yaşındaki gençler tasma takıyolar. Yanlarında köpeğim var diye dolaşıyorlar. Biz o sokaklardan geçmeye bile korkuyoruz. Nedir bu cahillik ya ! Hadi saldırsa birilerine ! Kınıyorum yani.
O çocuğa da allah şifa versin. Ailesinde de hata var. Küçücük çocuk tek başına sokağa salınır mı hiç ! Hırlısı var hırsızı var katili var canisi var. Çok yanlış.
Bu devirde çocuğu olmayan insanlar var, yıllarca çocuk özlemi çeken insanlar varken, olanlar da elindekinin kıymetini bilmeyip sanki kümeste tavuk beslercesine dışarı salıyorlar.
Bi kümes var ya hani o çocuktan ! Ondan sonra da çocuğuma şu oldu bu oldu. Bazı aileler de var ki çocuğunu tek başınayken balkon kapısından bile esirgeyen, başına bir şey gelir diye ! Asıl onlara aile demeli.
Allah akıl fikir versin çocuğuna sahip çıkmayan ailelere ! Sokakta buluyorlar sanki çocuklarını ! Madem sahip çıkamayacaksın doğurma kardeşim ! Kim zorla doğurtuyo ki sana ! Çok mu zor çocuğun elinden tutup yarım saat parka götürmek. O kadar mı anneliğin, babalığın yok !O kadar mı İŞLERİN YOĞUN ! O çocuk sana süs diye mi verilmiş ! Allah ıslah etsin ne diyelim.

Sinirlendim şimdi.

böyle cahilliğin tavan yaptığı bir ülkede yaşayınca bunları duymak hiç şaşırtmıyor
evde halılarını koltuklarını batırmasınlar die çocuğu sabah gönderiolar akşama kadar gelme diyenler var
burdada öyle küçück çocuklar sokaklarda başı boş sonra çocuğun başına birşey gelince ah evladım vah evladım
lanet okuyorum artık o cahil annelere
eğitimsizlik bilgisizlik cahillik
okul eğitiminden söz etmiyorum kişinin kendini eğitmesinden
ama bizim halkımız üşengeçtir kendini geliştirmek yerine kültürü öğrenmek yerine
tüm gün evlilik programı izlerler
çocuklarıda ayak altından gönderirler

Son düzenleme:
Merhabalar

Öncelikle sizi hal ve hareketlerinizden olaya karşı yaklaşımınızdan dolayı tebrik ediyorum..
Evli değilim, çocuğum yok dolayısıyla böyle parkta bulunmadım çocuklarla, ama inanın çok görüyorum anneleri sadece bankta oturmakla yenitiyorlar ve çok kez denk geliyorum hep bi sakatlık çıkıyor...Yıllar öncede şiddetli biçimde salıncağın ufak bi çocuga çarptığına şahit olmuştum..çok üzücü..sonu hastanelik tabiki..:85:

Ebeveynleri bu konuda biraz daha hassasiyete davet ediyorum, her türlü pislik olabiliyor parklarda...Takipçileri niyeti bozuk olanlar çevresinde nöbet tutuyor pislikler...ve küçücük çocuklardan faydalanabiliyorlar...

Lütfen dikkat !!!

Allah ım kınamıyoruz kınamaktan bizi uzak tut ama kızıyoruz....geçenlerde salon balkon kapısı açıktı hata bende de var mutfak kapısın kapadım kızıma cereyan yapmasın diye düşünemdim işte tv nin sesinden de duymuyorum...ama bir yerlerden ince ince "anneee lütfen aç kapıyı" diye ağlama sesi....ama kızımın sesi sanki die koştum salona ortada çocuk yok...birde baktım ki o açık balkona çıkmış balkon kapısı da nasıl olmuşsa kapanmış araya tül sıkışınca kapı oturmuş zorlaşmış açılması...yavrum sağlam 10 -15dk ağlamış kapıyı açmaya uğraşmış...çok korkmuş gözleri şişmiş bana sarılıp ağladı "annecim burada kaldım "diye...çok kızdım kendime...kulaklarımda da problem var tv sesini duymak için açınca tabi!!!!!!! annem çok kızdı duyunca ama abalkon kapısını açıp gitmede sakınca bulmadım çünkü balkon sadece duvardan yani demir yok tırmanabileceği ..ama ya oradaki patates sepetini çekip üstüne çıkmayı deneseydi aşağı sarksaydı o yüzden hala kendime kızarım vicdan azabı duyarım Allah korumuş diyerek..alt komşumuz da pek vicdanlıymış!!!!!o kadar ağlayan çocuğun sesini duyuyor balkona çıkıp da "kızım korkma ben annene haber vereyim demiyor.ertesi gün aşağı inince "dün senin kızın çok ağladı acaba annesi bi yere mi gitti ki ya da banyoda falan diye düşündük az kalsın eve gelecektim! demesi sinirlerimi iyice bozdu...gelmeye niyeti yok da işte sırf meraktan soruyor çocuk nie o kadar ağladı die...anlattım sinirle kısaca ifade ederek....ya bilmiyorum benim çocuğum olduktan sonra daha da bi duyarlı oldum çocuklara öncesi de öyleydim ama şimdi daha da fazla..ne var çocuğun ağlıyor diye kapıma çıksan hayırdır düştü mü bişi mi oldu çok ağladı diye...neredeeee..komşuluk falan yok!

Son düzenleme:
elele sen istanbulda mı oturuyorsun bizim buraya da yeni park yapıldı da dibi beton acaba bizim burada mısın :)

geçen sene ümraniye ve semtlerinden parklarında ayrı yerlerde 2 çocuğun kaçırılmış olduğunu organ mafyasından şüphelenildiğini kimsenin onlara ne olduğunu bilmediklerini söylesem?????

ya kocaman yazı asasım geldi bugün parka "parkta dikkatli oynayın üstüne çıkmayın"diye...sanırım parklara veliler için de asılmalı"parklara çocukların yalnız bırakılması tehlikeli ve yasaktır "diye...bugün olay anında birisi belediyeye kızıyor hay senin getirdiğin parka diyerek...iyi de adamlar mubarek günde iyilik yapmışlar şahane sıfır bir park hediye etmişler onların kabahati nedir??!

Son düzenleme:
elele sen istanbulda mı oturuyorsun bizim buraya da yeni park yapıldı da dibi beton acaba bizim burada mısın :)

canım istanbul semtlerinde; eskiyen parkları tümüyle kaldırıp yenisini dikme çalışması var....bildiğim kadarıyla merkezlerdeki parklar değişmiyor çünkü onlar böyle mahalle arasındakiler gibi yıpratılamıyor bakan gözeten daha çok olduğu için ...ne güzel adamlar çalışıyor ama olay faciaya dönüşünce bilet istanbul çalışanlarına kesiliyor bak kardeşim çocuğuna adam parkı getirip dikmiş güzelce çocuğuna dadılık mı yapsın bir de ...ya daha üstelik yeni parkın ilk günüyken...

Kanım dondu resmen. Boğazım düğümlendi. Kafamda söyleyecek bir ton şey var ama dilim dönmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…