Parkta dehşet!

eminim o korumalı demirin üstüne de çıkar çocuklar....başka bir önlem gerekli..
ama canım parklarda n başka da oynayacak yer yok ki çocuklar da haklı ne yapsın evin içinde kapalı betonarme apartmanlarda tıkalı;" koşma evde top oynama".ne yapsın bu çocuk çatlasın mı.arada bi 3- 5 günde parka götürünce nasıl çocukların arasına kaynaşıyor mutlu oluyor ;bunu görmek mutlu ediyor beni..ama böyle bir olaydan sonra bilmem nasıl olur?2 sene önce düşen bir çocuğu gördüğümde 2 ay o parka uğrayamamış diğer parka gitmiştim...

Tabi ki gidecekler benim oğlum her gün gidiyor, ama o kadar hareketli ki ben artık o işi eşime devrettim yapı itibari ile de pimpirikliyimdir biraz. Bende geçenlerde bir çocuğu yürüyen merdivenlerden tutup çektim, ben olmasam kafası gözü yarılacaktı anası da salına salına aheste aheste geldi ne panik ne bir şey, bir şey olmaz mantığındaydı herhalde, öyle aileler çok, çok rahat davranıyorlar çocukları başı boş bırakıyorlar sonra böyle kazalar oluyor. Ama Tr deki parkların da güvenli olduğuna hiç inanmıyorum. Salıncaklar kaydırakların dibinde, kaydırığın tepesine 3 demir parçası arada boşluk var, çocuğun kayması düşmesi an meselesi, kırık dökük falan oluyor...

çocuğa çok üzüldüm ya umarım bir şeyi yoktur
Allah annesine babasına bağışlasın

bak bu kaydırak dibindeki salıncak olayına katılıyorum....çok zararlı ya yapanların hiç aklına gelmiyor mu bu çocuk oyun heyecanıyla kaydıktan sonra koşarak tekrar kaymak için döneceğini...kızımı çok tembihlerim ama arada yine hop koşuverir farketmeden kaydırağa bağrış çağrış parkta bi hal olurum.2 sene evvel babamlar bize geliyor alıyor kızımı parka götürüyor ,eve dönünce;"kızım Allah ecir sabır versin fena hareketli maşallah yetişemiyor insan kaydıktan sonra bi koştu direkt salıncakların önüne atladı peşinden koştum yetişemeyeceğimi anlayınca ayağına çelme taktım gelen salıncak kafasına vurmasın diye..yere düştü salıncak tepesinden geçti hemen aldım ordan çok şükür ;bana küstü "dedem beni düşürdü "diye düşünüyor ".dedi..şok oldum ..ay baba iyi ki de öyle yapmışsın dedim.ben olsam belki de çelme takıp da kurtarmak aklıma gelmeyebilirdi panikle...

Son düzenleme:
çocuğa inşallah birşey olmamıştır
bugün bende çok korktum kızım havuza gitmişti ayağı kaymış başını yere çarpmış çok şükür iyi şimdi ama insan çok korkuyor
Allah hepimizin evladını korusun

Oncelikle umarim dusen cocuk iyidir bisey olmamistir insallah. Ben kopek yani sokaklarda gezen pitbullar icin birsey soylemek istiyorum. Ben 3 yasinda bir husky sahibesiyim, insanlarla cok iyi gecinen bir hayvan olmasina ragmen cok sevecendir diger kopeklere karsi cok kotu saldirgan bir hayvan neden yaptiginida bilemyioruz. Dun bahcede salmistim bahcesinden cikmaz ama yan taraftaki komsuda tam kopeklerini arabadan indirirken bir hengame oldu.Kopekler birden firladi ve 2 kopek bir tanesi labrador kirmasi diger pitbull idi ve ben cok korktum bisi olcak diye ama beni sevimli gozuken husky im ikisinede saldirdi. ben aralarina giremedim korkudan cunku biliyorum boyle cadaloz bi kopek oldugunu sahibini uyarmaya calistim fakat maalesef labrador dayak yeyip kacti pitbull ise yerlerde yuvarlandi... Bak sen ufacik husky nin pitbull lara labradorlara yaptgina... Yani benim kopegim sevimli oyuncak gibi husky ama guvenemiyorum gel gelelim insanlara hic bisi yapmaz onceden diger kopeklerede yapmazdi ama komsularimizdan birinin kopegi cok hircindi dayak yiyince boyle oldu artik diger kopeklere guvenmiyor.cins olarak ayirmamak lazim her kopek neticede zararli olabilir. Ama genelde kopekleri saldirgan yapan sebepler bulunur. Mesela benim kopegim dayak yemisti diger kopeklerden hic hazetmez. Ama insanlardan hic kotuluk gormedi hep sevilerek buyudu onlari korur kollar sever cocuklara cok naziktir.

Gelgelim pitbull meselesine.... Ben yurtdisinda yasiyorum burada gordugum hic bir pitbull-labrador-doberan yani yanlis egitimle canavara donusebilecek agir hasar verebilecek kopeklerden burdada var gelgelim kimse kopegini tasmasiz gezdirmiyor bu bir... ikincisi kopekler dayak yemedigi kotu davranilmadigi icin psikolojisi bozuk olmuyor bu kopeklere sahip ailelerin cocuklari var ve hepsi sorunsuz buyumusler. Yetistirmeyle alakali kopegi doverseniz en iyi kopek canavar olur. bunun cinsle alakasi yoktur. AmA iyi davranirsiniz en guclu korkunc gozuken kopek sevecen olur. Bu bizim elimizde

Turkiyede maalesef kopek dovusleri var ayrica cok kendine guvensiz psikopat insanda var, cezalar yetersiz hayvan orgutleri yurtdisindaki gibi ise yaramiyor. Yani ben Amerikada basibos pitbulla veya benzeri kopek gorsem korkmam bilirimki saldirmaz ama Turkiyede GORSEM korkarim ve Allahim nolur bisi yapmasin kimbilir kimin kopegi diyerek dua ederim ki... ne kadar aci bisi bu... Keske bu kopeklerin satisi boyle ne idugu belirsiz basmakalip erkek musveddelerine yapilmasa... Yazik diyorum o hayvanlarada yazik.

o pitbul sahiplerini pitbullarıyla kapatacan bi kodese.ömrü billah yaşasın onunla

bide şu kedi köpek kuş vs. besleyenleri anlamıyorum ya.napıcan bırak hayvanı doğada kendi cinsleriyle yaşasın.hayvan o.yeri ev mi???ha şevkat merhamet seviyoruz hepsini yaradandan ötürü.açsa önüne ekmekti yemekti bişeyler koyarız ama sen tut eve al kılı tüyü pisliği.ne bilim ya o hayvan dışarda rahattır.nasıl ki bi insan bi ormanda sokakta yaşayamaz,bi hayvan da ev hayatına mahkum edilmemeli insanların zevkleri için........
amma dolmuşum ya bu arada

arkadaşlar
düşen çocuğu çok merak ettim en sonunda öğrendim ;malesef omzu ve kalçası kırılmış;çook üzüldüm inşallah kalıcı bir hasar olmaz....yavrum ya yatağa bağlı kalmaz inşallah..

büyük geçmiş olsun Allah korumuş...

canım bu pitbul meselesi ciddi bi mesele zira karma bir hayvan bi anlamda sanki dna sıyla oynanmış gibi bişi ve yapısında saldırganlık var ha panteri almışsızn ha pitbulu panteri bile sevgiyle besleyip büyütsen gün gelir mutlak bişeye bi canlıya saldırır.Allah onu o yapı üzere yaratmıştır..o nedenle ister orada ister Türkiyede pitbul sakıncalıdır bence..ayrıca 2 sene evvel yurtdışında yabancılardan bir kızın sanırım 10 yaşında bile değildi köpeği yüzünü parçalamıştı..nette görüyorum normal sadık bi köpek de olsa bebekleri köpek kedi önüne ağız ağıza koyup video çekiyorlar ya çıldırıyorum...hadi ansızın bişi yapsa..bişi yapmayacağı garanti değil ama hadi garanti olsa bile mikrop kapacağı kesin ..yazık ya o yavrulara hiç mi düşünmez o ana babalar...
hayvanlara güven olmaz çünkü ne kadar akıllı denilse de bişi yapmıcağı kesin değil.geçen sene kızım kediyi sevmek isterken o uysal görünen hayvan birden elini tırmaladı derin biçimde ..

Son düzenleme:

Kediler neyse ama kopekler yirtici doga havyani degildir ki artik kediler bile yemek bulamiyor bazen.BU hayvanlar gayette evde beslenebilir. Ayrica bahceli ev denen birsey var bahcede gayette guzel yasayabiliyorlar. Bazi insanlara hayvanlar iyi gelir ayrica stresi azaltir cocuklara sevgiyi asilarlar. Hayvanlarla buyuyen cocuklar merhametli olur... ustelik hayvanlar cikarsiz sevgi gosterdikleri icin pek cok kisiye terapi amacida gormektedirler.Dediginiz kus ayri bir olay evet onlar dogada yasasa olur. Ayrica evde yasayan hayvanlarin bakimi gayet kolay bazen eslerimizin kendimizin saclari kili tuyu bile onlarinkinden daha cok dokuluyor gerekli temizligi yapar asisini yapar hergun tarar mutfaga girmemeye alistirirsaniz hic bisi olmaz

Bakin kediyi sevmek isterken demissin hayvanlarin napicagi kesinlikle belli olur. Siz sokakta gorunen bir hayvanin ne kadar uysal oldugunu bilemezsiniz,bende diyorum ki size fakat kendi buyuttugunuz beslediginiz her hareketini bildiginiz hayvanin napcagini bilirsiniz. Akilla alakasi yok kediler biraz daha farkli ve ozgurluk anlayisi olan hayvanlar kopekler oyle degil. Kopekler kesinlikle kontrol altina alinabilecek ve hareketleri ongorulecek hayvanlardir. Ben burada hic pitbull isirdi saldirdi haberi duymadim dahasi zaten tasmasiz gezdirme olayi yok. Eger kopekler zararli olsaydi her evde 2-3 kopek olmazdi.. Ayrica burasi Amerika kac kisinin evind e kopek var biliyor musunuz? Doktorlarda bilincli veterinerlerde herkesin evinde colugu cocugunda var. asisini yaptirdikdan sonra mikrop kapmazsiniz bu mumkun degil... mikrobu evinizi kopek yokken de temizlemesseniz tuvaleti ovmazsaniz bulasiginizi yikamazsaniz elinizi yikamazsaniz kaparsiniz. Kimsenin kedi kopekten mikrop kaptigi yok hos burada sokak kedisi kopegide yok. Herkesin hayvani asili. eger bu derece canavar olsaydi bu hayvanlar kimse evine almazdi.Ama Turkiyede bu hayvanlar evlere dost olsun bahceyi beklesin cocuklara sevi asilasin diye alinmiyor. Ne icin aliniyo herkes iyi biliyo. Kopekler sebepsiz bisi yapmazlar. Ben hayvanimin yuruyusunden bakisindan bi sonraki hareketini kestirebiliyorum.3 senedi kopegimiz yanimizada sokulup yatar kivrilirda hic korkmadim yuzumude parcalamadi hatta kuyrugunu ceken oyuncak bebekle kafasina vuran cocuklardan bile nazikce kacmaya calisir genede hic bisi yapmaz cunku onlarin cocuk oldugunu bilir. Ama buyuk insan yapsa durduk yere dovmeye kalksa kacar veya tepki gosterir bana vurma diyerekten disini gosterir veya hirlar. Her yaptiklarnin bir sebebi var bence., Pitbullarda canavar degil yetistirme tarzina bagli. Saldirgan bir hayvani yuzde yuz diyorum kesin dovmusletrdir benim yetistirdigim kopek bana cocuguma saldiriyorsa bu kesin benim yaptigim bisiden olmustur sucu kendimde ararim. Durduk yere yapmazlar cunku.Hayvanlar hic bisiyi unutmaz

Bu hayvan cok guclu ve yapili oldugu icin kendine guvenmeyen erkek musveddeleri bu hayvanlar alip ac birakip dovup karanlik odalara kapatip saldirgan hale getiriyorlar,sonrada insanlara diger kopeklere salip govde gosterisi yapiyorlar. Ben Turkiyede basibos kopek gorunce cok korkuyorum kendi kopegimide kucagima alip kaciyorum ve yanimda biber gazi oluyor dusunun artik yani benim bile nasil korktugumu.

Son düzenleme:

KÖPEK MİNİK KIZIN YÜZÜNÜ PARÇALADI!..

İngiltere’de 2 yaşındaki Taylor Leadbeater adlı kız çocuğu geçen pazartesi oyuncaklarıyla oynarken, ailesinin evde beslediği Fransız “Bullmastiff” cinsi köpeğin saldırısına uğradı.
27 Mart 2010 Cumartesi 17:04
İngiltere’de 2 yaşındaki Taylor Leadbeater adlı kız çocuğu geçen pazartesi oyuncaklarıyla oynarken, ailesinin evde beslediği Fransız “Bullmastiff” cinsi köpeğin saldırısına uğradı.
Birden saldırganlaşan köpek, küçük kızın yüzünü parçaladı. Gürültüye koşan babası Taylor'u köpeğin elinden kurtardı. Daha sonra bahçeye götürdüğü köpeği bıçaklayarak öldürdü. Hastaneye kaldırılan Taylor'un yüzüne 70 dikiş atıldı. Talihsiz kız gözlerinin altındaki derin yaralar nedeniyle yeniden ameliyat edilecek. "Bordeaux Bulldog"u olarak da anılan Bullmastiff cinsi köpekler genellikle koruma amaçlı kullanılıyor.
Haberin fotoğrafları

Bu da başka haber
Köpek küçük çocuğun yüzünü parçaladı

İngiltere de 3 yaşındaki bir çocuk , fedakar , sadık ve sevimli oluşlarının yanı sıra körler için de çok iyi bir kılavuz olan Labrador cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Yüzüne 40 dikiş atılan küçük çocuk , ölümden döndü.
Dorset bölgesinin Poole Limanı yakınlarındaki bir pakta ailesiyle birlikte piknik yapan 3 yaşındaki Logan Trim, çocuklarla, diğer köpek, ev hayvanları ile çok iyi geçinen ve körler için de çok iyi bir kılavuz olan Labrador cinsi siyah köpeğin saldırısına uğradı.

Küçük oğlunu Labrador'un keskin dişleri arasından güçlükle kurtaran anne Lara Slingsby, yaşadığı dehşeti anlattı:

“Logan salıncakta sallanıyordu. Büyükbabasının uçurtmasını getirmek üzere arabaya doğru yürüdüğünü görünce salıncaktan inerek koşmaya başladı. Yaklaşık 50 metre aşağıda yaşlı bir kadın duruyordu. Yanında Labrador cinsi siyah bir köpek ve küçük bir köpek yavrusu vardı. Yaşlı kadın gülerek yanımızdan geçti ve bu sırada Logan bir kaç adım arkamda duruyordu. Labrador yanımdan geçerken ona elimle dokundum. O da elimi kokladı ve uzaklaştı. Sonra küçük köpeğe doğru yöneldim. Neler olduğunu göremedim ama oğlum köpeği kızdıracak birşey yapmamıştı. Yüzü kanlar içinde kalmıştı. Oğlumu hızla köpeğin yanından uzaklaştırdım ve polisi arayarak yardım istedim."

Görgü tanığı 22 yaşındaki Colehill, yaşananların tam bir korku filmini andırdığını söyledi.

eklemeyi bilemediğimden kopyala yapıştır yaptım...

bak canım çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor demişsin ya çok doğru bu.hayvanlara iyi davranma ;merhamet duyguları ,onlara baktırdığın taktirde "sorumluluk" duyguları da gelişir.
ama köpek meselesi bana mahsurlu geliyor bu aralar..elbette ki sen hayvan beslediğin haşir neşir olduğundan normal karşılarsın..hatta bu aralar golden retriever almayı düşündüm ...ama yine de temkinli davranmalı işin içinde çocuk olunca.ki kaldı ki bu köpek cinsi en uysal en dostçul hayvanlardanken....ama kanında saldırganlığın olduğuna dair uzmanların hem fikir olduğu , çenesinin 2 ton kaldırabilme kapasitesine sahip olduğu bir köpeğin beslenmesi asla doğru değil.tabi bu benim düşüncem kaldı ki tutup da "ben evimde timsah beslerim "diyene saygı duyarım

kuş meselesine gelince o evcil muhabbet kuşları doğaya salındığı zaman doğa şartlarına uyamadı için çabuk ölürler o nedenle onların kafes içinde ev içinde beslenmesinde mahsur yoktur o konuyu ben de çok araştırdım..bi ara kuşum vardı ama öldükten sonra kızımda da alerji çıkınca almadım..sanırım işin içine çocuk girdi mi seçimlerin daha bir dikkatle yapılması gerekiyor..
bu arada o kedi köpek horoz dövüştüren ruhu bozuk adamlardan ben de nefret ediyorum yazık o hayvanların vebaline nasıl giriyorlar..

Son düzenleme:
İnsanlarında içlerinde zararlıları var diye insan doğurmayıp, insan yaklaştırmayacak mıyız yanımıza yöremize... Hayvanların saldırganlaşması, doğanın vahşileşmesinde insanların rolü varken hep kimi neye göre suçlayacağız.

Simdi siz 3 tane kanit niteliginde hayvan haberi bulmussunuz. Bu binde bir olan dedigim gibi gene insanlarin bu hayvanlara verdigi zarardan dolayi hayvanlarin bilincsiz olarak yaptiklari bisey. Eger bir kopek durduk yere saldiriyorsa o kopegi uyuturlar lutfen bir hayvan egitimcisinden veterinerden bir ureticiden bilgi isteyin. Cok zor degil bir rastgele veterinere girip sorsaniz sizi bilgilendirecektir. Koru korune herseye inanmamak lazim. Bu binde bir olan bisey ama hic sebep yokken kucucuk cocuklara tecavuz eden, olduren parcalalara ayiran , organlarini satan insanlari napalim? Insanlar hayvanlardan daha zararli cok korkuyorsaniz elinize sopa alirsiniz veya biber spreyi bu onlari durdudur veya yolunuzu degistirrisiniz ama insan saldirdimi ne yapacaksiniz? Hayvanlari bu kadar suclamayin. Ayrica en kucuk kopek bile zarar verebilir boyutlarina bakmayin ben pitbull dan cok genelde terriyer saldirisina ugradim ki disleri gayet keskin o ufacik hayvanlar daha fena oluyor. ustunuze ustunuze geliyorlar. hayvanlari kategorize etmeyin yanlis egitimle ehr hayvan saldirgan olabilir. Hayvani siz buyuttuyseniz nasil yetistirirseniz oyle olcaktir ayni cocuk buyutmek gibi

ceneleri iki ton falanda basmiyor satilsin diye uydurduklari bir sehir efsanesi bu... boylelikle pitbullar en ucuzu 500 ytl den peynir ekmek gibi satiliyor. ehhh nihayetinde yanlis egitimle silah kadar zararli... golden aslinda cok iyi bir kopek ama psikopati da psikopat olabiliyor yanlis yetisirse her kopekte o risk var. siz kopeginizi sevgiyle yavruluktan buyutur alistirirsaniz hic bise olmaz. benimki mutfaga adimini atmaz, kafesi var buyuk git kafesine dedimmi gider icine oturur uzanir. bahceye salsam bahce disina cikamaz . beni dinler. ama dediim gibi nasil yetistirirseniz. kitaplar var hayvan egitimiyle ilgili okuyup bilgi edinirseniz hayvaniniz cok evcil olur hatat cocugunuza bakicilik bile yapar.

Son düzenleme:

iyi de ben hayvanları kötülemek adına 2 haberi koymadım yorumuma..anlatmak istediğim şey hayvanlarla çocukları başbaşa bırakırken dikkat edilmesi..ve kim ne derse desin yine söylüyorum pitbulu zararlı buluyorum..tabi tereiyeri de siz söylediniz şimdi..
konu burada çocuklara dikkat edilmesi; başıboş bırakılıp zararlara maruz kalmasını önlemek.

iyi yetiştirilirse iyi olur , dövülürse saldırgan olur... tamam da biz nerden bileceğiz parkta dolaşan köpeğin nasıl yetiştirildiğini? türkiye de yasak ayrıca pitbull beslemek. insanlarla hayvanlar kıyaslanmış bir yorumda da...e insanlar da zarar verebilir diye . konu da buna da değinilmiş zaten. çocuklarımızı hem insanlar hem hayvanlar tarafından uğrayabileceği zararlardan korumanın ailenin temel görevi olduğu ... çocuklarımıza hayvan sevgisini kendi gözetimimizde aşılamalıyız bence de...

Son düzenleme:
Ay cok uzuldum umarım cocugun cıddı bıseyı yoktur.duyarlı davranıp ınsanlara uyarı yaptıgınız ıcın sagolun.

Siz kopek icin biber gazi sahibi icinde odun tasiyin yanizizda zira boyle adamlari sopalamali. Kendinizi koruyamazsiniz valla. Bende korkuyorum yalan degil zaten o kopegi gosteris icin alip saldiklarina gore doverek iskence ederk buyutmuslerdir. Bu durumda en iyi cozum kacmak ve kendinizi savunmak.

Ha birde soyle bir durum var, kopek fobisi olan insanlar var salinmis bir kopek oyun oynamak amacli kosarak tanimadigi birine gidebilir o insanda duser kolunu kirar kalpten gider Allah korusun hersey olur. Ben asla hayvanimi birakmam birakanlarada karsiyim zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…